در بیشتر مراسمهای مذهبی و مجالس بزرگ اسلامی، به جز خورشت قیمه، عدس پلو نیز طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه عدس پلو برای ادای نذری و برگزاری مجالس با بالاترین کیفیت، کار سختی نیست و کافی است شما مواد اولیه این غذای لذیذ را تهیه کنید و مراحل این روش پخت را به ترتیب پشت سر بگذارید.
مواد لازم برای درست کردن عدس پلو مجلسی
در ایام محرم، درخواست برای تهیه این غذای اصیل ایرانی افزایش مییابد، زیرا عدس پلو از جمله غذاهای مناسب برای برگزاری مراسمهای مذهبی و اسلامی است. البته ترکیب عدس و برنج به تنهایی مورد استقبال افراد قرار نمیگیرد ولی اگر به این غذای ساده گوشت چرخکرده نیز اضافه کنید، بدونشک مهمانان شما با ولع آن را میل میکنند.
در ضمن بهتر است، عدس پلو ساده خود را با موادی مانند کشمش، خلال بادام و زرشک تزیین کنید تا افراد بیشتر جذب غذای شما شوند. قدم اول در طرز تهیه عدس پلو فراهم کردن تمام مواد اولیه این غذا است. البته که مواد اولیه این غذا در هر خانهای یافت میشود و با توجه به تعداد مهمانان باید مواد را به مقدار لازم تهیه کرد.
در نظر داشته باشید مخلوط پیاز و کشمش باعث خوشمزهتر شدن عدس پلوی شما میشود. ناگفته نماند عدس پلو از جمله غذاهای مفید است که به سلامت افراد کمک میکند. عدس سرشار از فیبر است بنابراین به بهبود وضعیت معده شما کمک میکند و برای قلب نیز بسیار مفید خواهد بود.
مواد لازم | مقدار لازم |
برنج | ۶ کیلو گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳ کیلوگرم |
عدس پلویی | ۳ کیلوگرم |
کشمش پلویی | ۲ کیلوگرم |
پیاز | ۱ کیلوگرم |
زعفران ساییده شده | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
روغن جامد | ۱.۵ کیلوگرم |
روغن حیوانی | چند قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه عدس پلو نذری
در نظر داشته باشید در برخی استانها طرز تهیه عدس پلو نذری و مجلسی کمی متفاوت است اما به طور کلی ماهیت اصلی عدس پلو به ترکیب برنج و عدس برمیگردد. در ادامه مراحل تهیه این غذای لذیذ را به همراه تمام فوت و فنهای خاص آن شرح میدهیم.
- مرحلهی اول: برنج مورد نظر را از شب قبل خیس کنید.
- مرحلهی دوم: عدسها را حسابی بشویید و خیس کنید.
- مرحلهی سوم: عدسهای خیس خورده را در ظرف آبی بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا پخته و نرم شوند.
- مرحلهی چهارم: گوشت را در ظرفی تفت دهید تا آب گوشت به طور کامل خشک شود.
- مرحلهی پنجم: پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود.
- مرحلهی ششم: گوشت و پیاز را به همراه نمک، فلفل و روغن با هم سرخ کنید.
در مراحل قبل شما در واقع مواد لازم برای عدس پلو را آماده و تهیه کردید ولی برنج و عدس این پلو هنوز آماده نشده است. نگران نباشید پختن پلو کار سختی نیست. کافی است طبق ۶ مرحلهای که در زیر ذکر میشود، پلو عدس نذری خود را تهیه کنید.
- مرحلهی هفتم: در قابلمهای مقداری آب جوشآورید، سپس برنج را درون این قابلمه بریزید تا بجوشد و نرم شود.
- مرحلهی هشتم: عدسهای پخته شده را به قابلمه برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحلهی نهم: برنج و عدس نرم شده را آبکش کنید و در نهایت قابلمه پلو خود را بر روی اجاق قرار دهید تا دم بکشد.
- مرحلهی دهم: کشمشها را بشویید و منتظر بمانید تا خشک شود و در آخر آنها را در روغن تفت دهید.
- مرحلهی یازدهم: پس از دم کشیدن برنج، روغن حیوانی را داغ کنید و بر روی برنج بریزید. حواستان باشد روغن خیلی گرم نشود تا بوی سوختگی به خود نگیرد.
- مرحلهی دوازدهم: عدس پلو نذری شما آماده است و میتوانید آن را در ظرفهای مخصوص بریزید و با گوشت، زعفران و سایر مواد تزیین کنید.
چطور عدس پلویی عامه پسند درست کنیم؟
اگر قصد دارید برای ادای نذر و دین خود در ایام محرم یا طی سایر مراسمهای مذهبی عدس پلو درست کنید، پس باید به شکلی این غذا را بپزید که مورد پسند همه قرار بگیرید و نذر شما به درستی ادا شود. اکنون که با طرز تهیه عدس پلو آشنا شدید، بهتر است ترفندهای پخت این غذای لذیذ را نیز یاد بگیرید تا مهمانان شما سیر از سر سفره بلند شوند.
- به هنگام ترکیب عدس پخته شده با برنج جوش خورده و نرم شده، نباید آب عدس را به قابلمه برنج اضافه کنید زیرا آب عدس رنگ برنج را کدر میکند و از جذابیت غذای نذری شما کم میشود.
- با توجه به اینکه در مراحل تهیه پلو؛ عدس با برنج ترکیب میشود و حسابی میپزد، لازم نیست در مراحل اولیه پخت عدس آن را خیلی بر روی اجاق قرار دهید زیرا در این صورت از هم میپاشد.
- به هنگام تفت دادن گوشت بهتر است برخی از مواد طعمدار همانند زیره یا تخم گشنیز را برای عطر و طعم بهتر گوشت چرخ کرده به آن اضافه کنید.
- برای تزیین عدس پلو خود از گوشتهای قلقلی استفاده کنید. برای تهیه گوشت قلقلی باید پیازی را رنده کنید و سپس آن را با زردچوبه، ادویهها و دارچین هم بزنید و ورز دهید. سپس گوشت و این مواد را با هم قلقلی و در ماهیتابه سرخ کنید.
- قبل از اینکه برنج آبکشی شده را درون قابلمه بریزید، مقدار نان لواش را به همراه کنجد کف قابلمه قرار دهید تا در نهایت ته دیگ کنجدی و خوشمزهای داشته باشید و بر روی هر یک ظروف عدس پلو نذری خود تکهای از این ته دیگ را قرار دهید.
- بعد از تهیه عدس پلو میتوانید برای تزیین این غذای نذری از زرشک، گوشت چرخ کرده، پیاز داغ، خرما، پسته، گردوی خشک شده و کشمش استفاده کنید.
عدس پلو خود را با مرغ بپزید
در صورتی که میدانید بیشتر مهمانان شما به گوشت قرمز آلرژی دارند یا اینکه گوشت قرمز نمیخورند، میتوانید عدس پلو نذری و مجلسی خود را با مرغ تهیه کنید. طرز تهیه عدس پلو با گوشت و مرغ شبیه به یکدیگر است و تنها گوشت و مرغ این پلو عدس متفاوت خواهد بود.
بدین ترتیب تنها تفاوت تهیه این ۲ مدل عدس پلو در بخش اولیه مراحل دستور پخت خواهد بود، زیرا شما باید مرغ را در قابلمه قرار دهید تا پخته شود. کافی است مرغ خود را یک ساعتی به همراه ادویه، پیاز و زردچوبه بپزید تا بوی آن از بین برود. سپس مرغ را به تکههای کوچک تقسیم کنید و با پیاز تفت دهید. در نهایت ماده عدس پلو شما با مرغ تهیه میشود، ناگفته نماند عدس پلو با گوشت چرخ کرده طرفداران بیشتری دارد.
درست کردن عدس پلو کار سختی نیست
تهیه عدس پلو نذری کار خیلی سختی نیست و شما خیلی راحت با تهیه مواد اولیه میتوانید این غذای نذری را بپزید و از مهمانان خود پذیرایی کنید. ولی به هر حال درست کردن یک غذای نذری در حجم بالا کار هر کسی نیست و بدونشک زمان زیادی از شما میگیرد.
شما میتوانید از سرویس اسنپ اکسپرس کمک بگیرید و مواد مورد نیاز برای تهیه عدس پلو را در کوتاهترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید