چیز کیک یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار در میان اغلب افرادی است که به شیرینیجات علاقه دارند. ترکیبی از طعم ترشی و شیرینی در کنار یک فنجان قهوه یا چای، میتواند نقش یک میان وعده یا دسر عالی را در رژیم غذایی شما داشته باشد.
انواع مختلفی از این شیرینی در دنیا وجود دارد که هرکدام دارای طعمهای متفاوت و ترکیبات منحصربهفردی هستند. در این مطلب به معرفی آنها پرداختهایم.
چیز کیک نیویورکی
در میان انواع چیز کیکهای موجود در بازار مدل نیویورکی بهعنوان اولین در دنیا شناخته میشود. بافت خامهای و نرم آن باعث شده تا موردپسند افراد زیادی قرار بگیرد.
دسر نیویورکی بسیار مقوی بوده و لایه رویی بلند آن روکشی شبیه به یک پارچه ساتن را روی خود دارد. روش تهیه این مدل در همه جای دنیا یکسان است. اما گاهی با مواد مختلف تزئین میشود که باز هم در طعم نهایی تأثیری نخواهد داشت.
چیز کیک فیلادلفیا
نام دیگر این نوع چیز کیک Philly است که ابتدا در یونان باستان، سپس انگلیس و در نهایت در امریکا میان مردم رواج پیدا کرد. همانطور که میبینید، خبری از فیلادلفیا در میان این کشورها نیست. در واقع نامش برگرفته از برند پنیر خامهای استفاده شده در طرز تهیه آن است.
طعم و بافت فوقالعاده این مدل تا مدتها در ذهن شما باقی خواهد ماند. اغلب عاشقان چیز کیک طعم مدل فیلادلفیا را نسبت به چیز کیک نیویورکی بهتر میدانند. حتی بر این باورند که این مدل بسیار نرمتر بوده و بافت ملایمتری دارد.
چیز کیک شیکاگو
بافت کرکی و پفدار این چیز کیک، آن را متفاوت کرده است. در واقع پوسته کیکی و پخته آن باعث شده تا با دیگر مدلها کمی متفاوتتر باشد.
بافتی که ترکیبات موجود در آن ایجاد کرده، بسیار نرم، مرطوب و خامهای بوده و در بخش خارجی کمی سفتی را احساس خواهید کرد اما ترکیب نهایی دقیقا همان چیزی است که به دنبالش هستید.
چیز کیک رومی
Savillum نام دیگر چیز کیک رومی است. میتوانیم آن را در دسته دسرهایی قرار دهیم که در کنار اکثر غذاها سرو شده و در این کشور بسیار محبوب است. دستور این مدل در اولین کتاب آشپزیهای رومی به نام De AgriCultura درج شده که توسط Cato De Ekder نوشته شده است.
تفاوت این نوع کیک پنیر با دیگر مدلها در نبود یکلایه جامد در قسمت زیرین آن است که باعث شده بافت نرم و لطیف آن در تمام قسمتها به یک میزان باشد.
چیز کیک سوئی
سوئی مربوط به کشور سوئد است. طعمی بینظیر که تفاوت اصلی آن در نحوه سرو کردنش است. در این مدل دیگر خبری از لایههای مختلف نیست. بلکه هر جز از آن بهصورت جداگانه سرو میشود.
این ترکیب، طرز تهیهای کاملا متفاوت را نسبت به دیگر مدلها دارد، اما طعم آن تقریبا مشابه اکثر چیز کیکهایی است که تا اینجا اشاره شد.
چیز کیک وگان
افراد گیاهخواری که تمایلی به مصرف مواد غذایی لبنی ندارند، بهتر است طعم چیز کیک وگان را بچشند. نام دیگر این دسر، کذایی است که بهجای شیر از شیر نارگیل در آن استفاده میشود. در این دسر همه چیز مطابق سلیقه وگانها پیش میرود. البته طعم آن نیز همانند دیگر مدلهای چیز کیک بینظیر است.
چیز کیک ژاپنی کتان
این مدل دارای بافتی بسیار سبک و پنبهمانند است. نام “کتان” نیز به همین خاطر برای آن در نظر گرفته شده است. کافی است آن را درون یک ظرف سرو کنید، تا بافت لرزان و ژلهمانندش را ببینید.
این مدل بهمحض در دهان گذاشتن آب شده و بهراحتی بلعیده میشود، به همین دلیل بهترین دسر پس از غذاهای سنگین است. ژاپنی کتان، توسط امریکاییها و در جنگ جهانی دوم وارد این کشور شد چرا که پنیر خامهای که پایه و اساس تهیه آن است، از قبل در ژاپن وجود نداشت. از همین سالها بود که طرفداران این شیرینی بیشتر شد و درخواست برای واردات پنیر خامهای از امریکا صورت گرفت.
چیز کیک بدون پخت
در این دسر خبری از پختوپز نیست؛ بنابراین تهیه آن بسیار راحتتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. معمولا این مدل نسبت به دیگر انواع آن خامه کمتری دارد، همچنین کمی سفتتر بوده و بافت پفکی آن نیز نسبت به انواع دیگر کمتر است. ازآنجاییکه هیچگونه حرارتی در مراحل پخت آن ایجاد نمیشود، بنابراین مواد موردنیاز برای تهیه آن فاقد تخممرغ است.
چیز کیک ریکوتا
ریکوتا یک چیز کیک معروف در ایتالیاست. دلیل نام آن استفاده از پنیر ریکوتا در ترکیباتش است. این مدل نسبت به انواع دیگر کیک پنیر، کمی خشکتر و میزان خامه آن نیز کمتر است. همچنین اگر آن را از نزدیک ببینید، بافت دانهایاش را بهخوبی احساس خواهید کرد. به این مدل پای ریکوتا نیز گفته میشود.
چیز کیک کلاسیک
چیز کیک کلاسیک، متداولترین فرمی است که در تمام رستورانها بهعنوان دسر یا در شیرینیفروشیها آن را میبینید که با یک دستورالعمل مشخص تهیه میشوند. یکی از ویژگیهایی که نسبت به دیگر مدلها دارد، پنیر کمتر آن نسبت به دیگر موادی است که در داخلش به کار میرود.
پوسته این مدل معمولا سبوسدار و ترد بوده و ممکن است کمی تفاوت جزئی در طرز تهیه آن در کشورهای مختلف وجود داشته باشد.
ساوری چیز کیک
ساوری یک مدل ایدهآل برای تمام سلیقههاست که میتوان آن را در تمام شیرینیفروشیها پیدا کرد. بهجرئت میتوان گفت که در انواع چیز کیک، مدل ساوری بینظیرترین طعم را دارد. طعمی ترکیبی که شوری آن بیشتر حس شده و آن را با نام چیز کیک نمکی نیز میشناسند.
از این مدل برخلاف انواع قبلی بهعنوان پیشغذا و شیرینی استفاده میشود. طرز تهیههای مختلف پخت، بدون پخت، با یا بدون پوسته این دسر، باعث شده تا همه افراد بتوانند آن را در منزل تهیه کنند.
چیز کیک شکلاتی
در میان انواع دستورالعملهای تهیه چیز کیک، گاهی تغییراتی ایجاد میشود که طعم آن را بهکلی تغییر میدهد. مانند چیز کیک شکلاتی که در کنار ترکیبات اصلیاش از پودر کاکائو نیز استفاده میشود.
این مدل معمولا با ذائقه اغلب افراد سازگار است. همچنین طعم شکلات نسبت به طعم دیگر ترکیبات موجود در آن غالب است.
چیز کیک میوهای
روش تهیه نوع دیگری از چیز کیک که در برخی از مهمانیها میبینیم، استفاده از میوههاست. طعم جدید و البته متفاوت نسبت به دیگر انواع کیک پنیر که مطمئنا دوستداران طعمهای میوهای، عاشقش خواهند شد.
در واقع همه ترکیبات در این مدل مانند یک چیز کیک کلاسیک است، تنها چیز که به آن اضافه میشود، میوههای مختلفی است که طعمش را کمی تغییر میدهد. برای تهیه نوع میوهای این دسر میتوانید از انار، توتفرنگی، لیمو، آناناس، انواع دیگر بریها و … استفاده کنید.
چیز کیک بلین
در میان انواع چیز کیکها نام بلین را نیز میشنویم. دسری سهلایه که برای تهیه آن نیازی به فر نخواهید داشت. در این مدل از مغز پسته نیز در لایه زیری استفاده میشود. همچنین به دلیل داشتن ترکیبات دیگری مانند عسل، یک دسر بسیار مقوی و مناسب در رژیمهای غذایی مختلف است.
چیز کیک تنوری روسی
تفاوت اصلی چیز کیک تنوری با دیگر انواع آن در لایه زیری یا پوسته آن است. در این مدل از خمیری استفاده میشود که طرز تهیه آن ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد.
چیز کیک تنوری نیاز به پخت داشته و باید درون فر قرار گیرد، تا بهخوبی بپزد. سپس مانند دیگر مدلها مواد دیگر روی آن قرار میگیرد.
چیز کیک براونی
یکی از خوشمزهترین مدلهای چیز کیک، براونی بوده که برای مجالس انتخاب مناسبی است. همانطور که از نامش پیداست، مقدار زیادی شکلات در ترکیبات آن وجود دارد؛ بنابراین برای افرادی که طرفدار این طعم هستند مناسب است.
معمولا در این مدل از پنیری استفاده میشود که نمک آن کمتر باشد تا طعم شکلاتی دسر کاملا مشخص شود.
چیز کیک زعفرانی
این مدل همانطور که از نامش پیداست، دارای مقادیر زیادی زعفران است که طعم و عطر فوقالعادهای را چه در زمان پخت و چه در زمان سرو در فضا پخش خواهند کرد.
میتوانید با اضافهکردن کمی زعفران به مدل کلاسیک، این دسر خوش طعم را داشته باشید. مقدار زعفران اضافه شده ممکن است باتوجهبه سلیقه شما متفاوت بوده و به پوسته یا لایه رویی آن اضافه شود.
چیز کیک کدوحلوایی
شاید نام این مدل کمی ما را برای تهیه و امتحانکردنش به شک بیندازد، اما کافی است تنها یکتکه از آن را در دهان بگذارید، تا طعم بینظیرش هیچگاه از ذهنتان بیرون نرود. این دسر یکی از بهترین انتخابها برای روزهای پاییز و زمستان است که هم بدون فر و هم با فر تهیه میشود.
علاوه بر طعم فوقالعادهای که دارد، مقادیر زیادی از ویتامین A و آنتیاکسیدان نیز در آن دیده میشود که فواید آن را چندبرابر کرده است.
سخن پایانی
تمام مدلهایی که در این مطلب به آنها اشاره شد را میتوانید با کمی تغییر در میزان ترکیباتشان با طعمی متفاوتتر تجربه کنید. شیرینی یا خامهای بودن، تعداد لایههای کمتر یا بیشتر، نحوه سرو و … همگی به سلیقه خود شما بستگی دارد. درهرصورت انتخاب شما هرچه که باشد، برای تهیهشان نیاز به مواد اولیهای دارید که میتوانید آنها را از سرویس سوپرمارکت اسنپ تهیه کنید. همچنین اگر تجربهای از طعمهای جدید چیز کیک را دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید