همه ما با کشک، طعم خاص و خواص بینظیرش آشنا هستیم و میدانیم که کشک یکی از فرآوردههای لبنی بهحساب میآید که در برخی از غذاهای سنتی و محلی نقش بسیار مهمی خواهد داشت.
همیشه محصولات محلی از محصولات پاستوریزه، طبیعیتر هستند و خواص بیشتری دارند، کشک محلی نیز نسبت به مدلهای پاستوریزه از خواص بیشتری برخوردار است. در این بخش قصد داریم طرز تهیه کشک محلی را برای شما شرح دهیم.
روش تهیه کشک محلی خوشمزه و خوش طعم
برای درستکردن کشک محلی لازم نیست خیلی خود را بهزحمت بیندازید، این فرآورده لبنی از شیر گاو و گوسفند که بسیار مقوی است، به روش سادهای تهیه و آماده میشود.
در طرز تهیه کشک محلی نهتنها از سادهترین مواد اولیه استفاده میشود بلکه مراحل تهیه آن نیز سخت نخواهد بود.
بهطورکلی برای درستکردن کشک محلی باید علاقه زیادی به آشپزی و کارهای منزل داشته باشید، زیرا کشکهای پاستوریزه در انواع طعم، رنگ و در مدلهای متنوعی در دسترس شما قرار دارند.
از آنجایی که کشک جزء فرآوردههای فرعی شیر محسوب میشود باید آن را به شکلی درست کرد که ماندگاری و عمر طولانی داشته باشد.
کشکهای محلی که در منزل درست میشوند از نظر غنی بودن به ویتامینها، پروتئینها، چربی و کلسیم نسبت به کشکهای پاستوریزه برتری دارند و شما میتوانید از این سس ترش یا شور برای طعم دادن به برخی از غذاها همانند آش استفاده کنید و نهایت لذت را ببرید.
مواد اولیه در طرز تهیه کشک محلی
همانطور که گفتیم برای تهیه کشک محلی به مواد اولیه خاصی نیاز نیست. بهعبارتدیگر تمام مواد لازم برای تهیه کشک محلی در دسترس همه ما قرار دارد و لازم نیست برای تهیه این مواد اولیه خود را به دردسر بیندازیم.
مواد لازم | مقدار لازم |
ماست ترش | ۲ کیلوگرم |
آب | ۲ لیتر |
نمک | به مقدار کافی |
مراحل روش تهیه کشک محلی
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردیم، مواد اولیه و طرز تهیه کشک محلی خیلی سخت و دور از ذهن نیست و کافی است شما مواد اولیه ذکر شده در بالا را تهیه کنید و طبق مراحل زیر پیش بروید.
- مرحلهی اول: مقداری از ماست ترش را به همراه آب درون یک ظرف با هم ترکیب کنید تا تبدیل به دوغ شود.
- مرحلهی دوم: دوغ را روی حرارت متوسط قرار دهید.
- مرحلهی سوم: بعد از اینکه دوغ به نقطهجوش رسید و حالت بریدهبریده پیدا کرد، آن را از روی اجاق بردارید.
- مرحلهی چهارم: دوغ را درون یک کیسه نخی بریزید و آویزان کنید.
- مرحلهی پنجم: ظرفی را زیر کیسه دوغ قرار دهید تا آب کیسه دوغ در آن ظرف بریزد.
- مرحلهی ششم: 8 الی ۱۰ ساعت کیسه را به همان حالت بگذارید.
- مرحلهی هفتم: کشک نرم داخل کیسه را خارج کنید و مقداری نمک به آن بیفزایید. کشک و نمک را حسابی با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی هشتم: اگر کشک شما بیش از حد خشک است میتوانید ۲ قاشق غذاخوری از آب داخلی ظرف زیر کیسه را به آن اضافه کنید تا کمی نرم شود.
- مرحلهی نهم: کشکها را در قالب و اندازه دلخواه خود قرار دهید و سپس آنها را درون یک سبد یا توری بگذارید.
- مرحلهی دهم: منتظر بمانید تا کشکها حسابی خشک شوند.
- مرحلهی یازدهم: کشکها را زیرورو کنید تا تمام بخشهای آنها بهصورت یکدست خشک شوند. میزان خشکی کشکها امری سلیقهای است ولی اگر کشکها را کمی مرطوب جمع کنید یا نرم باشند باید آنها را در یخچال نگهدارید.
- مرحلهی دوازدهم: بعد از خشکشدن کامل کشکها میتوانید آنها را درون ظرفهای دردار و درون کابینت قرار دهید.
- مرحلهی سیزدهم: کشکها را بسایید و بهصورت ساییده شده در انواع غذاها استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کشک محلی
علاوه بر نحوه نگهداری از کشکهای مرطوب و خشک، شما باید در زمان درستکردن کشک محلی به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. در ادامه برخی از این نکات را ذکر میکنیم:
- در طرز تهیه کشک محلی از ماست پاستوریزه استفاده نکنید.
- بههیچوجه کیسه دوغ را فشار ندهید تا آب آن سریعتر خارج شود.
- آب خارج شده از کیسه دوغ را میتوانید بهعنوان چاشنی در سوپ به کار ببرید یا با آن قرهقروت درست کنید.
- با استفاده از قالبهای مختلف میتوانید به کشک خود شکل دهید.
- ادویههایی همانند موسیر، شیرینبیان، مرزه، فلفل، آویشن، رازیانه را میتوانید به کشک خود اضافه کنید.
- از ماست ترش برای تهیه کشک استفاده کنید.
- اگر میخواهید کشک خود را بیرون از یخچال نگهدارید بهتر است یا آن را خشک کنید یا درون آن نمک بریزید.
- در مراحل ابتدایی درستکردن کشک محلی، نمک به آن اضافه نکنید زیرا ممکن است خیلی شور شود.
کشک خود را آنلاین بخرید
شاید بعد از آشنایی با طرز تهیه کشک محلی با خود فکر کنید این کار زمانبر است و نکات و جزئیات کلیدی زیادی را شامل میشود و در واقع شما وقت کافی برای انجام این مراحل را ندارید؛ بنابراین ترجیح میدهید از کشکهای محلی حاضر در لبنیاتفروشیها یا کشکهای پاستوریزه در غذای خود استفاده کنید.
خبر خوب اینکه برای تهیه کشک محلی یا پاستوریزه حتی لازم نیست از خانه خود خارج شوید، بلکه کافی است از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ بهصورت اینترنتی و آنلاین محصول لبنی مورد نظر خود را سفارش دهید و بدون معطلی آن را درب منزل خود دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید