کیک موکا یکی از میان وعدهها و دسرهای دلپذیر، خوشعطر و لذیذی است که در سراسر دنیا طرفداران بیشماری دارد. در حالت کلی در میان شیرینیهای متنوع و متعددی که در تمام دنیا رواج دارند، کیکها به لحاظ تنوع در طعم، رنگ و حتی شکل و ظاهر، بسیار دوستداشتنی هستند. این خوراکیهای لطیف با طعمهای خامهای، میوهای، شکلاتی، پنیری و غیره هرکدام طرفداران فراوانی دارند. کیک موکا موردعلاقه افرادی است که قهوه و شکلات را دیوانهوار میپرستند. این کیک بهراحتی در منزل تهیه میشود و میتواند یک دسر غافلگیرکننده و جذاب برای مهمانیهای شما باشد. خصوصا اگر عطروطعم شکلات و قهوه، شما را از خود بیخود میکند.
مواد لازم برای تهیه کیک موکا
مواد اولیه برای درستکردن کیک موکا همانند سایر کیکها است. فقط قبل از شروع به کار باید دمای مواد را به دمای محیط برسانید. یعنی حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع پختن کیک، تمام مواد را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند. همچنین به شما توصیه میکنیم که همانند طرز پخت هر کیک و شیرینی دیگری، آرد و مواد خشک مانند پودر قهوه و کاکائو را حتما ۳ بار الک کنید. این کار باعث میشود تا آرد شما سبک شده و هواگیری شود که در نتیجه بافت کیک سبکتر و لطیفتر خواهد شد. در ادامه مواد اولیه برای پخت کیک موکا را با هم مرور خواهیم کرد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
آرد سفید | ۲ پیمانه و نیم |
شیر داغ | ۴/۱ پیمانه |
تخممرغ | ۶ عدد |
شکر | یک پیمانه |
قهوه فوری | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | ۵/۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای سس موکا | مقدار موردنیاز |
خامه قنادی | ۴/۱ پیمانه |
شکلات تختهای | یک قاشق مرباخوری |
قهوه فوری | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک موکا
اولین نکته که در تهیه و پخت کیک باید به آن توجه کنید این است که یک ترازوی دیجیتال و همچنین پیمانههای کاملا استاندارد برای آشپزی و شیرینیپزی داشته باشید. محاسبه اندازههای دقیق در شیرینیپزی و کیکپزی اهمیت زیادی دارد.
سعی کنید یک ترازوی دیجیتال تهیه کنید. افراد زیادی هستند که طرز درست و صحیح استفاده از پیمانهها را نمیدانند. بهخاطر همین به شما توصیه میکنیم حتما یک ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
ضمن اینکه اگر تمایل داشتید تا از پیمانهها برای اندازهگیری استفاده کنید، بهتر است مواد خشک مانند پودر کاکائو و آرد را قبل از اندازهگیری با قاشق خوب هم بزنید. این کار سبب میشود که مواد فشرده شوند. ضمن اینکه سعی کنید همیشه مواد را با قاشق به داخل پیمانهها بریزید و بههیچعنوان پیمانه را درون مواد خشک نزنید، چون اندازه دقیقی به شما نمیدهد. فراموش نکنید که هیچوقت نباید پیمانه شما گنبدی شکل و سرپر باشد. در ادامه مرحلهبهمرحله با طرز تهیه کیک موکا با شما هستیم.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از دستور تهیه کیک موکا، تخممرغها را در یک ظرف مناسب شکسته و کمی هم بزنید تا سفیده و زرده با هم مخلوط شده و از حالت لختی درآیند.
مرحلهی دوم: سپس شکر و وانیل را به تخممرغ اضافه کنید و با استفاده از دور تند یک همزن برقی به مدتزمان ۶ الی ۷ دقیقه این مخلوط را هم بزنید. در نهایت مایه کیک شما باید کشدار و کرم رنگ باشد.
مرحلهی سوم: در مرحلهی بعد از درستکردن کیک موکا در ظرفی دیگر، بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید. بعد از الک شدن طی ۲ الی ۳ مرحله کمکم این مواد را به مخلوط تخممرغ خود اضافه کرده و با همزن دستی یا لیسک در یک جهت هم بزنید. دقت کنید که آرد باید کاملا با تخممرغ و سایر مواد مخلوط شده و حالت گلوله گلوله نداشته باشد.
مرحلهی چهارم: در مرحلهی بعد از طرز تهیه کیک موکا، شیر را کمی داغ کنید. بعد از گرمشدن شیر، پودر قهوه فوری و همچنین پودر کاکائو را درون شیر ریخته و هم بزنید. این مواد باید بهخوبی با هم مخلوط شوند.
مرحلهی پنجم: بعد از آن با قاشق غذاخوری مایه آماده شده کیک را درون شیر داغ بریزید. ۲ قاشق غذاخوری مایه کیک برای این مرحله کافی است. بعد از آن، تمام مواد را به مایه کیک اضافه کرده و مجددا با استفاده از یک لیسک یا همزن دستی بهخوبی همه آنها را با هم مخلوط کنید.
مرحلهی ششم: در مرحلهی بعد از دستور تهیه کیک موکا، قالب موردنظر خود را انتخاب کرده و سطح درون قالب را کاغذ روغنی قرار دهید. میتوانید بر روی کاغذ روغنی کمی آرد بپاشید یا سطح آن را در صورت تمایل کمی چرب کنید. برای چرب کردن قالب نیز میتوانید از کره سرد استفاده کنید.
مرحلهی هفتم: در گام بعدی از درستکردن کیک موکا، مایه کیک آماده شده را درون قالب ریخته و قالب را چند مرتبه بر روی سطح کابینت بکوبید. این کار سبب میشود تا هوای برجایمانده میان مایه کیک خارج شود.
مرحلهی هشتم: در حین آمادهکردن مایه کیک، فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کرده و ۱۰ دقیقه اجازه بدهید تا محیط فر گرم شود. بعد از آن قالب کیک را در طبقه وسط فر گذاشته و ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا کیک شما بهخوبی پخته و مغزپخت شود.
مرحلهی نهم: بعد از طی شدن مدتزمان ۴۵ دقیقه قالب را از فر خارج کنید و آن را کنار بگذارید تا کیک خنک شود. بعد از خنک شدن، بهراحتی میتوانید کیک را از قالب آن جدا کنید.
مرحلهی دهم: در این قسمت قصد داریم تا تهیه سس کیک را نیز با هم مرور کنیم. در ابتدا، کاسهای آماده کرده و خامه قنادی را در آن بریزید. سپس به روش بن ماری یعنی قرار دادن کاسه بر روی بخار آب کتری یا سماور، اجازه دهید تا خامه شل شود.
مرحلهی یازدهم: بعد از آن شکلات تختهای را نیز در ظرفی دیگر به روش بن ماری آب کرده و به خامه قنادی اضافه کنید. بعد از مخلوط شدن خامه قنادی و شکلات تختهای آب شده، پودر قهوه فوری را به آنها اضافه کرده و مجددا خوب هم بزنید.
مرحلهی دوازدهم: بعد از مخلوط شدن تمام مواد، ظرف را از روی بخار برداشته و در محیط قرار دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن کامل سس، تمام مواد را با همزن برقی و دور تند هم بزنید. مواد باید بهخوبی غلیظ شوند اما نیازی به فرم گرفتن مواد نیست. در نهایت سس کیک موکا شما باید خنک شود تا بتوانید آن را بهآسانی بر روی کیک قرار داده و کیک را با یکلایه سس بپوشانید. کیک موکا آماده شد، نوش جان!
کیک موکا و چند نکته کاربردی
لازم است که برای تهیه کیک موکا چند نکته مهم را به شما گوشزد کنیم:
- نکته اول اینکه در طول مدتزمان هم زدن تخممرغها چند بار همزن خود را خاموش کرده و اطراف ظرف را با لیسک آشپزخانه تمیز کنید. با این کار اجازه نمیدهید که حتی ذرهای از تخممرغ نیز هم نزده باقی بماند. در غیر این صورت حتی با وجود استفاده از اسانسها و وانیل، باز هم کیک شما بوی تخممرغ خواهد گرفت. البته بسیاری از افراد اینگونه تصور میکنند که استفاده از وانیل و اسانس بوی تخممرغ را از بین خواهد برد که این یک تفکر اشتباه است. چیزی که سبب ایجاد بوی بد تخممرغ میشود درست هم نزدن آن است.
- نکته مهم بعد که باید به آن دقت کنید، قالب کیک است. قالب کیک نباید نسبت به مواد کیک زیادی بزرگ یا کوچک باشد. همیشه قالبی را برای تهیه کیک استفاده کنید که بعد از انتقال مواد کیک به قالب، در حدود یکسوم قالب خالی باشد. البته تمام این نکات نیاز به تجربه دارد و بدون شک اگر برای بار اول است که یک کیک تهیه میکنید؛ پس چندان اطلاعات کاملی از قالبها ندارید. مطمئن باشید که بدون شک بعد از چندین بار تهیه کردن کیک با این مورد نیز آشنا خواهید شد.
- نکته بعد که باید به آن دقت کنید جنس قالب کیک است. قالب کیک شما باید جنس مناسبی داشته باشد. قالبها انواع مختلفی دارند، توصیه ما این است که از قالب گالوانیزه استفاده کنید که در تمام فروشگاههای لوازم قنادی موجود است و شکلها و طرحهای مختلفی دارند.
- مورد بعدی اینکه تا زمان پخت کامل کیک، درب فر را بههیچعنوان باز نکنید. اگر درب فر را قبل از اتمام مدتزمان پخت باز کنید، مطمئن باشید تمام زحمات شما به هدر خواهد رفت و کیک پف نمیکند.
- و نکته ناگفته آخر در مورد درستکردن کیک موکا این است که سعی کنید همیشه در پخت کیک و شیرینی از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید، در غیر این صورت نتیجه دلخواه شما حاصل نخواهد شد. حتی اگر تمام نکات را نیز رعایت کنید، استفاده از مواد نامرغوب میتواند، باعث شود که کیک شما بیش از اندازه سفت شده و قابل خوردن نباشد. این یعنی آرد مورداستفاده شما اصلا مرغوب نبوده است.
حسنختام یک پذیرایی مجلل، کیک موکا
در این مطلب از دستور تهیه کیک موکا گفتیم و آن را مرحلهبهمرحله با هم انجام دادیم. سس مورداستفاده برای این کیک را نیز تهیه کردیم و عطر کیک موکا در فضای خانه و آشپزخانه هوش و عقل ما را با خود برد. در نهایت اگر تمایل داشتید تا در یک بعدازظهر خنک بهاری یا یک عصر سرد پاییزی خود را با تهیه کردن کیک موکا سرگرم کنید و مواد اولیه آن را در دسترس نداشتید، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس مواد موردنیاز شما در کمترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید