روش های دم کردن قهوه به سبک‌های مختلف

روش‌های دم کردن قهوه

قهوه را باید محبوب‌ترین نوشیدنی در جهان دانست. با قدمتی طولانی که طعم تلخ و قدرتمند آن فضایی نوستالژیک برای ما می‌سازد. قهوه همدم شب بیداری‌ها، کافه گردی‌ها و روز‌های کسل‌کننده ما است. کافئین موجود در آن، انرژی ما را ساخته و سطح هوشیاری‌مان را بالا می‌برد. منیزیم و پتاسیم به سوخت­وساز بدن کمک می‌کند و ضد افسردگی، سردرد‌های مزمن و پوسیدگی دندان است. طرفداران این نوشیدنی جذاب همواره در تلاش هستند تا طعم‌های جدیدی ابداع کرده و به این ترتیب سبب پیشرفت کافه رستوران‌های خود شوند. به همین خاطر است که امروزه روش‌های زیادی برای دم کردن قهوه پیشنهاد شده که انتخاب هر کدام از آن‌ها بستگی به سلیقه و امکانات شما دارد. در این مطلب قصد داریم روش‌های دم کردن قهوه را به شکل جامع بررسی کنیم.

«سفارش قهوه از کافه»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

طریقه نگهداری قهوه

اگر به دنبال عطر و طعمی بی‌نظیر هستید در مرحله اول باید قهوه تازه را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که این دانه‌های زبر در برابر نور، رطوبت و گرما خواص خود را از دست می‌دهند. پیشنهاد ما به شما استفاده از قهوه‌های مخصوص در بسته‌بندی‌های ویژه است که تازگی آن‌ها تا سه ماه تضمین می‌شود.

حتماً عملیات آسیاب کردن دانه‌ها را چند دقیقه قبل از فرایند دم کردن انجام دهید تا عطر بی‌نظیر قهوه فضای خانه یا محل کارتان را پر کند.

چند روش حرفه‌ای برای دم کردن قهوه

 روش دم کردن قهوه

حالا که با استفاده از روش‌های دم کردن قهوه، نوشیدنی تازه و با کیفیت در اختیار دارید باید روشی را برای دم کردن آن انتخاب کنید. امکان دارد سبک‌های سنتی برای­تان مطلوب باشد و یا از دستگاه‌های مدرن برای تهیه یک فنجان نوشیدنی با کیفیت استفاده کنید. مهم این است مراحل کار را به دقت و سر حوصله انجام داده و فوت کوزه‌گری باریستا‌های حرفه‌ای را بدانید:

روش ترکی با طعمی نوستالژیک

از قدیمی‌ترین روش‌های دم کردن قهوه، روش ترکی است که خواستگاه آن کشور ترکیه بوده و امروزه در اقصی نقاط جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. ابتدا دانه‌های قهوه را به خوبی آسیاب کنید.
  2. به ازای هر فنجان سه چهارم آب سرد داخل قوری مخصوص بریزید.
  3. وقت آن رسیده که پودر قهوه را به آب اضافه کنید. برای هر فنجان دو قاشق چای­خوری کافی است.
  4. اگر مایلید نوشیدنی‌تان شیرین باشد به ازای هر فنجان یک قاشق شکر نیز به آب اضافه کنید.
  5. حالا قوری مخصوص را روی اجاق گاز قرار دهید تا با شعله متوسط حرارت ببیند.
  6. با گذشت دو تا سه دقیقه و رسیدن به دمای ۷۰ درجه، حباب‌هایی از محلول بیرون می‌زند که به شکل کف بر روی قهوه شما باقی می‌مانند. در این مرحله از روش‌های دم کردن قهوه ، وقت آن رسیده که شعله را خاموش کنید و بگذارید که این سطح حباب که به آن خامه قهوه می‌گوییم کمی فروکش کند.
  7. در نهایت سه مرتبه قهوه جوش را تکان دهید و مجدد روی شعله کم حرارت دهید.
  8. قهوه شما آماده است. آن را به آرامی در فنجان خالی کنید به شکلی که خامه در روی فنجان قرار گیرد. هرچه نوشیدنی شما غلیظ‌تر باشد کیفیت بالاتری دارد. پیشنهاد ما صرف قهوه ترک با شکلات است اما اگر علاقمند هستید می‌توانید چند حبه قند به آن اضافه کنید. نوش جان.

تهیه اسپرسو با استفاده از قهوه جوش موکا

موکاپات از کلاسیک‌ترین قهوه جوش‌های جهان است که مسیر رسیدن به یک اسپرسو با کیفیت را آسان‌تر می‌کند. برای تهیه قهوه با استفاده از این دستگاه و مطابق با روش‌های دم کردن قهوه باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. برای شروع لازم است که مخزن آب دستگاه را پر کنید. تا اندازه‌ای که شیر فشار را پوشش ندهد.
  2. سبد را بر روی مخزن آب بگذارید.
  3. حالا دانه‌های قهوه که از قبل آسیاب کرده‌اید داخل سبد بریزید. دانه‌ها را زیاد آسیاب نکنید تا از حفره‌های سبد به داخل آب نریزند.
  4. بخش بالایی دستگاه را متصل کنید و مطمئن شوید که اتصال محکم انجام گرفته است.
  5. قوری را روی شعله ملایم قرار دهید به شکلی که تنها بخش زیرین تحت حرارت قرار گیرد.
  6. هنگامی که از دستگاه صدای سوت بلند شد، اسپرسو شما آماده است. بلافاصله قوری را از روی حرارت بردارید.
  7. حتماً پس از اتمام کار دستگاه موکاپات را با آب ولرم بشویید. این یکی از روش‌های دم کردن قهوه است که طعمی دلنشین به نوشیدنی شما می­دهد.

فرنچ پرس قهوه جوش کلاسیک خانگی

قهوه فرانسه به غلظت و طعم قوی مشهور است. در کمتر از چهار دقیقه آماده می‌شود و برای پذیرایی از می‌همانان بسیار مناسب است. فرنچ پرس با کمک به تهیه این نوشیدنی جذاب شما را به کافه‌های پاریس دعوت می‌کند.

  1. ابتدا آب را به میزان دلخواه داخل دستگاه بریزید تا بجوشد.
  2. پس از جوش آمدن دانه‌های سابیده شده قهوه را به نسبت یک به ده درون فرنچ پرس خالی کنید.
  3. حالا دو برابر قهوه، آب گرم اضافه کنید. دقت کنید اگر آب در نقطه جوش باشد قهوه شما آسیب خواهد دید.
  4. محلول را با قاشق هم‌زده و دوباره آب را به آن اضافه کنید.
  5. با استفاده از این روش‌های دم کردن قهوه، پس از چهار دقیقه قهوه فرانسه شما آماده شده است. فیلتر را به آرامی پایین بکشید و قهوه را داخل فنجان ریخته و میل کنید.

طرز استفاده از قهوه کیسه‌ای

قهوه کیسه‌ای شبیه چای کیسه‌ای عمل می‌کند. در طول انجام امور روزمره، محل کار و سفر همراه شما است. برای روز‌هایی که حوصله کار کردن با فرنچ پرس و موکاکاپ را ندارید به یاری­تان می‌آید و شما را به یک فنجان قهوه خوش طعم دعوت می‌کند.

در اروپا و خصوصاً کشور آلمان قهوه کیسه‌ای یا فیلتری، طرفداران بی‌شماری دارد و پر مصرف‌ترین نوع نوشیدنی به شمار می‌آید. قهوه‌های فیلتری کیفیت بالایی دارند چرا که تا زمان میل­کردن در معرض نور و گرما قرار نمی‌گیرند و تازه می‌مانند.

روش‌های دم کردن قهوه کیسه­ای متفاوت است. این نوع قهوه را به روش دم­کردن چکه‌ای یا دریپ کافی تهیه می‌کنند. یک فیلتر پر شده با قهوه در اختیار شما است که با گیره کاغذی بر روی لیوان ثابت می‌شود. کافی است آب جوش را روی آن بریزید تا فنجان شما پر شود. حالا یک دقیقه زمان لازم است تا نوشیدنی شما آماده شود.

طرز استفاده از اسپرسو ساز دستی

 روش درست کردن قهوه با اسپرسوساز

اسپرسوساز دستی یا مسافرتی از پرطرفدارترین دستگاه‌های تهیه قهوه است که در هر موقعیتی شما را به نوشیدن یک شات اسپرسو فوم­دار دعوت می‌کند. این دستگاه برای تهیه نوشیدنی نیاز به برق و گاز ندارد. بسیار کوچک و قابل حمل است و برخی از آن‌ها حتی بدون باتری عملکردی بی‌نظیر دارند.

در این تکنیک از روش‌های دم کردن قهوه، کافی­است مخزن مخصوص را پر از قهوه کنید. سپس در مخزن آب، آب جوش بریزید و در نهایت دکمه پمپاژ را بزنید تا عملیات تهیه اسپرسو به شکل اتوماتیک انجام شود. حتماً در انتهای کار دستگاه را به خوبی با آب ولرم بشورید.

قهوه ساز پور اور و یک فنجان قهوه خالص

قهوه پور اور به خالص‌ترین نوع این نوشیدنی معروف است. برای تهیه آن باید زمان بیشتری صرف کرد و دقت زیادی به خرج داد. اما حاصل یک فنجان قهوه با طعم واقعی است که شما را سورپرایز می‌کند. دانه‌های قهوه را متناسب با سایز دستگاه خود آسیاب کنید. دقت کنید که دانه‌ها زیاد ریز نشوند و از صافی عبور نکنند.

  1. مطابق با روش‌های دم کردن قهوه، برای استفاده از این دستگاه باید ابتدا، آب را در دمای ۹۰ درجه بجوشانید.
  2. فیلتر کاغذی را بر دهانه دستگاه گذاشته و بر روی آن آب جوش بریزید تا به خوبی خیس شود. اگر آب جوش به داخل دستگاه و یا فنجان‌تان ریخت به‌سرعت آن را خالی کنید.
  3. حالا فیلتر را بر روی دستگاه گذاشته و قهوه‌ای که از قبل آماده کردید بر روی آن بریزید.
  4. آب جوش را بسیار کم در حدی که روی قهوه را بپوشاند بر روی فیلتر بریزید.
  5. منتظر بمانید تا شکوفه یا همان حباب‌های کوچک بر روی قهوه ساخته شود، آنگاه مابقی آب جوش را اضافه کنید.
  6. باید منتظر بمانید تا عصاره قهوه توسط دستگاه به خوبی گرفته شود. در این حالت قطرات قهوه در طول زمان داخل فنجان یا دستگاه میریزد و پس از مدتی قهوه پور اور شما آماده نوشیدن است.

امروزه در بازار قهوه جوش‌های پور اور در دو نوع دستی و ماشینی موجود هستند. طریقه آماده کردن نوشیدنی و روش‌های دم کردن قهوه در هر دو یکسان است. مدل دستی نیاز به برق ندارد و در سایز کوچکی تولید شده تا در سفر و انجام امور روزمره همراه شما باشد.

مدل ماشینی اما می‌تواند بیش از یک فنجان پور اور به شما هدیه کند، با برق کار می‌کند و در خانه و کافه رستوران‌ها کاربرد دارد.

طرز استفاده از قهوه جوش سایفون (وکیوم پات) یک فنجان نوشیدنی خوش عطر

سایفون را می‌توان در رده قهوه ساز‌های نسل سوم قرار داد. دستگاهی قدرتمند که به روش فیلتری عمل کرده و یک نوشیدنی با غلظت متناسب و البته خوش رایحه را به شما هدیه می‌کند. کیفیت ساخت قهوه توسط این دستگاه بی‌نظیر است.

  1. در مرحله اول از این روش‌های دم کردن قهوه، باید فیلتر را درون محفظه شیشه‌ای قرار داده و پایین بکشید. سپس آب ولرم را داخل آن بریزید و با دستمال بخش بالایی آن را خشک کنید.
  2. وقت آن رسیده که محفظه را بر روی اجاق گاز قرار دهید تا آب با شعله ملایم بجوشد. مراقب باشید که گرما به سطح بالایی دستگاه نرسد.
  3. در مرحله سوم باید دانه‌های قهوه که از قبل آسیاب کرده‌اید، به اندازه مناسب که برای هر نفر یک قاشق غذاخوری است، آماده کنید.
  4. محفظه بالایی را محکم کنید تا آب جوش بیاید. هنگامی که آب وارد محفظه فوقانی شد با استفاده از قاشق چوبی آن را هم بزنید.
  5. در حال چرخش آب قهوه را به تدریج اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید و آنقدر هم بزنید تا قهوه و آب در یکدیگر حل شوند. بعد از دو دقیقه می‌توانید زیر شعله را خاموش کنید.
  6. در مرحله آخر از روش‌های دم کردن قهوه سایفون، لازم است حدود چهار دقیقه به دستگاه فرصت بدهید تا قهوه را وارد محفظه زیرین کند. شما حالا یک فنجان نوشیدنی خوش عطر و خوش طم دارید که سورپرایزتان خواهد کرد.

قهوه ساز فیلتری ایروپرس خالق اسپرسو با کیفیت

کار کردن با ایروپرس بسیار آسان است. این دستگاه با ترکیب پودر قهوه و آب شما را به نوشیدن یک شات اسپرسو خوش طعم دعوت می‌کند.

  1. دانه‌های قهوه با کیفیت را از قبل آسیاب کنید. دقت کنید که دانه زیاد ریز نشود و از فیلتر عبور نکند.
  2. ایروپرس را بر روی فنجان بگذارید و فیلتر را در انتهای پیستون محکم کنید. حالا قهوه را داخل فیلتر ریخته و آب جوش را روی آن بریزید.

آب را تا انتهای پیستون پر کنید و سپس با قاشق همراه دستگاه، هم بزنید تا قهوه‌ها غوطه­ور شود.

  1. در قدم آخر از روش‌های دم کردن قهوه ایروپرس، نوبت به پیستون کوچک می‌رسد. آن را بر روی پیستون بزرگ گذاشته و به سمت پایین فشار دهید. اسپرسو خوش طعم شما وارد فنجان می‌شود.
  2. حتماً در پایان کار دستگاه را با آب ولرم تمیز کنید.

سخن پایانی

 دم کردن قهوه

در این مطلب به روش‌های دم کردن قهوه پرداختیم و با دستگاه‌های آشنا شدیم که در نهایت می‌تواند انواع مختلفی از قهوه‌ها را تهیه کند. برای تهیه دانه‌ یا پودر قهوه، می‌توانید روی سرویس سوپرمارکت اسنپ حساب کنید. همچنین اگر تجربه استفاده از هر کدام از این موارد را داشته‌اید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *