۹ ادویه خوشمزه هندی که حتی نامشان را نمی‌دانید

سرزمین ادویه‌ها ، هندوستان

ادویه هندی برای همه ما آشناست. ادویه‌جاتی که اصالتاً متعلق به هندوستان هستند اما ما تصور می‌کنیم به ایران تعلق دارند. واقعیت این است که ادویه‌ها به شکل امروزی از کشورهای آسیایی، خود را به اروپا و آمریکا و سایر نقاط جهان رساندند، اما تنها کشور ما صادر‌کننده این ادویه‌جات نیست.
یکی از مراکز اصلی پرورش‌دهنده این ادویه‌ها، کشور هندوستان است. شاید تصور کنید که هندی‌ها فقط فلفل یا ادویه‌های تندکننده غذا را دارند، اما واقعیت این است که هندوستان سرزمین ادویه‌جاتی است که شاید تا به ‌حال حتی نام آن‌ها را نشنیده باشید.

ادویه‌ها و هندوها

ماجرا از جایی آغاز شد که در کتاب باستانی و مقدس هندوها به نام‌هایی مثل پاپیروس مصری و وداها اشاره شد. این مواد معطر، خوش‌بو و خوش‌طعم هستند و ارزش آن‌ها در طول تاریخ بیشتر از هر سنگ قیمتی، جواهر و طلا محاسبه شده است. این مواد از جمله موادی به حساب می‌آیند که تجارت آن‌ها سبب رونق یافتن کسب و کار می‌شود. شما در ترکیب ادویه‌جات اصیل با دانه‌ها، ریشه‌ها، برگ‌ها، گل‌ها و پوست‌هایی روبه‌رو هستید که مواد اصلی ترکیبات ادویه‌جات را تشکیل می‌دهند. طعم‌های ملایم، ترش، تیز، شیرین، گرم، تند، گس، ملس و تلخ در کنار عطرها و رایحه‌های مختلف، از ویژگی‌های منحصر به فرد ادویه‌جات به حساب می‌آیند. در این بین، ادویه هندی از جمله معروف‌ترین و خوش‌نام‌ترین طعم‌دهنده‌ها و چاشنی‌ها در سراسر جهان است. این ادویه در کنار عطر و طعم متفاوتی که به غذا می‌دهد، خواص خود را در حفظ سلامتی و تندرستی بدن ما نشان می‌دهد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

ادویه‌ها برای تغییر طعم غذا

ادویه هندی با طعم‌های غافلگیرکننده

در این قسمت قرار است ۹ ادویه هندی پرطرفدار و پرکاربرد را به شما معرفی کنیم. ادویه‌هایی که شاید بعضی از آن‌ها را بشناسید و برخی دیگر برای شما کاملا ناآشنا باشند.

زنجبیل

اولین ادویه هندی که مطمئن هستیم از اصالت آن اطلاع نداشته‌اید، زنجبیل است. یک گیاه کاملاً گرمسیری و معطر، که رشد آن سالانه است. عطر آن شما را شگفت‌زده می‌کند و در کنار طعم تند و تیزی که دارد می‌تواند ذائقه و طبع غذایی شما را نیز تغییر دهد. زنجبیل رنگ زردی دارد که همین موضوع نشان‌دهنده فیبر بالای این گیاه است. هندوستان منبع غنی از زنجبیل به‌حساب‌ می‌آید و مردمان این سرزمین، در زمان استفاده از زنجبیل برای پخت‌وپز ابتدا پوست آن را می‌گیرند، سپس آن را رنده یا بسیار ریز خرد می‌کنند.

زنجبیل در ترکیب با سیر، برای دسرها، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و غذاهای شیرین پرکاربرد است.

  • خواص زنجبیل: از خواص زنجبیل می‌توان به بهبود سرماخوردگی اشاره کرد؛ همچنین برای ناراحتی‌های معده و دستگاه گوارش، سوزش سردل، حالت تهوع و استفراغ و همین‌طور بیماری‌های مزمن دیگر مفید است. زنجبیل ضد التهاب بوده و حتی برای دردهای کوچک و جزئی مانند آرتریت و سردردها، یک درمان کاملاً طبیعی و قطعی محسوب می‌شود.

 ادویه‌جات درمانگر

دانه خردل

به حتم تا امروز نمی‌دانستید که دانه‌های خردل در دسته ادویه‌جات هندوستان قرار دارند و بسیار کاربردی هستند. خردل سیاه، طعم بسیار قوی و منحصر به فردی دارد. اما با این‌حال در کشور هندوستان، دانه خردل قهوه‌ای طرفداران بیشتری دارد و استفاده از آن بیشتر است؛ همچنین دانه خردل زرد، که آن را به ‌عنوان خردل سفید نیز می‌شناسند، طعم بسیار تند و تیزی دارد.
بد نیست بدانید که به عنوان یک ادویه هندی، پودر خردل خشک اصلاً عطر ندارد و زمانی که آن را با آب ترکیب کنید، طعم و عطر آن مشخص می‌شود.
اگر خواستید از خردل در آشپزی استفاده کنید، در همان ابتدای کار، دانه‌های خردل یا پودر خردل را در روغن داغ سرخ کنید، سپس سایر مواد را به آن اضافه کنید. ضمن ‌اینکه دانه خردل در ترکیب با سرکه و روغن برای سالاد نیز بسیار کاربردی و مفید است.

  • خواص خردل: بد نیست بدانید که دانه خردل سرشار از فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است و منبعی غنی از ویتامین‌های A و فولات به حساب می‌آید. کالری کمی دارد اما ارزش غذایی آن بالاست. همچنین آنتی باکتریال است و یک ضدعفونی‌کننده بی‌رقیب محسوب می‌شود.

پودر معطر انبه

این ادویه بیشتر برای سیب‌زمینی، چیپس یا برنج مورد استفاده قرار می‌گیرد. پودر انبه یک جایگزین کاربردی و مناسب برای لیمو محسوب می‌شود. طعمی دل‌پذیر و ترش دارد و هندی‌ها معمولاً در تمام غذاهای خود از آن استفاده می‌کنند؛ ضمن ‌این‌که در سس‌ها، غذاهای گیاهی و شیرینی‌ها به عنوان یک افزودنی سالم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تهیه نخود، بادمجان و سیب‌زمینی هم، پودر انبه نقش یک طعم‌دهنده بی‌نظیر را دارد.

  • خواص پودر انبه: از جمله خواص این ادویه هندی می‌توان به رفع عطش و جلوگیری از سرماخوردگی و سرفه اشاره کرد. همچنین پودر انبه قادر است بواسیر را درمان کند و خونریزی‌های رحمی را کاهش دهد. در درمان استفراغ و حالت تهوع نیز بسیار کاربردی است. ضمن ‌اینکه این ادویه سرشار از ویتامین A بوده و برای پوست و مو نیز کاربردی است. برای تهیه پودر انبه در منزل می‌توانید انبه را خشک کنید و سپس آن را با غذاساز پودر کنید.

 ادویه‌ها برای سلامتی

میخک

ادویه میخک در اصل یک گل خشک شده و کوچک است که رنگ آن قهوه‌ای سوخته است و یک گیاه گرمسیری به حساب می‌آید. طعم گرم و شیرینی دارد و از هزاران سال پیش تاکنون به عنوان یک ادویه هندی در هندوستان آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. میخک علاوه بر اینکه در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنفس شما را معطر می‌کند و درد دندان را تسکین خواهد داد. همچنین گیاه میخک یک بی‌حس‌کننده خفیف و ضعیف به حساب می‌آید.

  • خواص میخک: گیاه میخک خواص آنتی بیوتیکی و آنتی سپتیکی داشته و به‌همین‌دلیل از روغن آن در صنعت داروسازی و دندان‌پزشکی استفاده می‌شود. همچنین از گیاه میخک در تهیه عطر‌، صابون‌، خمیردندان‌ و دهان‌شویه‌ استفاده می‌کنند. این گیاه برای غذاهای حاوی گوشت و همین‌طور سوپ‌ها به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند طعم آن‌ها را شدیداً تحت تاثیر قرار دهد.

دارچین

ادویه دارچین عطر و طعم شیرینی دارد و طبع آن گرم است. رایحه آن لذت‌بخش است و یکی از ادویه‌هایی است که می‌تواند اعصاب شما را آرام کند. بهترین نوع دارچین، دارچینی است که پوست آن نازک باشد. البته در بازار، پودر دارچین نیز به وفور یافت می‌شود، اما توصیه می‌کنیم که به‌جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید چون عطر و طعم قوی‌تری دارد. دارچین در نوشیدنی‌های گرم و همین‌طور غذاهایی که در آن‌ها از میوه استفاده می‌شود، خصوصاً سیب، به‌شدت کاربردی است؛ همچنین در ترکیب با غذاهای شیرین، بسیار کاربردی و پرطرفدار است. اگر دارچین را با مرغ ترکیب کنید عطر و طعم غذای شما را به‌شدت تغییر می‌دهد.

  • خواص دارچین: افرادی که دیابت دارند یا از قند خون بالا رنج می‌برند، حتماً از دارچین استفاده کنند. دارچین مانع از بروز سرماخوردگی می شود و می‌تواند استفراغ و حالت تهوع شما را کنترل کند. ضمن ‌اینکه برای سلامت قلب و عروق معجزه می‌کند و ضد التهاب است. دارچین اثرات ضدمیکروبی دارد و سطح متابولیسم بدن شما را افزایش می‌دهد.

گیاه گشنیز

بدون شک شما تصور می‌کنید که گیاه گشنیز متعلق به ایران است، اما واقعیت این است که گشنیز یک ادویه هندی اصیل محسوب می‌شود. گیاهی که عطر و طعم آن بی‌نظیر و فوق‌العاده است و ظاهر آن با برگ‌های تیره‌تر از گیاه جعفری، خود را به شما معرفی می‌کند. گشنیز را معمولاً در انتهای طبخ غذا به آن اضافه می‌کنند تا عطر و طعم آن در غذا از بین نرفته و ماندگار باشد. همچنین دانه‌ها، برگ‌ها و ریشه‌‌های ادویه گشنیز می‌توانند عطر غذای شما را به‌خوبی تغییر دهند. ساقه‌ها و برگ‌های گشنیز را معمولاً می‌توانید در سالاد استفاده کنید.

  • خواص گشنیز: در توضیح خواص متعدد گشنیز می‌توان به ضد التهاب بودن، خاصیت بالای آن برای مثانه و همچنین مقوی بودنش برای کبد اشاره کرد. همچنین گشنیز، به هضم غذا و سلامت معده شما کمک کرده و نفخ را از بین میبرد. یک درمان قطعی برای سوء هاضمه به‌حساب می‌آید و ارزش غذایی بالایی دارد؛ به‌عبارتی گشنیز، سرشار از کلسیم و منیزیم، آهن و پتاسیم است و فیبر فراوانی را در خود جای داده است.

فلفل تند هندی

همان‌طور که از نام این ادویه نیز مشخص است اصالت آن هندی است و در دسته جذاب‌ترین ادویه‌های هندی قرار می‌گیرد. این ادویه از خانواده فلفل‌ها بوده که طعم‌هایی از شیرین تا تند دارند. ضمن ‌اینکه رنگ آن نیز قرمز روشن بوده که نشان‌دهنده حضور قوی ویتامین A و بتاکاروتن‌ها است. بدون شک حدس زدن این موضوع سخت نیست که از این ادویه در تهیه غذاهای تند استفاده می‌شود.

  • خواص فلفل هندی: فلفل هندی می‌تواند هضم غذا را برای شما راحت‌تر کند و اشتهای شما را بهبود ببخشد. برای سوء هاضمه و همین‌طور سوزش سر دل مفید است و با گاز روده و اسهال نیز مقابله می‌کند. ناگفته نماند که این فلفل برای مشکلات ریوی مانند برونشیت، آسم و سرفه نیز کاربردی و مفید است.
    این ادویه برای پوست و مو نیز مفید و کاربردی است و اگر از رژیم لاغری خاصی استفاده می‌کنید، حتما ادویه هندی را به غذاهای خود اضافه کنید.

هل

از خانواده زنجبیل معطر است و یک دانه گرمسیری به حساب می‌آید. عطر تند و شیرینی دارد و بد نیست بدانید که به عنوان سومین ادویه با ارزش و گران در تمام دنیا محسوب می‌شود. هندی‌ها عاشق هل هستند و آن را در تمام غذاها و خصوصاً بستنی‌های خود مورد استفاده قرار می‌دهند. هل در ترکیب با زعفران و بادام طعم بی‌نظیر و متفاوتی دارد. حتی در چای سیاه و قهوه سیاه نیز می‌توانید از هل استفاده کنید.

  • خواص هل: هل چربی‌های شما را حذف و مشکلات پوستی را درمان می‌کند. بوی بد دهان را از بین می‌برد و سلامت دندان‌ها را نیز تضمین خواهد کرد. همچنین گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد و مشکلات دستگاه گوارشی شما را برطرف می‌کند. عفونت لثه، گلودرد و گرفتگی قفسه سینه از جمله مشکلاتی هستند که استفاده از هل برای آنها نافع است.

هل ضد التهاب است و می‌تواند اسپاسم عضلانی شما را نیز کاهش دهد. برای آسم کاربردی است و اگر از مشکلات تنفسی رنج می‌برید توصیه می‌کنیم که حتماً از هل استفاده کنید.
در نهایت خستگی مفرط، سوزش سر دل، بی‌اشتهایی و مشکلات روده‌ها را درمان می‌کند و می‌تواند راه حلی قطعی برای مبارزه با جوش‌ها به حساب آید.

آنغوزه

این ادویه از جمله ادویه‌جاتی محسوب می‌شود که مرکز اصلی تهیه و رشد آن، کشور هند است. یک ادویه هندی که به طور عمده در قسمت آسیای مرکزی توزیع شده و نسبت‌ به سایر ادویه‌ها کمی متفاوت و عجیب و غریب است. بیشتر به ‌شکل پودر دیده می‌شود و عطر و طعم متفاوت و جذابی به سس‌ها می‌دهد. به ‌همین ‌دلیل بیشتر برای تهیه ترشیجات و سس مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین ادویه آنغوزه مزایای شگفت‌انگیزی دارد که بدون شک نمی‌توانید باور کنید. از آنغوزه حتی در تهیه خمیرها استفاده می‌شود.
آنغوزه را علاوه‌بر موارد ذکر شده، برای طعم‌دار کردن سبزیجات و میوه‌های خشک و همچنین ماهی استفاده می‌کنند.

خواص آنغوزه: این ادویه اختلالات تنفسی مانند آسم، برونشیت و سرفه را درمان و به هضم غذای شما و مشکلات گوارشی کمک می‌کند؛ همچنین آنتی بیوتیکی قوی به‌حساب‌ می‌آید.
آنغوزه ضدعفونی‌کننده است و برای عفونت معده، یرقان و تقویت بینایی مفید و کاربردی است.

 

ادویه هندی؛ دنیایی از عطرها و طعم‌ها

در این مطلب برای شما ۹ ادویه مهم و کاربردی که آن‌ها را مربوط‌ به کشور هندوستان می‌دانند را به شما معرفی کردیم. خواص ادویه‌جات در ایجاد تغییر عطر و طعم غذاها، دسرها و نوشیدنی‌ها غیرقابل‌انکار است. همان‌طور که متوجه شدید، این ادویه‌جات علاوه‌بر تغییر عطر و طعم خوراکی‌های ما، خواص متعدد درمانی دارند. درهمین‌ راستا سرویس سوپر مارکت اسنپ به شما کمک خواهد کرد تا در کمترین زمان و با دسترسی آسان به انواع ادویه‌جات هندی، بتوانید از طعم اصیل این ادویه‌‌ها در غذاهای خود بهره ببرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *