آجیل هندی چیست و چه ترکیباتی دارد؟

آجیل هندی

با نزدیک‌شدن به روزهای پایانی سال و عید نوروز، بیشتر افراد در تکاپوی خرید آجیل شب عید هستند. بازارها و فروشگاه‌های آنلاین هم کم‌کم رنگ‌وبوی نوروز به خود می‌گیرند و با فروش آجیل‌های شور و شیرین، که با تنوعی هوس‌برانگیز کنار هم قطار شده‌اند، رسیدن این عید باستانی را نوید می‌دهند. در میان انواع آجیل شب عید، آجیل هندی هم با رنگ‌ولعاب دلچسبش خودنمایی می‌کند. ترکیبات آجیل هندی را می‌شناسید؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا ترکیبات این آجیل خوشمزه و فواید آن را باهم مرور کنیم.

آجیل هندی چیست؟

آجیل هندی که چیودا، چودو و چاناچور هم نامیده می‌شود، یکی از پرطرف‌دارترین میان‌وعده‌های هندی است. مهم‌ترین مشخصه این نوع آجیل طعم تند و بافت ترد آن است. اگر طعم تند چاشنی‌های هندی را می‌پسندید، احتمالا از این میان‌وعده خوشمزه هم خوشتان خواهد آمد. اگر می‌خواهید رنگ‌ولعاب دلچسبی به میز پذیرایی‌تان بدهید و تجربه چشیدن طعمی متفاوت را کسب کنید، در کنار انواع آجیل شب عید ظرفی از آجیل هندی هم روی میز بگذارید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

ترکیبات آجیل هندی چیست؟

ترکیبات آجیل هندی

این آجیل خوشمزه حاصل ترکیب سبزیجات طبیعی و ادویه‌جات مخصوص است. ترکیبات آجیل هندی عبارت‌اند از:

  • ذرت؛
  • نخود؛
  • باقالی؛
  • بادام‌زمینی؛
  • نخودفرنگی؛
  • رشته‌های ریز؛
  • دال‌عدس بوداده؛
  • چاشنی‌ها (دانه خردل، گشنیز و نمک).

طعم دلچسب آجیل هندی حاصل ترکیب این مواد مغذی خوشمزه است. این سبزیجات پس از ترکیب با چاشنی‌ها برشته می‌شوند. بافت چیپس‌مانند این نوع آجیل دلیل محبوبیت چشمگیرش شده است.

حتما می‌پرسید رشته‌های ریز داخل این نوع آجیل چیست؟ برای درست‌کردن این رشته‌های ترد، آرد نخودچی، زردچوبه، فلفل قرمز، تخم گشنیز، نمک و آب را ترکیب می‌کنند و سپس از نوعی صافی مخصوص عبور می‌دهند و در نهایت رشته‌های ریز را سرخ می‌کنند.

ارزش غذایی آجیل هندی

حالا که با ترکیبات آجیل هندی آشنا شدیم، نوبت بررسی ارزش غذایی آن است. ارزش غذایی یک وعده ۲۸ گرمی آجیل هندی عبارت است از:

  • کالری: ۹۰؛
  • کلسترول: ۰؛
  • پروتئین: ۴ گرم؛
  • چربی کل: ۵ گرم؛
  • فیبر رژیمی: ۳ گرم؛
  • چربی اشباع: ۱ گرم؛
  • کربوهیدرات: ۱۰ گرم؛
  • سدیم: ۳۳۰ میلی‌گرم.

فواید آجیل هندی

فواید آجیل هندی

۱. تقویت سلامت استخوان

گفتیم که سبزیجات مفیدی مانند نخودفرنگی و باقلا (یا همان باقالی) از جمله ترکیبات آجیل هندی محسوب می‌شوند. این سبزیجات سرشار از کلسیم‌ برای تقویت سلامت استخوان‌ها بسیار مفیدند. کلسیم موجود در این ترکیبات از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. با خوردن نخودفرنگی مواد معدنی و ویتامین‌های مفیدی مانند ویتامین K و فولات دریافت خواهید کرد. این ویتامین‌های مفید نیز سلامت استخوان‌ها را حفظ می‌کنند.

۲. سرشار از پروتئین و آمینواسید

وجود سبزیجاتی مانند باقالی و نخودفرنگی در ترکیبات آجیل هندی بسیار ارزشمند است. جالب است بدانید که یک پیمانه باقالی تازه حاوی ۱۷ گرم پروتئین (یک‌سوم نیاز روزانه انسان) است. دال‌عدس یکی دیگر از ترکیبات این آجیل پرطرف‌دار است که به‌خاطر انرژی زیادش غذای کامل محسوب می‌شود. جالب است بدانید که این دانهٔ سرشار از فایده، به‌اندازه گوشت گاو پروتئین دارد. نکته جالب‌توجه دیگر درباره دال‌عدس این است که از افزایش قند خون پس از صرف غذا پیشگیری می‌کند و این یعنی دال‌عدس یکی از بهترین خوراکی‌ها برای افراد مبتلا به دیابت است.

۳. پیشگیری از بیماری‌ها

سبزیجات یکی از مهم‌ترین گروه‌های غذایی محسوب می‌شوند که افراد باید مقدار مشخصی از آنها را در طول روز میل کنند. علت توصیه‌های زیاد برای مصرف سبزیجات، تأثیر بی‌نظیر این گروه غذایی در پیشگیری از بیماری‌هاست. به‌عنون مثال مصرف ذرت راهکار خوبی برای پیشگیری از یبوست است و نقش مهمی در سلامت کلی بدن و تقویت سلامت اعصاب دارد. مصرف سبزیجاتی مانند ذرت به‌لطف آنتی‌اکسیدان‌های مفید از ابتلای افراد به برخی از انواع سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند. همچنین با مصرف آجیل تازه هندی آمینواسیدهای مفیدی را دریافت خواهید کرد که برای سلامت قلب و سلامت کلی بدن بسیار مفیدند.

بادام‌زمینی که یکی از مهم‌ترین ترکیبات آجیل هندی محسوب می‌شود، به‌علت داشتن کلسیم برای سلامت پوست بسیار مفید است و روند پیری پوست را به تعویق می‌اندازد.

توصیه‌ای درباره مصرف آجیل هندی

در حالت کلی، بسیاری از افراد و حتی کودکان تمایلی به خوردن نخودفرنگی یا باقالی ندارند اما طعم تند و بافت چیپسی آجیل هندی باعث شده کودکان از این میان‌وعده بسیار استقبال کنند. گرچه این آجیل پرطرف‌دار فواید سلامتی بسیاری دارد، اعتدال در مصرف آن مهم‌ترین نکته‌ای است که باید رعایت کنید. زیاده‌روی در مصرف این آجیل تند و پرادویه ممکن است میل به خوردن آجیل خام شامل بادام و پسته و گردو را کاهش دهد.

کلام پایانی

در این مقاله درباره ترکیبات آجیل هندی، ارزش غذایی و فوایدش گفتیم. این میان‌وعده خوشمزه گزینه مناسبی برای آجیل چهارشنبه سوری و نوروز محسوب می‌شود. با خرید آجیل هندی رنگ‌ولعاب دلچسبی به میز پذیرایی‌تان بدهید و مهمانان‌تان را در چشیدن طعم هوس‌برانگیز این آجیل خوشمزه شریک کنید.
برای سفارش آجیل هندی می‌توانید به فروشگاه‌های معتبر در اسنپ مراجعه کنید و این آجیل خوشمزه را برای چهارشنبه‌سوری و عید نوروز سفارش بدهید.

تابه‌حال آجیل هندی خورده‌اید؟ چه نظری درباره طعم این نوع آجیل دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتان را با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *