خیابان چهار باغ عباسی یکی از زیباترین و قدیمیترین خیابانهای اصفهان و ایران است که قدم زدن در این خیابان، در تمام فصلهای سال جذاب خواهد بود. همزمان با بهار طبیعت، این خیابان رنگ و بوی جدیدی به خود میگیرد و با رویش درختان، در باغچههای این خیابان، گلهای زیبایی میکارند که عطر آنها فضا را در بر میگیرید. با آمدن فصل پاییز نیز قدم زدن بر روی برگهای زرد و نارنجی درختان و صدای خش خش آنها بسیار آرامشبخش خواهد بود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با خیابان چهارباغ عباسی اصفهان آشنا کنیم.
معرفی خیابان چهار باغ عباسی
چهار باغ عباسی را نمیتوان یک خیابان معمولی در نظر گرفت! این خیابان دارای ریشههای تاریخی است و قدمت آن به دوره صفویه باز میگردد. با وجود آنکه امروزه از آن خیابان قدیمی چیزی باقی نمانده است، اما چهار باغ عباسی همچنان یکی از جاذبههای زیبای شهر اصفهان محسوب میشود. چند سالی است که تردد ماشین در این خیابان ممنوع شده و کل خیابان به مکانی برای پیادهروی تبدیل گشته است.
در اطراف این خیابان میتوانید چندین سینما، تابلو فروشی و فروشگاههای مختلف را مشاهده کنید. از چهار باغ عباسی به خیابان آمادگاه نیز سری بزنید که با وجود کتاب فروشی و فروشگاههای لوازم هنری، پاتوق دوستداران هنر و کتاب است. اگر پس از یک گشتوگذار حسابی، هوس خوردن یک نوشیدنی خوشمزه، غذاهای ایرانی یا فست فود کردید، میتوانید به یکی از رستورانها و فست فودهای این خیابان بروید. در طول این خیابان نیمکتها و صندلیهای متعددی نیز وجود دارند و یکی از جذابیتهای دیگر آن ونکافههای مختلف است.
خیابان چهار باغ عباسی کجاست؟
این خیابان در مرکز شهر اصفهان قرار دارد و میتوان آن را در ۳ بخش چهار باغ عباسی، چهار باغ پایین و چهار باغ بالا در نظر گرفت. چهار باغ عباسی همان جایی است که پیاده در آن قدم میزنید و از سی و سه پل آغار میشود و به سمت شمال شهر امتداد مییابد تا به میدان دروازه دولت منتهی شود.
چهار باغ پایین از دروازه دولت تا میدان شهدا را شامل میشود. خیابان چهار باغ بالا نیز از سی و سه پل به سمت جنوب شهر کشیده شده و با رسیدن به دروازه شیراز به پایان میرسد. خیابان چهار باغ بالا بر خلاف چهار باغ عباسی محل عبور اتومبیلهاست.
تاریخچه چهار باغ عباسی در گذر زمان
خیابان چهار باغ عباسی در زمان صفویه و در زمان شاه عباس اول ساخته شدهاست. اطراف این خیابان باغهای متعددی ایجاد شدند که امروزه تنها دو باغ هشت بهشت و چهلستون از آن دوران باقی ماندهاست. در آن زمان این باغها در اختیار امرا مختلف اصفهان بود اما مردم معمولی شهر نیز حق استفاده از آنها را داشتهاند. این باغها میوههای مختلفی مانند انگور، توت و غیره پرورش داده میشدند.
چهار باغ در دوره قاجاریه
متاسفانه چهار باغ عباسی در دوره قاجار روزهای خوشی را سپری نکرد. با انتساب مسعود میرزا (ظل السلطان) پسر ناصرالدین شاه به عنوان والی اصفهان، وی دستور به تخریب چهار باغ و قطع درختان داد. ماموران وی شروع به قطع درختان کردند تا اینکه یکی از علمای بزرگ شهر یعنی حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی به طلاب دستور داد تا به چهار باغ رفته و مانع از قطع بیشتر درختان شوند و در نهایت پس از درگیری فراوان موفق به توقف آن تخریب شدند.
معماری چهار باغ عباسی
در دورههای گذشته پیش از اسلام و پس از آن عدد چهار همواره به عنوان عددی تاثیرگذار در آثار هنری و معماری ایران به چشم میخورد. یکی از اثرات استفاده از عدد چهار در معماری ایرانی، تقسیم باغ با استفاده از معابر مختلف به چهار بخش و ایجاد چهارباغ است. شیوه ساخت چهار باغ عباسی به این صورت است که باغ را در اطراف یک خیابان اصلی ساختهاند و معابر فرعی باعث ایجاد چهار بخش دیگر شدهاست.
مسیر دسترسی به خیابان چهار باغ عباسی
برای رفتن به خیابان چهار باغ عباسی و قدم زدن در فضای جذاب و دوستداشتنی آن میتوانید از خودرو شخصی یا سیستم حملونقل عمومی شهر اصفهان مثل پیک موتوری آنلاین استفاده کنید:
- برای استفاده از مترو اصفهان، در ایستگاه میدان امام حسین پیاده شوید و ابتدای خیابان چهار باغ عباسی در همین میدان قرار دارد.
- برای استفاده از اتوبوسهای درون شهری میتوانید از اتوبوسهای ایستگاه انقلاب یا میدان شهرداری استفاده کنید که هر کدام در یک سمت خیابان چهار باغ عباسی قرار دارند.
- در صورتی که با خودرو شخصی به سمت چهار باغ عباسی میروید، میتوانید ماشین خود را پارکینگهای عمومی اطراف آن پارک کنید.
دیدنیهای زیبا و تاریخی اطراف چهار باغ عباسی
وجود برخی از مهمترین دیدنیهای شهر اصفهان در اطراف خیابان چهار باغ عباسی بر شهرت آن افزوده است. با رفتن به چهار باغ عباسی از مکانهای زیر نیز دیدن کنید:
- کاخ هشت بهشت (از خیابان باغ گلدسته)
- مدرسه چهارباغ (حاشیه خیابان چهارباغ عباسی)
- باغ موزه چهلستون (از میدان امام حسین)
- سی و سه پل (در میدان انقلاب)
- میدان نقش جهان و مکانهای تاریخی این میدان شامل مسجد شیخ لطف الله، مسجد امام، عالی قاپو و بازار قیصریه (با فاصله خیابان سپه از میدان امام حسین)
چهار باغ عباسی خیابانی زیبا، چشمنواز و قدیمی
چهار باغ عباسی را یکی از زیباترین خیابانهای اصفهان و ایرانی میدانند که در دوره شاه عباس صفوی ایجاد شد و از آن زمان پس از تغییرهای فراوان به شکل امروزی در آمدهاست. در سفر به اصفهان حتما به خیابان چهار باغ هم بروید و پس از گردش در این خیابان به جاذبههای اطراف چهار باغ نیز سری بزنید.
اگر مهیا سفر به اصفهان هستید، میتوانید بلیت خود را از طریق سرویس بلیت سفر اسنپ رزرو کنید.همچنین برای رزرو هتل و اقامتگاه نیز میتوانید از طریق سرویس رزرو هتل اسنپ اقدام کرده تا برای سفر هیچ نگرانی نداشته باشید و تنها به فکر تفریح و خوشگذرانی باشید.
دیدگاهتان را بنویسید