استیک فیله مینیون چیست؟ چطور تهیه می‌شود؟

Filet mignon steak

وقتی حرف از غذایی مجلسی و خوشمزه می‌شود، استیک فیله مینیون یکی از گزینه‌های پیشنهادی است. باید بدانید که هرچند این غذا گران است اما طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد. با یادگیری ترفندهای پخت درست آن می‌توانید در عرض مدت‌زمان کوتاهی به خوشمزه‌ترین استیک دنیا برسید. برای میل‌کردن فیله مینیونی جانانه، خودتان آستین‌ها را بالا بزنید. در ادامه، از شیوه پخت این غذای معروف و البته محبوب برایتان خواهیم گفت.

استیک فیله مینیون چیست؟

استیک مینیون

استیک فیله مینیون (Filet mignon) با برشی از گوشت لذیذ گاو یعنی گوشت فیله گوساله یا بخشی درون قفسه سینه آن استفاده می‌شود. این بخش از گوشت گاو که به فیله چشم هم معروف است، در معرض حرکت و فعالیت نیست و برای همین بافت نرم و لذیذی پیدا می‌کند. غضروف و چربی گوشت هم گرفته می‌شود تا استیک طعم و بافت بهتری پیدا کند. اگر فیله مینیون را به‌خوبی بپزید و آماده کنید، در دهان آب می‌شود.

این غذا از گذشته تاکنون در دسته‌بندی خوراک‌های تجملاتی قرار می‌گیرد. این‌روزها که دسترسی به مواد غذایی در دنیا راحت‌تر از گذشته‌ها است، سطح تشریفاتی‌بودن استیک کمتر شده اما همچنان غذایی گران است و لوکس.

بافت و طعم فیله مینیون

بافت فیله گوساله لطیف‌تر از نواحی دیگر آن است و طعم ملایم دارد. این گوشت نرم است و با مزه‌دارشدن با کره و موادی مانند سیر و رزماری بسیار خوشمزه و دلنشین می‌شود. برای مزه‌دارکردن استیک نیازی به مواد متنوع نیست. این‌ پیشنهادها برای پخت استیکی خوشمزه کافی‌اند:

  • نمک و فلفل
  • روغن زیتون
  • رزماری
  • کره

اگر در خرید فیله گوشت دقت کنید و محصولی تازه بخرید، طعم غذایتان بسیار خوشمزه خواهد شد.

روش طبخ استیک مینیون چیست؟

روش‌های مختلف و مواد گوناگونی برای پخت این استیک توصیه می‌شود اما در ادامه به یکی از روش‌های معروف و همه‌پسند طبخ استیک مینیون اشاره می‌کنیم.

مواد لازم

  • ۴ تکه فیله؛
  • نمک به‌مقدار کافی؛
  • ۴ قاشق غذاخوری کره؛
  • فلفل سیاه تازه آسیاب‌شده؛
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
  • ۱ قاشق غذاخوری رزماری خردشده.

طرز تهیه

  • فر را با دمای ۲۰۰ سانتی‌گراد گرم کنید؛
  • در یک تابه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید؛
  • دو طرف استیک را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید؛
  • وقتی روغن حرارت کافی دید، استیک را به تابه اضافه کنید؛
  • حدود ۵ دقیقه، گوشت را بپزید تا به‌طور کامل، سرخ شود؛
  • سپس آن را برگردانید و کره و رزماری را اضافه کنید؛
  • بعد از مالیدن کره، گوشت را ۳ تا ۵ دقیقه دیگر بپزید؛
  • تابه را به فر منتقل کنید و اجازه بدهید که گوشت به‌میزان دلخواهتان بپزد (حدود ۵ دقیقه برای گوشت آبدار)؛
  • گوشت را از تابه خارج کنید و ۵ دقیقه قبل از برش بگذارید تا کمی هوا بخورد.

برای آماده‌کردن استیک چهارنفره به‌حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید. با خرید محصولات پروتئینی مناسب و گوشتی لذیذ، این غذا را در خانه به‌راحتی و به‌سرعت خواهید پخت.

دمای پخت برای سلیقه‌های مختلف

افراد مختلف استیک را با درجات پخت گوناگونی می‌پسندند. به این نکات دقت کنید:

  • برای پخت استیک آبدار، درجه حرارت باید ۵۴ تا ۵۷ سانتی‌گراد باشد.
  • برای پخت استیک نیمه‌‌آبدار، درجه حرارت باید ۶۰ تا ۶۲ سانتی‌گراد باشد.
  • برای پخت استیک کاملا پخته، درجه حرارت باید بالای ۷۰ سانتی‌گراد باشد.

در واقع، برای پخت نهایی بعد از مالیدن کره به گوشت، باید به درجه حرارت‌های پیشنهادی بالا توجه کنید. اگر هم در منزل فر یا منقل مناسب ندارید می‌توانید با سفارش غذا از بهترین رستوران‌ها، فیله مینیونی خوشمزه نوش‌جان می‌کنید.

ابزارهای مختلف پخت فیله مینیون

ابزارهای مختلف پخت فیله مینیون

به‌جز فر و تابه می‌توانید فقط از گاز یا زغال هم برای پخت استیک فیله مینیون استفاده کنید.

پخت با گاز

  • فیله‌ها را با فلفل و نمک بپوشانید.
  • کره را با روغن زیتون در یک تابه بزرگ فولادی یا چدنی روی حرارت متوسط ​​ذوب کنید.
  • فیله‌ها را اضافه کنید و ۵ تا ۷ دقیقه از هر طرف با درجه پخت دلخواه بپزید.
  • بعد از پخت، بگذارید که استیک ۵ دقیقه در تابه بماند تا حرارت یک‌دست در تمام بافتش پخش شود.

پخت روی زغال

  • زغال و آتش را آماده کنید؛
  • استیک‌ها را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید؛
  • استیک ها را در توری گریل بگذارید و حدود ۴ تا ۵ دقیقه روی آتش نگه دارید؛
  • این کار را ادامه بدهید تا زمانی که سطح گوشت قهوه‌ای و طلایی شود؛
  • استیک ها را برگردانید و طرف دیگر را به‌مدت ۴ تا ۵ دقیقه کباب کنید؛
  • استیک‌ها را در ظرف بگذارید و با فویل بپوشانید؛
  • قبل از سرو، اجازه دهید استیک‌ها ۱۰ دقیقه به همان حالت بمانند.

گزینه‌های پیشنهادی برای سِرو کنار استیک

بنا به سلیقه و ذائقه‌تان می‌توانید در کنار استیک، موارد مختلفی را سِرو کنید:

  • هویج و سیب‌زمینی پخته و پوره‌شده با پنیر پارمزان؛
  • سالاد سبزیجات متنوع؛
  • پوره سیب‌زمینی.

حتی می‌توانید فیله مینیون را با برنج هم میل کنید. همه‌چیز به سلیقه خودتان بستگی دارد. این غذا با ترکیب‌های مختلفی از مواد و خوراکی‌ها در هماهنگی است و شما را در انتخاب آزاد می‌گذارد.

سس‌های پیشنهادی برای ریختن روی استیک

برای سس استیک هم می‌توانید از میان سس‌های متنوع دست‌ به انتخاب بزنید:

  • فلفل خامه‌ای؛
  • فلفل قرمز و شکر قهوه‌ای؛
  • سیر و خردل.

سس فلفل خامه‌ای

برای آماده‌کردن این سس به خامه هم‌زده، سیر، فلفل، کمی خامه ترش، پونه و ریحان خشک نیاز دارید. این مواد را باهم ترکیب کنید و روی گوشت فیله بریزید. هماهنگی بی‌نظیری میان ترکیبات این سس وجود دارد و باعث می‌شوند که استیک‌ خوشمزه‌تری میل کنید. مقدار لازم از مواد ترکیبات سس هم به‌ترتیب زیر است:

  • ۲ حبه سیر کوچک؛
  • دوسوم پیمانه خامه هم‌زده؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه؛
  • یک‌ونیم قاشق غذاخوری خامه ترش؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پونه کوهی؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر ریحان خشک.

از جعفری هم برای تزیین سس و فیله مینیون استفاده کنید تا هم زیبا شود و هم طعم بهتری پیدا کند.

سس فلفل قرمز و شکر قهوه‌ای

برای آماده‌کردن این سس باید از طعم‌های ملس و تندی فلفل خوشتان بیاید. چنین سس متنوع و خوشمزه‌ای باعث می‌شود که گوشت استیک تُردتر و نرم‌تر شود. برای تهیه‌اش به مواد در اندازه‌های زیر نیاز دارید:

  • ۲ قاشق چای‌خوری پودر چیلی؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پاپریکا؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر سیر؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری زیره آسیاب‌شده؛
  • یک‌ونیم قاشق چای‌خوری شکر قهوه‌ای؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه تازه آسیاب‌شده.

این مواد را با آب و روغن زیتون ترکیب کنید تا یک‌دست شوند.

سس سیر و خردل

سیر و خردل هم ترکیب مناسبی برای اضافه‌کردن به استیک فیله مینیون هستند. با این سس هم گوشتی که آماده کرده‌اید، طعم‌دارتر می‌شود. دوستداران سیر از این سس استقبال می‌کنند. اگر شما هم طرفدارش هستید، باید مواد زیر را برای تهیه سس آماده کنید:

  • ۲ حبه سیر، خردشده؛
  • یک‌دوم پیمانه آب گوشت؛
  • یک‌دوم پیمانه خامه غلیظ؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری خردل دیژون؛
  • یک‌چهارم فنجان موسیر ریز خردشده؛
  • ۱ قاشق غذاخوری پیازچه ریز خردشده؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه درشت آسیاب‌شده.

ماندگاری استیک در یخچال و فریزر

گوشت استیک فیله را در پلاستیک بپیچید و آن را در یخچال بگذارید. دوام و ماندگاری‌اش در این حالت به ‌حدود ۳ تا ۵ روز می‌رسد. برای نگهداری از فیله مینیون در فریزر، مدت‌زمان بیشتری در اختیار دارید و می‌توانید آن را در حدود ۶ تا ۹ ماه نگه دارید.

نکات مهم پخت استیک فیله مینیون را یاد بگیرید

نکات طبخ استیک مینیون

اگر می‌خواهید استیکی که می‌پزید در سطح آشپزهای حرفه‌ای باشد، خوب است به نکات زیر دقت کنید:

  • گوشت استیک را ۳۰ دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد و پخت یکنواخت‌تری حاصل شود.
  • فیله گوشت گاو بافت چربی ندارد؛ برای همین بعضی از آشپزها آن را در لایه‌ای از گوشت بیکن می‌پیچند تا خشک نشود و خوش‌طعم‌تر شود.
  • فیله مینیون چربی اندکی دارد و برای همین، بهتر است که با حرارت متوسط پخته شود تا گوشت لطیف بماند.
  • پس از برداشتن فیله مینیون از روی حرارت، روی آن را با فویل بپوشانید و قبل از سرو حدود پنج دقیقه استراحت بدهید.

برای اینکه غذاهای خوشمزه‌ای بپزید، حتما باید در زمان خرید گوشت به تازگی‌ آنها دقت کنید. یادتان باشد که کیفیت گوشت روی خروجی نهایی استیک‌تان اثرگذاری مستقیم و مهمی دارد.

فیله مینیون را می‌پزید یا سفارش می‌دهید؟

در این مقاله از طرز تهیه استیک فیله مینیون برایتان گفتیم. پختن این غذا کار سختی نیست. با رعایت نکاتی که گفته شد، پخت غذا به‌سادگی پیش می‌رود. بااین‌حال، همیشه انتخاب جذاب دیگری هم پیش رویتان است و می‌توانید با سفارش از سرویس غذای اسنپ خوشمزه‌ترین استیک‌ها را از بهترین رستوران‌ها درب منزل دریافت کنید. اگر هم اهل آشپزی هستید، با رعایت ترفندها و اصول پخت استیک می‌توانید نتیجه تلاش شیرین‌تان را در منزل میل کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *