طرز تهیه فلافل، یک نقشه گنج خوشمزه

دستور درست کردن فلافل خانگی خوشمزه

طرز تهیه فلافل خانگی شاید آسان بنظر بیاید، اما دقت کنید که این ظاهر ماجرا است! غذایی محبوب و تند و تیز که البته اقتصادی و مقرون ‌به‌صرفه بوده و در میان مردم، بخصوص در جنوب ایران جایگاه ویژه‌ای دارد. ما اینجا هستیم تا در آموزش مرحله به مرحله و دستور درست کردن فلافل، این اسنک جذاب و لذیذ، با شما همراهی کنیم.

مواد لازم برای درست کردن فلافل طلایی

مواد اولیه فلافل؛ خرده فرمایشات سرآشپز

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

فلافل با اینکه یک غذای عربی محسوب می‌شود، در سراسر دنیا شناخته شده و معروف است. غذایی که از جمله خوراکی‌های لذیذ خاورمیانه محسوب می‌شود و به دلایلی چون گیاهی بودن، پخت سریع و قیمت ارزان، به شدت محبوب تمام قلب‌ها است.

اگر تصمیم داشتید این غذا را با کالری کمتری استفاده کنید، می‌توانید به‌جای غوطه‌ور کردن آن در روغن فراوان و داغ، آن را در فر نیز تهیه کنید. جدول زیر مواد لازم درست کردن فلافل برای ۴ نفر است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نخود ۴۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
سیر ۴ تا ۵ حبه
تخم مرغ ۱ عدد
آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به دلخواه
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

دستور پخت فلافل، غذایی برای تمام فصول

میکس مواد اولیه با چاشنی تکنولوژی

همانطور که می‌دانید ما اینجا هستیم تا طرز تهیه فلافل خانگی را به شما آموزش دهیم. غذایی که در نگاه اول ساده و سریع به نظر میرسد. البته ساده و سریع بودن، ۲ فاکتور اصلی برای محبوبیت این غذا محسوب می‌شوند، اما نکته اصلی اینجاست که حتی یک غذای ساده و سریع مانند فلافل نیز احتیاج به فوت کوزه‌گری مخصوص به خود دارد.

رمز مهم در دستور پخت فلافل جذاب و لذیذ، استفاده از ادویه‌جات مناسب و اعمال برخی ترفندهای خاص در مراحل پخت این غذا است. در ادامه با ما همراه باشید تا رازهای مهم پخت این غذا را در اختیار شما قرار دهیم.

  • مرحله اول: برای درست کردن فلافل در منزل ابتدا باید نخودها را از یک روز قبل خیس کنید. آنها را درون یک ظرف مناسب ریخته و آب سرد به آنها اضافه شود. بهتر است که سطح آب به اندازه یک بند انگشت، بالاتر از سطح نخودها قرار بگیرد.
  • مرحله دوم: بر اساس دستور درست کردن فلافل، بهتر است که نخودها ۲۴ ساعت در آب باقی بمانند. برای جلوگیری از بو گرفتن این حبوبات باید هر ۶ ساعت یکبار، آب آنها را تعویض کنید. نکته مهم و طلایی در این مرحله این است که شما با تعویض آب نخودها، نفخ آنها را نیز بطور کامل جدا می‌کنید.
  • مرحله سوم: در مرحله سوم از طرز تهیه فلافل، نخودهای خیس خورده را شسته و آبکشی کرده، بعد آنها را به میکسر منتقل کرده و خوب مخلوط کنید. همچنین سیرها و پیازهای پوست گرفته شده و شسته را نیز به نخود درون میکسر اضافه کنید. پیشنهاد می‌کنیم پیازها را به ۴ یا ۵ قطعه تقسیم کرده و آنها را در قطعه‌های کوچکتر به مخلوط نخود اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در مرحله بعد جعفری‌ها را شسته و به میکسر اضافه کنید. عملیات مخلوط کردن را شروع کرده و تا زمانی ادامه دهید که خمیری لطیف از مخلوط نخود، پیاز، سیر و جعفری داشته باشید. حالا مایه فلافل شما آماده است. آن را از میکسر خارج و به ظرفی بزرگ‌تر منتقل کنید.
  • مرحله پنجم:در دستور پخت فلافل، این مرحله به ادویه‌جات اختصاص پیدا می‌کند. نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی زیره و آرد نخودچی را به مایه فلافل خود اضافه کنید. تخم مرغ را نیز در این مرحله باید با بقیه مواد مخلوط کرده، البته اضافه کردن تخم مرغ اختیاری است، اما اگر برای بار اول فلافل تهیه می‌کنید، بهتر است تخم مرغ را به آن اضافه کنید.

فلافل، توپ تُرد دوست داشتنی

  • مرحله ششم: در این قسمت باید با تمام قدرت به جنگ مایه فلافل بروید. در دستور پخت فلافل بعد از میکس شدن تمام مواد، باید آنها را به‌خوبی ورز دهید تا ادویه‌ها کاملاً با مایه فلافل مخلوط شوند. در نهایت شما یک خمیر مایه فلافل کاملاً یکدست و منسجم دارید که باید آن را یک شب در یخچال استراحت دهید. روی ظرف را با سلفون آشپزی بپوشانید و در یخچال بگذارید. اگر زمان ندارید به جای ۲۴ ساعت، ۱ ساعت به مواد خود استراحت دهید.
  • مرحله هفتم: ۲۴ ساعت گذشت و طبق دستور درست کردن فلافل، مایه شما آماده است. آن را از یخچال بیرون آورده و برای پخت آماده کنید. یک تابه گود کوچک، روغن سرخ کردنی و یک ظرف آب روی میز کار کنار گاز قرار داده و با قرار دادن تابه و ریختن روغن درون آن، شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید که روغن به‌خوبی داغ شود.
  • مرحله هشتم: طرز تهیه فلافل خانگی شاید آسان بنظر بیاید، اما یکی از نکات مهم در پخت این غذا گرم بودن روغن قبل از سرخ کردن است. روغن باید داغ شده باشد و به اندازه‌ای بوده که قرص‌های فلافل در آن غوطه‌ور شوند. قالب فلافل را درون کاسه آب خیس کنید تا از چسبیدن مایه فلافل به آن جلوگیری شود. سپس ۲ قاشق از مایه فلافل برداشته و به قالب منتقل کنید. سطح قالب فلافل را با پشت قاشق صاف کرده و بعد از آن فلافل‌های قالبی را به روغن داغ منتقل کنید. در این مرحله باید کمی صبور باشید، چون فلافل‌ها نیاز دارند تا با حرارت ملایم مغز پخت و تُرد شوند.
  • مرحله نهم: این مرحله، گام آخر برای طرز تهیه فلافل خانگی خواهد بود. فلافل‌ها ضخامت زیادی دارند، به همین خاطر باید با حرارت ملایم پخته شوند. اگر صبور نباشید و حرارت را زیاد کنید سطح فلافل‌ها طلایی شده اما قسمت مغز آنها خام می‌ماند. بعد از اینکه دو طرف فلافل‌ها طلایی شد، آنها را به یک ظرف توری فلزی منتقل کرده تا روغن اضافی جدا شود. سپس آنها را بر روی یک ظرف دیگر که سطح آن را با دستمال کاغذی یا آشپزخانه پوشانده‌اید منتقل کنید تا بقیه روغن‌ها نیز جذب شده و فلافل‌ها کریسپی و تُرد شوند. در نهایت می‌توانید این اسنک‌های خوش طعم و معطر را با گوجه، کاهو، خیارشور، انواع سس‌ها و نان باگت سرو کنید.

سوپرمارکت آنلاین اسنپ

فلافل‌های آماده شده، نوش جان!

دستور درست کردن فلافل را با هم اجرا کردیم. غذایی سریع و لذیذ که به راحتی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. اگر همین الان هم تصمیم به طبخ آن بگیرید اما مواد اولیه را در منزل نداشته باشید، با سوپرمارکت آنلاین اسنپ، کمتر از ۳۰ دقیقه تمام مواد اولیه شما، درب منزل تحویل داده می‌شوند. امیدواریم که طعم این غذا شما را شگفت‌زده کند!

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *