گرانولا چیست؟ این بار بخورید و لاغر شوید!

گرانولا و لاغری تضمینی

وعده صبحانه در میان سایر وعده‌های غذایی اهمیت زیادی دارد. البته قرار نیست در این مطلب شما را نصیحت کنیم یا به فواید شگفت‌انگیز یا معمول صبحانه بپردازیم. بدون شک شما که این مطلب را انتخاب کرده‌اید، به این موضوع اشراف کامل دارید. قصد ما این است که به‌عنوان یک صبحانه کامل و لذیذ شما را با یک وعده غنی و مقوی آشنا کنیم که بعد از استفاده از آن پی به واقعیت‌های پشت پرده خواهید برد. همان‌طور که می‌دانید صبحانه اهمیت زیادی دارد و بهتر است از موادی در آن استفاده شود که بتواند حداقل شما را تا میانه‌های روز پرانرژی و سرحال نگه دارد. دراین‌بین قرار است ما گرانولای آمریکایی را به شما معرفی کنیم که سریع و راحت آماده شده و خوردن آن مساوی بوده با سوخت جت!

مواد اولیه برای تهیه گرانولا

گرانولا و یک ترکیب جادویی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

اجازه دهید یک موضوع مهم را مطرح کنیم و یکبار برای همیشه تفاوت میان گرانولا و موسلی را برای شما شرح دهیم تا در آینده اگر این دو را برای شما در یک کفه ترازو قرار دادند، بدانید که اشتباه است. چون در چند فاکتور اصلی دقیقا با یکدیگر متفاوت هستند. گرانولا درست مانند موسلی آماده می‌شود؛ اما در اصل پایه و اساس آن با جو دوسر، غلات، دانه‌ها، میوه‌های خشک و آجیل است. به‌علاوه در این ترکیب از کشمش و خرما همچنین کره بادام‌زمینی، شکر قهوه‌ای و شیرین‌کننده‌هایی ازاین‌دست استفاده می‌شود.

ضمن اینکه برای تهیه گرانولا باید آن را با روغن تفت بدهید که سبب می‌شود گرانولا یک فرآورده چرب باشد. اما موسلی کاملا خام استفاده می‌شود و باید قبل از استفاده آن را خیس کرد تا نرم شده و قابل خوردن باشد. ضمن اینکه شیرینی آن صرفا قند میوه‌های خشک است و به‌هیچ‌عنوان از شکر، شکر قهوه‌ای یا شیرین‌کننده‌های خارجی در آن استفاده نخواهد شد. در نهایت بد نیست بدانید که موسلی محصول سوئیس و گرانولا محصول کشور آمریکا است. در ادامه با مواد اولیه گرانولا با شما هستیم.

 

مواد اولیه مقدار موردنیاز
گردو نیم‌کوب شده نصف پیمانه
بادام نیم‌کوب شده نصف پیمانه
مغز تخمه کدو نصف پیمانه
کشمش ۴/۱ پیمانه
عسل ۳/۲ پیمانه
روغن ۳/۱ پیمانه
شکر قهوه‌ای ۲ قاشق غذاخوری
سیب خشک نصف پیمانه
جو دو سر پرک ۲ پیمانه

 

طرز تهیه گرانولای لذیذ به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل تهیه گرانولا

در این قسمت به شما خواهیم گفت که چگونه گرانولا درست کنیم؟ همان‌طور که در قسمت‌های قبل نیز برای شما توضیح دادیم، گرانولا را به‌عنوان یک وعده اصلی در صبحانه یا میان وعده در میانه روز استفاده می‌کنند که البته می‌توانید آن را به‌صورت آماده از فروشگاه‌های معتبر نیز خریداری کنید. بد نیست بدانید که آماده‌کردن گرانولا در خانه هزینه کمتری برای شما دارد. گرانولا خواص زیاد و ویتامین‌های بسیار مفیدی دارد و در اصل ترکیبی از میوه‌ها و مغز‌ها در کنار شیرین‌کننده‌ها است. در ادامه با طرز تهیه گرانولا در خانه و به‌صورت مرحله‌به‌مرحله با شما هستیم.

مرحله‌ی اول: در گام اول از طرز تهیه گرانولا بهتر است که عسل را گرم کنید. بعد از اینکه عسل شما به‌خوبی گرم و روان شد، به‌صورت کاملا دلخواه و بسته به ذائقه شخصی خود یا خانواده می‌توانید دارچین نیز به آن بیفزایید.

مرحله‌ی دوم: سپس روغن را با عسل به‌خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. بهتر است که عسل را با حرارت غیرمستقیم یا به عبارتی به روش بن ماری روان کنید.

مرحله‌ی سوم: در گام بعد، داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. بعد از آن شکر قهوه‌ای را در کنار مغز‌هایی که آماده کرده‌اید در یک کاسه بزرگ‌تر ریخته و با هم به‌خوبی ترکیب کنید.

مرحله‌ی چهارم: سپس مغز‌ها را درون سینی فر منتقل کرده و در تمام سطح سینی و روی کاغذ روغنی، آن‌ها را پخش کنید. بعد از پخش شدن تمام مغز‌ها در سطح سینی فر، مایه عسلی خود را که با روغن ترکیب شده روی آن‌ها ریخته و درون فر قرار بدهید.

مرحله‌ی پنجم: مدت‌زمان ۶۰ دقیقه کافی است تا سینی فر، گرانولا را در پایان پخت به‌صورت یک فرآورده لذیذ و بسیار خوشمزه به شما تحویل دهد. حرارت فر شما نیز باید برای پخت گرانولا ۱۸۰ درجه سانتیگراد باشد.

مرحله‌ی ششم: توصیه می‌کنیم ضخامت مغز‌ها و مایه عسلی پخش شده روی آن‌ها بیشتر از ۲ سانتیمتر نباشد. هرچه ضخامت کمتر باشد در ادامه خوردن گرانولا راحت‌تر است.

مرحله‌ی هفتم: در گام بعد و در حین پختن مواد در فر، چند بار آن‌ها را زیرورو کنید و هم بزنید تا تمام سطح غلات شما کاملا برشته شود. بعد از پخته‌شدن غلات بلافاصله آن‌ها را از فر درآورده و همان‌طور که داغ هستند از قالب خود جدا کنید. وجود عسل روی مغز‌ها سبب می‌شود که با گذشت زمان و سرد شدن به کاغذ روغنی قرار گرفته روی سینی فر، بچسبد.

مرحله‌ی هشتم: بعد از اینکه گرانولا خنک شد به آن سیب خشک و کشمش اضافه کرده و مجدد هم بزنید. سپس آن‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای ریخته و درب آن را محکم کنید. بهتر است که شیشه گرانولا خانگی را در یخچال و در مکانی خشک و خنک قرار بدهید. شما این گرانولای خانگی و لذیذ را می‌توانید با ماست یا شیر نیز نوش جان کنید.

 

چند نکته از گرانولا

گرانولا، اکسیر جادویی لاغری

به‌هرحال تهیه گرانولا ممکن است برای بار اول کمی شما را با چالش روبرو کند. به همین دلیل چند نکته مهم را به شما تذکر می‌دهیم تا در تهیه آن با پیش آمد ناخواسته یا پیش‌بینی نشده‌ای روبرو نشوید.

  • تا این قسمت به‌خوبی متوجه شده‌اید که گرانولا چیست؟ در ادامه به‌عنوان اولین نکته باید به شما بگوییم که در تهیه گرانولا شما می‌توانید از انواع مغز‌ها و میوه‌ها به‌صورت کاملا دلخواه استفاده کنید و هیچ محدودیتی برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد.
  • نکته بعدی اینکه بهتر است قالب شما ضخامت کمی داشته باشد یا به عبارتی نازک باشد. چون گرانولا باید با دمای پایین و کاملا آهسته پخته شود تا در نهایتترد و برشته باشد.
  • بد نیست بدانید که می‌توانید بعد از پختن گرانولا به مواد خود، شکلات صبحانه یا شکلات چیپسی هم اضافه کنید. البته ناگفته نماند که شکر قهوه‌ای قابل حذف‌شدن خواهد بود.
  • بعد از آن باید به شما بگوییم که اگر فر نداشتید، به‌راحتی می‌توانید تمام مواد را در مدت‌زمان ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار داده و آن‌ها را به‌خوبی تفت دهید. سپس همه را در داخل یک ظرف پیرکس ریخته و سعی کنید که قطر مواد بیشتر از ۲ سانتیمتر نباشد و برای یک ساعت اجازه بدهید تا در یخچال استراحت کنند.
  • ناگفته نماند که پودر نارگیل و مویز هم می‌توانند در تهیه گرانولا خانگی شما نقش داشته باشند.
  • در نهایت باید بدانید که بهترین عسل برای طرز تهیه گرانولا عسل طبیعی است.

 

پایان پخت گرانولا

در این مطلب تلاش کردیم تا برای شما به‌خوبی توضیح بدهیم که گرانولا چیست و چه تفاوتی با موسلی دارد. البته شاید تابه‌حال نام موسلی را نشنیده باشید، اما درهرحال در این مطلب و طرز تهیه گرانولا قصد ما این بود که با یک تیر دو نشان را هدف بگیریم. امیدواریم که توضیحات ما روان و قابل‌فهم بوده باشد و شما را به‌اندازه کافی ترغیب کند تا حتما برای میان وعده یا وعده اصلی خود و خانواده، گرانولا را تهیه کنید. درهرحال اگر تصمیم به تهیه گرانولا در منزل گرفتید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، جای هیچ نگرانی نیست. سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه با سرعت زیاد و بدون اتلاف وقت تمام مواد اولیه و لازم برای تهیه گرانولای لذیذ خانگی را درب منزل به شما تحویل خواهد داد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *