شک ندارم که تا امروز شما هم، نام مربای خیار را نشنیده و با طرز تهیه مربای خیار آشنا نیستید. همه ما میدانیم که خیار نه طعم خاصی دارد و نه ترش یا شیرین است که از آن برای تهیه مربا استفاده کنند. اما نکته جالب اینجاست که خیار هم در دسته شیرینیجات جایگاه ویژهای دارد. همانطور که در گروه شوریجات و ترشیجات نیز از جایگاه خاصی برخوردار است.
خیار یک صیفی خنک با طبعی سرد است که البته به لطف کشاورزی مدرن و کشتهای گلخانهای در فصل زمستان هم یافت میشود. اما در اصل مخصوص فصل تابستان است و در کل باهدف ازبینبردن حرارت و گرفتن گرما از بدن افراد، فعالیت خود را در زندگی روزمره ما آغاز کرده است.
مواد لازم برای تهیه مربای خیار
مربای خیار یکی از مرباهای محبوب ایرانی محسوب میشود که طعم فوقالعادهای دارد و میتواند پای ثابت صبحانه شما باشد. در ادامه باید بگوییم که برای تهیه مربای خیار ممکن است کمی بهزحمت بیفتید؛ اما شک نکنید که طعم نهایی این مربا بینظیر و خاص خواهد بود.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
آب | ۴ پیمانه |
شکر | یک کیلو |
خیار درختی | یک کیلو |
گلاب | ۴ قاشق غذاخوری |
هل | ۶ عدد |
آهک بهداشتی | ۳ قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربای خیار
برای درستکردن مربای خیار به مواد سادهای احتیاج دارید که البته در لیست مواد اولیه جوهر لیمو و آهک نیز دیده میشوند. از آهک استفاده میکنیم تا خیار بهخوبی نرم و له شود. البته شما میتوانید این مربا را بهصورت له شده درست کنید تا دیگر نیازی به استفاده از آب آهک نباشد. ضمنا برای تهیه آهک بهداشتی میتوانید این ماده را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید و فراموش نکنید که این آهک به آهک ساختمانی هیچ ربطی ندارد.
مرحلهی اول: قبل از درستکردن مربای خیار ابتدا باید خیارها را بهخوبی شسته و با یک دستمال پارچهای لطیف آنها را خشک کنید.
مرحلهی دوم: بعد از آن پوست خیارها را جدا کرده و آنها را بهصورت لایههای نازک و دراز برش بزنید. خیارها را باید مانند گل رز حلقه کرده و به دور یکدیگر بپیچید. برای ثابت شدن این گلها و باز نشدن لایههای خیار هم میتوانید از خلال دندان استفاده کنید.
مرحلهی سوم: بعدازاین مرحله آهک را که البته آهک بهداشتی است و نه آهک ساختمانی، در ۲ لیتر آب بریزید و ۲۰ دقیقه اجازه بدهید تا استراحت کند. بعد از آن آهک تهنشین میشود.
مرحلهی چهارم: بعد از تهنشین شدن آهک، آب زلالی را که از آن مانده بدون مخلوط شدن با آهک تهنشین شده، از آن جدا کنید و بعد آهک تهنشین شده را دور بریزید.
مرحلهی پنجم: سپس گلهایی را که با خیار درست کردهاید به مدتزمان ۱۲ ساعت در این آب زلال بهدستآمده از آهک قرار دهید تا گلها تثبیت شوند. بعد از گذشت ۱۲ ساعت، گلها را از آب آهک خارج کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا کاملا تمیز شوند و اثری از آب آهک در لابهلای آنها نماند.
مرحلهی ششم: در گام بعد، بعد از تمیزکردن گلها از آهک هر بار که آب گلها را عوض کردید، ۲۰ دقیقه زمان بدهید و سپس مجددا آب روی آنها ریخته و اجازه بدهید که آب آهک بهخوبی از میان لایههای خیار جدا شود.
مرحلهی هفتم: بعدازاین مرحله که بهتر است ۳ الی ۴ بار تکرار شود، شما میتوانید شکر را با ۴ پیمانه آب در یک قابلمه مخصوص و جدا بریزید.
مرحلهی هشتم: حالا قابلمه خود را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش آید. در زمان جوش آمدن آب، شکر به طور کامل در آب حل خواهد شد. بعد از اینکه آب جوش و شکر حل شده بهصورت شربت، آماده شده و ۱۵ دقیقه با یکدیگر جوشیدند، گلهای رز را درون شربت قرار داده و اجازه دهید که یک ساعت گلها در مخلوط آب و شکر حل شده قرار گرفته، پخته و شفاف شوند.
مرحلهی نهم: در گام بعدی باید دقت کنید که شربت کاملا به داخل خیارها نفوذ کند و رنگ آنها را به رنگی شفاف و شیشهای تبدیل کند. اگر این مرحلهی پخت بهخوبی انجام شود، در آخر تمام گلهای خیار به شکل شیشهای دیده خواهند شد. اما اگر این مرحله بهخوبی انجام نشود، مربای شما بعد از مدتی کپک خواهد زد.
مرحلهی دهم: بعد از آن، وقتی که روی شربت حبابهای براقریزی ایجاد شد، یعنی مربای شما آماده است. در ادامه ۳۰ دقیقه از پختن مربا که گذشت به آن گلاب اضافه کنید و در ۱۰ دقیقه پایانی نیز جوهر لیمو را با مربای خیار خوب مخلوط کنید.
مرحلهی یازدهم: درستکردن مربای خیار به پایان رسید. بعد از آمادهشدن مربا، بهتر است آن را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حرارت خود را ازدستداده و خنک شود. در مرحلهی آخر فراموش نکنید که خلالدندانها را از خیارها بهآرامی جدا کنید و سپس مربا را در ظرف شیشهای و در دار ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. بد نیست بدانید که این مربا میتواند در یخچال بماند و اگر قصد داشتید برای مدت طولانی یعنی ۶ ماه یا بیشتر از آن نگهداری کنید، باید مربا را در فریزر قرار دهید.
راز و رمز یک مربای خیار خنک و خواستنی
در این مطلب با هم مرور کردیم که چطور میتوان یک مربای خیار لذیذ و خنک تهیه کرد. همانطور که متوجه شدید طرز تهیه مربای خیار سخت نیست، فقط ممکن است اگر برای بار اول قصد تهیه آن را دارید، کمی زمانبر باشد. درهرحال ما سعی کردیم تا با ارائه یک طرز تهیه آسان و پیشپاافتاده، مربای خیار را برای شما شرح دهیم. در نهایت اگر قصد تهیه مربای خیار داشتید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، میتوانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس مواد موردنیاز شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید