اگر به خورشت فسنجان با گوشتهای قلقلی علاقهمند هستید، به طور حتم خورشت اناربیج نیز موردپسند شما قرار میگیرد. این خورشت چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر طرز تهیه، شباهتهای زیادی به خورشت فسنجان دارد. البته نگران نباشید طرز تهیه اناربیج بسیار راحت است ولی شاید کمی زمانبر باشد. در ادامه اطلاعات کاملی در مورد این غذا در اختیار شما میگذاریم.
خورشت اناربیج چه نوع غذایی است؟
غذاهای محلی شمالی نسبت به سایر غذاهای محلی شهرستانهای دیگر از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند زیرا مواد اولیه این غذاها، مواد طبیعی و موردعلاقه همگان خواهند بود. همچنین لازم نیست در تهیه غذاهای سنتی شمالی از ادویههای بودار خاصی استفاده کنید.
یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی شمالی که دستور پخت دشواری هم ندارد، خورش اناربیج است که حتی در میان شهروندان سایر شهرهای کوچک هم توانسته به جایگاه خوبی برسد. این خورشت لذیذ شمالی از مواد اولیهای نزدیک به مواد اولیه خورشت فسنجان همانند رب انار و مغز گردو تهیه میشود.
در ضمن همانطور که از نام این خورشت شمالی مشخص است، در اناربیج از دانههای انار استفاده میکنند. این خورشت خوشمزه و متفاوت خطه شمال کشور نیز با کتههای شمالی طعم و مزه بهتری خواهد داشت؛ بنابراین توصیه میکنیم اناربیج را با برنج معمولی نخورید تا طعم بینظیر آن را تجربه کنید.
طرز تهیه اناربیج خورشت خوشمزه شمالی
پیشازاین نیز گفتیم، طرز تهیه اناربیج بسیار ساده و شبیه به دستور پخت خورشت فسنجان است. شما باید کلیه مواد را درون یک قابلمه قرار دهید و منتظر بمانید تا خورشت شما جا بیفتد. البته که همه چیز به همین سادگی نخواهد بود زیرا تهیه مواد اولیه و استفاده از آنها، مهارت و تخصص لازم دارد.
همچنین درستکردن این خورشت شمالی زمانبر خواهد بود زیرا اگر قبل از اینکه خورشت اناربیج جا بیفتد آن را خاموش کنید، مزه خوبی نخواهد داشت و شما تنها مواد بهکاررفته در خورشت را هدر دادهاید. بهطورکلی برای تهیه این خورشت لذیذ شمالی بهتر است نکات و مراحل ذکرشده در بخشهای بعدی را یاد بگیرید.
مواد اولیه در طرز تهیه اناربیج
شاید بسیاری از مواد اولیه این خورشت خوشمزه شمالی نزدیک به مواد اولیه خورشت لذیذ فسنجان باشد ولی در خورش اناربیج از سبزی معطری استفاده میشود که خورشت فسنجان فاقد آن است. تهیه مواد اولیه برای درستکردن هر یک از غذاها جزء مراحل اصلی و مهم دستور پخت آنها بهحساب میآید.
در طرز تهیه اناربیج نیز اولین قدم، تهیه کلیه مواد اولیه به مقدار لازم است. در نظر داشته باشید در فصول خارج از فصل انار به دلیل عدم وجود دانههای انار تازه، شما میتوانید از دانههای انار خشک نیز استفاده کنید. با ما همراه باشید تا مواد اولیه این خورشت خوشمزه و مقدار لازم هر یک از آنها را برای شما شرح دهیم.
مواد اولیه | مقدار لازم |
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
مغز گردو | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد در سایز بزرگ |
سبزی معطر (خالواش، نعنا، چوچاق، گشنیز و جعفری) | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | بهاندازه لازم |
زردچوبه | به میزان کافی |
روغن | بهاندازه لازم |
۷ مرحله مهم و ابتدایی در طرز تهیه اناربیج
آیا با مراحل طرز تهیه خورشت فسنجان آشنا هستید؟ طرز تهیه اناربیج نیز بسیار نزدیک به همین خورشت است و روند سختی ندارد. کافی است طبق مراحل ذکر شده در زیر پیش بروید تا در نهایت خورشت اناربیجی خوشمزه و لذیذ داشته باشید.
- مرحلهی اول: سبزیهای معطر خرد شده را درون یک تابهای که روغن آن داغ شده، بریزید. (توجه داشته باشید میتوانید از این سبزیهای معطر بهصورت خشکشده نیز استفاده کنید البته که سبزی تازه خیلی بهتر است.)
- مرحلهی دوم: سبزیهای معطر را حسابی در روغن تفت دهید. فراموش نکنید هر چه سبزیها را بیشتر تفت دهید، رنگ نهایی خورشت شما تیرهتر میشود. بعد از سرخ شدن کامل سبزیهای معطر آنها را در ظرف دیگری بریزید.
- مرحلهی سوم: پیازها را بشویید، پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و در ماهیتابهای که روغن آن داغ شده سرخ کنید.
- مرحلهی چهارم: مغز گردو آسیاب شده را به تابه پیازداغ خود اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید.
- مرحلهی پنجم: رب انار، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به ماهیتابه مواد خود اضافه و همه آنها را با هم تفت دهید.
- مرحلهی ششم: اکنون باید ۴ لیوان آب به ظرف خورشت خود اضافه و منتظر بمانید تا مواد روی حرارت ملایم پخته و گردوها روغن بیندازند.
- مرحلهی هفتم: بعد از یک ساعت مواد خورشت شما پخته میشوند و باید سبزی معطر آمادهشده از قبل را به ظرف خود اضافه کنید.
۶ مرحله پایانی طرز تهیه خورشت اناربیج
در بخش قبلی، مراحل ابتدایی تهیه خورش اناربیج را برایتان شرح دادیم ولی در این بخش قصد داریم به طرز تهیه گوشتهای قلقلی این خورشت لذیذ اشاره کنیم.
در واقع اضافهکردن گوشتها به خورش اناربیج طی مراحل پایانی آن انجام میشود. باتوجهبه اینکه گوشتها بهصورت جداگانه سرخ میشوند، لازم نیست برای پختهشدن آنها خیلی منتظر بمانید.
- مرحلهی هشتم: پیازی را رنده کنید و آب اضافی آن را دور بریزید.
- مرحلهی نهم: گوشت چرخکرده را با فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به درون ظرف پیاز رنده شده بریزید و آن را با دست ورز دهید تا حسابی چسبناک شود.
- مرحلهی دهم: روی ظرف گوشت و پیاز خود سلفون بکشید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
- مرحلهی یازدهم: در یک تابه روغن بریزید تا داغ شود. مخلوط گوشت و پیاز خود را به شکل گردو درآورید و درون تابه روغن داغ بگذارید.
- مرحلهی دوازدهم: بعد از سرخ شدن گوشتهای قلقلی خود میتوانید آنها را به ظرف مواد خورشت اناربیج اضافه کنید.
- مرحلهی سیزدهم: منتظر بمانید تا خورشت جا بیفتد و گردوهای آن روغن بیندازند.
- مرحلهی چهاردهم: خورشت آماده شده خود را با کته شمالی میل کنید تا مزه بهتری داشته باشد.
خورشت اناربیج را آنلاین بخرید
به نظر شما طرز تهیه اناربیج دشوار است؟ درستکردن این خورشت به زمان، حوصله و علاقه زیادی نیاز دارد و همین امر باعث میشود بسیاری از افراد نتوانند این خورشت لذیذ شمالی را در منزل خود درست کنند. ولی راه چاره نیست؟ یا افراد نباید هیچوقت غذاهای محلی را بخورند چون خودشان وقت کافی برای درستکردن آنها را ندارند؟
بههیچوجه اینطور نیست بلکه با کمک سرویس غذای اسنپ میتوانید انواع غذاهای محلی و سنتی همانند خورشت اناربیج را بدون معطلی و دردسر از رستورانهای محلی نزدیک خود سفارش دهید و طی مدت زمانی نهچندان طولانی غذا را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید