هر کسی دنیای متفاوت خودش را دارد. اما کسانی هستند که به دلیل همین تفاوت نگاهشان برای برقراری ارتباط با دنیای بیرون خود دچار مشکل هستند. این وظیفهی ماست که آنها را برای برقراری ارتباط یاری کنیم.
اُتیسم چیست؟
اتیسم یک اختلال رشدی عصبی با علایم روانشناختی است که در سه سال اول زندگی بروز پیدا میکند. این اختلال بر رشد طبیعی مغز، پردازش اطلاعات مغزی و در نتیجه عملکرد آن در حوزههای تعاملات اجتماعی، مهارتهای ارتباطی و شناختی تاثیر میگذارد. مشکل اصلی کسانی که به اتیسم مبتلا هستند برقراری ارتباط است. آنها نسبت به پیامها یا واکنش کمی دارند یا برعکس، واکنش بسیار تندی دارند و بر همین اساس به دوگروه کمکار و پرکار تقسیم میشوند. پیامد هر دو نوع دریافت در این دو گروه یک چیز است و آن هم اختلال در برقراری ارتباط است. در حقیقت اتیسم بر درک افراد از دنیا و تعامل با دیگران اثر میگذارد. افراد دارای اتیسم، دنیا را آنگونه که دیگران میبینند، نمیبینند یا نمیشنوند. اتیسم یک بیماری نیست و درمان قطعی و دارویی ندارد، اما با توانبخشی فرد دارای اتیسم میتواند مهارت کسب کرده و زندگی مستقلی داشته باشد.
برای آشنایی بیشتر با این عزیزان شما را به دیدن این ویدیو دعوت میکنیم.
همکاری اسنپ و انجمن اُتیسم ایران
تیم اسنپ با هدف اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه در مورد اختلال اتیسم با انجمن اتیسم ایران در قالب یک کمپین اقدام به همکاری کرده است. ما در این کمپین فرهنگسازی و افزایش آگاهی جامعه در مورد اختلال اتیسم را دنبال میکنیم تا به همهی افراد جامعه این پیام را منتقل کنیم که دنیای این عزیزان از دنیای دیگران کاملا متفاوت است. دنیای متفاوت افراد دارای اتیسم را در ویدیوی زیر بیشتر بشناسیم.
مشکلات حملونقل افراد دارای اُتیسم
کسانی که به اتیسم مبتلا هستند در رفتوآمد خود دچار مشکلات جدی هستند. اغلب آنها نمیتوانند رانندگی کنند و در استفاده از وسایل حملونقل عمومی نیز با مخاطراتی مواجه هستند. ازاینرو به مراقبان خود وابسته هستند.
اینجاست که وظیفهی همهی ما در قبال این عزیزان بیشتر و پررنگتر از قبل میشود. افزایش آگاهی عمومی و آموزش رانندگان میتواند به حل معضل حملونقل این افراد کمک بهسزایی داشته باشد. اگر یکی از این عزیزان در خودرو شماست به راحتی میتوانید آرامش آنها را با کم کردن صدای محیط افزایش دهید. مثلا کم یا قطع کردن آهنگ داخل ماشین میتواند راهکار سادهای برای افزایش کیفیت سفرهای این افراد باشد. با تماشای ویدیوی زیر میتوانید اطلاعات بیشتری درباره چگونگی فراهم آوردن تجربه سفری بهتر برای افراد دارای اتیسم کسب کنید.