طرز تهیه کیک شیفون، خوشمزه‌ترین کیک اسفنجی دنیا

طرز تهیه کیک شیفون

کیک شیفون نوعی کیک ساده و پفی است که بافت آن بسیار لطیف بوده و حالت اسفنجی و نرم دارد. حتی می‌توان گفت که کیک شیفون از کیک‌های معمولی اسفنجی نیز لطیف‌تر و نرم‌تر است. شما می‌توانید این نوع کیک را با طعم‌های مختلفی درست کرده و به‌عنوان عصرانه میل کنید.

همچنین می‌توانید آن را در اشکال مختلف مانند رولی یا به شکل کاپ کیک نیز درست کنید. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه کیک شیفون به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این آموزش خوشمزه را یاد بگیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد اولیه برای درست‌کردن کیک شیفون

مواد لازم برای تهیه کیک شیفون

حالا که آماده‌ی درست‌کردن این کیک خوشمزه هستید به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن می‌رویم. در نظر داشته باشید که با این میزان از مواد می‌توانید کیک را برای ۴ تا ۵ نفر درست کنید. البته باید اضافه کرد که در نهایت نیز می‌توانید با خامه روی آن را تزیین کرده و برای پذیرایی در مهمانی‌ها استفاده کنید.

مواد اولیه

مقدار موردنیاز

تخم‌مرغ

یک عدد متوسط
وانیل

نوک قاشق غذاخوری

شکر

۴/۱ پیمانه
شیر

۲/۱ پیمانه

روغن

۲/۱ پیمانه
آرد قنادی

یک پیمانه

نمک

نوک قاشق‌چای‌خوری
بیکینگ‌پودر

یک قاشق‌چای‌خوری

طرز تهیه کیک شیفون ساده به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه کیک شیفون

همان‌طور که گفتیم برای این که شما بتوانید کیک شیفون را درست کنید با دستورالعمل‌های متفاوتی روبه‌رو هستید که با کمک هرکدام از آن‌ها می‌توانید یک مدل کیک را آماده کنید. در ادامه و در ابتدای کار، دستور تهیه کیک شیفون ساده را بیان کرده‌ایم که اگر یکبار با این روش کیک شیفون را درست کنید دیگر هیچ‌گاه از قنادی خرید نخواهید کرد!

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار باید یک ظرف مناسب را انتخاب کنید. آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را داخل آن بریزید و به‌خوبی مخلوط کنید. سپس از یک الک استفاده کنید و ترکیب این سه ماده را حدودا ۲ تا ۳ بار الک کرده تا هوای بین آن خارج شود و کیک در زمان پخت خوب پف کند و مایه‌ی آن گلوله نشود.
  • مرحله‌ی دوم: در یک ظرف جداگانه‌ی دیگر، تخم‌مرغ را شکسته و سفیده و زرده‌ی آن را جدا کنید. سفیده‌ی تخم‌مرغ را با کمک یک همزن برقی به‌خوبی هم بزنید تا پف کند و از حالت لختگی خارج شود. زمانی که تخم‌مرغ خوب پف کرد، نوبت به اضافه‌کردن شکر می‌رسد.
  • مرحله‌ی سوم: شکر را با سفیده هم بزنید و زمانی که دانه‌های شکر درون سفیده حل شد، ظرف را در یخچال قرار دهید و به سراغ سایر مراحل بروید.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا زرده‌ی تخم‌مرغ را به همراه وانیل و مقداری شکر با کمک همزن، هم بزنید تا به‌خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و بافت آن‌ها یکدست شود. در ادامه باید شیر را نیز به آن‌ها اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله باید ظرف حاوی زرده و سفیده تخم‌مرغ را به آرد‌های الک شده بیفزایید و همچنین روغن مایع را نیز اضافه کرده و به‌خوبی با کمک یک لیسک به‌صورت دورانی هم بزنید تا حالت خمیری شکلی ایجاد شود.
  • مرحله‌ی ششم: بعدازاین که خمیر شما آماده شد، چند بار ظرف آن را روی میز کار بکوبید تا هوای اضافه‌ی بین خمیر از بین برود و سبب ایجاد حباب و فضای خالی در کیک شیفون نشود.
  • مرحله‌ی هفتم: مایه خمیر شما آماده است و تنها کاری که باید انجام دهید، این است که آن را در قالب ریخته و بپزید. برای انجام این کار باید در ابتدا در کف قالب مورد نظرتان کاغذ روغنی قرار داده و روی آن را کمی چرب کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: دقت داشته باشید که چرب کردن قالب را به‌خوبی انجام دهید تا خارج‌کردن کیک از آن برای شما راحت‌تر باشد! دیواره‌های ظرف را فراموش نکنید! سپس مایه کیک را درون قالب ریخته و مجددا چند ضربه به میز کار بزنید.
  • مرحله‌ی نهم: فر را حدودا از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید و زمانی که به‌خوبی داغ شد قالب کیک را درون آن قرار دهید. حدودا باید یک ساعت و نیم فرصت دهید تا کیک بپزد و پف کند.
  • مرحله‌ی دهم: از آن جایی که این مدل کیک زیاد پف می‌کند، ممکن است تا روی آن کاملا سرخ شود و پخته به نظر بیاید؛ اما داخل آن خام باقی‌مانده باشد! به همین دلیل باید پخت کیک را امتحان کنید!
  • مرحله‌ی یازدهم: برای انجام این کار باید از یک خلال دندان کمک بگیرید و آن را در کیک فرو کنید. اگر بعد از خارج‌شدن خلال دندان از کیک چیزی به آن نچسبیده باشد، یعنی کیک شما آماده است.
  • مرحله‌ی دوازدهم: کیک را از فر خارج کرده و بگذارید تا کمی خنک شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید بعدازاین که سرد شد روی آن را با استفاده از آب‌پرتقال یا آناناس تر کنید یا با خامه‌ی هم زده شده تزیین کنید. دستور پخت کیک شیفون به همین سادگی است و ارزش یکبار امتحان‌کردن را دارد!

طرز تهیه کیک شیفون شکلاتی

طرز تهیه کیک شیفون شکلاتی

یکی دیگر از روش‌هایی که برای تهیه کیک شیفون وجود دارد، استفاده از پودر کاکائو در تهیه آن است. اگر دوست ندارید تا کیک شیفون را با طعم ساده و به‌تنهایی درست کنید. درست‌کردن کیک شیفون با طعم شکلات یک انتخاب عالی است. برای تهیه این مدل کیک شما علاوه بر مواد اولیه‌ای که در جدول بالا ذکر کردیم به پودر کاکائو نیز احتیاج دارید و باید به روش زیر عمل کنید:

  • مرحله‌ی اول: مانند روش قبل در ابتدای کار باید آرد قنادی و بیکینگ‌پودر را به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و سپس در حدود ۲ بار الک کنید.
  • مرحله‌ی دوم: پودر کاکائو را در یک ظرف مناسب بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید. سپس با کمک یک قاشق به‌خوبی آن را هم بزنید تا کاملا پودر کاکائو در آب جوش حل شود. در نهایت آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله‌ی سوم: در یک ظرف دیگر زرده تخم‌مرغ، وانیل، روغن مایع، نمک و محلول کاکائوی سرد شده را اضافه کنید و کیک را با یک همزن برقی در حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود و مواد حجم پیدا کند.
  • مرحله‌ی چهارم: در ادامه آرد و بیکینگ‌پودر را نیز به این مواد اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد بافت خمیری به خود بگیرد.
  • مرحله‌ی پنجم: نوبت به سفیده‌ی تخم‌مرغ می‌رسد که باید آن را به همراه شکر و کمی پودر تاتار مخلوط کنید و هم بزنید تا پف کند.
  • مرحله‌ی ششم: در نهایت تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کرده و کمی هم بزنید تا یکدست شود. قالب را انتخاب کرده و مانند روش قبل چرب کنید و کاغذ روغنی را درون آن قرار دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: بعدازاین که فر را به‌خوبی گرم کردید، قالب حاوی مواد را درون آن قرار دهید و بگذارید تا در مدت‌زمان مشخص بپزد. بهتر است بعد از پخت کیک مانند روش قبل، آن را تست کنید تا مطمئن شوید که به‌خوبی مغز پخت شده است.
  • مرحله‌ی هشتم: اگر متوجه شدید که هنوز وسط کیک خام است باید بگذارید تا ۵ الی ۱۰ دقیقه دیگر درون فر بماند. البته از آن جایی که ممکن است روی کیک بسوزد و سیاه شود، بهتر است تا بدون این که به سطح کیک آسیب بزنید، با یک‌تکه فویل روی آن را بپوشانید.
  • مرحله‌ی نهم: کیک شیفون شکلاتی شما آماده است و می‌توانید آن را از فر خارج کنید؛ اما بهتر است تا بعد از اتمام پخت، اجازه دهید تا کیک به مدت‌زمان ۵ دقیقه درون قالب بماند. در نهایت می‌توانید روی آن را با خامه یا سس شکلات تزیین کرده و میل کنید.

طرز تهیه کیک شیفون لایه‌ای

کیک شیفون خوشمزه

درست‌کردن کیک شیفون لایه‌ای نیز بسیار ساده است و شما می‌توانید لایه‌ی بین آن را با خامه پر کنید و طعم جذاب‌تری را در آن ایجاد کنید.

برای انجام این کار کافی است تا کیک شیفون را به سبک ساده یا شکلاتی، مانند روش‌های بالا درست کنید و بعدازاین که سرد شد، با کمک یک چاقوی تیز آن را از وسط نصف کرده و روی لایه‌ی زیرین را با خامه بپوشانید و در نهایت لایه‌ی بالایی را نیز روی آن قرار داده و اگر دوست داشتید، تزیین کنید. به همین سادگی!

کیک شیفون ساده یا شکلاتی؟!

دستور پخت کیک شیفون در مدل‌های مختلف بسیار ساده است و مواد اولیه و موردنیاز آن نیز قیمت معقولی دارد و با هزینه‎ی مناسبی می‌توانید آن‌ها را تهیه کرده و کیک شیفون را درست کنید. همچنین شما می‌توانید با سفارش آنلاین از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ، هرچه برای تهیه این کیک را نیاز دارید، سفارش داده و در زمان کوتاهی تحویل بگیرید. همین حالا آماده پخت یک کیک بدون دردسر و خوشمزه شوید!

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *