بدون شک تا به امروز نام هر کیکی را که شنیده باشید، نام کیک رافائلو را نشنیدهاید. شاید در برخورد اول تصور کنید که رافائلو یک مهمان خوشقدوبالا از ایتالیا است؛ اما خیر! کیک رافائلو محصول کشور ترکیه است. نام و طرز تهیه کیک رافائلو را اگر در گوگل جستجو کنید، با نام کیک سفیدبرفی هم روبهرو خواهید شد که به دلیل حضور بادام رُست شده و پودر نارگیل آن را کیک سفیدبرفی مینامند. سرتاپا سفید است و شک نکنید که طعم متفاوت آن شما را متحیر خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه کیک رافائلو
کیک رافائلو که در ادامه، طرز تهیه آن را با هم مرور خواهیم کرد، مواد اولیه بسیار ساده و راحتی دارد، اما تهیه آن بهدقت و صبوری زیادی احتیاج خواهد داشت. این کیک را صرفا با بادام و نارگیل تهیه میکنند که طعمی عجیب و متفاوت دارد و به دلیل استفاده از پودر نارگیل و کاملا سفید بودن آن، سفیدبرفی نیز نامیده میشود. در همین ابتدای امر اجازه بدهید تا به شما هشدار دهیم که رنگ سفیدی که کیک دارد بههیچوجه قابل تغییر نخواهد بود. همچنین عطر و طعمی که کیک رافائل دارد به دلیل حضور پنیر ماسکارپونه و پودر نارگیل است.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
آرد | ۱۱۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
پودر نارگیل | ۵۰ گرم |
پودر بادام درختی | ۵۰ گرم |
تخممرغ | ۳ عدد درشت یا ۶ عدد متوسط |
آب جوش | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن | ۳ قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشقچایخوری |
بکینگ پودر | یک قاشقچایخوری |
مواد اولیه برای فیلینگ و لایه روی کیک | مقدار موردنیاز |
خامه صبحانه | ۲۰۰ گرم |
پنیر ماسکارپونه | یک بسته |
شکلات سفید | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه کیک متفاوت رافائلو
در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم که کیک رافائلو یا کیک سفیدبرفی مراحل متعددی دارد، اما با کمی صبر و حوصله میتوانید یک کیک جذاب، خوش طعم و متفاوت را تهیه کنید. این کیک مواد اولیه زیادی دارد، اما مطمئن باشید که در انتها بعد از آمادهشدن کیک و پرشدن فضای آشپزخانه از عطر آن، متقاعد خواهید شد که انتخاب درست و به جایی داشتید. در ادامه با طرز تهیه کیک رافائلو بهصورت گامبهگام و مرحلهبهمرحله با شما هستیم تا با هم تجربهای متفاوت از یک شیرینیپزی جدید داشته باشیم.
مرحلهی اول: در گام اول از دستور تهیه کیک رافائلو ظرفی مناسب انتخاب کنید و تخممرغها را در ظرف بشکنید. البته باید سفیده و زرده از یکدیگر جدا شوند.
مرحلهی دوم: سفیده تخممرغ جدا شده از زرده را با یکسوم پیمانه شکر مخلوط کرده و سعی کنید با دور تند همزن چند دقیقه این ترکیب را هم بزنید. وقتی که سفیده شما فرم گرفت آن را در یخچال گذاشته اجازه بدهید که استراحت کند.
مرحلهی سوم: در گام بعد از درستکردن کیک رافائلو، زردههای جدا شده از سفیده را با مابقی شکر و نصف یک قاشقچایخوری وانیل بهخوبی مخلوط کنید. این ترکیب را نیز با دور تند همزن، هم بزنید تا در نهایت با یک مخلوط کرمی رنگ و کشدار روبهرو شوید.
مرحلهی چهارم: بعد از آن در هنگام هم زدن زرده و ترکیب آن، ۳ قاشق غذاخوری آب جوش را نیز به زرده اضافه کنید و بهخوبی تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحلهی پنجم: در گام بعد از طرز تهیه کیک رافائلو، ۵۰ گرم از پودر بادام را با نیمی از پودر نارگیل یعنی ۲۵ گرم پودر نارگیل، به مواد خود اضافه کرده و مجددا با دور تند همزن چند دقیقه بهخوبی ترکیب کنید.
مرحلهی ششم: بعد از ترکیبشدن مواد نامبردهشده، ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع را نیز که البته بهتر است دمای آن به دمای محیط رسیده باشد به این ترکیب اضافه کرده و همچنان عمل هم زدن را ادامه دهید.
مرحلهی هفتم: بعد از آن ۱۱۰ گرم آرد را با یک قاشقچایخوری بکینگ پودر مخلوط کنید و سه بار آرد را الک کنید. الک کردن آرد در طرز تهیه انواع کیکها و شیرینیها به شما کمک میکند که شما آردی کاملا یکدست و لطیف داشته باشید.
مرحلهی هشتم: بعد از اینکه ترکیب بکینگ پودر و آرد را سه مرتبه الک کردید این آرد را در ۲ الی ۳ قسمت به مواد اضافه کنید. در ادامه با استفاده از یک لیسک آشپزخانه مجددا تمام مواد را با آرد و بکینگ پودر مخلوط کنید تا اینکه تمام مواد بهخوبی با یکدیگر ترکیب شوند. در پایان این مرحله شما تقریبا یک خمیر سفیدرنگ خواهید داشت.
مرحلهی نهم: سفیده تخممرغ را که در یخچال استراحت کرده خارج کرده و در دو یا سه مرحله به مواد آماده شده اضافه کنید و مجددا تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. اما دقت کنید که پف سفیده نخوابیده و از بین نرود.
مرحلهی دهم: در گام بعد از طرز تهیه کیک رافائلو، کف قالب خود را کاغذ روغنی پهن کنید و کمی سطح کاغذ روغنی را چرب کنید. سپس مواد کیک آماده شده را درون قالب بریزید. در حین آمادهکردن قالب بهتر است فر را روشن کنید و اجازه بدهید که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدتزمان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه محیط فر گرم شود.
مرحلهی یازدهم: بعد از آن قالب را درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار گرفته و بهخوبی پخته شود. بعد از پختهشدن، کیک را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا بهخوبی خنک شود. وقتی که کیک رافائلوی شما خنک شد، آن را از برش داده و به سه قسمت و ۳ لایهنازک تقسیم کنید. تا این مرحله، کیک شما آماده شده و باید بعد از آن به سراغ مواد فیلینگ یا رویه کیک بروید.
مرحلهی دوازدهم: در این قسمت از دستور تهیه کیک رافائلو برای آمادهسازی مواد فیلینگ، شکلات سفید و خامه را در ظرفی جداگانه قرار بدهید و به روش بن ماری آنها را ذوب کنید. در این روش، ظرف حاوی شکلات و خامه صبحانه باید روی بخار کتری یا سماور قرار بگیرد تا بهواسطه گرمای بخار آب، ذوب شوند.
مرحلهی سیزدهم: بعد از ذوب شدن شکلات سفید و خامه، اجازه بدهید این ترکیب کمی خنک شود و سپس آنها را با هم مخلوط کنید.
مرحلهی چهاردهم: در ادامه درستکردن کیک رافائلو یک بسته پنیر ماسکارپونه را آماده کرده و ترکیب خنک شده شکلات سفید و خامه را با پنیر ماسکارپونه بهخوبی مخلوط کنید. چند دقیقه با دور تند همزن این ترکیب را هم بزنید تا کاملا یکدست و لطیف شود.
مرحلهی پانزدهم: بعد از اینکه مواد فیلینگ کیک رافائلو آماده شد، کیکهای برش خورده را بهوسیله شیر معمولی یا شیر نارگیل کمی مرطوب کنید. سپس مواد فیلینگ را درون قیف ریخته و برشهای کیک را با مواد فیلینگ پوشش دهید. با استفاده از یک لیسک پوشش فیلینگ را بر روی لایههای کیک صاف کنید. در نهایت برشها را بر روی یکدیگر قرار داده و مجددا سطح نهایی کیک را با یکلایه فیلینگ پوشش دهید. در آخر کار با پودر نارگیل سطح کیک خود را کاملا تزیین کرده و بپوشانید. کیک رافائلو شما آماده شد، نوش جان!
کیکی خوش قلب و خوشنام، رافائلو
در این مطلب دستور تهیه کیک رافائلو و مراحل آمادهسازی آن را با هم گامبهگام جلو بردیم. بد نیست بدانید که شما در میانلایههای کیک رافائلو علاوه بر مواد فیلینگ میتوانید از پودر نارگیل نیز استفاده کنید. ضمن اینکه بهتر است مواد فیلینگ برای مدتزمان ۲ یا ۳ ساعت در یخچال استراحت کرده و قوام بیاید. ضمنا میتوانید بهجای پنیر ماسکارپونه از پنیر خامهای استفاده کنید و در نهایت در زمان تهیه فیلینگ بهتر است که مواد شما به دمای محیط رسیده باشند.
حال، اگر دلتان میخواهد این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن را در دسترس ندارید، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس خرید شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
1 دیدگاه
ایده هاتون خیلی جالبه، این کیک شبیه چیز کیک هم هست، درهر صورت متشکرم