خانه
خانه و زندگی
راهنمای خرید اسپرسو ساز؛ ۱۰ فاکتور مهم که باید در نظر بگیرید!
خانه و زندگی سبک زندگی

راهنمای خرید اسپرسو ساز؛ ۱۰ فاکتور مهم که باید در نظر بگیرید!

۲۹ تیر ۱۴۰۴
0 دیدگاه

عادت به تلخی قهوه، شلوغی کلافه‌کنندۀ کافه‌ها و قیمت‌گذاری عجیب یک فنجان قهوه در کافی‌شاپ، همه دست‌به‌دست هم محبوبیت عجیب قهوه‌ساز‌های خانگی را رقم زده‌اند؛ طوری که این روزها اسپرسوساز از اصلی‌ترین لوازم آشپرخانه است. اگر از پیچیدگی‌های دم‌کردن یک اسپرسوی حرفه‌ای سر در نمی‌آورید، بهترین اسپرسوساز برای خانه را متناسب با نیاز، مهارت و بودجه خریدتان انتخاب کنید. اینجا از نکات طلایی خرید این وسیله برقی برای‌تان گفته‌ایم تا خرید راحت‌تر و لذت‌بخش‌تری داشته باشید.

انواع اسپرسو ساز؛ کدام مدل برای شما مناسب است؟

انواع اسپرسوساز خانگی روش‌های دم‌آوری متفاوت دارند. بعضی از آنها آسیاب‌کردن دانه‌ها را به عهدۀ شما می‌گذارند، برخی به فشار اهرمی نیاز دارند و برخی صفرتاصد آسیاب‌کردن، کمپرس‌کردن و دم‌کردن را انجام می‌دهند. طعم و کیفیت خروجی آنها نیز فرق می‌کند. تنوع پرشمار اسپرسوساز خانگی شامل این ۴ نوع اصلی است.

۱. اسپرسوساز دستی

Manual lever espresso machine with wooden handles on a workbench.

در اسپرسوسازهای دستی فشار لازم برای عبور آب از میان قهوۀ پودرشده با یک پمپ دستی اهرمی ایجاد می‌شود و نیازی به برق ندارد. این اسپرسوساز خانگی سبک و کم‌حجم، در مکان و زمان دل‌خواه شما قابل‌استفاده است و کنترل کامل فرایند عصاره‌گیری را به شما می‌دهد تا فشار و زمان عصاره‌گیری را متناسب با سلیقه خود انتخاب کنید.

۲. اسپرسو ساز نیمه‌اتوماتیک

Person tamping coffee grounds next to a stainless steel espresso machine on kitchen counter.

این دستگاه دخالت کاربر در فرایند عصاره‌گیری را حذف نمی‌کند، ولی به حداقل می‌رساند. پمپ برقی این اسپرسو ساز خانگی فشار لازم را تأمین می‌کند و دیگر نیازی به زور بازو نیست؛ با‌این‌حال آسیاب‌کردن دانه‌های قهوه، تمپ کردن و قطع عصاره‌گیری همچنان با شماست.

۳. اسپرسو ساز تمام‌اتوماتیک

Bosch fully automatic coffee machine with cups and coffee beans on kitchen counter.

حتی اگر هیچ تخصصی در دم‌کردن قهوه ندارید، با یک قهوه‌ساز تمام‌اتوماتیک لذیذترین اسپرسو، کاپوچینو و لاته را نوش جان ‌کنید. این دستگاه صفرتاصد فرایند دم‌کردن یک شات اسپرسوی لذیذ را به عهده می‌گیرد و نقش کاربر را به فشردن کلید «START» محدود می‌کند. از قابلیت‌های این مدل‌ها می‌توانیم به آسیاب سرخود، تنظیم غلظت قهوه، سیستم شست‌و‌شوی خودکار و تنظیم دما و فشار آب اشاره کنیم.

۴. اسپرسوساز کپسولی (Pod Machines)

Hand inserting coffee capsule into compact espresso machine above a mug.

دستگاه اسپرسوساز کپسولی دنگ‌و‌فنگ آسیاب‌کردن قهوه و تمپ‌کردنش را ندارد! کپسول قهوه آماده را از بازار می‌خرید و بعداز پرکردن مخزن آب، کپسول را در محفظه مخصوص می‌گذارید. به‌راحتی و فقط با فشردن یک دکمه، عصاره‌گیری آغاز می‌شود و چند دقیقه بعد یک شات اسپرسوی لذیذ آماده است.

در جدول زیر خلاصه‌ای از مزایا و معایب این ۴ نوع اسپرسوساز را بخوانید:

نوع اسپرسوساز مزایا معایب
دستی قابلیت حمل آسان
قیمت مناسب
بدون نیاز به برق
کنترل کامل بر عصاره‌گیری
نیاز به مهارت و تجربه
زمان‌بر بودن فرایند عصاره‌گیری
نیاز به تلاش فیزیکی
نیمه‌اتوماتیک امکان تنظیم طعم و غلظت اسپرسو به‌دلخواه
قیمت پایین‌تر نسبت به اسپرسوساز تمام‌اتوماتیک
قابلیت ارتقا با خرید قطعات جانبی
نیاز به مهارت و تجربه کار
دشواری کنترل برخی مراحل
سر‌و‌صدای بیشتر برخی مدل‌ها
تمام‌اتوماتیک استفاده آسان بدون دانش فنی
کیفیت ثابت قهوه‌ها
صرفه‌جویی در زمان
امکان تهیه نوشیدنی‌های متنوع
اشغال فضای زیاد در آشپزخانه
قیمت بالا
تعمیر و نگهداری پیچیده
کنترل کمتر در مراحل تهیه قهوه
مصرف برق قابل‌توجه
کپسولی سرعت بالا در تهیه قهوه
سهولت نظافت دستگاه
تنوع طعم کپسول‌های قهوه
اشغال کمترین فضا
قیمت بالای کپسول‌ها
محدودیت نوع قهوه
تولید زباله و مشکلات زیست‌محیطی
بدون امکان تنظیم پارامترها
عصاره‌گیری پر‌سر‌و‌صدا

۱۰ نکته کلیدی برای انتخاب اسپرسوساز مناسب

معیار انتخاب قهوه‌ساز صرفا هماهنگی شکل‌و‌شمایل و آب‌و‌رنگ آن با دکور آشپزخانه نیست. برای یک شات اسپرسوی حرفه‌ای باید اطلاعات توان دستگاه، فشار پمپ، نوع بویلر، ظرفیت مخزن و … را بادقت بخوانید. در ادامه مفصل دربارۀ این نکات کلیدی حرف می‌زنیم.

۱. فشار پمپ (بار)

Close-up of pressure gauge on a manual espresso machine.

سازوکار دستگاه‌های اسپرسوساز عبور پرفشار آب از دل قهوۀ پودرشده است. این فشار باید مناسب و بین ۹ یا ۱۰ بار باشد تا یک شات اسپرسوی ایدئال نوش جان کنید. دستگاه با فشار کمتر از ۹ بار قهوه‌ای رقیق و بی‌مزه و فشار بیشتر از ۹ بار قهوه‌ای تلخ و سوخته تحویل می‌دهد.

۲. توان دستگاه (وات)

یک اسپرسوساز خانگی باید توان ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ وات داشته باشد تا به‌خوبی از عهدۀ تولید بخار و استخراج قهوه بربیاید. هرچه توان دستگاه بیشتر باشد، سرعت جوش‌آمدن آب و تولید بخار بیشتر و اسپرسوی خروجی باکیفیت‌تر است.

۳. نوع بویلر (تک یا دوال)

قهوه‌ساز تک‌بویلر فقط برای عصاره‌گیری قهوه کاربرد دارد و از یک مخزن گرمایشی برای دم‌آوری اسپرسو و تولید بخار استفاده می‌کند. مدل‌های دوال یا مولتی‌بویلر برای استخراج همزمان اسپرسو و تولید بخار به‌کار می‌روند. بسته به نیاز خود بین این دو انتخاب کنید.

۴. ظرفیت مخزن آب و مخزن شیر

Bosch espresso machine brewing coffee surrounded by various coffee drinks on a kitchen counter.

ظرفیت مخازن اسپرسو ساز را بسته به تعداد دفعات استفاده، بزرگی فضا و نوشیدنی محبوبتان انتخاب کنید. اگر قهوه‌خور حرفه‌ای هستید، قطعا به مخازن بزرگ‌تر نیاز دارید و باید فضای بیشتری برای قهوه‌ساز در نظر بگیرید. برای مدل‌های صنعتی مخزن آب ۲ یا ۳لیتری و مخزن شیر ۱لیتری کافی است. برای مدل‌های خانگی نیز مخزن آب ۱ تا ۲لیتری و مخزن شیر ۰٫۵لیتری رضایت‌بخش است.

۵. نازل بخار و قابلیت تهیه کاپوچینو و لاته

اگر عاشق نوشیدنی‌های شیر‌محور بر پایه اسپرسو هستید، انتخاب یک اسپرسوساز خانگی با نازل بخار عاقلانه است. این نازل زحمت فوم‌گیری شیر و تهیه یک فوم خامه‌ای لذیذ را از دوش شما برمی‌دارد!

۶. برنامه‌های از پیش تنظیم‌شده

Hand selecting coffee type on touchscreen of Beko espresso machine.

در اسپرسوساز‌های پیشرفته تنظیمات مربوط به حجم آب، دما و فشار برای تهیه نوشیدنی‌های مختلف قابل‌تغییر است! مثلا می‌توانید از برنامه «آب جوش» برای آماده‌کردن فوری چای استفاده کنید یا فقط با فشردن کلیدهای «کاپوچینو» یا «لاته»، نوشیدنی خوش‌مزه‌ای با فوم شیر متفاوت داشته باشید.

۷. قابلیت تنظیم دمای آب

قهوه‌خورهای حرفه‌ای از تأثیر مستقیم دمای آب بر طعم و کیفیت اسپرسو باخبرند. همچنین می‌دانند که نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو به دمای آب متفاوت نیاز دارند! بنابراین برای جلوگیری از استخراج ناقص و طعم ترش قهوه (به‌دلیل سردی آب) یا طعم سوختگی و تلخی آن (به‌دلیل داغی آب)، ترجیحا دستگاهی با قابلیت تنظیم دمای آب بخرید.

۸. اندازه و ابعاد دستگاه

اگر قصد راه‌اندازی یک کافی‌شاپ بزرگ را ندارید، از خیر اسپرسوساز‌های غول‌پیکر صنعتی بگذرید و به دستگاه‌های جمع‌و‌جور خانگی رضایت بدهید. ابعاد این دستگاه باید متناسب با فضایی باشد که برایش در نظر گرفته‌اید.

۹. جنس بدنه و کیفیت ساخت

Hand operating Breville espresso machine with built-in coffee grinder.

کیفیت ساخت قهوه‌ساز طعم خوب قهوه را تضمین می‌کند و جنس بدنه دستگاه، ماندگاری آن را. بنابراین دقت‌ کنید که بدنه دستگاه مواد مقاوم در برابر حرارت و رطوبت و اجزای داخلی آن از متریال مرغوب، مقاوم و باکیفیت ساخته شده باشند. اگر بودجه کافی برای مدل‌های درجه‌یک ندارید، با خرید قسطی اسپرسوساز خیال خود را راحت کنید.

۱۰. برند، گارانتی و خدمات پس‌از فروش

آخرین نکته در این راهنمای خرید اسپر سوساز توجه به نام نیک است. قید نام‌های متفرقه و نا‌آشنا را بزنید و سراغ محصولات پرفروش و خوش‌امتیاز از برندهای سرشناس بروید. در نهایت خرید خود را از برندی قطعی کنید که برای جلب رضایت مشتریان، گارانتی معتبر و خدمات پس‌از فروش باکیفیت ارائه می‌دهد.

 برندهای محبوب اسپرسوساز

Person pouring coffee beans into DeLonghi espresso machine grinder.

اگر قرار به معرفی صادقانۀ معروف‌ترین و پرفروش‌ترین برندهای اسپرسو ساز در ایران باشد، بدون جانب‌داری می‌توان به دلونگی، مباشی، نوا، فیلیپس، نسپرسو و اسنوا اشاره کرد. این برندها معنای کیفیت، کارایی و پشتیبانی را تغییر داده‌اند و با ارائه محصولات زیبا و قیمت‌مناسب با عملکرد قابل‌اعتماد، رضایت مصرف‌کننده ایرانی را جلب کرده‌اند. در ادامه این راهنمای خرید اسپرسو ساز، نگاهی به نقاط قوت و ضعف این برندها بیندازید:

  • اسپرسوساز دلونگی: مزایا شامل کیفیت ساخت بالا، عملکرد مناسب، طراحی شیک و امکانات پیشرفته مثل نازل بخار، فیلتر آب، سیستم خاموشی خودکار برخی مدل‌ها؛ معایب شامل نبود کیت جرم‌گیری، فوم‌ساز شیر نسبتا کم‌قدرت و پیچیدگی منو.
  • اسپرسوساز مباشی: مزایا شامل کیفیت ساخت، سهولت استفاده، قیمت مناسب، دوام بالا، کنترل ساده و قابل‌فهم، سرعت عصاره‌گیری؛ معایب شامل امکانات نه‌چندان پیشرفته، سروصدای بالای برخی مدل‌ها، نیاز به پاک‌سازی منظم.
  • اسپرسوساز نوا: مزایا شامل وزن و اندازه مناسب، استفاده آسان، سرعت در تهیه اسپرسو، قیمت مناسب؛ معایب شامل صدای زیاد، دوام پایین کلیدها، ظرفیت و عملکرد محدود (برای مصارف حرفه‌ای).
  • اسپرسوساز فیلیپس: مزایا شامل کیفیت بالای قهوه، کیفیت ساخت دستگاه، سیستم آسیاب داخلی، تنوع نوشیدنی‌ها، برند خوش‌نام و معتبر، فوم‌ساز شیر حرفه‌ای، مصرف بهینه انرژی؛ معایب شامل قیمت بالا، نیاز به تمیزکاری منظم، پیچیدگی کار با دستگاه، تعمیرات دشوار.
  • اسپرسوساز نسپرسو: مزایا شامل ظرفیت بالای برخی مدل‌ها، سیستم حرارتی قدرتمند، اتصال بلوتوثی برخی مدل‌ها، تولید انواع نوشیدنی، خاموشی خودکار، سهولت تمیزکاری، قهوه باکیفیت؛ معایب شامل قیمت بالا، وابستگی به کپسول و هزینه بالای کپسول‌ها، نبود گارانتی برای این برند در ایران.
  • اسپرسوساز اسنوا: مزایا شامل قیمت مقرون‌به‌صرفه، کیفیت قابل‌قبول قهوه، تنوع مدل‌ها، امکانات جانبی مثل نازل بخار، خدمات پس‌از فروش عالی در ایران؛ معایب شامل عمر مفید کوتاه، نبود ویژگی‌های پیشرفته، سروصدای زیاد.

اسپرسوساز برای خانه یا محل کار؟ راهنمای انتخاب بر اساس نیاز

Professional espresso machine brewing coffee in a steamy café environment.

بهترین اسپرسوساز برای خانه بهترین اسپرسوساز برای محل کار نیست و برعکس. قبل‌از انتخاب و خرید یک قهوه‌ساز باید تفاوت بین دستگاه‌های مصرف شخصی و حرفه‌ای را بدانید.

در یک محیط تجاری مثل کافی‌شاپ یا در یک شرکت بزرگ پر از کارمندان قهوه‌خور باید دستگاهی با مخزن آب پرظرفیت انتخاب کنید که هر روز بیشتر از ۲۰ شات اسپرسو عصاره‌گیری کند و آخ نگوید. این دستگاه باید فشار بخار قوی‌تر، دقت عصاره‌گیری بالاتر، سرعت عصاره‌گیری بیشتر و بدنه مقاوم‌تر و باکیفیت‌تری باشد. ترجیحا نوشیدنی‌های مختلف مثل لاته و کاپوچینو هم به ما بدهد. در‌حالی‌که اسپرسوساز خانگی یک دستگاه ساده با فشار بخار مناسب، ظرفیت مخزن متوسط و امکانات محدود است.

در جدول زیر ویژگی‌های اسپرسوساز خانگی و حرفه‌ای را بخوانید:

ویژگی‌های مهم اسپرسوساز خانگی ویژگی‌های مهم اسپرسوساز حرفه‌ای
ظرفیت محدود: توانایی تولید حداکثر ۱۰ شات قهوه در روز  ظرفیت بالا: توانایی تولید حداقل ۲۰ شات قهوه در روز
بدنه زیبا، ظریف و سبک با ابعاد جمع‌وجور ابعاد بزرگ با بدنه مقاوم
عملکرد نسبتاً سریع سرعت بیشتر عصاره‌گیری و تهیه قهوه (بنا به هدف هک‌گروپ)
ایجاد فشار نسبتاً خوب (۸ تا ۹ بار) موتور قوی برای ایجاد فشار مداوم و قوی (۱۵ تا ۲۰ بار)
دارای یک بویلر برای عصاره‌گیری و تولید بخار دارای بویلرهای متنوع برای تنظیم هم‌زمان فشار و دما (عصاره‌گیری و بخار قهوه)
کنترل ساده یا دستی تنظیم فشار، دما و تایمر کنترل پیشرفته برای تنظیم فشار، دما، زمان و برنامه‌ریزی
امکانات محدود برای پاسخ‌گویی نیاز شخصی امکانات پیشرفته (بویلر داخلی یا فوم‌ساز شیر)
مراقبت و نگهداری راحت نیاز به مراقبت دقیق و سرویس‌گونه و سرویس دوره‌ای
قیمت ارزان قیمت گران

خرید قسطی اسپرسو ساز از فروشگاه اسنپ

Snapp Shop product page showing various espresso machines with filters and prices in Persian.

 

در فروشگاه اسنپ می‌توانید بین مجموعه‌ای از قهوه‌سازها و اسپرسو سازهای محبوب از برندهای معتبر مانند دلونگی، نوا، مباشی، نسپرسو و… دقیقاً همانی را پیدا کنید که با نیاز و سلیقه‌ شما هماهنگ است.

اگه دنبال خرید قسطی اسپرسو ساز هستید، با اعتبار سنجی ساده در اسنپ‌پی این امکان رو دارید که حتی بدون چک و ضامن، خریدتان را قسطی انجام بدهید. هیچ سودی به مبلغ خریدتون اضافه نمی‌شود و فقط همان قیمتی را پرداخت می‌کنید که در روز خرید درج شده بود.

مزایای خرید اقساطی اسپرسو ساز از فروشگاه اسنپ:

  •  خرید قسطی اسپرسوساز بدون نیاز به چک و ضامن
  •  پرداخت در ۴ قسط مساوی و بدون سود و کارمزد
  • تنوع برندهای پرفروش + ضمانت بازگشت کالا تا ۷ روز
  • ارسال سریع و مطمئن در سراسر کشور

جمع‌بندی؛ اسپرسوساز مناسب خودتان را انتخاب کنید!

انتخاب از بین انواع قهوه‌ساز خانگی دستی، نیمه‌اتوماتیک، تمام‌اتوماتیک یا کپسولی باید متناسب با نیاز، مهارت قهوه‌ دم‌کردن و بودجۀ شما باشد. با نگاه ریزبینانه جزئیات جنس بدنه، ابعاد، فشار پمپ، توان، نوع بویلر و ظرفیت مخزن آب دستگاه را بخوانید و به‌دنبال قابلیت‌های اضافه مثل نازل بخار، برنامه‌های از‌پیش‌آماده و امکان تنظیم دمای آب باشید تا به یک تصمیم درست برسید. عاشق قهوه‌های خوش‌عطروطعم هستید؟ وقت‌تان را در صف‌ طولانی کافی‌شاپ هدر ندهید؛ در عوض، برای این عادت شیرین به تلخیِ دل‌نشین قهوه، یک اسپرسوساز خانگی باکیفیت دست‌و‌پا کنید.

راستی، شما از چه مدل اسپرسوسازی استفاده می‌کنید؟ لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های پرتکرار

۱. اسپرسوساز خانگی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای استخراج بهتر عطر و طعم قهوه در خانه باید یک اسپرسوساز خانگی باکیفیت و بادوام با ظرفیت و فشار مناسب، امکان تنظیم دما و ترجیحا دارای نازل بخار بخرید. توان این دستگاه ترجیحا بین ۸۵۰ تا ۱۵۰۰ وات باشد.

۲. برندهای اسپرسوساز خانگی حرفه ای کدام‌اند؟

از برندهای معتبر و حرفه‌ای تولیدکننده دستگاه اسپرسو ساز خانگی می‌توانیم به دلونگی، مباشی، نوا، فیلیپس، نسپرسو و اسنوا اشاره کنیم.

۳. بهترین اسپرسو ساز اتوماتیک خانگی برای ما چکار می‌کند؟

این دستگاه راحتی و سرعت عصاره‌گیری را به اوج می‌رساند و کل فرایند تهیه شات قهوه را به‌صورت اتوماتیک و فقط با فشردن یک دکمه انجام می‌دهد. با خرید اسپرسوساز اتوماتیک از آسیاب‌کردن تا فوم‌گیری شیر را به دستگاه می‌سپارید.

 

 

https://secure.gravatar.com/avatar/924921e797c4aea208c163e65fd518db7ee41938dcc10ee3299bee6d8730bac9?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید