هواپیماها، مانند ماشینهایی هستند که تنها مکان تردد آنها متفاوت است. این وسایل حملونقل نیز گاهی دچار مشکلاتی میشوند که توسط افراد باتجربه و متخصص حل خواهد شد. یک تکنسین تعمیر و نگهداری هواپیما همان فردی است که در این زمینه فعالیت میکند. در این مطلب میخواهیم به مفاهیم پیرامون این شغل و سختیهای موجود در مسیر آن بپردازیم.
تکنسین پرواز هواپیما چه شغلی است؟
یکی از شغلهایی که در ارتباط با هوانوردی و خطوط هوایی است، همین تکنسین تعمیر و نگهداری هواپیماست. اگرچه تحقق آرزوی خلبانی و سروکار داشتن با هواپیماها برای برخی افراد امکانپذیر نیست، اما یک مکانیک هواپیما نیز نقشی کمتر از خلبان ندارد. در واقع هواپیما تنها زمانی میتواند به پرواز درآید که دستان قدرتمند این افراد به آن خورده باشد.
یک تکنسین تعمیر و نگهداری از هواپیما فردی است که تعمیر قطعات، نگهداری و بررسی آنها را به عهده دارد. این فرد برنامه مشخصی داشته و باید دقیقا بر همان اساس کلیه کارهای مربوط به هواپیماهایی که بهصورت دورهای در رفتوآمد هستند را انجام دهد. معمولا مهارت تکنسین پرواز تنها به هواپیماهای مسافربری محدود نمیشود، بلکه مدلهای سبک، نظامی و هلیکوپترها نیز زیردست این افراد هستند. البته برای تعمیر و پرداختن به آنها باید حتما دورههای خاصی گذرانده و مدارک مربوط به آن دریافت شود.
وظایف یک تکنسین تعمیر و نگهداری هواپیما چیست؟
یک تکنسین پرواز نیز مانند تمام حرفهها وظایفی را دارد که در نهایت زمانی که در محیط کارش سپری میکند را پر خواهد کرد. از این وظایف میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- این فرد باید تمام نقاط بدنه هواپیما را بهخوبی بررسی کرده و درصورتیکه مشکلی در این قسمتها وجود داشته باشد، آنها را پیدا و در نهایت طرحی را برای برطرفکردنشان پیاده کند.
- مشکلات مکانیکی و الکترونیکی نیز قسمت دیگر از زندگی هواپیماهاست که باید توسط یک فرد متخصص در این حرفه شناسایی و برطرف شود.
- هرگونه اختلاف اندازه قطعات هواپیما با استانداردهای مشخص باعث ایجاد مشکلات جدی در حین پرواز خواهد شد. یک تکنسین باید این اندازهها را بر اساس معیارهای اندازهگیری استاندارد انجام دهد.
- این فرد باید تکنیکهای مختلفی که برای تعمیر هواپیما وجود دارد را بررسی و آنها را در ذهن خود بسپارد تا در صورت نیاز بتواند از آنها استفاده کند.
- مکانیک هواپیما باید قطعات مختلف را تست کرده و در نهایت اگر دارای مشکلات جدی بودند آنها را تعویض کند.
- در نهایت نیز کلیه پروسههای بررسی و تعمیر قطعات مختلف را بهصورت یک گزارش کامل در اختیار مدیران خود قرار دهد.
تکنسین تعمیر و نگهداری هواپیما در چه مکانی مشغول به کار هستند؟
افرادی که شغل تکنسین پرواز را انتخاب کردهاند، میتوانند در کلیه شرکتهایی که نیاز به این تخصص دارند مشغول به کار شوند. معمولا شرکتهای خصوصی بیشترین تقاضا را برای استخدام این افراد دارند. برخی از شرکتهای نظامی نیز با ارائه دورهها و سپس قبولی در امتحان ورودی اجازه میدهند این افراد در آنجا استخدام شوند. معمولا محل کار یک تکنسین هواپیما در جاهایی است که نزدیک به فرودگاه باشند، تا بتوانند بهراحتی برای تعمیرات هواپیما به آنجا رفتوآمد کنند.
البته اغلب این افراد در دیگر ساعات روز خود به سراغ شغلهای دیگر در زمینه تجربه و تحصیل خود میروند.
چه مشکلاتی در شغل تکنسین و تعمیر هواپیما وجود دارد؟
مطمئنا هر شغلی سختیهای خود را دارد اما اگر تصمیم گرفتهاید وارد این حرفه شوید باید برای همه چیز از قبل آماده باشید.
سروصدای زیاد تعمیرات و خود هواپیما اولین چالشی است که یک تکنسین پرواز با آن روبهرو است. همچنین به دلیل آنکه باید به میزان زیادی در طول روز به حالت خمیده باشد، ممکن است دچار مشکلاتی نظیر کمردرد شود. در مواقعی نیز افتادن از نردبان یا داربستهای بلند و همچنین اجبار به حضور سرکار در آخر هفته مشکلاتی بوده که این افراد با آن سروکار خواهند داشت.
یک تکنسین هواپیما چه مهارتهای را باید داشته باشید؟
اغلب کسانی که وارد این حرفه میشوند، به نرمافزارهای حسابداری مسلط هستند. همچنین برخی از نرم ابزارهای علمی و تحلیلی و ساخت CAM را بهصورت کامل بلدند.
به جز این موارد نرمافزارهای مدیریت امکانات، مرورگرهای اینترنتی، نرمافزارهایی مانند آفیس، سیستمعاملهای ویندوز و مایکروسافت از دیگر تکنیکهایی است که یک تکنسین هواپیما باید در آن مهارت داشته باشد.
چگونه وارد شغل تکنسین و تعمیر هواپیما شویم؟
با وجود تمام سختیهایی که در این شغل وجود دارد، اگر هنوز هم به آن علاقه دارید، نیازمند گذراندن یک دوره ۱۸ تا ۲۴ماهه هستید. در این دوره تمامی تجهیزات و ابزارهای کار به شما آموزش داده میشود. اگرچه برخی از شرکتها به مدرک لیسانس شما نگاه میکنند، اما افراد زیادی نیز شما را بر اساس دانش و تجربهتان استخدام خواهند کرد. گذراندن دورههایی مانند ریاضی و فیزیک و علوم کامپیوتر نیز در این شغل یک مزیت بهحساب میآید.
نقش تکنسین تعمیر و نگهداری هواپیما در افزایش فروش ایرلاینها
افراد زیادی بدون داشتن اطلاعات کافی در مسیر پیش رویشان و تنها بر اساس شنیدهها به سراغ این شغل میروند. اما طولی نمیکشد که با چالشهای جدی در آن روبهرو خواهند شد. در این حالت یا بدون علاقه و کسب تجربههای بیشتر به مسیر خود ادامه میدهند یا آن را رها میکنند. در این میان افرادی موفق خواهند بود که با علاقه و آگاهی به سراغ این شغل میآیند، چرا که آینده و جان مسافران یک هواپیما در دستان آنهاست.
استخدام افرادی که در زمینه تعمیر هواپیما تجربه کافی دارند، در بسیاری از هواپیماییها باعث میشود تا ایمنی مسافران در حین پرواز تضمین شده و کمترین میزان مشکلات فنی یا سقوط را در آنها ببینیم. به دنبال این جریان، آژانسهای مسافرتی نیز برای جلب اعتماد مشتریان خود به سراغ ایرلاینهایی میروند که کمترین میزان خرابی، تأخیر و سقوط را داشته باشد. تمام این وقایع به یکدیگر مرتبط بوده و در نهایت منجر به فروش بیشتر یا کمتر یک ایرلاین خواهد شد.
سخن پایانی
مطالب مربوط به این شغل مطمئنا بسیار بیشتر از آن چیزی است که در پاراگرافهای این مطلب گنجاندهایم. اما درهرصورت میتواند یک پیشزمینه کامل برای افرادی باشد که قصد ورود به این عرصه را دارند. اگر شما هم میخواهید تجربه یک سفر مطمئن را با ایرلاینی معتبر داشته باشید، میتوانید از سرویس بلیت سفر اسنپ که همیشه بهترینها را انتخاب میکند، استفاده کنید. همچنین اگر یک تکنسین هستید یا تجربهای از افرادی که در این مسیر هستند، دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید