جدا از انواع مختلف گوشت، بر کسی پوشیده نیست که این ماده اولیه سرشار از پروتئین، بسیاری از غذاها را خوشمزهتر و لذیذتر میکند. از عطر بگیرید تا طعم، گوشت قرمز خاصیت عجیبی در هماهنگی با سایر مواد اولیه و دلچسب کردن مزه نهایی غذاها دارد. به طور ویژه باتوجهبه اینکه گوشت گوسفندی و گوساله یا گاو بیشتر در کشور ما مورداستفاده قرار میگیرد، میتوان با آنها طیف گستردهای از غذاها را طبخ کرد.
ازاینرو برای آشنایی با این غذاهای مطبوع و دلپذیر که در انواع ایرانی و بینالمللی دستهبندی میشوند، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. زیرا در پایان، با لیستی فوقالعاده جذاب از انواع غذا با گوشت چرخکرده آشنا خواهید شد که برای همیشه برای این سؤال که چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم، پاسخی جامع و کامل خواهید داشت.
مجموعهای از غذاهایی که با گوشت چرخکرده درست میکنند
در بخش زیر لیستی از غذاهای ایرانی و خارجی به همراه اشارهای به مواد اولیه معمول و ویژگیها و تاریخچه آنها آورده شده است. برای آشنایی با آنها، لطفا به خواندن مطلب ادامه دهید.
لوبیاپلو
لوبیاپلو از جمله غذاهایی است که معمولا همه افراد آن را دوست دارند و این بهواسطه طعم فوقالعاده هماهنگ و خوشمزه لوبیا سبز و گوشت چرخکرده است. نمیتوان این غذای لذیذ را به شهر خاصی نسبت داد چرا که در همه شهرها و روستاهای ایران تقریبا به یک شیوه تهیه میشود. نوع گوشتی که در تهیه لوبیاپلو به کار میرود میتواند گوشت گاو یا گوساله، گوسفندی یا ترکیب این دو باشد که بر مزه غذا مؤثر است.
البته در برخی مناطق از ادویههای مخصوص همان ناحیه استفاده میشود که این موضوع روی عطروطعم نهایی تأثیر خوشایندی میگذارد. از طرفی این غذا میتواند هم بهصورت دمی و هم بهصورت آبکش درست شود که نوع آبکش آن معمولا برای سرو در میهمانیها مناسب است. علاوهبرآن با اینکه در دستور اصلی تهیه لوبیاپلو از گوشت چرخکرده استفاده شده است، در برخی شهرها آن را با گوشت تکهای نیز تهیه میکنند. درهرصورت، مواد اولیه لازم برای طبخ لوبیا پلو با گوشت چرخکرده بهقرار زیر است:
- گوشت چرخکرده
- لوبیا سبز
- پیاز
- برنج ایرانی
- رب گوجهفرنگی
- زعفران (اختیاری)
- سیر یا پودر سیر (اختیاری)
- زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین
کبابکوبیده
یکی از بهترین و لذیذترین انواع غذا با گوشت چرخکرده، کبابکوبیده است. در واقع یکی از بهترین انواع کبابها نیز کبابکوبیده است! آنقدر خوردن این غذا به سبب نرم بودن بافت و مایه آن دلچسب است که کمتر کسی از خوردن آن امتناع میکند. جالب آنکه بسیاری از افراد خارجی که به ایران سفر میکنند نیز با یکبار خوردن کبابکوبیده عاشق آن شده و برای دفعات بیشتر تمایل به خوردن آن دارند.
کبابکوبیده، این غذای سنتی و اصیل ایرانی، یک غذای فوقالعاده کمنظیر و مجلسی بوده که با روشهای مختلف خانگی و رستورانی تهیه میشود. جالب است با اینکه در زمانهای قدیم کبابکوبیده در کنار غذاهایی چون جوجه کباب و زرشک پلو برای سرو در عروسیها استفاده میشدند، هنوز هم با وجود انواع و اقسام غذاهای ایرانی و خارجی که برای عروسیها تهیه میشوند، حضور این کباب خوشمزه ابدا کمرنگ نشده و همچنان جز گزینههای انتخابی هر جشنی است.
برای تهیه مایه کوبیده و قوام و چسبندگی آن باید از دنبه گوسفندی استفاده کرد، هرچند که برخی از تخممرغ استفاده کرده و میتوان پودر نان یا استخوان تراشیده نیز به کار برد. میزان ورز دادن مایه کبابکوبیده نیز مهم است که باید زمان کافی را به آن اختصاص دهید. بههرحال اگر هنوز هم با خود میگویید چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم، مواد اولیه زیر را برای تهیه یک کبابکوبیده ویژه میتوانید در نظر بگیرید:
- مخلوط گوشت گوسفندی و گاوی چرخکرده
- پیاز
- دنبه گوسفندی
- سیر یا پودر سیر
- زعفران (اختیاری)
- بکینگ پودر (اختیاری)
- پودر نان (اختیاری)
- پودر استخوان (اختیاری)
- فلفل سیاه
خورشت قیمه
مگر میشود کسی خورشت قیمه نذری یا قیمه عروسیها را دوست نداشته باشد؟! بعید میدانیم این غذای چرب و خوشرنگ و لعاب در خانوادهها طرفدار نداشته باشد. فرقی نمیکند قیمه نذری باشد یا خانگی و ساده، خوردن این غذا تماما پر از لذت است. در واقع فارغ از اینکه خورشت قیمه با سیبزمینی باشد یا خورشت قیمه با بادمجان، هر دو به یک اندازه لذیذ و دلپذیر هستند. البته خورشت قیمه در انواع مختلفی در شهرهای گوناگون تهیه شده و فقط به این دو نوع محدود نمیشود.
برای مثال خورشت قیمه با دو فرم گوشت چرخکرده و گوشت تکهای یا همان قیمهای درست میشود. همچنین در نوع قیمه با گوشت چرخکرده نیز دو مدل وجود دارد که در نوع اول نسبت لپه و گوشت در تعادل بوده و به روشی است که معمولا آن را دیدهاید و در نوع دیگر که به قیمه شمالی مشهور بوده و در استانهای شمالی مانند گیلان بیشتر طبخ میشود، نسبت گوشت بهقدری بیشتر از لپه است که مزه گوشت بر این غذا غالب بوده و طعمی بینظیر را در ترکیب با ادویهها به دست میدهد. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه پرطرفدار بهقرار زیر است:
- گوشت چرخکرده
- پیاز
- لپه
- رب گوجهفرنگی
- سیبزمینی یا بادمجان
- لیموعمانی
- زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین
خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
از دیگر انواع غذا با گوشت چرخکرده، فسنجان است! میدانیم که نوع اصلی و معمول تهیه فسنجان با گوشت مرغ بوده که بسیار هم لذیذ است، اما در برخی مناطق کشور از گوشت چرخکرده و فرم گرفته بهصورت قلقلی نیز استفاده میشود. این مدل فسنجان نیز همان میزان خوشمزگی را داشته و برای زمانهایی که برای مثال مرغ در منزل ندارید یا به دنبال تنوع در طعم و مزه فسنجان هستید میتواند راه چاره باشد.
بدین ترتیب تمام مراحل تهیه فسنجان همان چیزی است که همیشه پیش میگیرید، فقط باید مایه گوشت قلقلی را تهیه کرده و قوام دهید تا در خورشت فسنجان از هم باز نشده و فرم خود را حفظ کند. بدین ترتیب، برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی بایستی مواد اولیه زیر را تهیه کنید:
- گوشت چرخکرده
- گردو
- پیاز
- رب انار
- رب گوجهفرنگی
- شکر (اختیاری)
- فلفل سیاه، زردچوبه
عدس پلو
معمولا حبوبات با اینکه بسیار پرخاصیت هستند، اگر بهصورت جدا تهیه شوند برای بچهها دوستداشتنی و هوسانگیز نیستند. به عبارتی کمتر کسی خوراک عدس را به عدس پلو ترجیح میدهد. به همین خاطر استفاده از عدس در غذاهایی که همه افراد خانواده از خوردنش لذت ببرند، کار عاقلانهتری به نظر میرسد.
عدس پلو با آن ظاهر مجلسی و شیکش که از غذاهای مفید و لذیذ ایرانی بهحساب میآید، بسیار مناسب میهمانیها و مناسبتهاست. برای مثال علاوه بر اینکه میتوان آن را برای سرو در عروسیها در نظر گرفت، گزینه ایدهآلی برای نذری دادن نیز است. ازاینرو برای تهیه این غذای پرملات و خوشمزه به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- عدس
- گوشت چرخکرده
- برنج
- کشمشپلویی
- پیاز
- زعفران
- زردچوبه، فلفل سیاه
استامبولی
از دیگر انواع غذا با گوشت چرخکرده استامبولی است که در نگاه اول شباهت بسیاری به همان لوبیا پلو دارد. تقریبا تفاوت آشکار این دو غذا در لوبیا سبز موجود در لوبیاپلو و سیبزمینی درون استامبولی است. این غذای اصیل ایرانی با گوشت چرخکرده و به دو شیوه دمی و آبکش طبخ میشود که طبیعتا نوع آبکش آن به سبب جدا ماندن دانههای برنج و مصرف روغن بیشتر، تقریبا طرفداران بیشتری دارد.
از گذشته اینطور به یاد داریم که معمولا استامبولی با برخی از غذاهای دیگر مانند لوبیا پلو و زرشک پلو و… جهت انتخاب بهعنوان غذایی توراهی برای سفرها و اردوهای مدرسهای با هم رقابت داشته و دست آخر، یکی از این موارد به دلیل لذیذ بودن و سهولت حمل برای طبخ انتخاب میشدند. هنوز هم میتوان عطروطعم خوشایند استامبولیهای پختهشده با دستهای مادر را بهخاطر آورد که چقدر برای خوردن آن انتظار میکشیدیم. بههرحال، اگر از خود میپرسید که چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم تا همه افراد خانواده آن را دوست داشته باشند، پیشنهاد میکنیم نگاهی به لیست مواد اولیه زیر بیندازید و برای طبخ استامبولی مهیا شوید:
- گوشت چرخکرده
- برنج
- پیاز
- سیبزمینی
- رب گوجهفرنگی
- گوجهفرنگی
- پودر آویشن (اختیاری)
- زیره (اختیاری)
- ادویه کاری (اختیاری)
- زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین
لازانیا
جدای از پیتزا و ماکارونی، لازانیا نیز یکی از بهترین غذاهای ایتالیایی است که آن را در اصل در دسته انواع پاستا و البته یکی از انواع قدیمی آن قرار میدهند. از ویژگیهای خوب لازانیا این است که میتوان آن را همیشه برای جمعکردن تمام افراد خانواده طبخ کرد. لذتی که در خوردن این غذای ایتالیایی وجود دارد بهقدری زیاد است که کوچک و بزرگ طرفدار آن هستند.
در تهیه لازانیا به سبک ایتالیایی معمولا از انواعی از پنیر مانند ریکوتا، موزارلا و پارمسان استفاده میشود. مواد فیلینگ آن نیز به طور ویژه از گوشت چرخکرده و سس گوجهفرنگی تشکیل شده که با سبزیجات مختلف ترکیب میشوند. علاوهبرآن ادویهها و چاشنیهایی که در تهیه لازانیا ایتالیایی استفاده میشود، نوع بهخصوص ایتالیایی بوده که سیر، اورگانو یا پونه کوهی و ریحان بازل از مواد تشکیلدهنده آن هستند.
البته اگر این غذا را برای افراد مسن یا کسانی که رژیم دارند تهیه میکنید بهتر است در مصرف پنیر و سس اعتدال را رعایت کرده تا آنها با خیال راحت این غذای خوشمزه را میل کنند. در نهایت، چیزی که از همه بیشتر لازانیا را جذاب میکند، پنیر رندهشده سطح آن است که در دمای فر ذوب و برشته شده و ظاهر این غذا را مجلسی و وسوسهانگیز میکند. درهرحال اگر با مواد اولیه تهیه لازانیا به سبک ایرانی آشنا نیستید، لیست زیر دقیقا به کار شما میآید:
- گوشت چرخکرده
- ورق یا شیت لازانیا
- قارچ
- فلفلدلمهای
- پیاز
- پودر سیر
- پنیر پیتزا رندهشده
- پودر آویشن
- رب گوجهفرنگی
- آبلیمو
- آرد
- کره
- شیر
- فلفل سیاه، زردچوبه
شامی گوشت
اساسا کتلت گوشت، شامی گوشت، شامی کباب یا کوکو گوشت به سبب آنکه گوشت چرخکرده بیس اصلی غذاست، از مزه فوقالعاده خوشمزه و کمنظیری برخوردار هستند. این غذاها ویژگی خوب دیگری نیز دارند و آن سهولت حمل و امکان ساندویچ شدن است؛ بنابراین به همین راحتی میتوان با گوشت چرخکرده یک غذای سریع و لذیذ را تهیه کرد و آن را لای نان پیچید تا یک وعده یا میان وعده سالم را در مدرسه، دانشگاه یا محل کار تجربه کنیم.
شامی گوشت با اینکه در همه شهرها تقریبا به یک شیوه طبخ میشود، اما برای مثال به سبب وجود ادویههای مخصوص هر منطقه، میتواند عطروطعم متفاوتی داشته باشد که همه آنها را منحصربهفرد کرده و نمیتوان هیچکدام را در رقابت در طعم و مزه بر دیگری برتری داد.
یکی از نمونههای خوشمزه شامی گوشت که در رودبار طبخ شده و به شامی گیلانی مشهور است، با سسی متشکل از گوجه پوره شده تهیه شده و بعضا با برنج و کره سرو میشود. با اینکه اصل این غذا بر پایه گوشت و پیاز است میتوان به آن مواد دیگری اضافه کرد تا طعم جذابتری نیز پیدا کند. برای مثال در یکی از رسپیهای تهیه شامی گوشت، از سبزیهای معطر مانند جعفری و گشنیز و همچنین سیر استفاده میشود، اما در کل، مواد اولیه بهکاررفته در یک شامی معمولی بهقرار زیر است:
- گوشت چرخکرده
- سیبزمینی
- پیاز
- تخممرغ
- آرد گندم یا آرد نخودچی
- فلفل، زردچوبه
پیراشکی گوشت
اصولا انواع پیراشکی و بورک جز غذاهای بسیار محبوب بوده که در لیست انواع غذا با گوشت چرخکرده نمیشد آنها را از قلم انداخت. در واقع وقتی از خود مدام میپرسید چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم که برای وعده شام مناسب باشد، یکی از بهترینها همین پیراشکی گوشت است. چرا که بچهها عاشق این مدل غذاها هستند و اگر شما در تهیه آنها از مواد اولیه تازه و مقوی استفاده کنید، لطف بزرگی به آنها کردهاید. چرا که غذایی مفید و درعینحال بسیار لذیذ و دلچسب را برای آنها مهیا کردهاید.
برای تهیه پیراشکی گوشت یا بورک گوشت که تفاوت چندانی با هم ندارند، گزینههای زیادی پیشروی شماست. برای مثال اگر وقت کافی برای تهیه خمیر پیراشکی را ندارید، میتوانید از خمیر آماده یوفکا استفاده کنید. از طرفی میتوانید مواد فیلینگ را فقط بر اساس گوشت، پیاز و رب گوجهفرنگی تهیه کرده و درصورتیکه دیگر مواد اولیه را داشتید، آن را با سایر سبزیجات و پنیر پیتزا طبخ کنید. بدین منظور بیایید یکبار مواد اولیه تهیه پیراشکی گوشت را با هم مرور کنیم:
- گوشت چرخکرده
- خمیر پیراشکی
- پیاز
- سیر یا پودر سیر
- فلفلدلمهای
- هویج (اختیاری)
- قارچ
- رب گوجهفرنگی
- گشنیز
- پنیر پیتزا یا موزارلا
- فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه
آلبالوپلو
احتمالا شما نیز با دیدن نام آلبالو یاد مزه ترش این میوه خوشمزه افتادید که البته در تهیه آلبالوپلو، شیرین و لذیذتر میشود. آلبالوپلو نیز به سبب مواد اولیه و نیز ظاهر مجلسی که بهواسطه تزیین با آلبالو دارد، بسیار مناسب جشنها و میهمانیهاست. اصالت این غذا را دقیقا نمیتوان به شهری بهخصوص نسبت داد؛ اما در برخی منابع آن را به شهر شیراز نسبت دادهاند.
البته اینکه میگوییم مجلسی، حتما دلیل آن نیست که درستکردن این غذا سخت باشد، اتفاقا تهیه آلبالوپلو بسیار راحت بوده و فقط باید برای آمادهسازی میوه آلبالو زمانی را اختصاص دهید. بدین منظور ازآنجاییکه در همه فصول آلبالو در دسترس نیست، میبایست آن را در اوایل تابستان تهیه کرده و پس از درآوردن هسته، برای تمام سال در فریزر نگهداری کنید.
یکی از نکات مهم در تهیه آلبالوپلو، نگهداشتن رنگ میوه آلبالو در این غذاست که بدین منظور پیشنهاد میشود آن را در ظرف لعابی یا مسی تهیه کنید. با اینکه این غذا در برخی مناطق با مرغ هم درست میشود، اما بیشتر مرسوم است آن را با گوشت چرخکرده و قلقلیشده طبخ کنند. بدین منظور مواد اولیه طبخ این غذا بهقرار زیر است:
- آلبالو
- برنج
- پیاز
- گوشت چرخکرده
- شکر
- خلال پسته و بادام
همبرگر
از دیگر انواع غذا با گوشت چرخکرده که بسیار در بین کوچک و بزرگ طرفدار دارد، همبرگر است. در واقع همبرگر یکی از رایجترین، مشهورترین و محبوبترین نوع ساندویچها در فستفودیها است که فارغ از روش طبخ و میزان روغن بهکاررفته، میتوان آن را نسبت به دیگر انواع ساندویچها سالمتر یا مقویتر دانست. بالاخره بهجای فرآوردههای گوشتی در آن از گوشت قرمز پروتئیندار استفاده شده و مانند سوسیس و کالباس مضر نیست.
البته همبرگر میتواند در خانه نیز طبخ شود که در این صورت نوع خانگی آن صددرصد از نوع فستفودی آن بهتر و خوشمزهتر خواهد بود. چرا که از روغن تازه و بهاندازه در طبخ آن استفاده میشود؛ بنابراین بهجای اینکه همیشه همبرگر را از بیرون تهیه کنید، بهتر است با مواد اولیهای که در بخش زیر لیست کردهایم، تهیه این ساندویچ لذیذ و محبوب را خودتان به دست بگیرید تا علاوه بر لذت، سلامتی شما نیز تهدید نشود:
- گوشت چرخکرده
- پیاز
- سیر
- تخممرغ
- آرد سوخاری
- فلفل سیاه
- نان همبرگر و مخلفات
رشتهپلو
رشتهپلو از دیگر غذاهایی است که با گوشت چرخکرده تهیه شده و معمولا برای سرو در جشنها بسیار مناسب است. برای مثال در برخی شهرها این غذا را در روز جشن نوروز طبخ کرده و از ظاهر مجلسی آن برای پذیرایی میهمانان در دورهمیها استفاده میکنند. رشتهپلو از آن دسته از غذاهایی است که علاوه بر مواد اولیه اصلی خود، پتانسیل پختهشدن با برخی مواد دیگر را نیز دارد.
برای مثال در رشتهپلو آذربایجانی، بهعلاوه مواد اصلی از مواد دیگری چون برگه زردآلو و قیسی نیز استفاده میشود. در نوعی دیگر در برخی مناطق از سیبزمینی بهعنوان تهدیگ و قارچ برای تزیین استفاده میشود. درهرصورت، در بخش زیر مواد اصلی بهکاررفته در روش معمول طبخ این غذا را لیست کردهایم:
- گوشت چرخکرده
- رشتهپلویی
- پیاز
- کشمشپلویی
- برنج ایرانی
- زعفران
- فلفل سیاه، زردچوبه
ماکارونی
فکرش را بکنید که ماکارونی را از لیست انواع غذا با گوشت چرخکرده از یاد ببریم! در واقع ماکارونی را بااینهمه محبوبیت بیحد و حصرش هرگز نمیتوانستیم، فراموش کنیم. بر کسی پوشیده نیست که اگر غذایی در دنیا وجود داشته باشد که همه بچهها برای خوردن آن سرودست شکانده و آن را با ولع تمام بخورند، آن غذا چیزی نیست جز ماکارونی! فرقی نمیکند ماکارونی رشتهای و نازک باشد یا فرمی با اشکال مختلف، تهدیگ سیبزمینی باشد یا نان لواش، همه آنها اگر با مایهای که بیسش گوشت چرخکرده باشد تهیه شوند، طعم و مزه کمنظیری به خود میگیرند که از خوردنش نخواهیم گذشت.
البته بیانصافی نکنیم، چرا که ماکارونی اگر با مایههای دیگر هم درست شود، باز هم طعم لذیذی داشته و بچهها آنها را هم دوست دارند. برای مثال در خیلی از خانواده اینطور مرسوم است که گوشت چرخکرده را با سویا گیاهی مخلوط کرده و ترکیب حاصل را با سبزیجات تازه و مقوی در تهیه ماکارونی به کار میبرند که بسیار هم تکنیک خوبی است. فارغ از اینکه سلیقه شما چگونه بوده و چه موادی در دسترس شما هستند، یکی از رسپیهای محبوب تهیه ماکارونی با مواد اولیه زیر است:
- ماکارونی فرمی یا رشتهای
- گوشت چرخکرده
- پیاز
- سیر یا پودر سیر
- رب گوجهفرنگی
- فلفلدلمهای
- قارچ
- سیبزمینی
- نخودفرنگی (اختیاری)
- فلفل سیاه، زردچوبه
- پودر دارچین، پودر پاپریکا
واویشکا
واویشکا یکی از غذاهای بسیار لذیذی بوده که میتوان آن را هم با روغن بسیار تهیه کرد و هم روغن کم. از طرفی میتوان آن را بهنوعی طبخ کرد که هم با برنج برای وعده نهار سرو شود و هم برای وعده شام و با نان میل شود. دلیل طعم مطبوع و دلپذیر واویشکا که از غذاهای با تاریخچه طولانی است، وجود گوشت چرخکرده در آن است که آن را موردعلاقه همه افراد خانواده کرده است.
واویشکا از جمله غذاهایی است که پتانسیل اضافهکردن سبزیجات مختلف را دارد و شما میتوانید بر حسب سلیقه و نوع رژیمی که دارید موادی را به آن اضافه کرده یا حتی کم کنید. درهرصورت، برای تهیه واویشکا به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
- گوشت چرخکرده
- پیاز
- سیبزمینی
- پودر سیر
- گوجهفرنگی
- رب گوجهفرنگی
- فلفل، زردچوبه
کباب تابهای
یکی از لذیذترین و اصیلترین غذاهایی که در لیست انواع غذا با گوشت چرخکرده نباید آن را از قلم بیندازیم، کباب تابهای است. این کباب خانگی و خوشمزه، بهقدری در دل همهجا بازکرده و طرفدار دارد که امروزه اسم آن را در منوی رستورانهای خوب نیز میبینیم. کباب تابهای با آن ظاهر هوس برانگیزش جز غذاهایی حساب میشود که هم میتوان برای زمانهایی که نمیدانیم چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم آن را انتخاب کنیم و هم با قدری تزیین و ظرافت برای سرو در مجالس و میهمانیها آن را در نظر بگیریم.
این غذای خوشطعم و خوشعطر باتوجهبه سلیقه شما میتواند هم بهصورت خشک و بدون سس تهیه شده و هم بهصورت آبدار و با سس گوجهفرنگی طبخ شود. البته معمولا کباب تابهای را همراه با گوجهفرنگی و سیبزمینی سرخشده در ظرف سرو میچینند تا مقاومت در برابر نخوردن آن تقریبا غیرممکن باشد! اگر شما نیز هماکنون دلتان کباب تابهای میخواهد، میتوانید مواد اولیه زیر را تهیه کنید:
- گوشت چرخکرده مخلوط
- پیاز
- پودر سیر
- گوجهفرنگی
- رب گوجهفرنگی
- سیبزمینی
- زعفران (اختیاری)
- پودر آویشن یا اورگانو (اختیاری)
- فلفل سیاه، زردچوبه
میت بال یا کوفته گوشت
میت بال از جمله غذاهای محبوب و بینالمللی است که تقریبا در سراسر دنیا طبخ میشود. در واقع محبوبیت میت بال بهقدری گسترده است که رسپیهای متنوعی را میتوان برای آن در کشورهای مختلف پیدا کرد. این موضوع فقط به مایه میت بال محدود نشده و سسی که در کنار کوفتهها سرو میشود نیز نقشی تعیینکننده در خوشمزگی آن دارد.
اینطور میگویند که در رم باستان انواعی از میت بال تهیه میشده که در این صورت میتوان آنها را اولین کسانی دانست که این غذا را طبخ میکردند. درهرصورت میت بال در ایران نیز تاریخچهای طولانی دارد و مدتهاست در شهرهای مختلف با ادویههای محلی و خاص طبخ میشود.
جدای از آنکه بدانیم میت بال اولینبار در کدام کشور تهیه شده، امروزه این غذای لذیذ با رسپیهای متنوعی در اروپا و آسیا و در واقع کشورهایی چون هند، سوئد، اتریش، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، نروژ، روسیه، اسپانیا، پرتغال و… طبخ میشود. بیشک اینهمه شهرت این غذا در کشورهای مختلف نمیتواند تصادفی باشد، بنابراین بهتر است با نگاهی به مواد اولیه تهیه آن، یکی از وعدههای غذایی این هفته را به آن اختصاص دهید:
- گوشت چرخکرده
- استاک گوشت
- پیاز
- پنیر پارسان
- پودر سیر
- شیر
- کره
- تخممرغ
- دانه خردل
- رب گوجهفرنگی
- آرد سوخاری
- آرد نخودچی
- پودر آویشن
- فلفل سیاه و قرمز
پیتزا مخصوص با گوشت چرخکرده
معمولا هر زمان نام فستفود را میشنویم، بیاختیار به یاد انواع پیتزا میافتیم. نمیتوان این موضوع را انکار کرد که پیتزا جز غذاهای محبوب است، چرا که ترکیب پنیر پیتزا یا موزارلا با موادی چون سوسیس و کالباس و نیز گوشت و مرغبهقدری خوشایند است که دستکم میتوان ماهی یکبار این غذا را با اشتیاق تمام میل کرد.
جدای از نوع فستفودی پیتزا، شما میتوانید این غذای رویایی بچهها را در منزل و با موادی بهغیراز فرآوردههای گوشتی نیترات دار تهیه کنید. طبیعتا یکی از بهترین این مواد گوشت بوده که با پروتئین سرشار خود، نیازهای تغذیهای همه افراد خصوصا بچهها را تأمین میکند. البته از دیگر مزیتهای تهیه پیتزا در خانه، افزودن سبزیجات تازه است که آن هم تماما به ذوق و سلیقه شما بستگی دارد. بدین ترتیب دستدست کردن برای سفارش دادن غذا از فستفود و اینکه مدام از خود بپرسید چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم را کنار گذاشته و با خواندن مواد اولیه تهیه این پیتزای سالم و مقوی، در تدارک یک شام لذیذ باشید:
- گوشت چرخکرده
- فلفلدلمهای رنگی
- قارچ دکمهای
- ذرت شیرین
- زیتون سیاه یا سبز
- پیاز
- پنیر پیتزا یا موزارلا
- سس پیتزا
- خمیر پیتزا
- پودر آویشن
- فلفل سیاه
گراتن گوشت
گراتن یا گراتین، به مجموعه غذاهایی گفته میشود که در تهیه آنها از چینش لایهای مواد استفاده میشود. بهاینترتیب که معمولا پنیر یا نان خردشده را برای پوشش مایه اصلی غذا روی آن قرار میدهند. ازاینرو مرسوم است گراتنها را در ظروفی لبهدار و غیر تخت سرو میکنند. این دست از غذاها در اصل فرانسوی بوده که امروزه شاهد طبخ انواع آن در رستورانها و فستفودهای مختلف هستیم.
مواد پایهای تهیه این غذا در رسپی اصلی و فرانسویاش شیر و پنیر بوده که گاهی با خامه نیز همراه میشود. از انواع معروف گراتنهای خوشمزه در دنیا میتوان به گراتن مارچوبه، بیکن، سیبزمینی و گراتن گوشت، سبزیجات و مرغ اشاره کرد. درهرصورت این غذا میتواند محبوب تمام اعضای خانواده باشد و به همین دلیل آن را در لیست انواع غذا با گوشت چرخکرده بیان کردیم. بدین ترتیب، برای تهیه این غذا به سبک ایرانی میتوانید مواد اولیه زیر را مدنظر قرار دهید:
- گوشت چرخکرده
- پیاز
- قارچ
- سیبزمینی
- رب گوجهفرنگی
- فلفلدلمهای سبز
- گوجهفرنگی
- پودر سیر
- کره یا روغن زیتون
- پنیر پیتزا
- پنیر چدار
- سس بشامل
- پودر آویشن و پاپریکا
- فلفل سیاه، زردچوبه
چه غذاهایی با گوشت چرخکرده درست کنیم؟!
باتوجهبه مطلبی که مطالعه کردید، اکنون خوب میدانید که چه غذاهای متنوع و لذیذی را میتوانید با گوشت چرخکرده درست کنید. در واقع از ویژگیهای مجموعه انواع غذا با گوشت چرخکرده که برایتان شرح دادیم این است که برخی از غذاها بهقدری ساده هستند که میتوانید از آنها برای تهیه یک وعده غذای سریع و راحت استفاده کنید. در آنسوی ماجرا، بعضی از غذاها را معرفی کردیم که میتوانند گزینه بسیار خوب و ایدهآلی برای جشنها و میهمانیهای شما باشند.
بنابراین بااینهمه پیشنهاد خوبی که هماکنون در دست دارید فقط کافی است جهت تهیه مواد اولیه برای طبخ هرکدام از این غذاهای ایرانی و بینالمللی سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ را انتخاب کرده تا در کسری از زمان، هرآن چیزی که میخواهید، درب منزلتان دلیوری شود. البته اگر وقت کافی ندارید یا غذاهای مجلسی این مجموعه را برای سرو در میهمانی میخواهید، سرویس غذای اسنپ دقیقا همان چیزی است که دنبالش میگردید؛ بنابراین سخت نگیرید و تمام زحمتها را به دوش اسنپ بیندازید!v
دیدگاهتان را بنویسید