وقتی اسم دسرها به میان میآید معمولا بیشتر مدلهایی که میشناسیم فرانسوی هستند. اصولا فرانسویها در تهیه دسر، حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
برای مثال انواع پارافه و موسها جز محبوبترین دسرهایی هستند که میتوان از آنها برای پذیرایی مجلسی استفاده کرد. فارغ از پارافه، در تهیه موسها از مواد پایهای مانند تخممرغ زدهشده به همراه خامه فرم گرفته و شکلات و میوه استفاده میشود.
از طرفی، به دلیل سلایق مختلف و پتانسیلی که این دسر برای ترکیبشدن با مواد اولیه متنوع دارد، امروزه رسپیهای متنوعی از آنها در دست است.
لازم به ذکر است که موسها اغلب در قالبهای سیلیکونی منجمد شده تا وقتی از قالب خارج میشوند شکل مشخصی داشته باشند. جدای از انواع موسها، به طور ویژه تصمیم داریم آموزش طرز تهیه موس شکلاتی فرانسوی را با تمام نکات ریز و درشتش با شما به اشتراک بگذاریم. به همین منظور تا پایان مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای درستکردن موس شکلاتی فرانسوی
برای آمادهسازی موس شکلاتی به مواد عجیبوغریبی نیاز نداشته و همه آنها را میتوانید در سوپرمارکتهای ساده نیز پیدا کنید.
البته پیش از پرداختن به جدول مواد اولیه که برای ۴ نفر تنظیم شده است، بدانید که در تهیه موسها از تخممرغ حرارت ندیده استفاده میشود و این ماده خام، برای بعضی از افراد مانند خانمهای باردار مضر است.
بدین منظور پیشنهاد میکنیم از تخممرغهای پاستوریزه استفاده کنید که از قبل با حرارت لازم، عوامل مضر آنها رفع شده است.
درهرصورت، نکات دیگر را در بخش مربوط به آنها توضیح خواهیم داد و اکنون شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت میکنیم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکلات تختهای تلخوشیرین | ۲۰۰ گرم |
شکلات چیپسی | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱.۵ پیمانه |
تخممرغ | ۴ عدد |
پودر ژلاتین | ۲.۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | نصف پیمانه |
خامه صبحانه | ۱۵۰ گرم |
نمک | نوک قاشق مرباخوری |
آب | یکچهارم فنجان |
طرز تهیه موس شکلاتی بهصورت گامبهگام
درستکردن موس شکلاتی بسیار راحت بوده و زمان کمی از شما میگیرد. بدین منظور بدون وقت تلف کردن، شما را به خواندن دستور بسیار ساده و سریع دسر خوشمزه موس شکلاتی که تنها برای خواندن به چند دقیقه وقت نیاز دارد، دعوت میکنیم:
- مرحلهی اول: در اولین مرحله به سراغ بن ماری کردن شکلاتها بروید؛ بنابراین کتری را با مقداری آب روی شعله قرار داده و پس از اینکه آب آن به جوش آمد، کاسهای مناسب را جای درب کتری بگذارید. سپس شکلاتهای تختهای تلخوشیرین و شکلاتهای چیپسی را به همراه کره درون آن قرار دهید.
- مرحلهی دوم: پس از اینکه شکلاتها و کره با حرارت غیرمستقیم ذوب شدند، ظرف را از روی کتری برداشته و با قاشق، شکلاتهای آبشده و کره را با هم ترکیب کنید. در ادامه، خامه صبحانه را با همزن دستی یا همزن برقی قدری بزنید تا بافت آن نرمتر و یکدست شود. سپس خامه را به شکلات اضافه کرده و هر دو را با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون به دلیل آنکه شکلات را با بنماری کردن ذوب کردید اندکی گرم بوده و بنابراین بایستی به قدر کافی صبر کنید تا ترکیب شکلات و خامه از حرارت بیفتد. پس از طی زمان لازم، تخممرغها را با استفاده از دو ظرف جداگانه و یکییکی بشکنید. لزوم این کار برای این است که در صورت خرابی یا ماندگی یکی از تخممرغها، مابقی آنها خراب نشود.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی زرده تخممرغها را کاملا از سفیده آنها جدا کنید. در ادامه، با چنگال قدری زردهها را بزنید تا از لختگی درآیند. سپس به ظرف حاوی زرده تخممرغ، وانیل و شکر افزوده و برای بهتر ترکیبشدن مواد، با همزن برقی آنها را بهخوبی با هم میکس کنید. برای اینکه بافت مواد مورد نظر بهخوبی کشدار و نرم شود، هم زدن را به مدت ۵ دقیقه ادامه دهید.
- مرحلهی پنجم: اکنون در این مرحله از طرز تهیه موس شکلاتی خوشمزه، بایستی شیر را درون شیرجوش ریخته و حرارت زیر آن را ملایم تنظیم کنید. وقتی شیر از سردی درآمد و ولرم شد کفایت کرده و میتوانید آن را کمکم و طی چند مرحله به ظرف حاوی زرده تخممرغ اضافه کنید. در این مدت از همزن برقی با دور کند، برای ترکیب کردن شیر با مابقی مواد استفاده کنید.
- مرحلهی ششم: وقتی ترکیب مواد را آنقدر هم زدید که در نهایت، بافتش کاملا یکدست و نرم شد، میتوانید ترکیب شکلات و خامه را که در مراحل ابتدایی تهیه کرده بودید به آن اضافه کنید. اکنون نیز بسیار مهم است که وقت کافی صرف کرده و مخلوط مواد را با هم زدن، یکدست کنید.
- مرحلهی هفتم: برای ادامه کار، به سراغ سفیده تخممرغها بروید. قدری نمک روی آنها پاشیده و با چنگال آنها را آنقدر هم بزنید تا بافت خود را ازدستداده و یکنواخت به نظر برسند. در ادامه برای مطلوب شدن بافت نهایی سفیده تخممرغ از همزن برقی کمک گرفته و برای مدت تقریبی ۴ تا ۵ دقیقه آن را هم بزنید تا بافت سبک و پفکی به دست آید.
- مرحلهی هشتم: در این مرحله بایستی سفیده تخممرغ را به ظرف حاوی زرده تخممرغ و شکلات اضافه کرده و با قاشق پلاستیکی تخت یا لیسک، آنها را با هم ترکیب کنید. در اینجا به دو نکته دقت کرده که نباید از همزن برقی استفاده کنید و همچنین بایستی با حرکت دورانی مواد را ترکیب کنید.
- مرحلهی نهم: اکنون باید دوباره از حرارت آب در حال جوشیدن کتری برای بن ماری کردن پودر ژلاتین استفاده کنید. بدین منظور پودر ژلاتین را به همراه مقداری آب درون ظرفی مناسب ریخته و روی کتری قرار دهید. وقتی ذرات ژلاتین بهخوبی در آب حل شد، ظرف را از روی کتری برداشته و محلول بهدستآمده را به ظرف حاوی همه مواد اضافه کنید.
- مرحلهی دهم: پس از اینکه ژلاتین را با مواد موس، بهقدر کافی مخلوط کردید، در ادامه به سراغ بن ماری کردن مابقی شکلاتهای تختهای تلخوشیرین بروید. سپس قالبهای موس را مهیا کرده و از شکلات ذوبشده در کف آنها بریزید. حال برای اینکه شکلات دوباره قوام خود را به دست آورد، بایستی قالبها را برای مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون یخچال بگذارید.
- مرحلهی یازدهم: پس از طی این زمان، قالبها را بیرون آورده و از مایه اصلی موس شکلاتی درون هر قالب بریزید. سپس برای بار آخر قالبها را درون یخچال بگذارید، با این تفاوت که زمانی حدودا ۴ ساعته برای قوام گرفتن آنها نیاز است. پس از این زمان میتوانید قالبهای موس را از یخچال بیرون آورده و در همان قالبها یا لیوانهای دیگری که برای سرو در نظر دارید، با برشهایی از میوه و شکلات رندهشده یا مقداری خامه فرم گرفته و بیسکویت خرد شده، آنها را تزیین کنید.
نکاتی که هنگام درستکردن موس شکلاتی خوشمزه باید بدانید
همانطور که مشاهده کردید برای آمادهسازی موس شکلاتی، مراحل آنچنان ساده بوده که خیلی راحت میتوانید آن را در مدت کمی درست کنید.
با این حال، تصمیم داریم یک سری فوت و فنها و ریزهکاریها را برای مراحل درستکردن و نیز تزیین کردن آن با شما به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین برای تکمیل آموزش موس شکلاتی فرانسوی شیک و مجلسی، همچنان به خواندن ادامه دهید:
- علاوه بر پودر ژلاتین میتوانید از ورق ژلاتین نیز استفاده کنید.
- روش بن ماری کردن تنها راه حل کردن ژلاتین با سایر مواد نیست و شما میتوانید از حرارت مستقیم مایکروویو نیز استفاده کنید.
- میتوانید علاوه بر شکر سفید، از شکر قهوهای نیز در تهیه موس شکلاتی استفاده کنید.
- اگر به قهوه و نسکافه بسیار علاقه دارید، میتوانید؛ مانند برخی از رسپیهای فرانسوی، مقداری پودر قهوه را نیز با شکلاتها ترکیب کنید.
- اگر از خوردن تخممرغ خام و حرارت ندیده در موس اکراه دارید، میتوانید از تخممرغ پاستوریزه (که از قبل کمی حرارت دیده است) استفاده کنید.
- میتوانید علاوه بر خامه، کرم تارتار را نیز به دستور طرز تهیه موس شکلاتی اضافه کنید.
- برای اینکه سفیده تخممرغ پفکی را با مواد بر پایه زرده تخممرغ ترکیب کنید، ابدا از قاشق فلزی یا چنگال استفاده نکرده و لیسک یا نهایتا یک قاشق چوبی و پلاستیکی تخت را انتخاب کنید. با این کار، پف سفیده تخممرغ از بین نرفته و بافت نهایی موس شکلاتی بهتر میشود.
- به یاد داشته باشید که موس شکلاتی بایستی پیش از مصرف برای چند ساعت (حدودا ۳ تا ۴ ساعت) درون یخچال استراحت کند.
موس شکلاتی فرانسوی، انتخابی ویژه برای میهمانیها!
اگر تاکنون دسرهای شکلاتی را برای خود درست نکرده یا حتی قبلا امتحان نکردهاید، پیشنهاد میکنیم با آموزش خوبی که برای طرز تهیه موس شکلاتی فرانسوی به شما ارائه دادیم، هماکنون دستبهکار شده و اقلام و مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آن را از سرویس سوپرمارکت اسنپ فراهم کنید.
از طرفی، اگر زمان کافی برای درستکردن موس شکلاتی نداشته یا تصمیم دارید برای میهمانی که در پیش است مقدار زیادی از این دسر را سرو کنید، میتوانید از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید