طرز تهیه نان پنجره‌ای لذیذ با شیر و نشاسته ذرت

تهیه شیرینی نان پنجره‌ای با شیر و نشاسته ذرت

احتمالا شیرینی نان پنجره‌ای را وقتی به برخی از شهر‌ها مانند یزد، کرمان، شیراز و اطراف آن‌ها سفر کرده‌اید، دیده‌اید. این شیرینی با آن ظاهر جذاب و زیبایش حتی در کشور‌هایی چون نروژ و اسپانیا نیز طبخ شده و البته خاستگاه آن را به ایران نسبت می‌دهند. بافت مایه این شیرینی به‌قدری نرم است که نمی‌توان با دست به آن فرم داد، ازاین‌رو حتما به قالب‌های مخصوص پخت این شیرینی نیاز پیدا خواهید کرد.

البته می‌توان از قیف و ماسوره نیز برای فرم دادن و اضافه‌کردن آن به روغن در حال جوشیدن استفاده نمود که در این صورت اسم نان پنجره‌ای دیگر به کارش نمی‌آید! بدین ترتیب، برای آشنا شدن با طرز تهیه نان پنجره‌ای خوشمزه که رسپی ساده‌ای داشته و در کمترین زمان ممکن مهیا می‌شود، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای درست‌کردن نان پنجره‌ای

مواد لازم جهت تهیه شیرینی نان پنجره‌ای

در دستور تهیه نان پنجره‌ای که کمی پیش‌تر مطالعه خواهید کرد، از شیر استفاده شده است. بدانید که برای این ماده یک جایگزین وجود دارد و آن ماست است. تفاوتی که این دو ماده در طرز تهیه نان پنجره‌ای ایجاد می‌کنند، به میزان نرمی بافت شیرینی مربوط می‌شود. بدین صورت که اگر از شیر استفاده کنید، نان پنجره‌ای تردتری خواهید داشت و اگر از ماست معمولی استفاده کنید، نان پنجره‌ای بافتی نرم به خود می‌گیرد.

درهرصورت، ترجیح می‌دهیم دیگر نکات را در بخش مخصوص به خودش بیان کنیم و اکنون توجه شما را به جدول زیر که مربوط به مواد اولیه لازم برای تهیه شیرینی نان پنجره‌ای برای ۶ نفر است جلب کنیم:

مواد لازم مقدار موردنیاز
آرد قنادی یا آرد گندم یک لیوان
نشاسته ذرت نصف لیوان
شیر یا ماست معمولی یک لیوان
تخم‌مرغ ۴ عدد
خاک قند یا پودر قند به میزان لازم
گلاب یک‌سوم فنجان
وانیل یک قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه نان پنجره‌ای به‌صورت گام‌به‌گام

دستور تهیه نان پنجره‌ای به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

اصولا درست‌کردن نان پنجره‌ای جز ساده‌ترین و سریع‌ترین رسپی‌های تهیه شیرینی است که شما می‌توانید آن را پس از مطالعه ۳ دقیقه‌ای بخش زیر، برای خانواده و دوستان خود مهیا کنید. بدین منظور بدون وقت تلف کردن، شما را به مطالعه و پیگیری مراحل زیر دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ نشاسته رفته و آن را با شیر در یک ظرف مناسب مخلوط کنید. پس از قدری هم زدن، گلاب را نیز به آن‌ها اضافه کرده و دوباره مواد را هم بزنید تا به‌خوبی با هم ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون بایستی تخم‌مرغ‌ها را ابتدا در ظرفی دیگر شکانده و سپس به ظرف اصلی اضافه کنید. این کار بدان جهت است که در صورت ماندگی یا خرابی یکی از تخم‌مرغ‌ها، مابقی آن‌ها و در نتیجه تمام مواد شیرینی خراب نشود.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله از دستور تهیه نان پنجره‌ای، بایستی تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به ظرف اصلی منتقل کرده و هر بار مواد را به‌خوبی مخلوط کنید؛ بنابراین از اضافه‌کردن یکباره تمام تخم‌مرغ‌ها پرهیز کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: پس از یکدست شدن مواد، نوبت به اضافه‌کردن آرد می‌رسد. بدین منظور آرد را ترجیحا یک تا دو بار الک کرده و سپس طی چندین مرحله به مواد قبلی اضافه کنید. در ادامه، مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کرده تا بافت نرم و یکدست شیرینی به دست آید.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون بایستی به‌منظور اینکه عطر شیرینی نان پنجره‌ای که درست می‌کنیم، خوشایند و مطبوع بوده و از بوی زهم تخم‌مرغ‌ها کاسته شود، مقداری وانیل را روی سطح آن به‌صورت پخش اضافه کنید. یادتان باشد دوباره مواد را با هم ترکیب کنید.

 

انتخاب شیرینی نان پنجره‌ای به‌عنوان میان وعده و پذیرایی

 

  • مرحله‌ی ششم: تقریبا بخش مهم مراحل درست‌کردن نان پنجره‌ای تمام شده است و به جا‌های جذاب آن رسیده‌ایم. برای ادامه کار بایستی قالب‌های مخصوص تهیه شیرینی نان پنجره‌ای را با هر شکلی که موردعلاقه شماست مهیا کنید. سپس تابه‌ای تقریبا گود را روی حرارت گذاشته و مقدار تقریبا زیادی به‌اندازه ۲ پیمانه در آن روغن بریزید.
  • مرحله‌ی هفتم: پس از اینکه روغن به‌خوبی داغ شد، قالب موردنظر را درون روغن قرار دهید. مدت زمانی به‌اندازه ۸ تا ۱۲ ثانیه برای این کار کفایت می‌کند. در ادامه شما می‌بایست قالب را تا داغ است به درون ظرف مایه نان پنجره‌ای فرو ببرید. دقت داشته باشید این کار را تا لبه‌های قالب انجام دهید و نباید کل قالب را درون ظرف مایه فرو ببرید.
  • مرحله‌ی هشتم: در این مرحله از دستور طرز تهیه نان پنجره‌ای می‌بایست قالب را فورا درون روغن تابه فرو ببرید و با چند بار تکان دادن آن، سعی کنید که مایه نان از قالب جدا شود. حال دوباره مواد را هم زده و با فرو کردن قالب نان پنجره‌ای این رویه را آن‌قدر تکرار کنید تا تمام مایه آن به اتمام برسد.
  • مرحله‌ی نهم: اکنون به دلیل آنکه این شیرینی با روغن درست می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم تمام آن‌ها را روی توری، دستمال مخصوص روغن‌گیری یا دست‌کم، چند عدد دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی‌شان را از دست بدهند. در ادامه، تمام نان‌پنجره‌ای‌های سرخ‌شده را درون ظرفی که خاک قند را درون آن ریخته‌اید بیندازید تا همه طرف آن‌ها خوب با پودر قند کاور شده و مزه شیرین نان به دست آید.

فوت‌و‌فن‌هایی که هنگام درست‌کردن نان پنجره‌ای باید بدانید

نکاتی که هنگام تهیه شیرینی نان پنجره‌ای باید توجه کنید

با اینکه تمام موارد لازم را در دستور تهیه نان پنجره‌ای بیان کردیم، در این بخش علاوه بر چند نکته ریز دیگر، به تأکید موارد مهمی که پیش‌تر اشاره کرده‌ایم نیز خواهیم پرداخت. به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم از بخش زیر نیز غافل نشده تا دست آخر، شیرینی نان پنجره‌ای که عاید شما می‌شود، بهتر از آن چیزی باشد که تصورش را می‌کردید:

  • یادتان باشد در حین سرخ کردن نان‌های پنجره‌ای، هر بار که قرار است قالب را درون‌مایه شیرینی فرو ببرید، حتما آن را با قاشق قدری هم بزنید. چراکه نشاسته موجود در آن، در صورت ر‌ها شدن به‌سادگی ته‌نشین می‌شود.
  • به‌جای نشاسته ذرت می‌توانید از نشاسته گل یا نشاسته گندم نیز استفاده کنید.
  • دقت داشته باشید که مایه شیرینی نان پنجره‌ای قرار نیست؛ مانند بیشتر شیرینی‌ها سفت باشد. در واقع این مایه رقتی دارد که با قاشق مخلوط شده و نیازی به ورز دادن با دست ندارد. به همین دلیل در صورت رقیق بودن، ابدا از آرد بیشتر استفاده نکنید.
  • همان‌طور که پیش‌تر گفتیم می‌توانید به‌منظور طرز تهیه نان پنجره‌ای بدون شیر، از ماست معمولی استفاده کنید.
  • حتما پیش از اضافه‌کردن آرد، ۲ تا ۳ بار آن را الک کنید. بدین ترتیب، از گلوله‌گلوله شدن آن جلوگیری شده و بافت نرم و یکدست نان پنجره‌ای به دست می‌آید.
  • استفاده از گلاب و وانیل را ابدا از دستور تهیه نان پنجره‌ای حذف نکنید، چراکه بوی ناخوشایند و نامطلوب تخم‌مرغ‌ها را می‌گیرند.
  • دقت داشته باشید که نباید تمام قالب نان پنجره‌ای را در ظرف مایه شیرینی فرو ببرید، وگرنه مایه نان وقتی در روغن قرار می‌گیرند از قالب جدا نشده و تا انتها چسبیده به آن سرخ می‌شود.
  • برای خلق رنگ بهتر می‌توانید زعفران را نیز در دستور طرز تهیه نان پنجره‌ای به کار ببرید.
  • در طرز تهیه نان پنجره‌ای یزدی منحصرا از روغن گیاهی خوراکی و شیر کم‌چرب پاستوریزه به همراه دیگر مواد استفاده می‌شود.

شیرینی نان پنجره‌ای، انتخابی ویژه برای پذیرایی!

همه ما کم‌وبیش، خوراکی‌های شیرین خصوصا خود شیرینی را بسیار دوست داریم. باوجوداینکه شیرینی‌ها در طیف وسیعی از اشکال و با تزیین‌های گوناگون تهیه شده و جذابیت خود را دارند، نمی‌توان لزوم تنوع بیشتر و سهولت در تهیه را نادیده گرفت. شیرینی نان پنجره‌ای با آن ظاهر جذاب و هوس برانگیزش که برای آماده‌شدن نه وقت زیادی از شما می‌گیرد و نه به فر و همزن برقی نیاز دارد، نمونه بسیار خوبی است که می‌توانید تهیه آن را برای دورهمی بعدی، تدارک ببینید.

بدین منظور باتوجه‌به اینکه هم‌اکنون دستور تهیه نان پنجره‌ای را می‌دانید، می‌توانید برای فراهم‌کردن مواد موردنیاز تهیه این شیرینی به سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ اعتماد کنید، تا در کسری از زمان همه آن‌ها را به دستانتان برسانند. از طرف دیگر، اگر دلتان حجم زیادی از این شیرینی را می‌خواهد یا وقت کافی برای درست‌کردن نان پنجره‌ای ندارید، پیشنهاد دوم ما استفاده از سرویس غذای اسنپ است؛ بنابراین تنها زحمتی که به گردن شما می‌افتد، یک تماس کوچک است.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *