زمانی که بین دو ماشین تصادفی صورتی میگیرد، فردی که مقصر تصادف بوده نیز ممکن است دچار آسیبهای مالی و جانی شود. گاهی نیز ممکن بوده تصادف بهقدری سنگین باشد که راننده مقصر فوت کرده یا ازکارافتاده شود. در این شرایط است که پای بیمه حوادث سرنشین و راننده به میان میآید. اما این بیمه چیست و شامل چه مواردی است؟ پاسخ این سؤال را در این مطلب برای شما عنوان کردهایم:
بیمه حوادث سرنشین چیست؟
بیمه حوادث زیرمجموعه بیمه شخص ثالث است. شخص ثالث بهنوعی از بیمه گفته میشود که در زمان حوادث خسارات را جبران میکنند. حال فرد ثالث میتواند راننده یا سرنشینان خودرو چه در ماشین فرد مقصر و چه در ماشین فرد روبهرو باشد. در بیمه شخص ثالث تمام مشکلات مانند فوت، ازکارافتادگی، نقصعضو و همچنین خساراتی که به فرد زیاندیده وارد شده، تحت پوشش قرار میگیرد.
بیمه سرنشین زیرمجموعهای از شخص ثالث است. این بیمه نهتنها خسارات مالی و جانی افراد زیاندیده بلکه هرآنچه که مربوط به خودروی مقصر است را نیز تحت پوشش قرار میدهد؛ بنابراین حتی اگر خسارتی به ماشین فرد مقصر یا خود او وارد شود، نیز هزینه آن پرداخت خواهد شد.
در گذشته بیمه شخص ثالث و حوادث سرنشین بهصورت جداگانه بود و افراد مجبور بودند با تهیه هر دوی آنها خود را بیمه کنند. اما اکنون دیگر این بیمه زیرمجموعهای از شخص ثالث است.
بیمه حوادث سرنشین چه هزینههایی را پوشش میدهد؟
در این بخش از مقاله به شما خواهیم گفت که بیمه حوادث سرنشین چه هزینههایی را پوشش خواهد داد:
- فوت: اگر راننده خودروی مقصر فوت کند، این بیمه غرامتی را به خانواده او پرداخت خواهد کرد.
- نقصعضو: در صورت ایجاد نقصعضو، هزینههای مربوط به آن پرداخت خواهد شد.
- ازکارافتادگی کامل یا جزئی: در این شرایط نیز پرداختی بیمه مانند دیه کامل است.
- هزینههای پزشکی: این هزینه نیز شامل درمانهای سرپایی و بستری میشود.
- دیه جراحت: بر اساس مقادیر عنوان شده برای دیه پرداخت خواهد شد.
مراحل دریافت خسارات از بیمه حوادث سرنشین
برای آنکه بتوانید خسارت خود را از بیمه دریافت کنید، باید در مرحلهی اول مدارک زیر را آماده کنید.
مدارک لازم برای دریافت خسارت از بیمه حوادث سرنشین عبارتاند از:
- اصل و کپی بیمهنامه شخص ثالث
- اصل و کپی گواهینامه راننده
- اصل و کپی کارت شناسایی و خودروی راننده
- کروکی پلیس
- گزارش اولیه پلیس
- اوراق بازجویی
اگر راننده دچار نقصعضو، جراحت یا هزینههای پزشکی شده باشد، باید مدارک زیر را نیز به آن اضافه کند:
- اصل و کپی صورتحسابهای درمان
- اصل و کپی نظر پزشک قانونی یا پزشکی که بیمهگر معرفی میکند.
اگر راننده فوت شده باشد، اطرافیان او با ارائه مدارک زیر میتوانند، خسارات را دریافت کنند:
- کپی برابر اصل برگه معاینه جسد
- کپی برابر اصل جواز دفن
- کپی برابر اصل گواهی فوت
- گواهی انحصار وراثت نامحدود
- کپی برابر اصل، کارت ملی و شناسنامه متوفی
- کپی شناسنامه اولیا دم
اکنون باید با دردستداشتن مدارک خود به مراکز بیمهای بروید که در شهرتان قرار دارد. در همان هنگامی که خسارات شما پرداخت میشود، میتوانید مبالغ مربوط به شخص ثالث را نیز پرداخت کنید. بقیه مراحل توسط خود مراکز بیمه انجام خواهد شد.
نکاتی مهم برای دریافت بیمه حوادث سرنشین
- خساراتی که به خودروی شما پرداخت میشود، تنها مربوط به مواردی است که در اثر تصادف ایجاد شده باشد.
- اگر بیمه شخص ثالث را نداشته باشید، هیچگونه پرداختی به شما ارائه نخواهد شد.
- بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است که تمامی رانندگان باید آن را برای خود فعال کنند.
- پرداختی که برای خسارات وارد شده به راننده ماشین ارائه میشود، باتوجهبه شدت تصادف و زمانی که حادثه اتفاق افتاده متفاوت است.
- خسارتی که در این شرایط پرداخت میشود، تنها مربوط به زمانی است که راننده گواهینامه داشته یا مشروبات الکلی را در زمان تصادف مصرف نکرده باشد.
- برخی افراد تصور میکنند که افراد سرنشین در ماشین خودروی مقصر نیز تحت پوشش حوادث سرنشین هستند، درصورتیکه هزینه مربوط به این افراد مربوط به بیمه شخص ثالث است. بیمه حوادث سرنشین تنها مربوط به راننده مقصر خواهد بود.
- بیمه حوادث سرنشین تنها مربوط به شخص راننده است. فردی که میخواهد بدنه ماشین خود را بیمه کند باید از بیمه بدنه بهصورت جداگانه استفاده کند.
- بیمه شخص ثالث اجباری بوده و بیمه حوادث سرنشین نیز یک پوشش از این بیمهنامه است؛ بنابراین بهنوعی میتوان آن را نیز اجباری دانست.
- مبنای محاسبه دیه در این موارد، ماههای غیر حرام است. مبلغی که در سال ۱۴۰۲ برای دیه عنوان شده برابر با ۹۰۰ میلیون تومان است.
وظایف بیمهگر در بیمه حوادث سرنشین
- بیمهگذار باید حادثه را در عرض ۲۴ ساعت به بیمهگر اطلاع دهد. اگر فرد فوت کرده باشد، ممکن است نیاز به کالبدشکافی قبل از دفن باشد.
- بیمهگذار باید سریعا به یک بیمارستان منتقل شده و کلیه اطلاعات درمان به بیمهگر ارائه شود.
- بیمهگر و پزشکان میتوانند با معاینه دقیق میزان صدمات وارد شده را بررسی کنند.
- در صورت فوت راننده، بیمهگر حتی میتواند برای کالبدشکافی جسد را از خاک بیرون آورد. در این شرایط هزینهها به عهده اطرافیان بیمهگر است.
چند امتیاز ویژه پس از دریافت بیمه حوادث سرنشین
- استفاده از تخفیفات: این امتیاز به افرادی تعلق میگیرد که در طول مدت بیمه، خسارتی به آنها وارد نشده باشد. در این صورت تخفیفی به او تعلق خواهد گرفت.
- امکانات غیرحضوری: ویژگی خوب دیگری که در مورد این بیمه وجود دارد، امکان ارائه خدمات بهصورت کاملا غیرحضوری است. شما میتوانید با یک تماس تلفنی یا با استفاده از خدمات الکترونیک بهراحتی کارهای مربوط به بیمه را انجام دهید.
سخن پایانی
تا زمانی که مشکلی برای ما پیش نیاید فکر پرداخت مبالغی برای دریافت خدمات بیمه، کمی آزاردهنده است. اما خدمات پس از آن، پرداختیها و امکاناتی که این بیمهها تحت شرایط مختلف به شما ارائه میدهند، مطمئنا بسیار بیشتر از آن مبالغی است که بهصورت ماهانه پرداخت میکنید. بیمه حوادث سرنشین، یک اطمینان برای تمام افرادی است که سوار بر خودروی خود هستند. این بیمه زیرمجموعه شخص ثالث بوده و برایناساس هر فردی که دارای یک خودرو باشد، از این بیمه نیز بهرهمند خواهد شد. اگر میخواهید بیمه حوادث سرنشین را فعال کنید، میتوانید از سرویس بیمه اسنپ استفاده کنید. همچنین تجربیات خود از این بیمه و همچنین دریافتی و پرداختیهایتان را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید