فلفل سیاه یکی از ادویههای پرکاربرد در سراسر جهان است که طعم تندی دارد و بوی مطبوعی به غذا میدهد. در اغلب غذاهایی که مواد اولیه آن گوشت، مرغ یا ماهی است از فلفل سیاه استفاده میکنند. این فلفل، دانههای کوچک سیاه رنگی است که موجب بهبود عطر و طعم غذا میشود. فلفل سیاه برای حفظ سلامت بدن و کمک به بهبود بیماریها مفید است. در این مقاله خواص فلفل سیاه را معرفی میکنیم و به کاربردها و عوارض احتمالی آن اشاره خواهیم کرد. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ادویه فلفل چیست و از چه چیزی ساخته میشود؟
استفاده از فلفل سیاه در طول تاریخ رواج داشته و حتی در یونان باستان به عنوان ادویهای ارزشمند شناخته میشد که از آن به عنوان هدیه نیز استفاده میکردند. این ادویه از گیاه فلفل به دست میآید که گیاهی بالارونده است و دانههایی به صورت خوشهای دارد. این دانهها پس از خشک و آسیاب شدن به پودر فلفل سیاه تبدیل میشوند. گیاه فلفل سیاه، بومی جنوب هند است و امروزه در نقاط مختلف جهان کشت شده و از محصول آن استفاده میکنند. این ادویه محبوب طعم و بوی غذاها را بهبود میبخشد.
ارزش غذایی ادویه فلفل سیاه
فلفل سیاه دارای ۲۵۱ کیلو کالری انرژی است. تمامی ارزش غذایی و مواد معدنی این ادویه محبوب در هر ۱۰۰ گرم، در جدول زیر ارائه شده است.
ماده | مقدار | ویتامینها | مقدار |
آب | ۴۶/۱۲ گرم | ویتامین A | ۰۰/۲۷ میکروگرم |
چربی کل | ۲۶/۳ گرم | ویتامین E | ۰۴/۱ میلی گرم |
کربوهیدرات | ۹۵/۶۳ گرم | ویتامین K | ۷۰/۱۶۳ میکروگرم |
قندها | ۶۴/۰ گرم | ویتامین B1 | ۱۱/۰ میلی گرم |
پروتئین | ۳۹/۱۰ گرم | ویتامین B2 | ۱۸/۰ میلی گرم |
آهن | ۷۱/۹ میلی گرم | ویتامین B3 | ۱۴/۱ میلی گرم |
کلسیم | ۰۰/۴۴۳ میلی گرم | ویتامین B4 | ۳۰/۱۱ میلی گرم |
روی | ۱۹/۱ میلی گرم | ویتامین B5 | ۴۰/۱ میلی گرم |
منگنز | ۷۵/۱۲ میلی گرم | ویتامین B6 | ۲۹/۰ میلی گرم |
سدیم | ۰۰/۲۰ میلی گرم | ویتامین B9 | ۰۰/۱۷ میکروگرم |
پتاسیم | ۰۰/۱۳۲۹ میلی گرم | ویتامین B12 | ۰۰/۰ میلی گرم |
کاربرد فلفل سیاه
در پاسخ به این سوال که از فلفل سیاه در تهیه چه غذاهایی استفاده میشود، باید گفت که این ادویه در پخت طیف وسیعی از غذاهایی ایرانی مانند:
- انواع خورش، مانند قیمه، قرمه سبزی، فسنجان و غیره
- خوراک مرغ
- مرغ و ماهی سوخاری
- انواع سسها
- برخی از انواع ترشی
- لوبیاپلو
- انواع پیتزا
- غذاهای فست فود مانند سوسیس بندری و فلافل
- خوراک گوشت
- انواع آش و سوپ
- کته گوجه فرنگی
کاربرد دارد.
خواص فلفل سیاه
جالب است بدانید که پودر فلفل سیاه، علاوه بر بهبود طعم، رنگ و بوی غذا، خواص بسیار زیادی برای بدن دارد که در این بخش به معرفی این خواص و فواید میپردازیم.
کاهش مشکلات عصبی
برخی از ناراحتیهای روحی مانند تغییر خلقوخو، بیحوصلگی و عصبانیت را میتوان با مصرف فلفل سیاه تا حد زیادی کاهش داد. از دیگر خواص فلفل سیاه میتوان به افزایش انرژی بدن اشاره نمود که حالت رخوت و بیحوصلگی مداوم را از بین خواهد برد.
بهبود سلامت قلب
بیماریهای قلب و عروقی از عوامل مهم مرگومیر انسانها در سالهای اخیر شناخته شدهاند. یکی از علل اصلی ابتلا به این بیماریها کلسترول خون است که منجر به انسداد شریانهای خونی میشود. طبق مطالعات، مصرف فلفل سیاه میتواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد و از این طریق به افزایش سلامت قلب کمک کند.
کمک به کاهش وزن
اگر قصد دارید تا رژیم غذایی خود را به گونهای طراحی کنید تا منجر به کاهش وزن شود، استفاده از فلفل سیاه را فراموش نکنید. این ادویه از یک طرف سوختوساز بدن را کاهش میدهد و از طرف دیگر به تجزیه چربیها کمک میکند؛ به همین صورت در کاهش وزن موثر خواهد بود. برخی افراد برای بهرهمندی از خواص فلفل سیاه برای لاغری، آن را به دمنوشهای خود اضافه میکنند.
کاهش درد و التهاب
التهاب بدن در اثر برخی بیماریها مانند آرتریت ایجاد میشود که منجر به احساس درد و ناراحتی در ناحیه ملتهب خواهد شد. فلفل سیاه به دلیل وجود ترکیب پپرین، مانند مسکنی طبیعی عمل میکند و منجر به کاهش درد و التهاب ناشی از بیماریها میشود. البته در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز داریم.
کمک به درمان برخی مشکلات گوارشی
بعضی از مشکلات گوارشی مانند یبوست یا اسهال در اثر عدم فعالیت صحیح دستگاه گوارش و هضم نادرست غذا اتفاق میافتد. مصرف فلفل سیاه موجب تحریک آنزیمهای موجود در روده و معده میشود و در نتیجه به هضم غذا کمک میکند. همچنین با کاهش اسپاسم عضلات روده در اثر مصرف این ادویه، مشکلات گوارشی کاهش خواهند یافت.
پیشگیری از سرطان
یکی دیگر از خواص فلفل سیاه کاهش خطر ابتلا به سرطانهای پروستات، روده، سینه و غیره است. برخی ترکیبات موجود در فلفل سیاه مانند پپرین میتواند در مبارزه با سلولهای سرطانی مفید باشد و از پیشرفت آنها جلوگیری کند. نتایج اولیه تحقیقات در این زمینه موثر بوده است، اما به مطالعات بیشتری نیاز خواهیم داشت.
تقویت حافظه
افزایش سطح رادیکالهای آزاد در مسیرهای شیمیایی مغز منجر به آسیب سلولهای مغزی میشود که میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. ترکیبات موجود در فلفل سیاه با کاهش سطح رادیکالهای آزاد بدن به سلولهای مغذی کمک میکند و منجر به تقویت حافظه میشود.
کمک به جذب دیگر مواد غذایی
علاوه بر اینکه فلفل سیاه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مفید برای بدن است؛ این ادویه همچنین میتواند به جذب بهتر برخی ترکیبات مانند بتاکاروتن و کورکومین کمک کند. بتاکاروتن ترکیبی است که در غذاهای گیاهی مانند هویج یافت میشود و در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. کورکومین نیز نوعی آنتی اکسیدان موجود در برخی از دیگر ادویهها مانند زردچوبه است.
کنترل قند خون
مصرف فلفل سیاه میتواند بر چرخه مصرف گلوکز بر بدن اثر بگذارد و منجر به تنظیم قند خون شود. نتایج یک تحقیق بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف فلفل سیاه میتواند از ابتلا به قند خون بالا جلوگیری کند. البته در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز خواهد بود.
مضرات فلفل سیاه
با وجود اینکه فلفل سیاه فواید بسیاری دارد و مصرف آن توصیه میشود، اما ممکن است برخی عوارض احتمالی را به دنبال داشته باشد.
- مصرف بیش از حد فلفل سیاه منجر به عوارضی مانند سوزش گلو و درد معده خواهد شد.
- فلفل سیاه در برخی افراد منجر به واکنشهای آلرژیک میشود که علائمی مثل خارش و سوزش را به همراه خواهد شد.
- با توجه به طبع گرم فلفل سیاه، مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج، منجر به مشکلاتی خواهد شد.
- مصرف فلفل سیاه پس از انجام جراحی شکم ممنوع است، زیرا موجب تحریک روده خواهد شد.
فلفل سیاه سرشار از خواص برای بدن شما
در این مطلب به معرفی خواص فلفل سیاه پرداختیم و ارزش غذایی، کاربرد و عوارض احتمالی مصرف آن را معرفی کردیم. همانطور که گفتیم مصرف فلفل سیاه از بسیاری بیماریهای گوارشی و قلب و عروق جلوگیری میکند. شما میتوانید برای تهیه این ادویه از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کنید. کافی است با استفاده از اپلیکیشن اسنپ، ادویه فلفل سیاه و دیگر مواد غذایی مورد نیاز خود را سفارش دهید و درب منزل در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید