سس چیلی یکی از انواع سسهای تند و مکمل بسیاری از غذاهای گوشتی است. این سس اصالت تایلندی دارد و مصرف آن از سالیان بسیار دور در کشورهای مکزیک و آمریکای شمالی و جنوبی رواج داشته است. این سس به کچاپ شباهت دارد و پایه اصلی تهیه آن فلفل و گوجه است. شما میتوانید سس چیلی را در منزل تهیه کنید و اطمینان داشته باشید که با یک بار چشیدن طعم این سس، شیفته آن خواهید شد. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه سس چیلی را به شما آموزش دهیم.
مواد اولیه سس چیلی
مواد مورد نیاز برای درست کردن سس چیلی به آسانی درمنزل یافت میشود. لیست مواد اولیه مورد نیاز در جدول زیر ارائه شده است:
مواد لازم | مقدار لازم |
گوجه فرنگی | ۶ عدد |
فلفل قرمز تند | ۱۰ عدد |
سیر | ۶ حبه |
سرکه انگور یا سرکه سیب | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
آب | ۱ پیمانه |
نشاسته ذرت یا آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
زنجبیل رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه سس چیلی
زمان مورد نیاز برای درست کردن سس چیلی کمتر از یک ساعت است. هر قاشق سس تند چیلی در حدود ۶ کالری انرژی دارد.
- مرحله یکم: مطابق با طرز تهیه سس چیلی، ابتدا فلفل را به خوبی بشویید و با استفاده از دستگاه غذاساز و یا آسیاب پودر کنید. گوجه فرنگی، سیر و زنجبیل تازه را رنده کرده و با فلفل پودرشده درون یک قابلمه بریزید. نصف پیمانه آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
- مرحله دوم: پس از اینکه مواد درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد، نمک، سرکه و شکر را به آن بیافزایید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
- مرحله سوم: نشاسته ذرت را با نصف پیمانه آب ترکیب کنید تا یک دست شود و آن را داخل قابلمه بریزد و مجددا هم بزنید.
- مرحله چهارم: مواد را حرارت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود، اما توجه داشته باشید که این سس نباید بیش از حد غلیظ باشد. قبل از آنکه تمامی آب سس کشیده شود آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله پنجم: سس را از یک صافی درشت عبور داده، درون یک شیشه بریزد و در یخچال نگهداری کنید.
سس چیلی را با هر غذایی که دوست دارید، میل کنید. نوش جان!
نکات مهم برای درست کردن سس چیلی
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه سس چیلی، آن را با سلیقه شما متناسب میکند:
- این سس برای انواع ساندویج، غذاهای گوشتی، سیب زمینی سرخ کرده و غیره مناسب است.
- بجای استفاده از زنجبیل تازه، میتوانید پودر آن را نیز بکار ببرید.
- در صورتی که سس چیلی را درون یک ظرف شیشهای بریزید، میتوانید به مدت یک ماه را در یخچال نگهداری کنید.
- مقدار تندی این سس با کمتر یا بیشترکردن فلفل و سیر، مطابق ذائقه شما قابل تغییر است.
- برای کمترکردن تندی سس چیلی، هستههای فلفل را قبل از آسیابکردن جدا کنید.
- استفاده از نشاسته ذرت یا آرد موجب ژلهایشدن بافت سس میشود.
- اگر بجای فلفل تازه، از فلفل خشک استفاده میکنید، ابتدا آن را به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیس کرده و سپس در دستگاه غذاساز پوره کنید.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری پیاز رندهشده نیز به سس چیلی اضافه کنید.
- مصرف این سس به دلیل تندی زیاد برای کودکان مناسب نیست.
سخن پایانی
در این مقاله طرز تهیه سس چیلی را به همراه کلیه نکات آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفتهاید که در خانه این سس را تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه این سس خوشمزه را به سرویس سوپر مارکت اسنپ سفارش داده و در زمانی مناسب و کوتاه تحویل بگیرید. از سویی دیگر، سرویس غذای اسنپ نیز جهت تهیه غذای آماده خدمترسانی میکند. اسنپ با سرویسهای متنوع آماده ارائه بهترین خدمات به شما است!
دیدگاهتان را بنویسید