تخم مرغ آب پز برای وعدههای صبحانه و شام، غذایی فوقالعاده بوده و بهسرعت و بهسادگی نیز تهیه میشود. البته همین غذای ساده را میتوان به مدلهای مختلفی تهیه کرد.
در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه تخم مرغ آب پز بیندازیم.
مواد مغذی تخم مرغ
تخم مرغ حاوی مواد مغذی عالی از جمله پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین B، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین D، فسفر، آهن، فولات، کلسیم، روی، سلنیوم و امگا ۳ است.
اگرچه بیشتر ما عادت به نیمرو کردن تخم مرغ داریم، اما تخم مرغ پخته، خواص بهمراتب بیشتری داشته و مضرات کمتری به همراه خواهد داشت.
طرز تهیه تخم مرغ آب پز با زرده سفت
برای تهیه تخم مرغ آب پز با زرده سفت، مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- مرحلهی اول: ابتدا در یک قابلمه، مقدار مناسبی آب سرد بریزید.
- مرحلهی دوم: سپس هر تعداد تخم مرغ که مدنظر دارید، داخل آب قرار دهید. درصورتیکه تخممرغها از آب بیرون زدند، باید مقدار بیشتری آب سرد اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: حالا ظرف را روی حرارت شعله قرار داده و بگذارید آب به نقطهجوش رسیده و شروع به قل زدن کند. پس از آن که آب شروع به قل زدن کرد، ۱۰ دقیقه منتظر مانده و سپس ظرف را از روی حرارت بردارید.
- مرحلهی چهارم: اگر مایل به میل کردن گرم تخممرغهای آب پز هستید، آنها را از آب خارج کرده و پوست بکنید و سرو کنید. در غیر این صورت میتوانید منتظر بمانید تا تخممرغها سرد شوند.
روش درستکردن تخم مرغ عسلی
برای درستکردن تخم مرغ عسلی، مراحل زیر را دنبال کنید:
اگر مایل به تهیه تخم مرغ عسلی هستید، مراحل زیر را با دقت دنبال کرده تا به نتیجه مورد نظر خود برسید و تخممرغی با زرده شل داشته باشید:
- مرحلهی اول: یک قابلمه متناسب با تعداد تخم مرغ مورد نظر خود برداشته و در آن تخممرغها را قرار دهید.
- مرحلهی دوم: سپس به میزان کافی آبروی تخممرغها بریزید، به طوری که روی آنها را بپوشاند.
- مرحلهی سوم: قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن و قل زدن کند.
- مرحلهی چهارم: برای ۵ تا ۶ دقیقه منتظر بمانید تا آب قل بزند و سپس گاز را خاموش کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید. به این صورت زردهها شل و عسلی خواهند بود.
نکات مهم درستکردن تخم مرغ آب پز
برای آنکه بتوانید بهترین تجربه در طرز تهیه تخم مرغ آب پز را داشته باشید، نکات زیر را در نظر بگیرید:
- هرگز تخم مرغ را داخل آب جوش نیندازید. این کار باعث خواهد شد تا پوسته تخم مرغ ترکخورده و غیرقابلاستفاده شود. حتما پیش از به جوش آمدن آب، تخممرغها را داخل آن قرار دهید.
- مقداری نمک به آب اضافه کنید. این کار مانع شکستن و ترک خوردن پوست تخم مرغ خواهد شد.
- دقت داشته باشید که تخممرغهایی که قصد آب پز کردن آنها را دارید، کاملا سالم بوده و پوست آنها ترک نداشته باشد.
- از طولانی کردن زمان پخت تخم مرغ بیش از ۱۰ دقیقه خودداری کنید.
- برای پوست کندن تخم مرغ، دقت داشته باشید که ضمن برداشتن پوست سفت رویی آن، لایهنازک شیشهای رنگ زیر پوست و چسبیده به سفیده را نیز جدا کنید.
چاشنیهای خوشمزه کنار تخم مرغ آب پز
در بالا روش درستکردن تخم مرغ آب پز با زرده سفت و نحوه درستکردن تخم مرغ عسلی را دنبال کردیم. اما برای آن که بتوانید لذت بیشتری از طعم تخم مرغ پخته خود ببرید، میتوانید از چاشنیهایی چون جعفری، گوجهفرنگی، خیارشور، پیاز بنفش خرد شده، پیازچه و … استفاده کنید. همینطور اضافهکردن فلفل سیاه و آبلیمو ترش، باعث خواهد شد تا طعم تخم مرغ آب پز شما، بهمراتب جذابتر باشد.
خرید اینترنتی تخم مرغ از سرویس سوپرمارکت آنلاین اسنپ
برای خرید تخم مرغ تازه و دستچین، از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و در زمان تعیین شده تخممرغهای مورد نظر خود را درب منزل تحویل بگیرید. بهاینترتیب دیگر نیازی نیست که برای خرید تخم مرغ از منزل خارج شده و زمان و انرژی صرف آن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید