خدمات CIP و VIP در فرودگاه‌ها چیست؟

غذاخوری سالن CIP فرودگاه امام خمینی

در کنار خدمات متداولی که در فرودگاه‌های کشور در اختیار تمام مسافران قرار می‌گیرد، بعضی خدمات ویژه‌تر مانند CIP وVIP هم هستند که برای افراد خاص‌تر در نظر گرفته شده‌اند تا تجربه‌ای متفاوت از سفر هوایی برای آن‌ها رقم بخورد. اما معنی این عبارت‌ها چیست؟ خدمات CIP و خدمات VIP در فرودگاه‌ها مخصوص چه افرادی هستند و چه تفاوتی با سرویس‌های عادی دارند؟ در ادامه، به این سؤالات پاسخ می‌دهیم.

خدمات CIP چیست؟

سالن CIP فرودگاه امام خمینی یکی از مرسوم‌ترین خدماتی که در فرودگاه‌های مختلف ارائه می‌شوند و البته هزینه بالایی هم دارند، CIP یا همان سرویس تشریفات هستند. CIP مخفف عبارت Commercial Important Person به معنی «شخص تجاری مهم» بوده و مخصوص افرادی است که از موقعیت تجاری خوبی برخوردارند و می‌توانند هزینه‌های این سرویس را پرداخت کنند. در واقع، همه قادر به استفاده از این سرویس هستند، به شرطی که توان پرداخت هزینه آن را داشته باشند.

در سرویس سی آی پی فرودگاهی، مسافر در جریان کار‌ها قرار نمی‌گیرد و کلیه تشریفات مربوط به پرواز از جمله دریافت کارت پرواز، تحویل بار، انجام امور مربوط به اضافه‌بار، حمل حیوان زنده و انجام امور گمرکی و گذرنامه در پرواز‌های بین‌المللی، بر عهده کارکنان فرودگاه است. بازرسی این افراد از طریق گیت‌های مخصوص انجام می‌شود تا مسافر در صف‌های طولانی قرار نگیرد و در سریع‌ترین زمان ممکن بتواند به سالن اختصاصی CIP برسد. به‌علاوه، مسافران سرویس تشریفات CIP، سوار اتوبوس‌های کلاس اکونومی نشده و با خودروهای اختصاصی پای هواپیما می‌روند.

متناسب با فرودگاه شهر مبدا یا مقصد، سرویس CIP می‌تواند شامل موارد دیگری از جمله استقبال از مسافر پای پرواز با تابلو مخصوص، دسترسی به اینترنت پرسرعت در طول مسیر و فرودگاه، پذیرایی ویژه قبل و بعد از پرواز، ارائه سوئیت به‌منظور استراحت تا زمان پرواز و انتخاب غذا از منوی اختصاصی هم می‌تواند باشد.

خدمات CIP انواع مختلفی دارند و هزینه‌های آن‌ها بین ۴۵۰ هزار تومان تا حدود ۲ میلیون تومان متغیر است. مسافران می‌توانند قبل از سفر، در مورد تشریفات سی آی پی در فرودگاه موردنظر، اطلاعات کامل را کسب کرده و این خدمات را به‌صورت آنلاین رزرو کنند. موقع رزرو، حتما باید فرودگاه مبدا یا مقصد، تعداد مسافران و همچنین تاریخ و ساعت حرکت به‌صورت دقیق مشخص شود.

خدمات سی آی پی در فرودگاه‌های مختلفی همچون مهرآباد، امام خمینی، رشت، اصفهان، بندرعباس، تبریز، کرمانشاه، اهواز، مشهد و کیش ارائه می‌شود و متناسب با سطح سرویس، هزینه‌های آن متفاوت خواهد بود.

خدمات CIP فرودگاه امام خمینی

سینی غذا در فرودگاه امام خمینی با توجه به بین‌المللی بودن فرودگاه امام خمینی، تقاضا برای رزرو سرویس CIP در اینجا بسیار زیاد است و معمولا چند روز قبل از پرواز، تمام ظرفیت‌ها تکمیل می‌شود. بخش مربوط به مسافران CIP به موازات ترمینال اصلی و در مقابل برج مراقبت قرار گرفته و علاوه بر پارکینگ اختصاصی، خدمات بسیار متنوعی را در آن می‌توان پیدا کرد.

در پرواز‌های ورودی، کارکنان فرودگاه همراه با تابلویی که نام مسافر بر روی آن نوشته شده، به استقبال مسافر آمده و با خودروی اختصاصی، آن را تا به جایگاه می‌برند؛ در این فاصله و تا زمان تحویل بار و انجام کار‌های دیگر، مسافران می‌توانند از امکانات داخل سالن همچون اینترنت پرسرعت، انواع غذا‌های سردوگرم و … استفاده کنند. افرادی که به استقبال شما می‌آیند هم می‌توانند در همین سالن در کنار شما باشند و از خدمات آن استفاده کنند.

در پرواز‌های خروجی نیز همین روند وجود داشته و مسافران به‌جای انتظار در صف‌های طولانی، می‌توانند تمام امور مربوط به دریافت کارت پرواز، تحویل بار، انجام امور گمرکی، ویزا و مسائل مربوط به خروج از کشور را به فرودگاه بسپارند.

به‌صورت کلی، هزینه خدمات CIP فرودگاه امام خمینی در پرواز‌های ورودی و خروجی، یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است. مسافران همچنین می‌توانند با پرداخت هزینه بیشتر، از ۶ تا ۲۴ ساعت از سوئیت‌های یک‌تخته یا دوتخته استفاده کنند. هزینه خدمات مربوط به افراد همراه، خدمات حیوان خانگی یا در اختیار قراردادن وسایلی مانند ویلچر هم باید جداگانه پرداخت شود.

خدمات CIP فرودگاه مهرآباد

سالن CIP فرودگاه مهرآباد فرودگاه مهرآباد تهران، یکی از قدیمی‌ترین سالن‌های CIP را دارد و همین مسئله باعث شده بود طی سال‌های اخیر، بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه، اقدام به ارائه خدمات مرتبط کنند. بعد از افزایش نارضایتی‌ها و برای بهبود هرچه بهتر خدمات CIP مهرآباد، حالا این سرویس به‌صورت محدود توسط چند شرکت بزرگ‌تر این حوزه ارائه شده و کیفیت آن به‌مراتب بیشتر از گذشته است.

در پرواز‌های ورودی، مسافران از پای پلکان با استقبال کارشناسان بخش تشریفات مهرآباد روبه‌رو شده و با خودروی اختصاصی به سالن مربوطه منتقل می‌شوند. در سالن سی آی پی، امکانات کاملی از جمله انتخاب از منوی غذایی، انواع نوشیدنی‌ها، اینترنت پرسرعت و … در انتظار کاربران خواهد بود و تا زمان تکمیل کار‌ها و دریافت بار، مسافر می‌تواند در این بخش استراحت کند. در پرواز‌های خروجی هم بعد از عبور از گیت‌های اختصاصی، مسافران در سالن CIP حضور پیدا کرده و تمام کار‌های پروازی آن‌ها توسط کادر تشریفات انجام می‌شود. در نهایت، این افراد با خودروی اختصاصی منتقل خواهند شد.

هزینه خدمات CIP برای افراد بزرگسال، در حدود ۶۰۰ هزار تومان و برای کودکان، ۵۰۰ هزار تومان است. مسافران همچنین می‌توانند با پرداخت هزینه‌های جداگانه، از خدمات مربوط به حیوانات زنده، اجاره سوئیت و امکانات مخصوص افراد همراه نیز برخوردار شوند.

خدمات VIP چیست؟

سالن CIP مهرآباد نوع دیگری از سرویس تشریفات که حساسیت بالاتری دارد و تمام افراد قادر به استفاده آن نیستند، خدمات VIP است. این سرویس که مخفف عبارت Very Important Person به معنی «فرد خیلی مهم» است، ویژه افرادی است که از لحاظ سیاسی، جایگاه مهمی داشته و تأمین امنیت آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ افرادی مانند وزرا، رؤسای جمهور، نمایندگان مجلس، دیپلمات‌ها، سفیر‌ها، مدیران ارشد کشوری و لشکری و … از جمله این افراد هستند.

امنیت مسافران VIP، قبل از پرواز و از محل اقامت افراد شروع می‌شود و در طول مسیر، تمام کار‌ها و فعالیت‌ها زیر نظر دوربین‌ها و چشمان نیروهای امنیتی انجام می‌شود. بسته به فرد و شهر مقصد، این خدمات می‌توانند تا بعد از پرواز و محل اقامت در شهر مقصد نیز ادامه پیدا کنند.

تمام خدماتی که در سرویس CIP وجود داشت، در سرویس وی آی پی هم ارائه می‌شود و مسافران در جریان کار‌های تشریفاتی پرواز نیستند. در این سرویس، کارکنان فرودگاهی برای دریافت کارت پرواز و انجام کلیه امور مربوط به گمرک و خروج از کشور، اقدام کرده و بار را تحویل بخش مربوطه می‌دهند. به‌علاوه، مسافران از گیت‌های مخصوص پلیس و سپاه عبور کرده و در سالنی اختصاصی به استراحت می‌پردازند. در این سالن همچنین پذیرایی مخصوصی از مسافران شده و محلی برای استراحت آن‌ها در نظر گرفته می‌شود تا بهترین تجربه از سفر هوایی را داشته باشند. موقع پرواز هم این افراد با خودروهای اختصاصی تا پای هواپیما منتقل می‌شوند.

اگرچه سرویس VIP در بسیاری از فرودگاه‌های کشور ارائه می‌شود، اما افراد عادی قادر به استفاده از آن‌ها نخواهند بود و افرادی که به دنبال تشریفات مخصوص هستند، می‌توانند سراغ سرویس CIP بروند؛ این یعنی امکان رزرو خدمات VIP مهرآباد و خدمات VIP فرودگاه امام خمینی برای مسافران نخواهد بود.

سخن پایانی

خدمات CIP و VIP یکی از سرویس‌های ویژه در بسیاری از فرودگاه‌ها در سراسر دنیاست که نرخ آن باتوجه‌به سطح خدمات و فرودگاه می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در برخی از موارد، خدمات CIP شامل انتقال شما از درب منزل تا فرودگاه هم می‌شود، ولی اگر به هر دلیلی چنین سرویسی در شهر یا فرودگاه موردنظر شما نبود، حتما باید ۲ ساعت قبل از پرواز، خود را به فرودگاه برسانید. با استفاده از سرویس درخواست خودروی اسنپ، می‌توانید مطمئن باشید که به‌موقع به فرودگاه یا محل موردنظر خود می‌رسید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *