همه ما معمولا سعی میکنیم تا از مواد اولیه دریایی خصوصا ماهی در وعدههای غذایی خود استفاده کنیم. در بین انواع ماهیها، جدای از ماهی سفید، اوزونبرون و خاویار، ماهی سالمون محبوبیت بسیار داشته و به روشهای مختلف طبخ میشود. ازاینرو در مطلب پیشرو تصمیم داریم طرز تهیه ماهی سالمون را به روشهای مختلف از قبیل سرخ کردن، آبپز کردن، کباب کردن، گریل کردن و دیگر شیوهها به شما آموزش دهیم.
پیش از پرداختن به هرکدام از روشها، ذکر این نکته الزامی است که مواد اولیه موجود در تمام جدولها، به طور تقریبی برای ۳ الی ۴ نفر تعیینشده و شما میتوانید با یک حساب سرانگشتی ساده، مقدار آنها را برای افراد بیشتر یا کمتر، تغییر دهید.
درستکردن ماهی سالمون آبپز
هرگز ماهی سالمون را بهصورت ساده آبپز نکنید. زیرا بهراحتی میتوانید آن را ابتدا طعمدار کرده و در نهایت، با عطر و مزه خوب میل کنید. در این مورد میتوانید چاشنی ماهی را مطابق با ذائقه خود تغییر دهید، اما ما بهشدت توصیه میکنیم که لیموترش را برای خوشرنگ شدن و خوشعطر شدن حتما به کار ببرید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله سالمون | ۷۰۰ گرم |
سیر | ۵ حبه |
آبلیمو یا سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
آویشن خشکشده | ۳ شاخه |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن زیتون، آب، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل پخت ماهی سالمون آبپز
بهمنظور آبپز کردن ماهی سالمون به روشی ساده و سالم، مراحل زیر را مطالعه کنید:
- مرحلهی اول: یک ظرف مناسب برای مرینیت فیله سالمون انتخاب کرده و حبه سیرها را به همراه چند برش از لیموترش تازه درون آن بیندازید.
- مرحلهی دوم: در ادامه، چند شاخه آویشن خشکشده و پودر نشده را به همراه روغن زیتون درون ظرف بریزید. این مواد طعم ماهی را بهکلی عوض کرده و خوشایند میکنند.
- مرحلهی سوم: پس از طی زمان تقریبی ۳ الی ۴ ساعت، تابه را روی حرارت گذاشته و ابتدا مایع روغنی مرینیت را درون تابه به مدت ۵ دقیقه گرم کنید. سپس فیله ماهی را به همراه قالب کره درون تابه انداخته و یکبار آن را زیرورو کنید.
- مرحلهی چهارم: در اوایل پخت ماهی، نمک و فلفل سیاه را نیز روی آن پاشیده و در نهایت، مقداری آب را به تابه اضافه کنید. دقت داشته باشید که حرارت شعله را تمام مدت با کم تنظیم کنید تا ماهی در آب، با ملایمت مغزپخت شده و نرم شود. زمانی که آب تابه تماما بخار شد، آن را از روی حرارت بردارید.
درستکردن ماهی سالمون گریلشده
شاید فکر کنید گریل کردن ماهی سالمون کار مشکلی بوده و بهخوبی مغزپخت نمیشود، اما باید بگوییم هرچه که باشد گوشت سالمون بهاندازه گوشت قرمز که محکم و سفت نیست! بنابراین با یک مرینیت ساده و قدری ظرافت، این کار شدنی و اتفاقا راحت است. همچنین در مورد گریل کردن ماهی سالمون، برخی بر این باورند که باید پوست ماهی جدا شود که ما موافق نیستیم. زیرا پوست ماهی گریلشده به خوشمزهترین قسمت آن تبدیل خواهد شد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله سالمون با پوست | ۴ تکه |
روغن زیتون | یک فنجان |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | یک قاشق غذاخوری |
عسل | یک قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
جعفری و شوید | به میزان دلخواه |
تکههای لیمو، نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل پخت ماهی سالمون گریل
گریل کردن، یکی از روشهای جذاب برای طبخ مواد غذایی است که در بخش زیر ماهی سالمون را با این روش طبخ میکنیم:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار میبایست فیلهها را قبل از گریل کردن، مرینیت کنید. بدین منظور جعفری و شوید خردشده را به همراه روغن زیتون در ظرفی بریزید.
- مرحلهی دوم: اکنون پوست سیرها را کنده و آنها را رنده ریز بزنید و به همراه سس سویا به ظرف مرینیت منتقل کنید.
- مرحلهی سوم: در ادامه عسل بدون موم را نیز به مواد اضافه کنید. لیموی تازه را برش زده و آب آنها را بهصورت تازه و بدون هسته به مابقی مواد اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی مواد را با هم زدن یکدست کرده و فیلهها را درون ظرف قرار دهید. برای تکمیل مراحل مرینیت، چند برش نیمدایرهای از لیمو را نیز روی فیلهها قرار داده و ظرف مرینیت را با سلفون بپوشانید.
- مرحلهی پنجم: پس از طی زمان لازم، ماهی سالمون را با تابه مخصوص گریل کردن یا زغال چوب و توری، گریل کنید. در این مدت یادتان باشد که با براش آشپزی، مایه مرینیت را روی ماهی برسکشی کنید.
طرز تهیه ماهی سالمون به روش سرخ کردن
درحالیکه سرخ کردن ماهی ممکن است سادهترین روش پخت آن به نظر برسد، اما باید تمام مدت مراقب باشید که ماهی بیش از حد برشته و حتی سوخته نشود. چه شعله گاز را کم قرار میدهید یا زیاد، درهرصورت وقتی از تابه استفاده میکنید، مرتبا به فرایند پختوپز توجه کنید، زیرا در غیر این صورت با یک فیله ماهی خشک و سفت مواجه خواهید شد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله نازک سالمون | ۴ تکه |
روغن زیتون | یک پیمانه |
لیموترش | ۳ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل طبخ ماهی سالمون سرخشده
برای طبخ ماهی سالمون به روش سرخ کردن در تابه، مراحل ساده زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: جالب است بدانید که برای سرخ کردن ماهی سالمون در تابه نیازی به مرینیت هم میتواند نباشد. به این صورت که ابتدا یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار داده و تقریبا مقدار زیادی در آن روغن بریزید.
- مرحلهی دوم: در این مدت، فیلهها را با قدری روغن زیتون ماساژ داده و سپس آنها را در تابه قرار دهید. اکنون دما را روی حرارت بالا تنظیم کنید و یک طرف ماهی را بپزید. بالابردن دمای تابه باعث میشود که سطح بیرونی ماهی ترد شود و درعینحال، داخل ماهی را به طرز ظریفی نرم نگه میدارد.
- مرحلهی سوم: درحالیکه ماهی در حال پختن است، روی آن نمک و فلفل بپاشید. سپس فیله را برگردانید و فرصت دهید تا طرف دیگر آن نیز بپزد. در نهایت پس از پخت، ماهی را از تابه خارج کرده و با یک لیموترش تازه سرو کنید.
درستکردن ماهی سالمون در فر
اینکه تصمیم دارید از فر برای پخت ماهی استفاده کنید، میتواند یکی از سالمترین راهها برای طبخ آن باشد. در ادامه، دقت داشته باشید که میتوانید سبزیجات دیگر را نیز همراه با ماهی درون فر بپزید که ما از ذکر آنها در جدول مواد اولیه خودداری کردهایم.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله سالمون | ۴ تکه |
عسل | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
کلم بروکلی | به مقدار دلخواه |
روغن، نمک، فلفل | به میزان لازم |
مراحل طبخ ماهی سالمون در فر
برای پخت ماهی سالمون در فر مراحل ساده زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا فیلهها را با عسل، سیر و سس سویا ماساژ دهید. سپس برای اینکه مواد بهخوبی به خورد ماهی سالمون بروند، ظرف مرینیت را برای مدت یک شب درون یخچال قرار دهید.
- مرحلهی دوم: ماهی سالمون را با پوست به سمت پایین روی یک ورقه پخت نچسب قرار دهید. اگر ترجیح میدهید پوست ماهی را جدا کنید، حتما قبل از پخت این کار را انجام دهید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید و ماهی سالمون را حدود ۱۵ دقیقه در آن بپزید. (یادتان باشد ماهی وقتی کاملا پخته شد باید نارنجیرنگ به نظر برسد.)
- مرحلهی چهارم: درحالیکه ماهی در حال پختن است، پیشنهاد میکنیم برنج خود را بپزید و کلم بروکلی را نیز بخارپز کنید. در نهایت، خواهید دید که یک وعدهغذای غنی از پروتئین و کم کربوهیدرات برای سرو کردن دارید.
طرز تهیه ماهی سالمون درون کاغذ یا پاپیلوت
روش درون پاپیلوت یا درون کاغذ، یک روش ساده و ظریف فرانسوی برای پخت مواد پروتئینی مانند ماهی با پوست است. در این روش مبتکرانه، غذا توسط بخار محبوس شده در داخل کاغذ پخته میشود. ازآنجاییکه بیشتر انواع ماهی، از جمله ماهی آزاد و سالمون، به پخت بیش از حد، حساس هستند، این روش به شما امکان میدهد تا ماهی را باظرافت و بخار ملایم بپزید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله سالمون | ۴ تکه |
لیموترش تازه | ۳ عدد |
زنجبیل | یکتکه متوسط |
سیر | ۳ حبه |
روغن، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل پخت ماهی سالمون با پاپیلوت
یکی از روشهای محبوب پخت ماهی و گوشت، درون کاغذ مخصوص پخت است که در بخش زیر توضیح دادهایم:
- مرحلهی اول: ابتدا کاغذ را پهن کرده و ماهی تمیز شده را در یک طرف آن قرار دهید. سپس برشهای لیمو، زنجبیل رنده شده، حبههای سیر، روغن و ادویههای موردنظر مانند نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. علاوهبرآن یادتان باشد که در انتخاب دیگر چاشنیها و سبزیجات، مانند کلم و گوجهفرنگی کاملا مختار هستید.
- مرحلهی دوم: کاغذ را تاکرده و ماهی را بهخوبی بپوشانید. در ادامه، با استفاده از نوک انگشتان، لبههای آن را محکم تا کنید تا بهخوبی مهروموم شود.
- مرحلهی سوم: کیسه کاغذی را روی ورقه پخت یا سینی فر قرار داده و به فر منتقل کنید. خواهید دید که با این روش ظرف مدت کمی، ماهی سالمون پخته شده و بهراحتی گوشت آن با چنگال قابل ریشریششدن است.
درستکردن ماهی سالمون با هوا پز یا ایرفرایر
پختن مواد غذایی با ایرفرایر یا هوا پزها مزیتهای متعددی دارد. برای مثال مقدار کالری و چربی غذاها را کاهش داده و شیوهای سالمتر بهجای سرخ کردن در روغن فراوان است. بااینحال، ماهیهای سرخشده با این ابزار به طور خاص میزان محصولات اکسیداسیون کلسترول یا COP را که با بیماریهای قلبی و کلسترول بالا مرتبط هستند، افزایش میدهند و از طرفی، اسیدهای چرب امگا ۳ سالم را در ماهی کاهش میدهند. البته نگران نباشید چراکه میتوانید در رسپی موردنظر از افزودن جعفری یا پیازچه تازه برای کاهش مقدار COP استفاده کنید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله ماهی | ۴ تکه |
روغن زیتون | نصف پیمانه |
شکر قهوهای | یک قاشق غذاخوری |
نمک کوشر | ۲ قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه | یک قاشق مرباخوری |
جعفری | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه ماهی سالمون با هوا پز یا ایرفرایر
برای تهیه ماهی سالمون به این شیوه، مراحل ساده زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: قبل از هر کاری، دستگاه ایرفرایر را روشن کرده و آن را با دمای ۴۰۰ درجه از قبل گرم کنید. با این کار، فرایند پختوپز تسریع شده و همچنین از پخت یکنواخت فیله سالمون اطمینان حاصل میشود.
- مرحلهی دوم: اکنون ماهی سالمون را قبل از قراردادن درون دستگاه با ترکیب روغن، شکر، نمک و فلفل رومال کرده و سپس درون دستگاه قرار دهید.
- مرحلهی سوم: ماهی را بهگونهای که پوست آن به سمت پایین باشد در دستگاه قرار داده و در دمای ۴۰۰ درجه به مدت ۷ تا ۹ دقیقه (تا زمانی که داخل آن صورتی کمرنگ شود) بپزید. در نهایت، میتوانید ماهی پخته را با جعفری خردشده سرو کنید.
درستکردن ماهی سالمون کبابی
روش کباب کردن همیشه برای درستکردن غذاها جذاب بوده، ازاینرو تصمیم داریم تهیه ماهی سالمون کبابی را برایتان شرح دهیم:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله ماهی | ۵۰۰ گرم |
روغن زیتون | نصف فنجان |
شکر قهوهای | یک قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و قرمز، آبلیمو | به میزان لازم |
مراحل درستکردن ماهی سالمون کبابی
برای طبخ ماهی سالمون بهصورت کبابی و روی زغال، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ برش زدن فیلهها رفته و آنها را به صورتی که برای سیخ زدن مناسب باشند، برش بزنید.
- مرحلهی دوم: کاسهای بزرگ را انتخاب کرده و روغن زیتون را به همراه نمک، فلفلها، شکر قهوهای و سس سویا ترکیب کنید.
- مرحلهی سوم: در ادامه سیرها را اسلایس کرده و به همراه آبلیمو درون ظرف بریزید. حال بایستی تکههای فیله را به ظرف اضافه کرده و پس از خوب آغشته کردن آنها با مواد مرینیت، درب ظرف را گذاشته یا از سلفون برای پوشاندن دهانه ظرف استفاده کنید.
- مرحلهی چهارم: پس از طی ۳ الی ۴ ساعت، فیلهها را به سیخ کشیده و آنها را روی زغال سرخ، کباب کنید. پیشنهاد میکنیم در لابهلای فیلهها از سبزیجاتی چون فلفلدلمهای رنگی و پیاز نیز استفاده کنید.
طرز تهیه ماهی سالمون سوخاری
اصولا همه ما انواع سوخاریها را دوست داریم و دراینبین، طبخ ماهی سالمون بهصورت برشته و سوخاری نیز طرفداران مخصوص به خود را دارد. ازاینرو همراه ما باشید تا با مواد اولیه تهیه سالمون سوخاری آشنا شوید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
فیله ماهی | ۵۰۰ گرم |
آرد سوخاری | ۲ پیمانه |
روغن زیتون | ۴ پیمانه |
پودر سیر | یک قاشق غذاخوری |
تخممرغ | ۲ عدد |
آرد سفید | یک پیمانه |
پودر آویشن، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل درستکردن ماهی سالمون سوخاری
برای طبخ ماهی سالمون بهصورت سوخاری با آرد و تخممرغ، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار فیلههای ماهی را پس از شستن، به قطعات دلخواه برش بزنید. سپس ظرفی را برای درستکردن مواد مرینیت مهیا کنید. تکههای ماهی را در ظرف قرار داده و با ترکیب روغن زیتون، پودر سیر، پودر پیاز و ادویههایی چون نمک، فلفل و پودر آویشن، ماهی را مزهدار کنید.
- مرحلهی دوم: پس از طی زمان لازم، فیلهها را درون ظرف آرد سفید که دستکم یکبار الک شده است قرار داده و سپس به ظرف تخممرغ منتقل کنید.
- مرحلهی سوم: پس از اینکه فیلهها با تخممرغ رومال شدند، آنها را در ظرف آرد سوخاری انداخته و با آرد سوخاری دورتادور آنها را خوب کاور کنید.
- مرحلهی چهارم: اکنون بایستی تابهای تقریبا گود یا یک قابلمه را مهیا کنید و به میزان زیادی در آن روغن بریزید. حرارت را در ابتدا زیاد قرار دهید تا روغن داغ داغ شود. در ادامه فیلهها را درون آن با روغن داغ مغزپخت کنید. در انتها پیشنهاد میشود ماهی سالمون سوخاری را با سس میل کنید.
نکاتی که باید درباره ماهی سالمون و روشهای پخت آن بدانید
لطفا برای تکمیل این آموزش، نکات زیر را نیز مدنظر قرار دهید:
- هنگام خرید ماهی سالمون دقت داشته باشید که ماهی قزلآلای رنگشده را بهجای ماهی سالمون اصل اشتباه نخرید.
- با اینکه میتوان پوست ماهی سالمون را بهراحتی جدا نمود، اما پیشنهاد میکنیم از دور ریختن آن خودداری کنید. چراکه پس از پخت به هر روشی، مزه بسیار خوبی به ماهی میدهد.
- معمولا بهتر است ماهی سالمون را برای مدت چند ساعت در مواد مرینیت بخوابانید تا خوب طعمدار شود. درصورتیکه وقت کافی برای این کار ندارید، روش سرخ کردن در تابه را تنها با روغن زیتون، نمک و فلفل پیش بگیرید.
- استفاده از لیموترش تازه را به آبلیمو کارخانهای ترجیح دهید و در صورت نبود آن میتوانید از دیگر مواد اسیدی و مجاز استفاده کنید.
- برای مرینیت ماهی سالمون، اگر سیر تازه در دسترس نبود میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.
- بهتر است همراه با ماهی سالمون، سبزیجات دیگر را نیز سرو کنید تا بشقاب سرو شما زیباتر شده و خواص غذا افزایش یابد.
شما کدامیک از شیوههای طرز تهیه ماهی سالمون را میپسندید؟
همانطور که در این مطلب مشاهده کردید برای ماهی سالمون دوستداشتنی، روشهای پخت بسیاری وجود دارد. شما میتوانید هرکدام از این راهها را باتوجهبه وسایل و امکاناتی که در اختیار دارید انتخاب کرده و یک وعده خوشمزه و مقوی ماهی سالمون را برای خودتان تهیه کنید. بدین منظور مسلما برای تهیه خود ماهی و در ادامه مواد مرینیت، به خریدکردن نیاز پیدا میکنید.
به همین خاطر ما سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ را برای تهیه اقلام موردنیاز به شما معرفی میکنیم، تا در کسری از زمان، تمام آنها درب منزلتان دلیوری شود. از طرفی اگر وقت کافی نداشته یا پخت ماهی سالمون برایتان دشوار است میتوانید از سرویس غذای اسنپ استفاده کرده و ماهی سالمون را با هر روشی که دوست دارید، پخته و طعمدار تحویل بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید