یکی از تفریحات سالمی که تقریبا همه افراد از آن استقبال میکنند، رفتن به کافی شاپ و رستورانهاست. برای آنکه بتوانید لحظات قرار گرفتن در کافه را برای خود شیرینتر کنید، بهتر است خوردنیهای آن را بشناسید. در این مطلب توضیحات کاملی را در مورد منویی که در یک کافه در مقابل شما قرار میگیرد را عنوان کردهایم:
نوشیدنیهای گرم
نوشیدنیهای گرم یک کافه، شامل طیف بزرگی از ترکیباتی است که اغلب دارای طعم کافه یا شکلات هستند. در برخی مواقع غلظت آنها بالاتر و گاهی نیز غلظتشان کمتر است. طعم شیرین و تلخی که این نوشیدنیها دارند باعث شده تا افراد مختلف با هر سلیقه طعمی آن را انتخاب کنند. در اینجا به معرفی چند نمونه از نوشیدنیهای گرم که ممکن است آنها را در منوی کافهها ببینید، پرداختهایم:
انواع قهوه
قهوه پرطرفدارترین نوشیدنی گرم در منوی کافی شاپ هاست. انواع مختلفی از آن وجود دارد که طعم هر یک از آنها مخصوص به خود است. در میان قهوههای گرم، موارد زیر جزو پرطرفدارترینها هستند:
- اسپرسو: اگر به طعمهای تلخ علاقه دارید، مطمئنا اسپرسو بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در این نوشیدنی، قهوه غلظت بالایی داشته و رنگ آن تیره است. قهوه استفاده شده برای تهیه اسپرسو، معمولا به صورت آسیاب شده ریز بوده و در بسیاری از مواقع پایه اصلی نوشیدنیهاست.
- اسپرسو دوبل: در مقابل اسپرسو، نوشیدنی دوبل آن نیز مخصوص افراد خاص تهیه میشود. این نوشیدنی بسیار غلیظ و قوی بوده و به دلیل، دو شات اسپرسویی که در فنجان آن وجود دارد با نام دابل شناخته میشود.
- امریکانو: یکی دیگر از نوشیدنیهای گرم است که برای صبحانه بهترین انتخاب خواهد بود. امریکانو، در زمانی که جنگ جهانی دوم در حال انجام بود و به منظور افزایش قهوه سربازان رواج پیدا کرد. این افراد برای آنکه بتوانند میزان بیشتری اسپرسو داشته باشند و کافئین زیادتری را دریافت کنند، کمی آب را به آن اضافه میکردند و نوع رقیق شدهاش با میزان زیادتر میخوردند. امروزه هم امریکانو از ترکیب نصف به نصف اسپرسو و آب جوش ایجاد میشود و معمولا از دیگر قهوهها رقیقتر بوده و تلخ است.
- ماکیاتو: ماکیاتو ترکیبی از شیر جوشیده است که به صورت کف کرده درست شده و مقدار کمی قهوه با آن مخلوط شده است. نام ماکیاتو، از طرحی گرفته شده که روی شیر جوشیده و سطح اسپرسو باقی میماند. این شکل ایجاد شده زمانی تشکیل میشود که شیر جوشیده و کف دار را روی فنجان اسپرسو میریزید. طعم و غلظت این نوشیدنی چیزی بین کاپوچینو و اسپرسو است.
- کورتادو: کورتادو، یک قهوه ملایم است. ترکیبی از اسپرسو با مقداری شیر گرم که باعث میشود میزان اسیدیته قهوه کمتر شود. البته شیر باید به صورت جوشیده باشد. کورتادو، محبوبترین نوشیدنیها برای صبحانه در ایتالیاست. اسپرسو در آن، با کمی شیر گرم و خامه ترکیب میشود تا تعادل در طعم نهایی آن ایجاد شود.
- کاپوچینو: این نوشیدنی، طعمی خامهای داشته و یکی از محبوبترین انواع نوشیدنیها در زمان صبحانه در ایتالیا و ایالت متحده است. در فنجان حاوی این نوشیدنی، شاهد لایهای از کف ایجاد شده توسط شیر داغ خواهید بود که به صورت فومی ضخیم قرار گرفته است. در برخی از کافهها طعم دهندههای مخصوص نیز به کاپوچینو اضافه شده و طعم آن را بهتر میکند.
- فلت وایت: در منوی برخی از کافهها شاهد یک نوشیدنی به نام فلت لایت خواهید بود که ترکیبی از اسپرسو و شیر است. افرادی که طعمهای کرمی قهوه با شیر بخار زده را دوست دارند، میتوانند این مدل از نوشیدنی گرم را انتخاب کنند. اصالت این مدل از قهوه به استرالیا برمیگردد. فلت لایت شباهت زیادی را به کاپوچینو دارد با این تفاوت که لایه کف و پودر شکلات روی آن دیده نمیشود.
- لاته: در نوشیدنی گرم لاته، مقدار شیر بسیار زیاد است. به همین دلیل است که میزان اسیدیته و طعم تلخی آن کمتر از دیگر نوشیدنیهایی درست شد بر پایه قهوه خواهد بود. اگر به طعمهای شیرین علاقه دارید، لاته بهترین انتخاب برای شماست.
- موکا: طعم کلاسیک موکا نیز برای بسیاری از افراد واقعا دلچسب است. ترکیبی که از شکلات و شیر داغ درست شده و زادگاه اصلی آن پرتغال است.
انواع چای
چای، یکی از نوشیدنیهای اصیل در میان ایرانیان است. البته این نوشیدنی تنها به آنچه که ما در منزل خود مینوشیم، خلاصه نمیشود و انواع مختلفی از آن در منوی کافی شاپ ها دیده میشود که در اینجا به معرفی آنها پرداختهایم:
- چای سیاه: این مدل از چای، همان ترکیب ساده و تلخی است که در بسیاری از منازل و ادارات سرو شده و محبوبترین است.
- چای ماچا: ماچا یکی از خوش رنگ و بوترین انواع چای است که طعم شیرینی کمی دارد. این چای به صورت پودری بوده و در زیر مجموعه چای سبز قرار میگیرد. چربی سوزی ماچا، مهمترین خاصیت این نوشیدنی گرم است.
- چای سفید: کاملیا سیننسیس، یکی از گیاهانی است که با استفاده از برگهای آن در استان فوجیان چین، چای سفید تهیه میشود. چای سفید فرآوری بسیاری کمتری را در میان دیگر انواع چای دارد.
- چای اولانگ: اولانگ، روش فرآوری کاملا متفاوتی را نسبت به دیگر انواع چای دارد. برگهای این مدل از چای خرد و خشک شده و سپس نرم و رست میشود و در نهایت دوباره خشک میشوند. طعمی که این چای دارد، به انجام کامل این مراحل و فصل برداشت آن بستگی دارد. معمولا رایحه و طعم گل در برداشت بهار و رایحه و طعم چوبی در برداشت فصل پاییز در این چای حس میشود.
- چای ماسالا: یکی از پرطرفدارترین انواع چای را ماسالا میدانند. ترکیبی از ادویه جات گرم شامل هل، زنجبیل، میخک، دارچین و فلفل که با شیر و چای سیاه تهیه شده و در نهایت طعم بی نظیر و فراموش نکردنی را ایجاد میکنند. ماسالا یکی از پرفروشترین انواع نوشیدنیهای گرم در کافههاست.
- انواع دمنوش: در میان چایهای موجود در کافهها، میتوانیم دمنوشها را هم قرار دهیم. برخی از آنها بر پایه چای بوده و برخی نیز با استفاده از گیاهان مختلف تهیه و سرو میشوند. در میان دمنوشها میتوانیم به زنجبیل، به لیمو، چای سبز و مواردی از این قبیل اشاره کنیم.
نوشیدنیهای سرد
معمولا در منوی کافی شاپ، انواع نوشیدنیهای سرد نیز دیده میشود که دارای طعمهای متفاوتی هستند و افراد زیادی به جز در زمان حضور در کافه، این نوشیدنیهای را به صورت آنلاین به کافه ها سفارش و درب منزل خود دریافت میکنند. پرطرفدارترین انواع نوشیدنیهای سرد را میتوانیم موارد زیر بدانیم:
نوشیدنیهای بر پایه قهوه
اغلب افراد در زمان ورود به کافه به دنبال طعمهای مختلف آن هستند، حتی اگر این نوشیدنی دارای دمای پایین و سرد باشد. در میان این مدل از نوشیدنیها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- قهوه سرد یا کلد کافی: طعم قهوه به قدری محبوب است که از دماهای پایین آن به عنوان نوشیدنی محبوب، در ایالات متحده استفاده میشود. قهوه سرد طعمهای متفاوتی دارد که در برخی مواقع با شیر و گاهی نیز با آب تهیه میشود. این موضوع بسته به سلیقه مشتری میتواند متفاوت باشد. در کلد کافی از دانههای درشت قهوه استفاده میشود.
- فراپه: یکی دیگر از نوشیدنیهای پرطرفدار است که با ترکیب اسپرسو، شیر و یخ تهیه میشود. این نوشیدنی طعم دار درون مخلوط کن با یخ مخلوط شده و میزان سرو آن هم اندازه لاته است.
- آیس لاته: آیس لاته ترکیبی از اسپرسو، یخ و شیر است که هر سلیقهای آن را میپسندد. شیر سرد به کار رفته در این نوشیدنی، بخارپز یا جوشیده نبوده و تفاوتش با لاته معمولی در همین ویژگی است. میزان شیر به کار رفته برای تهیه آیس لاته معمولا ۶ برابر قهوه است و برای افرادی که طعم تلخی قهوه را دوست ندارند، انتخاب خوبی خواهد بود.
- آفوگاتو: یکی از جذابترین دسرهای موجود در منوی نوشیدنی سرد کافهها آفوگاتو، برگرفته از کلمات ایتالیاست. نوشیدنی که پایه اصلی آن قهوه بوده و با یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی یا جلاتو به همراه اسپرسو سرو میشود. در برخی از کافهها این نوشیدنی را به همراه میوه و تزئینات دیگر خواهید دید که در کنار تلخی اسپرسو ترکیب بسیار جذابی است.
نوشیدنیهای میوهای
برای افرادی که علاقهای به طعم قهوه و مشتقات آن ندارند، نوشیدنیهای میوهای بهترین انتخاب است. طعم بی نظیر این ترکیبات میتواند، برای هر فردی جذاب و دوست داشتنی باشد. در میان انواع نوشیدنی های میوه ای درون کافهها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اسموتی: ترکیبی جذاب و دوست داشتنی که از میوه، سبزی، شیر و بستنی تهیه شده و در نهایت درون یخهای خرد شده، قرار میگیرند. طعمهای بسیار متنوعی از اسموتی در کافهها وجود دارد که میتوانید مطابق با سلیقه خود آنها را انتخاب کنید.
- شیک: شیک یا میلک شیک، نیز در میان نوشیدنیهای پرطرفدار و جذاب امریکایی قرار میگیرد. در فصل تابستان بیشترین سفارش در میان انواع شیک است. ترکیب اصلی در این نوشیدنی سرد، بستنی، شیر و طعم دهندههایی مانند شکلات، بادام زمینی، میوههای مختلف، قهوه و… است.
- گلاسه: انتخاب بعدی شما از منوی کافه میتواند گلاسه باشد. مخلوطی طعم دار که از ترکیب شیر، چند لایه طعم دهنده و در برخی مواقع میوهها تشکیل میشود.
- موهیتو: موهیتو، در میان نوشیدنیهای کافهای کمی متفاوتتر است. مخلوطی از آب گازدار که طعمی از نعناع، شکر و لیمو را در خود جای داده و معمولا در کنار غذا سرو میشود.
- دتاکس واتر: دتاکس واتر اگرچه درون کافهها وجود دارد اما امروز بسیاری از ورزشکاران نیز آن را به عنوان یک نوشیدنی مناسب در هنگام ورزش انتخاب میکنند. دتاکس واتر ترکیبی از سبزیجات و میوهها به همراه آب است.
- پانچ: پانچ ریشه هندی دارد. یک نوشیدنی سرد است که از مخلوط میوهها و آب گازدار تهیه شده به وسیله شکر طعم دار میشود. در این نوشیدنی اغلب از لیمو و انواع آب میوه نیز استفاده میشود تا طعم آن قویتر شود.
- آیس تی: چای سرد، در تابستان نیز طرفداران خاص خود را دارد. این نوشیدنی، همانطور که از نامش پیداست، یک لیوان چای سرد است که در داخل آن تکههای میوه به همراه نعنا و وانیل قرار گرفته و طعمش را کمی متفاوتتر ساخته است.
- کوکتل: کوکتل در روزهای گرم تابستان بسیار جذاب است. این نوشیدنی ترکیبی از چند میوه مختلف است که با طعم دهندههایی مانند نعناع، لیمو، عسل و… به همراه یخ مخلوط میشود.
غذاهای فرنگی و ایتالیایی
پس از نوشیدنیها، نوبت به غذاها در منوی کافه میرسد. انواع غذاهای فرنگی و ایتالیایی را میتوانید در این مکانها امتحان کنید. با هم سری به پرطرفدارترین انواع غذاها در این بخش از منوی کافهها میزنیم:
- پاستا آلفردو: پاستا غذایی بین المللی است که انواع مختلفی دارد. در این میان آلفردو را بیشتر در منوی کافهها خواهید دید. این غذا ترکیبی از خامه، شیر، فیله مرغ، قارچ و سس مخصوص است که در نهایت با پاستا ترکیب شده و طعم بی نظیری را ایجاد خواهد کرد.
- پنینی: یکی دیگر از غذاهای معروف ایتالیایی است که نوعی ساندویچ است. در این غذا، نان تست برشته شده و در میانه آن مرغ، قارچ، اسفناج و دیگر ترکیبات با طعمهای مختلف قرار میگیرد.
- چیکن استرگانوف: پس از پاستا، چیکن استروگانوف نیز در میان محبوبترین غذاهای موجود در کافهها قرار میگیرد. طرز تهیه آن ساده بوده و مربوط به کشور روسیه است. در تهیه این غذا از فیله مرغ، قارچ و سس سفید در کنار خامه و سیب زمینی استفاده میشود.
- کرپ: در نهایت نیز کرپ را در منوی کافهها خواهید دید که در کنار دیگر مواد غذایی سرو میشود. اما در منوی غذاها آن را به همراه گوشت و قارچ خواهید دید که ریشه فرانسوی دارد.
سخن پایانی
در این مطلب با منوی کافی شاپ های آشنا شدید و اکنون بهتر میتوانید در زمان سفارش آنلاین از کافه یا مراجعه به این اماکن در مورد نوع غذا یا نوشیدنی خود تصمیم بگیرید. مطمئنا تعداد مواردی که در منوی کافهها وجود دارد بسیار بیشتر از این مواردی است که عنوان شد. اگر شما هم تجربهای از ورود به کافه و مشاهده منوی جدیدی را داشتهاید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید