همانطور که گیلاس میوه مقوی، محبوب و دوستداشتنی است، تهیه کیک و شیرینی با آن نیز بسیار جذاب است. بدین منظور در ادامه مطلب تصمیم داریم آموزشی حرفهای در عین سادگی را برای طرز تهیه کیک گیلاس خانگی با شما به اشتراک بگذاریم. شما میتوانید این کیک مطبوع و دلپذیر را برای جشن تولدها، میهمانیهای خانوادگی یا بهعنوان دسر بعد از وعدههای غذایی تهیه کرده و میل کنید. بدین ترتیب، لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک خوشمزه گیلاسی در خانه
کیک ساده و خوشمزه گیلاسی فارغ از گیلاس، بکینگ پودر و وانیلی که باید تهیه کنید، به مواد روتین و در دسترسی نیاز دارد که معمولا در همه خانهها یافت میشوند. البته اصلیترین مادهای که در تهیه این کیک به چشم میخورد همان گیلاس است که ترجیحا بهتر است از نوع تازه و سالم آن استفاده کنید.
بهعنوان گزینه دوم میتوانید انواع مرغوب و منجمدشده گیلاس را تهیه کرده یا دست آخر، از کمپوت آن استفاده کنید. درهرحال، مواد لازم برای تهیه این کیک که میتواند ۵ تا ۶ نفر را شیرینکام کند در بخش زیر آورده شده است:
مقدار موردنیاز | مواد لازم |
یک لیوان بزرگ فرانسوی | گیلاس |
۴ عدد | تخممرغ |
۱.۵پیمانه | شکر |
۲.۵پیمانه | آرد سفید |
نصف فنجان | شیر |
۴ قاشق غذاخوری | ماست |
۲ قاشق چایخوری | بکینگ پودر |
یک قاشق چایخوری | وانیل |
نصف پیمانه | روغن مایع |
مراحل طرز تهیه کیک گیلاس خانگی بهصورت گامبهگام
برای تهیه این کیک خوشمزه با ظاهر وسوسهانگیز گیلاسیاش، با توضیحاتی که در بخش زیر بهصورت گامبهگام بیان کردهایم، کار چندان سختی در پیشرو ندارید؛ بنابراین بدون فوت وقت، شما را به پیگیری مراحل زیر دعوت میکنیم:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ گیلاسهای خوشمزه رفته و برگ و ساقه کوچک آنها را در صورت وجود، جدا میکنیم. سپس آنها را شسته و روی پارچهای نخی پهن میکنیم تا خشک شوند. در ادامه، هسته تمام آنها را بادقت درآورده و کنار میگذاریم. یادتان باشد وقتی هسته گیلاسها را درمیآورید، از سلام بودن آنها نیز اطمینان حاصل کنید.
- مرحلهی دوم: اکنون نوبت به تخممرغها میرسد؛ بنابراین آنها را یکییکی درون ظرف اول شکسته و در صورت سالم بودن به ظرف بزرگتر منتقل کنید. سپس با چنگال کمی آنها را هم زده تا از لختگی درآیند. در ادامه، شکر را طی چند مرحله به تخممرغها اضافه کرده و ترجیحا با همزن برقی آنها را ترکیب کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون به میزان گفتهشده وانیل را افزوده و دوباره از همزن برای بهتر ترکیبشدن مواد استفاده کنید. این کار را حدودا تا ۵ دقیقه انجام دهید، تا در انتها، ترکیبی با بافت پفکرده و سبک داشته باشید. سپس بایستی شیر را اضافه کرده و مواد را بهخوبی هم بزنید.
- مرحلهی چهارم: حال، روغن مایع را بهصورت پراکنده روی مواد داخل ظرف ریخته و قدری با قاشق یا لیسک پلاستیکی آنها را مخلوط کنید. در ادامه ماست را نیز افزوده و پس از مخلوط کردن با لیسک، دوباره از قدرت همزن برقی برای بهتر ترکیبشدن مواد استفاده کنید. ترجیحا بهتر است از ماست معمولی با طعمی ملس برای تهیه کیک استفاده کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون آرد را یکبار الک کرده و سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کنید. در ادامه، دو بار دیگر آنها را الک کرده و دست آخر، طی چند مرحله و بهتدریج به ظرف حاوی مایه کیک اضافه کنید. به عبارتی با یکدست ترکیب آرد و بکینگ پودر را کمکم اضافه کرده و با دست دیگر، لیسک را دورانی درون ظرف بچرخانید.
- مرحلهی ششم: در ادامه، سهم بیشتری از گیلاسها را از وسط برش زده و خرد کنید و به مایه کیک اضافه کنید. اکنون مواد را با ملایمت، بهخوبی با هم مخلوط کنید تا برشهای گیلاس در یکجا جمع نشوند. لازم به ذکر است میتوانید گیلاسها را هنگام استفاده از قالب، فقط در وسط مایه کیک قرار دهید که در این صورت باید آنها را پس از خردکردن، قدری آرد بزنید تا سر جای خود در لابهلای بافت کیک بمانند.
- مرحلهی هفتم: پس از اینکه مواد را بهخوبی هم زدید، باید ترکیبی کاملا یکنواخت از گیلاس و سایر مواد به دست آید. اکنون زمان مناسب برای روشنکردن فر است. بدین ترتیب آن را روشن کرده و در دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. سپس قالبی مناسب را مانند قالب مربعی یا مستطیلی انتخاب کرده و خوب داخل آن را تمیز و خشک کنید.
- مرحلهی هشتم: در این مرحله از طرز تهیه کیک گیلاس خانگی و خوشمزه، میتوانید قالب را چرب کرده یا از کاغذ روغنی بهعنوان راه راحتتر استفاده کنید. سپس مواد کیک را درون قالب ریخته و سطح آن را بهخوبی صاف کنید. یادتان باشد چند باری قالب را به سطح کار یا میز آرام بکوبید، تا در صورت وجود هوا در میان بافت کیک، آن مقدار هوا خارج شده و سطح مایه کیک کاملا یکدست و صاف شود.
- مرحلهی نهم: حال بایستی از باقیمانده گیلاسها برای تزیین کردن روی کیک استفاده کنید. بدین منظور آنها را مدلدار چیده یا اینکه تمام سطح کیک را بهسادگی با گیلاسها کاور کنید. در نهایت، کمی از مایه کیک را روی آنها ریخته تا مانند لایهای کنترلی عمل کرده و از گیلاسها در برابر حرارت فر محافظت کند.
- مرحلهی دهم: در مرحلهی پایانی، قالب را در فر گذاشته تا برای مدت تقریبی ۴۰ تا ۵۰ دقیقه درون آن بپزد. بعد از سپری شدن مدتزمان لازم برای پخت کیک، درب فر را نیمهباز کرده و بعد از چند دقیقه، قالب کیک را از آن خارج کنید. سپس فرصت دهید تا کیک کاملا از حرارت بیفتد، چراکه در این صورت میتوانید آن را بهراحتی از قالب خارج کنید. دست آخر، آن را برش زده و با یک اسکوپ بستنی یا لیوانی از شربت میل کنید.
نکاتی که هنگام تهیه کیک دلپذیر گیلاسی باید بدانید
برای اینکه در هنگام تهیه کیک، نکتهای را از قلم نیندازید بیشتر آنها را در میان مراحل آمادهسازی آن بیان کردیم. در بخش زیر، علاوه بر تعدادی نکته ریزودرشت دیگر، برای تأکید بیشتر، برخی نکات را برای شما از نو یادآوری کرده تا در نهایت کیک بسیار خوشمزهای داشته باشید. بدین ترتیب لطفا نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
- اگر گیلاس تازه در دسترس نبود میتوانید از کمپوت گیلاس مرغوب که تا انقضا مدت بسیار زیادی دارد استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که گیلاسها در کمپوت از شیرینی برخوردار هستند، بنابراین یادتان باشد میزان شکر مصرفشده برای تهیه مایه کیک را بادقت تنظیم کنید.
- در ابتدای کار پیشنهاد میشود همه مواد را برای همدما شدن با محیط، از یخچال خارج کنید.
- ترجیحا از قاشق فلزی برای هم زدن و ترکیب مواد با یکدیگر استفاده نکنید.
- قبل از استفاده از آرد، حتما آن را دستکم برای ۳ بار الک کنید.
- برای تهیه کیک خوشمزه گیلاسی بهتر است از خاک قند یا پودر آن استفاده نکنید.
- میتوانید روی سطح کیک را ساده با پودر بیسکویت تزیین کرده یا از پودر قند برای تزیین آن استفاده کنید.
- در دستور طرز تهیه کیک گیلاس خانگی میتوانستید همراه با آرد، از پودر کاکائو و پودر نارگیل نیز استفاده کرده تا عطر و ظاهر نهایی کار متفاوت شود.
- برای اضافهکردن گیلاسهای برش خورده به قالب کیک میتوانید بدین ترتیب نیز عمل کرده که ابتدا در ظرف فر کاغذ روغنی بگذارید، سپس نصف مایه کیک را در آن بریزید. در ادامه، گیلاسهای برش خورده را بهصورت یکلایه روی مواد اضافه کرده و با قاشق صاف کنید. سپس مابقی مایه کیک را روی برشهای گیلاس قرار دهید.
- اگر از قرارگرفتن تکههای گیلاس در میان بافت کیک خوشتان نمیآید، میتوانید گیلاسهای تازه را پس از پخت روی کیک تزیین کنید.
- سعی کنید گیلاسها را از ابتدا و بهتنهایی در سطح بالایی کیک قرار ندهید، چراکه ممکن است بسیار خشک و چروکیده شوند.
- برای اطمینان از پخت کامل کیک، میتوانید از وسیلهای مانند خلال دندان استفاده کرده و آن را درون کیک فرو ببرید. بدین ترتیب اگر مقداری از مایه کیک به آن چسبید، باز هم باید صبور باشید، در غیر این صورت کار تمام است!
این بار برای تولدتان کیک خوشمزه گیلاسی بپزید!
اگر در فصلی به سر میبرید که گیلاس را بهراحتی میتوان تهیه کرد، بهتر نیست اکنون که با طرز تهیه کیک گیلاس خانگی آشنا شدید، در انتخاب کیک و شیرینی تنوع ایجاد کرده و این کیک خوشمزه را برای دورهمی بعدی درست کنید؟ در واقع همه چیز بستگی به شما دارد که با وجود فواید بسیاری که گیلاس دارد تا چه میزان از آن برای پخت کیک استفاده میکنید.
بدین ترتیب هماکنون میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ برای فراهمکردن مواد اولیه موردنیاز، گیلاس تازه یا دستکم اگر در فصل برداشت این میوه نیستید از کمپوت گیلاس جهت تهیه یک کیک جذاب گیلاسی استفاده کنید. علاوهبرآن، همیشه یک راه سادهتر و بدون دغدغه برای تهیه هر نوع خوراکی نیز وجود دارد و آن استفاده از سرویس غذای اسنپ است که در کسری از زمان، هر آن چیزی که میخواهید را برای شما دلیوری مینماید.
دیدگاهتان را بنویسید