اشترودلها از جمله خوراکیهای لذیذ و بینالمللی هستند که در ابتدا با مواد شیرینی چون مرباها و میوهها بهعنوان دسر تهیه میشدند. این غذای منحصربهفرد که در اصل متعلق به کشور اتریش است، خیلی زود با مواد اولیه متنوع ترکیب شده و امروزه در تمام کشورها بهعنوان غذای اصلی یا میان وعدهای رضایتبخش از آن یاد میشود. از بین انواع آن میتوان معروفترینها یعنی اشترودل مرغ و گوشت را نام برد که هماکنون تصمیم داریم علاوه بر این دو، چند اشترودل فوقالعاده لذیذ دیگر را نیز معرفی نماییم؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
آمادهسازی خمیر اشترودل
با اینکه میتوانید از خمیرهای آماده برای تهیه این غذا استفاده کنید؛ اما بهتر است یکبار برای همیشه شیوه ساده تهیه این خمیر را بیاموزید. بدین منظور، مواد لازم جهت مهیاسازی خمیر برای ۶ نفر بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیرمایه | یک قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ۴ لیوان |
تخممرغ | ۲ عدد |
آب ولرم یا شیر | ۲ پیمانه |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل آمادهسازی خمیر اشترودل
برای تهیه خمیری با بافت مناسب و نرم، مراحل ساده زیر را باحوصله پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: در ظرفی دربدار، مقداری بهاندازه دو لیوان آب ولرم ریخته و پس از آن مایه خمیر و شکر را اضافه کنید. مواد را بهقدری هم زده و زمان دهید تا مایه خمیر بهخوبی عمل آید.
- مرحلهی دوم: اکنون بایستی تخممرغها را جداگانه شکسته و سپس با نمک، آنقدر هم بزنید تا از لختگی درآیند. در ادامه، تخممرغها را به همراه دو قاشق روغن مایع به ظرف حاوی مایه خمیر اضافه کنید. یادتان باشد مواد را خوب هم زده و ترکیب کنید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی طی چند مرحله و کمکم، آرد سفید و الک شده را به ظرف مایه خمیر اضافه کنید. در مدت افزودن آرد، پیوسته از هم زدن دست نکشیده و تلاش کنید بافت یکدست و نرم خمیر حاصل آید. پس از این کار، برای مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز داده و سپس روی ظرف را بپوشانید. دست آخر، بگذارید خمیر برای مدت تقریبا یک ساعت استراحت کند.
اشترودل گوشت با طعمی بینظیر
ازآنجاییکه استفاده از گوشت، بیشتر غذاها را دلچسبتر و خوشمزهتر میکند، در ابتدای کار به سراغ آموزش تهیه اشترودل با گوشت میرویم:
مواد لازم جهت تهیه اشترودل گوشت
همانطور که میبینید ماده اصلی موجود در این غذا، گوشت بوده که بر حسب سلیقه میتوان سایر مواد و سبزیجات تازه را به آن افزود. بدین ترتیب، مواد لازم برای تهیه این غذای مطبوع و جذاب برای ۶ نفر بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
گوشت چرخکرده | ۴۰۰ گرم |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
جعفری تازه | به میزان دلخواه |
پنیر پیتزا | یک پیمانه |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا و آویشن، رب گوجهفرنگی | به میزان لازم |
مراحل درستکردن اشترودل گوشت
برای تهیه این غذای خوشمزه، مراحل ساده زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا به خردکردن پیازها بهصورت نگینی و ریز پرداخته و در ادامه آنها را با قدری زردچوبه تفت دهید. در هنگام طلاییرنگ شدن پیازها، سیر رندهشده را نیز افزوده و حرارت را ملایم تنظیم کنید.
- مرحلهی دوم: اکنون قارچها را بهصورت ریز برش زده و در تابه دیگری همراه با مقدار کافی روغن تفت دهید. سپس در وسط تابه جا بازکرده و با افزودن رب گوجهفرنگی، سعی در ازبینبردن خامی آن داشته باشید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی همه مواد را با هم مخلوط کرده و از غذا مزه بگیرید. در ادامه نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا و آویشن را به مواد بیفزایید. وقتی ظاهر مواد به حد مطلوب رسید، جعفری تازه و ساطوری شده را به آنها افزوده و حرارت زیر آن را خاموش کنید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله، سطح موردنظر را آردپاشی کرده و خمیری که از قبل تهیه کرده بودید را روی آن قدری ورز دهید. سپس بسته به سایز اشترودل که میتواند کوچک و تکنفره یا بزرگ و دو سهنفره باشد، خمیر را به چند بخش تقسیم کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون با استفاده از وردنه، خمیر را بهصورت مستطیلی پهن کرده و با کاتر یا چاقو، چپ و راست آن را بهصورت نواری و پیدرپی، از سمت میانی به سمت لبه بیرونی، برشهایی هماندازه بزنید. سپس از مایه اشترودل و پنیر پیتزا در وسط، جایی که برش نخورده است قرار دهید.
مرحلهی ششم: حال تنها کافی است که قسمتهای برش خورده و نواری شکل را بهصورت یکی در میان، روی بخش داخلی قرار داده و از زرده تخممرغ برای روی آن بهره ببرید. در نهایت، آنها را داخل سینی چرب شده فر به طور منظم چیده و سپس درون فر بگذارید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بهخوبی پخته و طلایی شوند.
اشترودل مرغ خوشمزه
علاوه بر گوشت، مرغ نیز طرفداران مخصوص به خود را دارد؛ لذا میتوان این نوع غذا را با نوع پیشین در عطر و مزه مطبوع و دلپذیر، برابر دانست.
مواد لازم جهت تهیه اشترودل مرغ
اقلام پایهای موجود در این نوع غذا، مرغ و موادی برای رفع بوی زهم آن است. البته بنا بر سلیقه افراد، میتوان طیف وسیعی از سبزیجات تازه و رنگارنگ را نیز به آن افزود. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه این غذای مطبوع برای ۶ نفر بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سینه مرغ | یک عدد کامل |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل دلمهای | یک عدد |
پنیر پیتزا | یک پیمانه |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر آویشن، رب گوجهفرنگی، برگبو | به میزان لازم |
مراحل تهیه اشترودل مرغ
برای آمادهسازی این غذای خوشطعم و کمنظیر، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: سینه مرغ را با پیاز و دو عدد برگبو در قابلمهای با مقدار کافی آب، فرصت دهید تا بپزد. یادتان باشد حین جوشیدن آب مرغ، کف تولید شده را از روی سطح آن حذف کرده و در ادامه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. پس از طی زمان کافی برای پخت، مرغ را از قابلمه خارج کرده و با دو چنگال، بهصورت ریشریش درآورید.
- مرحلهی دوم: حال بایستی پیازها را رنده درشت زده یا اینکه نگینی خرد کنید. در ادامه آنها را با مقدار کافی روغن تفتداده و پس از اینکه حالت شیشهای پیدا کردند، زردچوبه را اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون به سراغ فلفلدلمهای رفته و آن را به فرم مکعبی، ریزریز کنید. در ادامه آن را تفتداده و قارچها را نیز اسلایس کنید. سپس قارچها را نیز به فلفلدلمهای افزوده و مخلوط این دو را برای مدت چند دقیقه با درب بسته، مغزپخت کنید.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی مرغ ریشریش شده را نیز به تابه اضافه کنید. در ادامه اگر محتویات تابه بیش از اندازه خشک شده و نمیخواهید از روغن بیشتر بهره ببرید، یک قاشق غذاخوری عصاره مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید.
- مرحلهی پنجم: در این مرحله، زرشکها را که از قبل برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خیسانده بودید، ابتدا آبکش کرده و سپس به تابه بیفزایید. اکنون از مقدار کمی رب گوجهفرنگی برای رنگ بهتر مایه اشترودل بهره ببرید.
- مرحلهی ششم: در مرحله آخر، خمیر را طبق توضیحی که پیشتر ارائه دادهایم روی سطح کار فرم داده و از مایه و پنیر پیتزا درون آن قرار دهید. پس از تکمیل مراحل مدل دادن به خمیر، آنها را با ترکیب زرده تخممرغ و کنجد تزئین کرده و در فر بگذارید.
اشترودل قارچ یا سبزیجات
با اینکه از قارچ در تهیه انواع این غذا استفاده میشود، اما نوع دیگری از این غذا را میتوان بطور ویژه با سبزیجات مختلف و قارچ تهیه نمود؛ بنابراین به خواندن ادامه دهید تا با فرم رژیمی این غذا آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه اشترودل قارچ
همانطور که از نامش پیداست، این غذا از ترکیبات گیاهی، تازه و مقوی مختلفی تشکیل شده است؛ بنابراین میتواند گزینه بسیار خوبی برای افرادی باشد که رژیم دارند یا اصولا گیاهخواری را ترجیح میدهند.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سبزی (جعفری، هل، ریحان، گشنیز) | یک پیمانه |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیبزمینی | ۲ عدد متوسط |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
پودر سیر | یک قاشق چایخوری |
پنیر پیتزا | یک پیمانه |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، رب گوجهفرنگی | به میزان لازم |
مراحل تهیه اشترودل قارچ یا سبزیجات
برای آمادهسازی این غذای خوشمزه با طعم منحصربهفرد، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدا خمیر را طبق دستوری که در اولین رسپی به شما ارائه نمودیم، آماده کنید. سپس به سراغ مجموعه سبزیها رفته و آنها را پس از شستن، روی دستمال پارچهای پهن کنید تا خشک شوند. در ادامه آنها را ساطوری کرده و کنار بگذارید.
- مرحلهی دوم: پس از اینکه خمیر عمل آمد، آن را روی سطح کار پهن کرده و ترکیب سبزیها را به آن بهصورت پراکنده و مرحلهبهمرحله اضافه کنید. در واقع باید سبزیهای معطر را با خمیر بهخوبی ترکیب کنید. در انتها، خمیر بهدستآمده را دوباره استراحت دهید.
- مرحلهی سوم: اکنون سیبزمینی را بهصورت مکعبی ریزریز کرده و با مقدار کافی روغن سرخ کنید. سپس جداگانه پیازهای نگینی شده را نیز با زردچوبه تفتداده و کنار بگذارید.
- مرحلهی چهارم: اکنون قارچها را که از قبل خردکرده بودید با مقدار کافی آبلیمو تفتداده و در نهایت همه مواد را با هم مخلوط کنید. پس از آن، از قدری رب گوجهفرنگی و همچنین نمک و فلفل سیاه برای خلق طعم بهتر مایه اشترودل بهره ببرید.
- مرحلهی پنجم: همانطور که میدانید اکنون باید از مایه درستشده به همراه پنیر پیتزا برای درون اشترودل و از زرده تخممرغ برای تزئین روی آن بهره ببرید. در نهایت، آنها را در فر بپزید.
اشترودل سوسیس دلچسب
فرآوردههای گوشتی جز مواد غذایی محبوبی هستند که پایشان به طیف وسیعی از غذاها باز شده است. در نتیجه، در مورد اشترودلها نیز استفاده از سوسیس سبب خلق مزهای به غایت خوشمزه شده، که هماکنون قصد ارائه آموزش آن را داریم.
مواد لازم جهت درستکردن اشترودل سوسیس
در بخش زیر، به لیست مواد موردنیاز برای تهیه این غذای خوشمزه برای ۶ نفر اشاره شده است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سوسیس | ۵ عدد |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | یک پیمانه |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، پودر سیر و فلفل چیلی | به میزان لازم |
مراحل تهیه اشترودل سوسیس
برای آمادهسازی این غذای پرطرفدار، مراحل گامبهگام زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: پیازها را بهصورت خلالی و نازک خردکرده و سپس آنها را در تابهای با مقدار کافی روغن بهخوبی تفت دهید.
- مرحلهی دوم: اکنون سوسیسهای باکیفیتی که تهیه کردهاید را به فرم خوراک بندری اسلایس کرده یا رنده کنید. سپس آنها را در تابه قدری حرارت داده و در نهایت، پیازها را به تابه اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی در ظرفی مانند شیر داغ کن، رب گوجهفرنگی را با مقدار کمی آب جوش، زردچوبه و روغن مایع، از غلظت انداخته و خامی آن را بگیرید. سپس آن را به همراه پودر سیر به محتویات تابه اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: در ادامه نمک را به همراه پودر فلفل سیاه، چیلی و پاپریکا به مابقی مواد افزوده و پس از هم زدن مواد با هم از غذا مزه بگیرید تا در صورت لزوم مقدار ادویهها را دقیقتر تنظیم کنید.
- مرحلهی پنجم: دست آخر، همه مواد را درون خمیر قرار داده و سپس در فر بپزید.
اشترودل تن ماهی لذیذ
به دلیل خواص زیادی که در غذاهای دریایی خصوصا ماهی وجود دارد، بر آن شدیم تا شیوه تهیه اشترودل تن ماهی خوشمزه را نیز آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه اشترودل تن ماهی
در آمادهسازی این غذا، همچنان که باید از تن ماهی باکیفیتی بهره ببرید، بهدلخواه میتوانید از سبزیجات متنوع نیز استفاده کنید. بدین ترتیب، برای تهیه این غذای مقوی برای ۶ نفر به مواد زیر نیازمند هستیم:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
تن ماهی | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
سیبزمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، پودر سیر و دارچین | به میزان لازم |
مراحل درستکردن اشترودل تن ماهی
برای تهیه این غذای خوشرنگ و لعاب، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: قبل از هر کاری تن ماهی را برای مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بجوشانید.
- مرحلهی دوم: در ادامه سیبزمینی را بهصورت مکعبی خردکرده و با مقدار کافی روغن، سرخ کنید. دست آخر، از زردچوبه برای رنگ بهتر آن بهره ببرید.
- مرحلهی سوم: پیازها را نگینی خردکرده و تا طلاییرنگ شدن، آنها را سرخ کنید. در انتها، پودر سیر را به آن اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی رب گوجهفرنگی را ابتدا با مقداری روغن و آب جوش رقیق کرده و سپس به مخلوط پیاز اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: در ادامه، سیبزمینیهای برشتهشده را به همراه نمک و تمام ادویهجات به محتویات تابه اضافه کرده و مواد را بهخوبی مخلوط کنید.
- مرحلهی ششم: اکنون باید محتویات تن ماهی را بدون روغن و آب درون آن به تابه افزوده و ظرف مدت کوتاهی مواد را با هم ترکیب کنید. در واقع بایستی بعد از چند دقیقه از غذا مزه گرفته و پس از تنظیم کردن میزان ادویهها، حرارت زیر تابه را خاموش کنید.
- مرحلهی هفتم: طبق روال قبل، مایه بهدستآمده را درون خمیر اشترودل قرار دهید. البته لزوما نیاز نیست که از پنیر پیتزا برای همراهی سایر مواد در رسپی اشترودل تن ماهی بهره ببرید.
نکاتی برای خوشمزه شدن انواع اشترودل دوستداشتنی
در بخش زیر، نکات ریزودرشت مربوط به طبخ تمامی اشترودلهای نامبردهشده برای شما گردآورده شده است؛ بنابراین از آنها غافل نشوید:
- بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله برای تهیه اشترودل گوشت بهره ببرید.
- در تهیه خمیر اشترودل، میتوانید بهجای آب ولرم از شیر با همان میزان استفاده کنید.
- اگر سیر تازه در دسترس ندارید، میتوانید پودر سیر را جایگزین کنید.
- در تهیه اشترودل مرغ میتوانید از ذرت یا هویج نیز بهره ببرید.
- بهتر است چند دقیقه آخر پخت اشترودل، گریل را روشن کرده تا سطح رویی آنها بهخوبی طلاییرنگ شود.
- اگر تمایلی به استفاده از تخممرغ برای تزیین روی خمیر اشترودل ندارید، میتوانید از کره ذوبشده سود ببرید.
- اگر از تن ماهی برای تهیه این غذا استفاده کردید، یادتان باشد ترکیب روغن و آب درون آن را اضافه نکنید، چراکه باعث پرتاب روغن از تابه شده و احتمال سوختگی شما بالا میرود.
- در تهیه اشترودل قارچ و سبزیجات، برای طعم دهی بهتر میتوانید از عصارههای مرغ یا گوشت آماده بهره ببرید.
- در آمادهسازی اشترودل سوسیس، میتوانید آن را بدون مخلفات اضافی، بهتنهایی و با فرم درسته در وسط خمیر به کار ببرید.
- اگر مایل به استفاده از انواع سبزیجات مانند جعفری یا گشنیز در تهیه اشترودل هستید، یادتان باشد نباید آنها را سرخ کنید. به عبارتی حرارت یکی دو دقیقهای کفایت میکند.
اشترودل و اینهمه خواهش دل!
اشترودلهای خوشمزه با فرم جذاب و ترکیبات خوشمزهای که در دل خود دارند، بیشک جز خوراکیهای هوسانگیز به شمار میآیند. همانطور که مشاهده نمودید، طرز تهیه آنها نهتنها سخت نبوده بلکه زمان زیادی هم از شما نمیگیرد. درهرحال، برای تهیه اقلام موردنیاز اشترودلها نمیتوان نیاز به سرویس سوپرمارکت اسنپ را نادیده گرفت.
از طرف دیگر، معمولا همه انواع این غذا را نمیتوان یکجا درست کرد، خصوصا اگر برای میهمانی قصد دارید حجم زیادی از آنها را سرو کنید؛ بنابراین باز هم سرویس غذای اسنپ میتواند شما را در این امر بهخوبی یاری نماید. بدین ترتیب فقط کافی است انواع اشترودل دلخواه خود را با یک تماس کوتاه، سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید