طرز تهیه اسپرینگ رول مرغ با قارچ انوکی و جوانه لوبیا

طرز تهیه اسپرینگ رول

اسپرینگ رول‌ها، پیش‌غذا‌های رول شده و جذابی هستند که معمولا در کنار غذا‌های چینی و سایر غذا‌های آسیای جنوب شرقی یافت می‌شوند. همچنین بسته به فرهنگ هر منطقه، نوع بسته‌بندی، مواد فیلینگ و پرکردن آن‌ها و حتی روش پخت‌وپز اسپرینگ رول‌ها به طور قابل‌توجهی با یکدیگر متفاوت است.

این پیش‌غذا‌های متنوع که گاهی در کشور ما با مواد فیلینگ بیشتری پر شده و نقش یک وعده غذا‌های سبک و خوشمزه برای شام را ایفا می‌کنند، هر روز بر طرف‌دارانشان افزوده می‌شود. ازاین‌رو تصمیم گرفتیم تا آموزش طرز تهیه اسپرینگ رول مرغ و خمیر آن را با ذکر جزئی‌ترین نکات با شما به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست‌کردن اسپرینگ رول مرغ

مواد لازم جهت تهیه اسپرینگ رول مرغ

اگر بخواهیم اسپرینگ رول‌ها را به روش چینی یا دیگر کشورها تهیه کنیم، معمولا به مواد اولیه‌ای نیاز پیدا خواهیم کرد که شاید به‌راحتی در دسترس ما قرار نگیرند. بدین ترتیب با اینکه در جدول زیر برخی از مواد اولیه خیلی هم روتین و در دسترس نیستند، شما می‌توانید آن‌ها را حذف کرده یا با مواد دیگری که در بخش نکات به آن‌ها اشاره کرده‌ایم جایگزین کنید. درهرصورت، مواد اولیه زیر برای تهیه اسپرینگ رول مرغ برای ۵ الی ۶ نفر کفایت می‌کند:

مواد لازم مقدار موردنیاز
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
سیر ۳ حبه
کلم سفید ۲۰۰ گرم
قارچ انوکی ۱۵۰ گرم
جوانه لوبیا ۱۰۰ گرم
هویج ۲ عدد کوچک
پیازچه ۸۰ گرم
سویا سس ۴ قاشق مرباخوری
ریشه زنجبیل رنده‌شده ۲ قاشق مرباخوری
فلفل‌دلمه‌ای قرمز یا نارنجی یک عدد بزرگ
لیموترش تازه یک عدد
تخم‌مرغ ۲ عدد
آرد ۳۰۰ گرم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پودر گشنیز یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه یک قاشق مرباخوری
روغن و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه اسپرینگ رول مرغ به‌صورت گام‌به‌گام

درست‌کردن اسپرینگ رول مرغ

برای درست‌کردن اسپرینگ رول مرغ، مراحل بسیار ساده بوده و فقط به کمی صبر نیاز دارید. در واقع تهیه مواد فیلینگ اسپرینگ رول بسیار ساده و سریع بوده و تنها بخشی که کمی از شما وقت می‌گیرد، تهیه خمیر آن است. بدین منظور، بخش زیر را ظرف مدت ۵ دقیقه مطالعه کرده تا با روش صحیح و ساده تهیه این غذا آشنا شوید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ آماده‌سازی مرغ می‌رویم؛ بنابراین سینه مرغ را پس از شستن، به شکل مکعب‌های ریز برش بزنید. در ادامه پوست حبه سیر‌ها را گرفته و آن‌ها را با ساطور یا رنده ریزریز کنید. سپس تکه‌های مرغ را درون ظرف مناسب ریخته و سیر رنده‌شده را به همراه دو قاشق مرباخوری زنجبیل رنده‌شده، پودر گشنیز، فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون روی تکه‌های مرغ اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون مواد را به‌خوبی با تکه‌های مرغ مخلوط کرده تا عطر و مزه تمام این ادویه‌ها به خورد برش‌های مرغ برود. در نهایت، روی ظرف را با درپوش یا سلفون پوشانده و به‌اندازه ۳۰ دقیقه به آن‌ها استراحت دهید. سپس تابه‌ای تقریبا گود را با مقداری روغن روی حرارت متوسط گذاشته و تکه‌های مرغ را درون آن تفت دهید. وقتی یک طرف مرغ‌ها تغییر رنگ داد، آن‌ها را برگردان کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه برای پخت بهتر مرغ، درب تابه را برای مدت تقریبی ۲۰ دقیقه گذاشته و حرارت را در این مدت روی کم تنظیم کنید. وقتی مرغ‌ها به طور کامل مغزپخت شدند، آن‌ها را از تابه خارج کرده و سپس با کمک تخته کار و چاقو، آن‌ها را به‌صورت منظم و هم‌اندازه، آن‌قدر برش بزنید تا ریزریز شوند. دست آخر، مرغ خردشده را کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون به سراغ هویج رفته و پس از شستن، پوست آن را به‌خوبی بتراشید. سپس اگر هویج شما بزرگ است، آن را به سه قسمت برش زده و اگر کوچک است دو برش کفایت می‌کند. در ادامه، هر یک از برش‌ها را به‌صورت نواری، باریک و دراز، از طول برش بزنید. چیزی که در نهایت عاید شما می‌شود، شبیه قارچ انوکی خواهد بود.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه اسپرینگ رول مرغ، بایستی تابه را دوباره روی حرارت قرار داده و هویج نواری‌شده را درون آن با روغن کافی سرخ کنید. در ادامه کلم سفید را نیز به‌صورت نواری و هم‌اندازه برش زده و به تابه اضافه کنید. دقت داشته باشید هم‌اکنون ظاهر هویج و کلم باید با هم یکدست به نظر برسد.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون نوبت به فلفل‌دلمه‌ای می‌رسد. آن را برش زده و تخم‌های آن را دور بریزید. سپس با چند برش ساده، فلفل‌دلمه‌ای را نیز به‌صورت نواری و هم‌اندازه برش بزنید. در ادامه فلفل‌دلمه‌ای را نیز به تابه اضافه کرده و مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید. در نهایت، قارچ انوکی را نیز به تابه اضافه کرده و آرام همه مواد را با هم مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله باید لیمو را برش بزنید و آب آن را گرفته و درون تابه اضافه کنید. البته مراقب باشد که مبادا هسته آن درون تابه بیفتد. اکنون تا اینجای کار مواد درون تابه سبک و نرم شده و از حجم‌شان کاسته شده است. به همین خاطر به سراغ پیازچه‌ها رفته و آن‌ها را نیز پس از شستن، به‌صورت حلقه‌ای ریزریز کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون بایستی پیازچه‌ها را به همراه جوانه لوبیا به تابه اضافه کرده و مواد را زیرورو کنید. در ادامه مقداری روغن زیتون روی سبزیجات درون تابه ریخته و از سس سویا برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید. در نهایت، مرغ‌های پخته و ریزریزشده را نیز به تابه اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید.

 

اسپرینگ رول مرغ خوشمزه

 

  • مرحله‌ی نهم: حال برای درست‌کردن اسپرینگ رول به سراغ آماده‌سازی خمیر آن می‌رویم. بدین منظور، آرد را درون کاسه‌ای گود ریخته و یک قاشق غذاخوری به آن نمک اضافه کنید. سپس مواد را با هم ترکیب کرده و ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلی‌لیتر آب را طی چند مرحله و آرام‌آرام به کاسه موردنظر اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دهم: در مدتی که آب را درون کاسه می‌ریزید، بایستی به‌صورت دورانی، آرد را با آب مخلوط کنید. سپس خمیر را که به شکل تقریبا سفتی درآمده، ماساژ داده و دست آخر، آن را مانند توپ جمع کنید. در ادامه با انگشت اشاره در خمیر، حفره‌ای ایجاد کرده و روی کاسه را با درپوش یا سلفون بپوشانید.
  • مرحله‌ی یازدهم: پس از اینکه خمیر به‌اندازه ۳۰ دقیقه استراحت کرد، آن را دوباره برای چند دقیقه ورز دهید. سپس با انگشت اشاره مرکز خمیر را نشانه گرفته و حفره‌ای در آنجا ایجاد کنید. اکنون از همان نقطه، با دودست خود خمیر را بازکرده تا به شکل یک نون باگت کشیده درآید. در ادامه، قدری خمیر را روی سطح کار به حالت رول بغلتانید تا فرم بهتری بگیرد.
  • مرحله‌ی دوازدهم: حال، خمیر را با چاقو برش زده و هر قسمت برش خورده را به شکل چونه، گرد کنید. سپس سطح کار را آردپاشی کرده و هر چونه را ابتدا با دست و سپس با وردنه صاف کنید. وقتی سایز خمیر به‌اندازه‌ای بزرگ‌تر از یک‌کف‌دست درآمد، آن را با براش روغن‌مالی کنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: اکنون دوباره روی سطح روغنی خمیر، مقداری آرد بپاشید. حال یک خمیر پهن‌شده با همان اندازه را روی آن قرار داده و روی خمیر دوم را نیز با براش چرب کنید. دوباره آردپاشی کرده و خمیر سوم را روغن‌مالی کنید. این کار را تا ۵ لایه انجام دهید. سپس سطح رویی لایه آخر را آردپاشی کرده و وردنه را روی آن بغلتانید. اکنون آن‌قدر خمیر را مسطح کرده تا به‌اندازه یک نان لواش درآید.
  • مرحله‌ی چهاردهم: تابه‌ای بزرگ و کم‌عمق را روی حرارت متوسط قرار داده و خمیر را درون آن بگذارید. هر طرف خمیر را فقط به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بپزید. سپس خمیر را از تابه خارج کرده و خواهید دید که لایه‌های خمیر که بسیار هم نازک بوده، به‌راحتی با دست قابل جدا شدن، هستند. بدین ترتیب، تمام لایه‌های شفاف را بازکرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی پانزدهم: حال ۳ قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری آرد را درون کاسه‌ای کوچک با هم مخلوط کرده و آن‌قدر هم بزنید تا بافت نرم و یکدستی به دست آید. در ادامه هر لایه خمیر را برداشته و از مواد فیلینیگ، درون آن قرار دهید. سپس خمیر را رول کرده و برای اینکه مواد فیلینگ به بیرون نشت نکنند، دست خود را درون کاسه آرد و آب‌زده و از چسبندگی آن برای تا کردن و چسباندن لبه‌های خمیر استفاده کنید.
  • مرحله‌ی شانزدهم: برای اینکه انتهای خمیر به‌خوبی بچسبد، نصف قاشق از ترکیب آرد و آب را روی آن ریخته و خمیر را ببندید. در نهایت، تابه‌ای گود را پر از روغن کرده و هر یک از رول‌ها را درون آن سرخ کنید تا طلایی‌رنگ شود. پس از اتمام مرحله‌ی سرخ کردن همه رول‌ها، برای اینکه روغن اضافی آن‌ها از بین برود، می‌توانید از توری یا دستمال روغن‌گیری استفاده کنید.

نکاتی که هنگام درست‌کردن اسپرینگ رول باید بدانید

تهیه اسپرینگ رول مرغ و نکات همراه آن

همان‌طور که مشاهده کردید، در تمام مراحل آماده‌سازی اسپرینگ رول مرغ بسیار به جزئیات پرداختیم، تا جایی از آموزش برای شما گنگ و نامفهوم باقی نماند. بااین‌حال در بخش زیر، نکاتی ساده و تقریبا مهم را برای راحتی بیشتر شما گردآوری کرده‌ایم تا این آموزش، کامل و مفصل باشد؛ بنابراین هم‌اکنون توجه شما را به این نکات جلب می‌کنیم:

  • سینه مرغ مورداستفاده در تهیه اسپرینگ رول، بهتر است پوست نداشته باشد.
  • درصورتی‌که وقت کافی بری آماده‌سازی خمیر ندارید، می‌توانید از خمیر یوفکا برای تهیه رول استفاده کنید.
  • اگر قارچ انوکی در دسترس نداشتید، می‌توانید از قارچ‌های معمول مانند قارچ دکمه‌ای یا قارچ لوبوستر استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید مواد فیلینگ شما حجم کمتر داشته؛ اما مزه خوبی داشته باشند، می‌توانید از پودر پیاز و پودر سیر به‌جای پیاز و سیر تازه استفاده کنید.
  • ابدا سویا سس را از دستور تهیه این غذا حذف نکنید.
  • اگر ریشه زنجبیل تازه در دسترس شما نبود، می‌توانید از پودر زنجبیل آماده استفاده کنید.
  • اگر جوانه لوبیا در دسترس شما نبود، می‌توانید از لوبیا سبز ریز استفاده کنید یا اینکه کلا آن را از دستور تهیه اسپرینگ رول حذف کنید.
  • می‌توانید اسپرینگ رول‌ها را علاوه بر سرخ کردن، با ترکیب زرده تخم‌مرغ و شیر یا کره ذوب‌شده و کنجد رومال کرده و سپس درون فر بپزید.

اسپرینگ رول، رول دوست‌داشتنی من!

اکنون که با طرز تهیه اسپرینگ رول مرغ با خمیر آن به طور کامل و گام‌به‌گام آشنا شدید، به‌راحتی می‌توانید هر نوع اسپرینگ رول دیگری را فقط با دانستن مواد فیلینگ آن، تهیه و طبخ کنید. بدین منظور پیشنهاد می‌کنیم فراهم‌کردن مواد اولیه موردنیاز برای تهیه اسپرینگ رول را به سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ بسپارید. با استفاده از این سرویس، مواد موردنیاز شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.