آداب غذا خوردن در محیط‌های رسمی چگونه است؟

همه ما ممکن است در زمان گرسنگی، آداب غذا خوردن را فراموش کنیم. در این شرایط تنها هدف ما سیر کردن شکممان است! این کار شاید در یک مهمانی خودمانی یا در محیط منزل اهمیت چندانی نداشته باشد، اما آیا در محیط‌های رسمی نیز می‌توانیم، به همین صورت عمل کنیم؟

آداب غذا خوردن در هر مکانی متفاوت است. به خصوص وقتی که در یک مهمانی کاری یا رسمی هستیم، باید به آن اهمیت بدهیم. رعایت این اصول شخصیت شما را به اطرافیانتان نشان می‌دهد. در ادامه با بررسی نکات مهم آداب غذا خوردن در محیط‌های رسمی، همراه ما باشید.

رعایت آداب غذا خوردن در محیط‌های رسمی باعث بهبود معاشرت با اطرافیان شما خواهد شد. در ادامه به چند مورد این نکات اشاره کرده‎ایم:

۱. قبل از غذا حرف‌های مثبت بزنید.

صحبت کردن قبل از غذا و در زمانی که منتظر سرو آن هستید، یک کار خوب و معقول است. اما بهتر است این صحبت به گونه‌ای باشد که انرژی خوبی را به خود شما و فردی که در مقابلتان نشسته، انتقال دهد.

۲. در هنگام سفارش غذا زیاده‌روی نکنید.

در صورتی که میزبان، نظر شما را در مورد غذای مورد علاقه‌تان پرسید، حتما آن را عنوان کنید. اما از زیاده‌روی در زمان سفارش بپرهیزید. البته در شرایطی نیز میزبان خودش، غذا را انتخاب کرده که در این صورت نیز باید با روی باز از آن استقبال کنید.

۳. برای شروع غذا عجله نکنید.

زمان مناسب برای شروع غذا خوردن در یک مراسم رسمی، وقتی است که غذای تمام مهمان‌هایی که سر میز نشسته‌اند، سرو شده باشد. همچنین بهتر است، منتظر شوید تا میزبان، شروع غذا را تعارف بزند.

۴. آداب میل کردن سوپ به عنوان پیش غذا را رعایت کنید.

در مهمانی‌های رسمی معمولا قبل از غذا سوپ سرو می‌شود. سعی کنید در زمان خوردن سوپ روی کاسه آن خم نشوید. قاشق خود را به میزانی پر کرده که از زیر آن چکه نکند. همچنین به هیچ عنوان نباید تمام قاشق را در دهان خود فرو ببرید. سعی کنید لبه آن را در قسمت جلویی دهان خود قرار داده و محتویاتش را میل کنید.

۵. در حین خوردن غذا صحبت نکنید.

مهمترین آداب غذا خوردن که همه ما از آن باخبریم، صحبت نکردن در زمانی است که در حال خوردن غذا هستید. حتی اگر سؤالی از شما پرسیده شد، با اشاره دست فرصت بخواهید تا غذای درون دهانتان را قورت دهید.

۶. برای پاک کردن چربی دور دهان، از دست استفاده نکنید.

اگر در حال میل کردن یک غذای چرب هستید و اطراف دهانتان روغنی شد، باید حتما از یک دستمال کاغذی استفاده کرده و آن را به صورت ملایم پاک کنید. استفاده از دست در این شرایط، بسیار زننده است.

۷. لوازم مربوط به غذا خوردن را در مکان مخصوص خود قرار دهید.

در زمان صرف غذا به محل لیوان، قاشق و چنگال توجه کنید. معمولا قاشق، چاقو و لیوان نوشیدنی در سمت راست و چنگال در سمت چپ قرار می‌گیرد.

۸. برای برداشتن لوازم مورد نیازتان در حین خوردن غذا، دستتان را دراز نکنید.

اگر در حین غذا خوردن نیاز به نمک، فلفل یا سس داشتید، به هیچ عنوان خم نشوید یا دست خود را برای برداشتن آن دراز نکنید. می‌توانید از فردی که شی مورد نیاز شما در کنارش قرار دارد، بخواهید تا آن را به شما بدهد.

۹. به اطرافیانتان توجه نکنید.

هنگامی که پای میز غذا نشسته‌اید، به هیچ عنوان به فردی که در حال غذا خوردن است، نگاه نکنید. معمولا در این شرایط فرد معذب شده و تمایلی به ادامه صرف غذا نخواهد داشت.

۱۰. ظرف غذای خود را به هم نریزید.

سعی کنید غذا خوردن را از یک سمت ظرفی که جلوی شما قرار گرفته آغاز کنید. از به هم زدن بشقاب خود در زمان صرف غذا و ایجاد ظاهر نامناسب در آن بپرهیزید.

۱۱. زیاد راحت نباشد!

مطمئنا در کنار غذا، نوشیدنی نیز سرو خواهد شد. اگر آن‌ها را میل کردید، زیاد راحت نباشید و در صورت ایجاد باد گلو آن را کنترل کنید. همچنین به هیچ عنوان نوشیدنی را هورت نکشیده یا همه مواد داخل آن را یکباره ننوشید. سعی کنید جرعه جرعه و با آرامش کامل این کار را انجام دهید.

۱۲. سر و صدا ایجاد نکنید.

سعی کنید با آرامش کامل غذای خود را میل کنید. از ایجاد سر و صدا در حین صرف غذا جلوگیری کرده تا باعث اذیت و آزار اطرافیانتان نشود.

۱۳. در صورت اطرافیان سرفه نکنید.

اگر در حین خوردن غذا، سرفه‌تان گرفت، به هیچ عنوان به سمت اطرافیانتان نباشید. در این شرایط کافی است سر خود را چرخانده یا با استفاده از یک دستمال کاغذی دهان خود را بپوشانید.

۱۴. برای خنک کردن غذا یا نوشیدنی آن را فوت نکنید.

در صورتی که غذا یا نوشیدنی سرو شده برای شما بیش از اندازه داغ بود، به هیچ عنوان آن را فوت نکنید. این کار یکی از آداب غلط در هنگام صرف غذاست. می‌توانید با آرامش منتظر بمانید تا به اندازه کافی خنک شده و سپس آن را میل کنید.

۱۵. دستان خود را فراموش کنید!

از تمیز کردن ظرف غذایتان با دست خودداری کنید. حتی اگر مقداری از غذا در ته ظرف شما باقی مانده باشد که نتوانید آن را با کارد، قاشق یا چنگال بردارید!!!

علاوه بر این از صرف غذا به وسیله دست در مهمانی‌های رسمی به شدت خودداری کنید. حتی برای خرد کردن گوشت یا مرغ نیز به هیچ عنوان از دست استفاده نکنید. برای این کار کارد و چنگال بهترین انتخاب است.

۱۶. سرتان به کار خودتان باشد.

به ظرف غذای دیگران کاری نداشته باشید. سعی نکنید با استفاده از چنگال یا قاشق از غذای فرد کناری بخورید. البته این کار برای مهمانی‌های صمیمی و دوستانه کار بدی نیست، اما در مهمانی‌های رسمی جلوه خوبی نخواهد داشت.

۱۷. در غذا خوردن عجله نکنید.

عجله در غذا خوردن را فراموش کنید. لقمه‌های خود را کوچک برداشته و تا جایی که می‌توانید صرف غذا را طول بدهید، تا با میزبان آن را به اتمام برسانید.

۱۸. با قاشق و چنگال نوشیدنی نخورید!

هنگام نوشیدن آب، آبمیوه یا نوشابه بهتر است قاشق و چنگال خود را درون ظرفتان قرار دهید. برای یک مهمانی رسمی این کار نشان‌دهنده شخصیت و رفتار صحیح شماست.

۱۹. عدد ۸ را با قاشق و چنگال بسازید!

هر زمان که می‌خواستید قاشق و چنگال را درون بشقاب خود قرار دهید، سعی کنید عدد ۸ فارسی را با آن‌ها بسازید که نحوه صحیح قرار دادن آن‌ها درون بشقاب است.

۲۰. با توجه به عادات خود از کارد و چنگال استفاده کنید.

برای استفاده از کارد و چنگال یا قاشق باید به عادات خود توجه کنید. اگر راست دست هستید، چاقو در دست راست و چنگال در دست چپ قرار می‌گیرد. این موضوع برای افرادی که چپ دست هستند، برعکس است. بهتر است به جای قاشق در یک محیط رسمی از چنگال استفاده کنید. البته این موضوع در مورد غذا‌هایی که به صورت مایع هستند، صدق نمی‌کند.

۲۱. پس از صرف غذا وسایل را در مکان مخصوص خود قرار دهید.

در نهایت پس از پایان غذای اصلی خود سعی کنید، همه چیز را به طور منظم و به همان صورتی که قبلا قرار داشت، در مکان مخصوصش قرار داده و منتظر سرو دسر باشید.

۲۲. به سرویس‌دهندگان احترام بگذارید.

آداب غذا خوردن، تنها محدود به زمان صرف غذا نیست، شما باید در رفتارتان نیز این آداب را رعایت کنید. با افرادی که غذا را برای شما سرو می‌کنند، با احترام رفتار کرده و از آن‌ها تشکر کنید.

۲۳. از میزبان تشکر کنید.

در پایان مراسم، از میزان بابت مهمانی که برگزار کرده تشکر کنید. حتی اگر غذا یا نوشیدنی که میل کرده‌اید مطابق سلیقه شما نبود، به هیچ عنوان گلایه‌ای از او نداشته باشید. این کار بی‌احترامی به فردی که است که شما را دعوت کرده است.

سخن پایانی

شاید رعایت آداب غذا خوردن با مواردی که عنوان شد کمی سخت باشد. اما این نکته را در نظر بگیرید که با داشتن اطلاع از آن‌ها و انجامشان به صورت همیشگی، به یک عادت در شما تبدیل می‌شود. این موارد کمک می‌کند تا بتوانید در یک محیط رسمی یا کاری مطابق با آنچه که عرف جامعه است، رفتار کنید. شما می‌توانید برای پذیرایی در جلسات رسمی و کاری از سرویس سفارش انلاین غذای اسنپ استفاده کنید. ما سعی کردیم در این مطلب به طور کامل همه موارد را عنوان کنیم. در صورت وجود آدابی که در این مطلب به آن‌ها اشاره نشد، می‌توانید آن را با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *