یکی از تنقلات بسیار پرطرفدار در کشور ایران، برگه زردآلو است. این خوراکی خوشرنگ و خوش طعم را در میان آجیلها بهعنوان یکی از دوستداشتنیترین اقلام تشکیلدهنده آن میتوان نام برد. طعمدهندهای پرطرفدار و معروف که حتی در تهیه غذا نیز از آن استفاده میشود. این چاشنی سنتی کاملا ایرانی به روشهای مختلف مانند قرارگرفتن در مقابل نور آفتاب یا درون میوه خشککن تهیه میشود که ما در ادامه قصد داریم طرز تهیه برگه زردآلو را با شما مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه برگه زردآلو
در ایران باستان برگه زردآلو یا قیسی همنشین و دوست صمیمی ایرانیان در شبهای بلند زمستان بود. آجیلی جذاب که البته طبع سردی دارد و آن را با گردو و پسته نوش جان میکنند. در برخی از موارد محصولات کارخانهای به دلیل استفاده گروهی از نگهدارندهها، باعث آزار ما در زمان خوردن برگه زردآلو میشوند و سرفههای متعدد و مکرری را ایجاد میکنند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا درستکردن برگه زردآلو به روشی راحت آسان و خانگی را برای شما شرح دهیم تا دیگر برای تهیه آن نیازی به خرید از محصولات کارخانهای نداشته باشید و بهآسانی این آجیل خوشرنگ و خوش طعم را هر زمان که نیاز داشتید در منزل تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
زردآلو | ۲ کیلو |
آب | ۵ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
جوهر لیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه برگه زردآلو
برای درستکردن برگه زردآلو در منزل احتیاج به مواد خاص و عجیبی ندارید. بدون شک تا امروز گمان میکردید که تهیه برگه زردآلو یک فعالیت و پروسه کاملا صنعتی است. اما قرار است در این مطلب به شما بگوییم که تهیه برگه زردآلو برای شبهای بلند زمستان و همچنین شب پرخاطره یلدا در منزل اصلا کار سختی نیست و شما امسال میتوانید برای تهیه برگه زردآلو در خانه شخصا اقدام کنید. در ادامه گامبهگام و مرحلهبهمرحله با طرز تهیه برگه زردآلو خانگی و جذاب با شما هستیم تا یک تجربه لذتبخش را با هم داشته باشیم.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از درستکردن برگه زردآلو باید برای اولین قدم شکر و آب را درون یک تابه بزرگ بریزید و آنها را بهخوبی هم بزنید تا با هم ترکیب و مخلوط شوند و بعد از آن این مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید که آب آهستهآهسته به جوش آید.
مرحلهی دوم: بعد از اینکه آب به نقطهجوش رسید، میتوانید به این مخلوط جوهر لیمو را اضافه کنید. بعد از اینکه جوهر لیمو به محلول آب در حال جوش و شکر اضافه شد، اجازه دهید تا تمام مواد در مدتزمان ۵ دقیقه با یکدیگر کاملا بجوشند.
مرحلهی سوم: بعد از طی شدن مدتزمان ۵ دقیقه زردآلوها را درون تابه بریزید و اجازه بدهید که ۴ دقیقه در شربت تشکیل شده از جوهر لیمو، آب و شکر به طور کامل استراحت کنند و تمام شربت کاملا به گوشت و پوست برگههای زردآلو نفوذ کند.
مرحلهی چهارم: بعد از طی شدن مدتزمان ۴ دقیقه حرارت زیر تابه خود را خاموش کرده و اجازه دهید تا زردآلوها چند دقیقه به عبارتی حداقل ۱۰ دقیقه دیگر درون شربت بمانند. بعد از خنک شدن شربت و ازدستدادن حرارت آن، زردآلوها را از درون تابه خارج کنید و آنها را در یک صافی قرار دهید. بهتر است که صافی شما فلزی باشد تا آب برگههای زردآلو سریعتر از آنها جدا شود.
مرحلهی پنجم: بعد از جداشدن شربت اضافه از برگههای زردآلو، این برگهها را جداگانه درون یک سینی فلزی قرار دهید و آنها را در مقابل نور خورشید بگذارید. این کار سبب میشود تا زردآلوها سریعتر برای استفاده آماده شوند. دقت کنید که در زمان قرارگرفتن زردآلوها در مقابل خورشید، مدام آنها را چک کنید تا بیش از اندازه خشک نشوند. البته شما میتوانید آنها را در سینی فر بگذارید و بعد از گرمشدن دمای فر به مدتزمان ۱۰ دقیقه با درنظرگرفتن دمای مورداستفاده، آنها را درون فر نگهدارید تا رطوبت آنها گرفته شود و خشک شوند. همچنین میتوانید آنها را روی شوفاژ یا بخاری با حرارت پایین نیز قرار دهید. اما همچنان تأکید میکنیم که باید بهصورت مداوم برگههای زردآلو را چک کنید تا بیش از اندازه خشک نشده و آب آنها گرفته نشود.
مرحلهی ششم: در مرحلهی بعد از طرز تهیه برگه زردآلو، بعد از اینکه برگهها بهاندازه کافی خشک شدند و آب آنها جمع شد، آنها را بستهبندی کنید و درون یخچال قرار دهید. اگر خواستید برای مدتزمان طولانی از آنها نگهداری کنید، بهتر است بهاندازه هر بار مصرف آنها را درون پلاستیک فریزری بستهبندی کرده و در فریزر نگهداری کنید. این کار سبب میشود که زردآلوها هر بار به میزان مصرف و احتیاج شما از یخچال یا فریزر خارج شوند.
یک نکته مهم در باب تهیه برگه زردآلو
یکی از نکات بسیار مهمی که در درستکردن برگه زردآلو باید به آن دقت کنید این است که برای تهیه آن کیفیت حرف اول را میزند و شما باید دقت کنید که حتما از زردآلوهای مناسب و با کیفیتی استفاده کنید. اگر زردآلوها خیلی نرم باشند یا بیش از حد رسیده شده باشند، در پایان برگههای زردآلو شما کاملا له شده و غیرقابلاستفاده هستند.
برگه زردآلو و یک آجیل پرطرفدار
در این مطلب از طرز تهیه و درستکردن برگه زردآلو گفتیم و اینکه برخلاف تصور بسیاری از افراد، پروسه تهیه این آجیل خوشرنگ و جذاب میتواند بهصورت کاملا خانگی و ایمن نیز طی شود. البته برگههای زردآلو که بهعنوان محصول شرکتی در بازار حضور دارند هم محصولات خوبی هستند. اما درهرحال همانطور که میدانید تهیه آجیلها در منزل طعم بهتری دارد. به این دلیل که شما مطمئن هستید مواد افزودنی مضری به آنها اضافه نشده است.
در نهایت اگر تمایل داشتید تا در منزل برگه زردآلو تهیه کنید؛ اما مواد لازم و اولیه آن را در دسترس نداشتید، جای هیچ نگرانی نیست. با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه بهراحتی میتوانید تمام مواد لازم برای تهیه برگه زردآلو را درب منزل تحویل بگیرید و اعضای خانواده را با یک برگه زردآلو خانگی و خوشرنگ غافلگیر کنید. آجیل یلدای شما آماده است.
دیدگاهتان را بنویسید