طرز تهیه کوکی شکلاتی آسان و راحت است و در حال حاضر پای ثابت تمامی مهمانیها و دورهمیها، خصوصا جشن تولدها بهحساب میآید. بد نیست بدانید که کوکی تاریخچهای مربوط به کشورهای دیگر ندارد، بلکه در اصل مربوط به کشور خودمان ایران است. اولین کوکی را در قرن هفتم و همزمان با تولید شکر در ایران تهیه کردند. ایران در آن زمان جزء اولین کشورهایی بود که توانست شکر تولید کند. بعد از اینکه مسلمانان به اسپانیا حمله کردند و در طول مدتزمان جنگهای صلیبی، با توسعه تجارت برای موادی مانند ادویهجات، شکر از طریق دریای مدیترانه به اروپا شمالی رفت و از همان زمان در اروپا دستورالعملها و تکنیکهای فارسی متعددی برای پخت کیک رواج پیدا کرد. در همان زمان بود که کوکیهای ایرانی در تمام اروپا رواج پیدا کردند و بهشدت مورد استقبال مردم قرار گرفتند.
مواد اولیه برای تهیه کوکی
کوکیها انواع و اقسام مختلف و متعددی دارند و شما میتوانید کوکیهایی مانند کوکی بیسکویتی، چیپسی، ماکارون، لیدی فینگرفود کره بادامزمینی و سایر کوکیها را بهراحتی تهیه کنید و زمانی که کوکیها پخت و عطر آن سراسر خانه را پر کرد، زمان آن است که با افتخار آنها را برای سرو آماده کنید.
اما در این مطلب ما قصد داریم تا نحوه درستکردن کوکی شکلاتی را به شما ارائه دهیم. همانطور که گفتیم کوکی ریشهای ایرانی دارد. در قرن چهاردهم در اروپا بهاندازهای به شهرت رسید که دستورالعمل پخت آن در تمام کتابهای آشپزی دوران رنسانس دیده میشود. برای اولینبار دستورالعمل تهیه این شیرینی توسط فردی به نام توماس داوسون بهصورت رسمی منتشر شد. بعد از آن کوکیها در اروپا بهشدت شهرت و محبوبیت پیدا کردند بهگونهای که کوکیهای کرهای کلوچههای امروزی بودند که با قند کمتری تهیه میشدند. اما در حالت کلی کوکیهای سنتی را با چربی بیشتر و غنیتر تهیه میکردند.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
آرد | یک پیمانه و نیم |
کره | ۱۰۰ گرم |
شکر | دو سوم پیمانه |
وانیل | یکدوم قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | یکچهارم قاشق غذاخوری |
تخممرغ | ۲ عدد |
جوش شیرین | یکدوم قاشق غذاخوری |
نمک | یکدوم قاشق غذاخوری |
شکلات چیپسی | به مقدار لازم |
شکلات تلخ | نصف پیمانه |
طرز تهیه کوکی شکلاتی لذیذ
طرز تهیه کوکی شکلاتی با مواد اولیهای که به طور حتم بیشتر آنها را در منزل دارید، بهراحتی امکانپذیر است. این رسپی اصلا سخت نیست و تنها کافی است که اندازهها را دقیق رعایت کنید. در ادامه با طرز تهیه و نحوه درستکردن کوکی شکلاتی با شما هستیم تا بهراحتی آن را تهیه کنید و مطمئن باشید که از پس انجامدادن پخت و تهیه آن بر میآیید. این شیرینی را حتی میتوانید بهعنوان یک عصرانه یا میان وعده بین صبحانه و ناهار با چای یا شیر نوش جان کنید. یک شیرینی پرطرفدار که برای کودکان نیز محبوب و جذاب است.
مرحلهی اول: در گام اول از طرز تهیه کوکی شکلاتی همان ابتدای کار کره را از یخچال خارج کرده و به مدتزمان ۳۰ دقیقه آن را در دمای محیط قرار دهید تا با دمای محیط هماهنگ شده و نرم شود.
مرحلهی دوم: بعد از گذشت مدتزمان موردنظر و نرم شدن کره، آن را در یک ظرف مناسب و در میان شکرها قرار دهید. از دور تند همزن برقی استفاده کنید و به مدتزمان ۳ دقیقه الی ۴ دقیقه این ترکیب را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب شکر و کره با یکدیگر یک خمیر سفیدرنگ و سبک به شما بدهند.
مرحلهی سوم: بعد از آن تخممرغها را به همراه وانیل در ظرف کره و شکر ریخته و با استفاده از همزن برقی مجددا مخلوط را هم بزنید. هم زدن باید تا مرحلهای انجام شود که مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شده و یکدست شوند. بعد از آن آرد را به همراه جوش شیرین، نمک و بکینگ پودر به کاسه دیگری اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحلهی چهارم: سپس مخلوط بکینگ پودر و آرد و جوش شیرین را الک کرده و در سه مرحله این کار را تکرار کنید. بعد از آن این مخلوط را که سه بار الک کردهاید به مخلوط تخممرغ و شکر و نمک اضافه کنید و با استفاده از لیسک آشپزخانه بهخوبی هم بزنید. این هم زدن سبب میشود تا بافت شیرینی کوکی شما کاملا یکدست و یکنواخت باشد.
مرحلهی پنجم: بعد از آن شکلات تلخ را ریز و نگینی خرد کنید. اگر ممکن نبود میتوانید آن را با گوشتکوب له کرده و به دانههای ریز تبدیل کنید. سپس شکلات خرد شده را درون خمیر کوکی ریخته و مجددا با لیسک هم بزنید. مواد باید بهخوبی یکدست و باهم ترکیب شوند.
مرحلهی ششم: در ادامه روی کاسه محتوای خمیر کوکی را با سلفون آشپزخانه بپوشانید. در همین حین فر را روشن کرده و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد آن را گرم کنید. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه که خمیر کوکی شما در یخچال استراحت کرد و فر کاملا گرم شد، باید سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
مرحلهی هفتم: بعد از آن با استفاده از یک قاشق غذاخوری یا قالب اسکوپ بستنی، از خمیر کوکی برداشته آن را در دست گرد کنید و درون سینی فر قرار دهید. دقت کنید که خمیرها از هم فاصله داشته باشند. چون بعد از پختهشدن حجم آنها بیشتر میشود و اگر به یکدیگر نزدیک باشند ممکن است به هم بچسبند. بعد از آن شکلات چیپسی خرد شده را روی خمیر بریزید و کمی فشار دهید تا شکلات درون خمیر شما فرو رود.
مرحلهی هشتم: حالا سینی خود را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه بدهید که کوکیها در مدتزمان ۱۰ دقیقه الی ۱۵ دقیقه در فر بمانند و بعد از گذشت این مدتزمان سینی را از فر خارج کنید. حالا بدون اینکه به کوکیها دست بزنید، اجازه دهید تا استراحت کرده و خنک شوند.
مرحلهی نهم: در مرحلهی آخر بعد از اینکه کوکیهای شکلاتی شما کاملا خنک شدند، آنها را از کاغذ روغنی درون فر جدا کنید و در ظرف موردنظر برای سرو کردن قرار دهید. این کوکیهای جذاب را میتوانید به همراه چای یا شیر نوش جان کنید.
دنیای جذاب کوکیها
در این مطلب نحوه درستکردن کوکی شکلاتی را گفتیم و اینکه تاریخچه آن اصلا مربوط به کشورهای اروپایی نیست، بلکه ریشه در ایران دارد. کوکیها امروزه یکی از شیرینیهای جذاب و پرطرفدار محسوب میشوند. همچنین نوع شکلاتی آنیکی از انواع مختلف و متعدد آن است. ناگفته نماند که شما برای تهیه این کوکی میتوانید در مخلوط مواد از پودر کاکائو هم استفاده کنید تا رنگ کوکی شما به رنگ شکلات باشد و بعد از آن از قطعههای شکلات در مخلوط این ماده و قبل از قراردادن در فر هم استفاده کنید.
درهرحال اگر تصمیم گرفتید تا در منزل کوکی شکلاتی درست کنید و مواد اولیه آن را در دسترس نداشتید بهراحتی با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه میتوانید تمام مواد را درب منزل تحویل گرفته و یک عصرانه خوشمزه، معطر و بسیار محبوب را برای خود، خانواده و اطرافیان تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید