شربت بیدمشک یکی از شربتهای محبوب و خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. همچنین گیاه بیدمشک نوعی گیاه دارویی است که یکی از مشهورترین خواص درمانی آن کاهش فشارخون و پایین آوردن درجه تب است. همچنین مصرف این شربت برای رفع عطش و درمان گرمازدگی نیز توصیه میشود. مصرف این شربت در روزهای گرم تابستان بسیار زیاد میشود و میتوانید بسته به سلیقه و ذائقهای که دارید آن را در طعمها و مزههای گوناگون تهیه کرده و نوش جان کنید. در ادامه به توضیح کامل مراحل تهیه این شربت خوشمزه میپردازیم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای درستکردن شربت بیدمشک خنک و گوارا
این شربت همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره شد، علاوه بر داشتن طعم خوب و دلپذیر دارای خواص دارویی و درمانی نیز بوده و توسط بسیاری از پزشکان تغذیه توصیه میشود. مواد اولیه این شربت معمولا در همهی خانهها یافت میشود و خیلی راحت میتوان آن را تهیه کرد. توجه کنید که این مقدار برای پذیرایی از ۱۲ الی ۱۵ نفر کافی است. بههرحال مواد لازم برای تهیه این شربت خوش طعم به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
شکر | ۴ پیمانه |
آب | یک پیمانه |
عرق بیدمشک | ۲ پیمانه |
تخم شربتی | یک قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه شربت بیدمشک خانگی و خوشمزه
روش درستکردن شربت بیدمشک بسیار راحت است و شما کمتر از یک ساعت میتوانید آن را تهیه کرده و به همراه دوستان خود نوش جان کنید. مراحل زیر روش تهیه این شربت را بهصورت گامبهگام برای شما توضیح داده است. طرز تهیه این شربت به شرح زیر است:
- مرحلهی اول: در مرحلهی اول ابتدا یک قابلمه با ابعاد مناسب انتخاب کنید و آب را به همراه شکر به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس قابلمه را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا شکر بهصورت کامل در آن حل شود بهطوریکه دانههای شکر در آن قابلمشاهده نباشد.
- مرحلهی دوم: در این مرحله یک آبکش با صافی بسیار ریز بردارید و تخم شربتیها را داخل آن ریخته و بشویید تا گردوخاک آن کاملا از بین برود. پس از شستن تخم شربتیها آنها را داخل کاسه ریخته و به آنها مقداری آب ولرم اضافه کنید و صبر کنید تا تخم شربتی پفکرده و حالت ژلهای به خود بگیرد.
- مرحلهی سوم: در مرحلهی سوم نوبت زعفران میرسد، ابتدا زعفران را در هاون کوچک بکوبید و سپس در ظرف مناسب و سربسته به همراه آب جوش قرار دهید و صبر کنید تا رنگ آب تغییر کند. وقتی مخلوط شکر و آب به قوام مناسب رسید زعفران دم کشیده را آرام به شربت اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید.
- مرحلهی چهارم: پس از حلشدن کامل شکر در آب، مخلوط را از روی حرارت برداشته در یک قابلمه دیگر بریزید و صبر کنید تا کاملا خنک شود. میتوانید برای سریعتر خنک شدن شربت قابلمه را در یخچال بگذارید. پس از خنک شدن محتویات قابلمه عرق بیدمشک را بهآرامی به آن اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیبات کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحلهی پنجم: در این مرحله مجددا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا باقیمانده شکرها نیز حل شده و شربت به قوام کافی برسد. توجه کنید که قبل از جوش آمدن شربت آن را از روی حرارت بردارید. در آخر نیز بهوسیله قیف مخصوص این شربت را در ظرفهای شیشهای و دربسته ریخته و در یخچال آن را نگهداری کنید.
- مرحلهی ششم: برای سرو این شربت کافی است مقداری از آن را داخل پارچ بریزد. سپس تخم شربتی را به همراه آب به پارچ اضافه کرده و به همراه یخ نوش جان کنید.
نکات مهم برای درستکردن شربت بیدمشک که باید بدانید!
شربت بیدمشک نیز مانند تمامی شربتهای خانگی نیازمند رعایت یک سری نکات ویژه در حین تهیه است که باعث خوشطعمتر شدن آن میشود. لطفا به نکات زیر توجه کرده و در صورت توان حتما آنها را اجرا کنید. این نکات به شرح زیر است:
- برای خوشرنگ شدن شربت میتوانید از رنگ خوراکی استفاده کنید.
- برای استفاده از زعفران اجباری نیست؛ اما باعث خوش طعم شدن شربت میشود.
- برای ازبینرفتن طبع سرد بیدمشک میتوانید از خاکشیر استفاده کنید؛ اما توجه کنید که قبل از اضافهکردن آن به شربت حتما آن را مانند تخم شربتی بهوسیله یک صافی بشویید.
- شربت بیدمشک را در انتها به مخلوط اضافه کنید تا رایحه آن از بین نرود.
- برای تزیین این شربت میتوانید از برشهای لیمو و برگ نعنا استفاده کنید.
درستکردن شربت بیدمشک در طعمهای مختلف
همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، شربت بیدمشک را میتوانید بسته به سلیقه در طعمهای گوناگون سرو کنید. این مورد علاوه بر افزایش تنوع در طعم و مزه این شربت سبب میشود تا خواص دارویی و درمانی آن افزایش پیدا کرده و فواید بسیار بیشتری برای بدن داشته باشد. به همین دلیل ما در ادامه چند روش مختلف برای تهیه شربت بیدمشک با طعمهای گوناگون را به شما معرفی کردهایم پس تا انتها با ما همراه باشید.
شربت بیدمشک و نسترن
این ترکیب یکی از بهترین گزینهها برای تهیه این شربت محسوب شده و یک مزه بهیادماندنی را برای شما خلق میکند. برای تهیه این شربت کافی است که در مرحلهی ششم پس از ریختن مایع شربت بیدمشک در پارچ به آن مقداری عرق نسترن نیز اضافه کنید.
شربت بیدمشک و گلاب
برای درستکردن شربت بیدمشک و گلاب باید پس از اضافهکردن عرق بیدمشک به محتویات قابلمه مقداری گلاب نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به همراه سایر مواد به قوام برسد و سپس قبل از جوشیدن قابلمه را از روی حرارت بردارید. توجه کنید میتوانید گلاب را به مخلوط شربت بیدمشک در مرحلهی ششم نیز اضافه کنید؛ اما این روش طعم و مزه بهتری را برای شربت به ارمغان میآورد.
شربت بیدمشک و بهارنارنج
برای تهیه شربت بیدمشک و بهارنارنج هنگام اضافهکردن عرق بیدمشک در مرحلهی پنجم بهاندازه نصف عرق بیدمشک، عرق بهارنارنج را به محتویات قابلمه اضافه کنید. توجه کنید که محتویات قابلمه نباید جوشیده شود و پس از رسیدن به قوام مناسب آن را از روی حرارت مستقیم بردارید.
وقت آن است که برای درستکردن شربت بیدمشک آماده شوید!
حالا که دیگر طرز تهیه این شربت را بهصورت کامل فرا یاد گرفتهاید، وقت آن است که برای تهیه آن آماده شوید. بهتر است در صورت تمایل این شربت را در طعمهای گوناگون تهیه کنید تا در روزهای گرم تابستان بتوانید از مزههای مختلف آن لذت ببرید.
البته اگر مواد اولیه برای تهیه این شربت خنک و دوستداشتنی را ندارید، اصلا نگران نباشید، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ برای کسانی که مواد اولیه برای تهیه خوراکی موردنظر خود را ندارند ایجاد شده است. شما با استفاده از این سرویس کاربردی میتوانید تمامی مواد اولیه خود را باکیفیت عالی و مرغوب در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.
حتی اگر زمان کافی ندارید تا مراحل تهیه این شربت را طی کنید باز هم نگران نباشید؛ زیرا سرویس غذای اسنپ همیشه در کنار شماست تا تنها با چند مرحله ساده سفارش موردنظر را ثبت کرده و در کمترین زمان به دست شما برساند. در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه شربت بیدمشک را به شما عزیزان آموزش دهیم، امیدواریم که برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید