دیوتی فری (Duty Free) یکی از عبارتهایی است که مسافران خارجی در بسیاری از فرودگاههای بینالمللی و فروشگاههای آنها میبینند. اما منظور از این عبارت چیست و شامل چه کالاهایی میشود؟ چه کسانی میتوانند این محصولات را خریداری کنند؟ آیا خرید کالای دیوتی فری شیوه خاصی دارد؟ در ادامه با ما همراه شوید تا به این سؤالات، پاسخ دهیم.
کالای دیوتی فری (Duty Free) چیست؟
همانطور که احتمالا میدانید، مسافران فقط نوع مشخصی از کالاهای خارجی را میتوانند بدون پرداخت عوارض گمرکی و بهعنوان یک وسیله شخصی همراه خود داشته باشند. هرچند، برخی از محصولات چنین شرایطی نداشته و معاف از مالیات هستند؛ به این دسته از کالاها، دیوتی فری یا معاف از مالیات میگویند. این محصولات را فقط در فروشگاههایی میتوان پیدا کرد که در پایانههای بینالمللی فرودگاهها مستقر شدهاند.
ازآنجاییکه خرید این محصولات بهصورت معاف از مالیات است، معمولا قیمت پایینتری دارند و میتوانند گزینه مناسبی برای خرید بهعنوان سوغاتی یا هدیه باشند.
فروشگاههای Duty Free فرودگاه که بعضا از آنها با نام فری شاپ (Free Shop) هم یاد میشود، نشانههای مخصوص به خود را دارند و علاوه بر کمکگرفتن از مسئولان بخش اطلاعات فرودگاه، با استفاده از برخی از اپلیکیشنهای موبایلی نیز میتوان آنها را پیدا کرد.
عطر و لوازم آرایشی، شیرینیجات، شکلات، انواع نوشیدنیها، قهوه، انواع کیفها، وسایل بازی، سیگار، انواع مواد خوراکی مانند عسل و نمک دریایی، لوازم بهداشتی، عینک، ساعت و لوازم الکترونیکی، برخی از انواع این کالاها هستند؛ این محصولات البته در تمام فرودگاهها و فروشگاهها پیدا نمیشوند و حتی ممکن است در پایانهای خاص بتوان محصولات دیگری را هم پیدا کرد.
فروشگاههای دیوتی فری در فرودگاه بینالمللی کوالالامپور و فرودگاه چانگی سنگاپور بهواسطه ارائه محصولات با قیمتی پایین، شهرت زیادی میان مسافران دارند. قیمت لوازم آرایشی در فرودگاههای شهرهایی مانند لندن، دبی و وین، بسیار مناسب است. درصورتیکه به دنبال خرید عطر معاف از مالیات با قیمت بسیار خوب هستید، میتوانید این محصولات را در فرودگاههای شهرهایی مانند مادرید، پورتو و لندن پیدا کنید. فروشگاههای دیوتی فری در فرودگاه سانتورینی یونان هم معمولا بدترین قیمتها را دارند!
شیوه خرید کالای دیوتی فری
کالاهای دیوتی فری در پایانههای مختلف، در اختیار عموم مردم قرار نگرفته و فقط افرادی قادر به خرید آنها هستند که پاسپورت داشته باشند. بعد از پیداکردن فروشگاه، ابتدا باید پاسپورت خود را به مسئولان فروشگاه نشان داده و سپس سراغ محصولات بروید. این قوانین در برخی از فرودگاهها، متفاوت هستند و ممکن است کارکنان آن فرودگاه بتوانند بدون نشاندادن پاسپورت، چنین محصولاتی را تهیه کنند.
محدودیتها در خرید کالاهای معاف از مالیات در فرودگاه
فراموش نکنید که بعضا تعداد محصولاتی که هرکسی تهیه میکند، محدود بوده و هرآنچه که خریداری میکنید، در اطلاعات پاسپورت شما ثبت میشود. معمولا کشورهای مختلف، قوانین مخصوصی برای حجم خرید (مثلا تا سقف هزار دلار) کالاهای Duty Free دارند تا از مالیات، معاف شوند.
برخی از محصولاتی که در این فروشگاهها عرضه میشود، بعضا تا ۳۰ درصد از قیمت اصلی آنها هم پایینتر است و شاید همین مسئله، شما را برای خرید بیشتر، ترغیب کند. در این میان باید به قوانین کشور مبدا هم توجه کرد؛ مثلا ممکن است اگر حجم زیادی از یک کالا با قیمت کمتر از هزار دلار را از یکی از فروشگاههای Duty Free فرودگاه بینالمللی تهیه کردید، بهخاطر تعداد بالای کالاها، در کشور مبدا مجبور به پرداخت عوارض گمرکی برای آنها باشید!
نکاتی مهم قبل از خرید از فروشگاههای Duty Free
یکی از نکات اساسی این است که موقع خرید از فروشگاههای معاف از مالیات فرودگاهها، نباید بههیچوجه هیجانزده شد! در واقع، شاید بهتر باشد کالایی را از این فروشگاهها تهیه کنید که قیمت اصلی یا جهانی آن را میدانید و مطمئن هستید تخفیفی که دریافت میکنید، واقعی است. مثلا قیمت شکلاتی که بهعنوان معاف از مالیات معرفی شده و در تمام سوپرمارکتهای شهر نیز به فروش میرسد، احتمالا واقعی یا حداقل مفید نخواهد بود.
در بسیاری از موارد، قیمتی که از کالا کسر شده و به عنوان تخفیف به شما معرفی میشود، در حقیقت یک «تخفیف» نبوده و صرفا مالیات آن کم شده است. در آن سو، بعضی وقتها میتوان محصولات برخی از برندهای معتبر جهانی را با قیمتهای فوقالعاده عالی تهیه کرد و علاوه بر معافیت مالیاتی، از تخفیفهای واقعی هم برخوردار شد.
خرید لوازم الکترونیکی مانند تلفنهای هوشمند یا دوربینهای عکاسی نمیتوانند تصمیمی هوشمندانه باشند چرا که قیمت بعضی از سایتهای اینترنتی، به آسانی با یک فروشگاه دیوتی فری برابری کرده و حتی ممکن است بهتر باشد. حتی این احتمال وجود دارد که کالایی که میخرید، قدیمی شده باشد چرا که در این فروشگاهها، معمولا بهروز بودن محصولات چندان در اولویت نیست.
بعضی وقتها، قیمت دلاری یا خارجی یک کالا میتواند فریبنده باشد؛ در این صورت، حتما آن را با قیمت کشور خودتان مقایسه کنید تا از ارزانتر بودن آن مطمئن شوید. اگر امکانپذیر بود، همیشه محصولات را با ارز محلی خریداری کنید چرا که معمولا قیمت آنها با ارز همان کشور، مناسبتر است. در صورت استفاده از کارت اعتباری خودتان هم مطمئن شوید بانک عامل شما، هیچ پولی بابت تراکنش و انتقال پول به یک کشور دیگر دریافت نمیکند.
سخن پایانی
بیشک خریدکردن، بخشی جداناپذیر از هر سفر محسوب میشود و تنوع بالای محصولات در کشورهای خارجی ممکن است شما را در هر لحظه برای خرید وسوسه کند. بااینحال، نباید فریب همه قیمتها را خورد و در مکانهایی مانند فرودگاه که عبارت دیوتی فری یا همان معاف از مالیات، توجه هرکسی را به خود جلب میکند، با چشمی باز باید اقدام به خرید کرد.
درصورتیکه قصد سفر به کشورهای خارجی را دارید و به دنبال راهی سریع و مطمئن برای خرید بلیط هواپیما هستید، سرویس بلیت سفر اسنپ با خدمات رایگان و پشتیبانی تماموقت، در خدمت شماست تا بتوانید بلیط پروازهای خارجی را با کمترین قیمت تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید