قطر کشوری است که در قاره آسیا و سمت جنوب غربی آن قرار گرفته است. با ورود به این منطقه، خلیجفارس را در شمال آن خواهید دید. این منطقه یکی از مقاصد گردشگری مهم است که شاید بتوانیم آن را معروفترین در کل جهان بدانیم. به همین دلیل بوده که هرساله به اماکن دیدنی، جاذبهها و البته تعداد رستورانهای آن اضافه میشود. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به غذاهای سنتی و محلی قطر بیندازیم و با طعم بینظیر آنها آشنا شویم.
ویژگی اصلی غذاهای مخصوص قطر چیست؟
قطر در مورد غذا حرفهای زیادی برای گفتن دارد. طعم بینظیر ادویههای مخصوص در این خوراکیها مطمئنا متفاوتتر از تمام طعمهایی است که تابهحال تجربه کردهاید. غذاهای سنتی این شهر همیشه موردتوجه گردشگران بوده و اصولا آبورنگی که دارند، همه را متقاعد میکنند تا برای یکبار هم که شده آنها را امتحان کنند.
معروفترین غذاهای سنتی و محلی قطر
در میان انواع غذاهای معروف کشور قطر، نمونههای زیر بیشتر در رستورانها سرو میشوند:
مجبوس Machboos، غذای پرفروش رستورانهای قطر
اولین غذا در لیست ما مجبوس یا کبسه بوده و خاستگاه اصلی آن کشور عربستان است. غذایی که با ترکیب برنج و ادویههای خوشعطر و بو، تهیه شده و در داخل آن انواع گوشت بره، مرغ، میگو، شتر و ماهی وجود دارد. این غذا در بسیاری از رستورانهای قطر یکی از پرطرفدارترینها است. البته میتوانید آن را در دیگر کشورهای عربی نیز امتحان کنید. ادویههای مخصوصی که در مجبوس استفاده میشود، شامل رازیانه، زیره، دارچین، میخک، گشنیز، فلفل سیاه و قرمز و پودر هل است.
سالونا Saloona، طعمی پر از ادویه
سالونا نهتنها در قطر بلکه در بسیاری از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نیز طبخ میشود. غذایی پرادویه که تنها افرادی خاص آن را میپسندند. در سالونا، از گوشت و سبزیجات استفاده میشود. این سبزیجات میتواند گوجه، بادمجان، هویج یا سیبزمینی باشد. همچنین نوع گوشت آن، مرغ، بره یا آبزیان است که بر اساس سلایق مختلف میتواند، متفاوت باشد. عموما در اکثر رستورانهای دوحه (پایتخت قطر) میتوانید این غذا را با برنج سفارش دهید.
قوزی Ghuzi، طعم بینظیر کباب بره
سومین غذا در لیست غذاهای سنتی و محلی قطر، قوزی است. غذایی پلویی که عموما در مهمانیها، مراسم و جشنها تهیه شده و یکی از مشهورترین غذاهای عربی است. ترکیب اصلی قوزی برنج و گوشت بوده و برای تهیه آن بره را کباب کرده؛ سپس با برنج، سبزیجات، مغزهای مختلف و ادویههای مخصوص ترکیب و در نهایت آن را سرو میکنند. قوزی نیز در دسته غذاهای پرطرفدار عربی قرار گرفته است.
ثرید Thareed، طعمی شبیه به آبگوشت ایرانی
ثرید یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی قطر است که تقریبا بهصورت آبگوشتی است که در ایران طبخ میشود. البته در این غذا که با نان سرو شده از سبزیجات نیز استفاده میشود. در ثرید، گوشت مرغ یا بره یا کمی هویج، لوبیا، پیاز و سیبزمینی درون ظرفی برای مدت طولانی میماند تا پخته شود. برای سرو این غذا، آن را روی تکهای نان قرار میدهند، تا نرم شده و در نهایت آن را لقمه کرده و میل میکنند.
کدوی شکم پر Kousa Mahshi، غذای مخصوص گیاهخواران
کوسا محشی نیز غذای معروف قطر است که با نام فارسی کدوی شکم پر نیز شناخته میشود. نهتنها در قطر بلکه در بسیاری از کشورهای آسیایی نیز این غذا در رستورانها سرو میشود. در ترکیبات کوسا محشی، از گوشت و سبزیجات مخصوص به همراه ادویههای خوشطعمی استفاده میشود که درون شکم کدو قرار گرفته است. این کدوها را درون فر پخته و سرو میکنند.
مرگوگ Margoog، غذای مقوی قطر
طعم مرگوگ را حتی اگر سفری به قطر نداشتید هم میتوانید در جزیره کیش بچشید. یکی از غذاهای بسیار مقوی که بیشتر ترکیبات آن سبزیجات است. به دلیل ویتامینهای موجود در این غذا میتوانیم آن را جزء غذاهای اصلی قطر در هر منزلی بدانیم. در تهیه مرگوگ، کدو سبز، هویج، بادمجان، گوجه، سیبزمینی و گوشت با هم پخته میشوند. سپس خمیرهای مخصوص نان را بهصورت تکههای کوچک، در داخل ظرف حاوی این مواد غذایی میریزند تا خوش طعم و پخته شوند.
بلالیت Balaleet، طعمی شیرین در میان غذاهای عربی
اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، بلالیت، غذای مخصوص شماست که البته خاستگاه اصلی آن در هند است. حتی در برخی از رستورانهای استانهای جنوبی کشور نیز میتوانید طعم اصیل آن را بچشید. ترکیب موجود در این غذا نودل یا رشته بوده و غذایی مناسب برای صبحانه یا میانوعده است. برای تهیه بلالیت، رشته را در آب جوش میریزند و در نهایت با شکر و زعفران آن را تفت میدهند. سپس این ترکیب را به همراه نیمرو سرو میکنند. طعم عجیب اما خوشمزه این غذا را حتما امتحان کنید.
مدروبا Madhruba، غذای مخصوص ماه رمضان
در ماه مبارک رمضان، مدروبا در سر سفره افطار دیده میشود. این غذا ظاهری شبیه به شیربرنج دارد؛ اما طعم آن به دلیل ترکیبات مختلفش، کمی متفاوت است. ترکیب اصلی این غذا برنج، شیر، کره و هل بوده که درون یک ظرف پخته میشود تا در نهایت کاملا نرم و کمی خمیری شود. تفاوتی که مدروبا در قطر با شیربرنج دارد، سرو آن به همراه انواع گوشت و لوبیا است. معمولا پخت این غذا نیازمند زمان زیادی است، چرا که مواد داخل آن باید کاملا پخته شوند.
ورق عنب Warak Enab، دلمه قطری
این عبارت در زبان فارسی با نام برگ انگور ترجمه میشود. نوعی دلمه که بهعنوان غذای اصلی و پیشغذا سرو میشود. در ورق عنب نیز، همانند دلمههایی که ما در ایران درست میکنیم، مواد مختلف مانند برنج، گوشت، سبزیجات و ادویههای مخصوص درون برگ درخت مو، قرار گرفته، پیچیده شده و در نهایت در یک ظرف بزرگ قرار میگیرد تا پخته شود. این غذا بهصورت گیاهی و بدون گوشت هم پخته میشود؛ میتوانید آن را در اکثر رستورانهای قطر امتحان کنید.
خنفروش Khanfaroush، شیرینی جذاب قطری
یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی قطر، خنفروش است. غذایی شیرین و البته وسوسه برانگیز که شکل و شمایلی مانند کیک و بیسکویت داشته و بهعنوان دسر سرو میشود. شکل ظاهری خنفروش، شبیه به کیکی کوچک است که طعم و عطر گلاب، دارچین و زعفران بهخوبی در آن حس میشود. بافت نرم، سبک و جذاب این شیرینی آن را در میان پرطرفدارترین دسرهای این منطقه قرار داده است.
لقمات Luqaimat، شیرینی مخصوص رمضان
لقمات نیز در میان دسر و شیرینیها قرار میگیرد. بیشترین زمان طبخ آن در ماه رمضان بوده و شکلی شبیه به بامیه دارد. برای تهیه این غذا از ترکیب کره، شیر، آرد، شکر، زعفران و هل استفاده شده که در نهایت آنها را به شکل توپکهایی درآورده و سرخ میکنند. این توپکها بسیار خوشمزه بوده و در داخل آن شهد شیرینی وجود دارد که در کنار یک فنجان چای یا قهوه بینظیر است.
ام علی Umm، دسر خوش طعم مصری
ام علی یکی از خوشطعمترین دسرهایی است که خاستگاه اصلی آن در مصر بوده و کمکم راه آن به قطر نیز باز شده است. این شیرینی یک خوراکی خوشمزه و شبیه به پودینگ بوده که در داخل آن ترکیبات خاصی دیده میشود. در این میان میتوانیم به آجیل، میوههای خشک، شیر و … اشاره کنیم. همچنین دارچین باعث ایجاد طعم بهتری در آن میشود. ام علی شیرینترین دسری است که میتوانید در قطر امتحان کنید.
کونفه Kunefe، خوشمزهترین رشته دنیا
کونفه یکی از شیرینیهای پرطرفداری است که مطمئنا با یکبار امتحان کردن عاشق آن خواهید شد. اگرچه در کشور ترکیه و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز آن را میبینیم، اما قطر خاستگاه اصلی آن است. کونفه، ترکیب فوقالعادهای از رشته مخصوص و برشته و پنیر آب شده است که در کنار هم پخته میشوند. این ترکیب با یک شربت بینظیر و شیرین سرو میشود. معمولا کونفه را در ظروفی مخصوص میپزند.
معروفترین غذاهای خیابانی قطر
به جز مواردی که در بالا عنوان شد، برخی از این غذاها را در غرفههای خیابانی نیز میتوانید ببینید. در این میان میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
شاورما Shawarma، کبابترکی قطر
شاورما غذای محبوب بومیان قطر است. این غذا ریشه ترکی داشته و با استفاده از گوشت تهیه میشود. برای درستکردن آن گوشتی که در حال کباب شدن روی سیخ و چرخیدن است را در همان جا میبرند. مشابه همان کبابترکی که در خیابانهای ایران میبینیم. سپس گوشتهای بریده شده را به همراه سسهای مخصوص، ترشی و سبزیجات مخلوط کرده و سرو میکنند. معمولا شاورما در میان غذاهای اقتصادی قطر قرار میگیرد، بنابراین طعم اصیل آن را در این کشور حتما امتحان کنید.
پنی پوری Pani Puri، توپک نخودی با طعم بلغور
غذای بعدی در لیست ما مربوط به هند است. ظاهر آن شبیه به توپک بوده و در داخل آن ترکیبات مختلفی مانند نخود، پیاز، سیبزمینی و … قرار گرفته است. خمیر این غذا طرز تهیهای مخصوص داشته و ترکیبی از بلغور، آرد و نمک است. به همین دلیل تردی آن را در زمان خوردن بهخوبی حس میکنید.
فلافل Falafel، ارزانترین غذای خیابانی
فلافل همان توپهای سرخ شده خوشمزه بوده که در تمام شهرهای ایران تهیه میشود، اما در قطر یکی از محبوبترین غذاها است. فلافل در قطر هم با نخود و هم با باقلا تهیه میشود. همچنین سس مخصوصی به نام طحینه در کنار آن سرو میشود. نان مخصوص فلافل در قطر پیتا بوده و در بسیاری از رستورانهای معروف آن را میبینید. نخود یا باقلا، طعم قالب در این غذاست که به همراه ادویههای مخصوص کمی ملایم شده است.
نان خبوس Khaboos، در کنار حموص
در زمان گشتوگذار در خیابانهای قطر حتما طعم بینظیر نان خبوس را هم امتحان کنید. نانی محلی که شبیه به پیتا بوده و ظاهری نرم و پفدار دارد. این نان معمولا در فر پخته شده و در کنار غذاهای دیگر یا حموص نیز سرو میشود. ترکیب اصلی خبوس، از آرد گندم بوده و به دلیل داشتن مقادیر بالایی از فیبر بهعنوان نانی سالم در این کشور تهیه میشود.
هریس Harees، حلیم قطری
هریس نهتنها غذای مخصوص قطر است، بلکه در بسیاری دیگر از کشورهای خلیجفارس نیز طبخ میشود. در این میان میتوانیم به قطر و امارات اشاره کنیم. هریس تقریبا شکلی شبیه به حلیم دارد که در ایران تهیه میشود. ترکیب اصلی آن گندم و گوشت بوده و زمان پخت آنها بهقدری است که در نهایت ظاهرش نرم و یکدست شود. این غذا را بیشتر در ماه رمضان و در کنار سفره افطار سرو میکنند.
کرپ Crepe، میانوعده لذیذ خیابانی
کرپ یک میانوعده در میان غذاهای خیابانی است. لایهای نازک از تخممرغ و آرد که بهصورت رول شده بوده و در داخل آن ترکیباتی مانند پنیر یا مربا قرار گرفته است. این غذا قیمت ارزانی داشته و با طعمهای متفاوتی تهیه میشود.
سمبوسه Samboose، تند؛ اما بینظیر
این غذای خوش طعم و البته تند را هم در بسیاری از کشورهای عربی و هم در شهرهای جنوبی کشور خودمان نیز میبینیم. اما در قطر با استفاده از گوشت چرخکرده، سبزیجاتی مانند سیبزمینی و اسفناج تهیه میشود. البته ادویههای خاصی نیز به آن اضافه میشود. این مثلثهای خوش طعم و تند را میتوانید در بسیاری از ایستگاههای غذای خیابانی ببینید.
نان رگاگ Regag، صبحانهای کامل
این نان که به آن رقاق هم گفته میشود، بسیار نازک بوده و به همراه عسل، کره، پنیر، نوتلا، تخممرغ و … معمولا برای صبحانه سرو میشود. رگاگ را میتوانید از غرفههای خیابانی در سطح شهرهای مختلف قطر تهیه کنید.
طعم غذاهای قطر را امتحان کنید
قطر یکی از جاذبههای گردشگری است که افراد زیادی از سرتاسر دنیا برای گذراندن روزهای تعطیل خود به آنجا میروند. جدا از جذابیت و تفریحاتی که در این منطقه وجود دارد، تعداد زیادی کافه و رستوران هم در آن دیده میشود که طعم بینظیر غذاهای مخصوص این کشور را در اختیار مسافران قرار داده است. این لیست تنها بخشی از طعمهای بینظیر خوراکیهای این منطقه است که با استفاده از سرویس بلیت سفر اسنپ و ورود به قطر میتوانید آنها را امتحان کنید. شما هم اگر تجربهای از غذاهای سنتی و محلی قطر داشتهاید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید