همه ما حداقل یک بار گذرمان به رستوران بین جادهای خورده است. مهم نیست که سفر شما کاری است یا برای تعطیلات و تفریح به آنجا میروید، در هر دو صورت شما نیاز دارید که در طول مسیر در یک استراحتگاه توقف کنید. موضوعی که در این بین بسیار مهم بوده انتخاب صحیح یک رستوران بین راهی خوب است. در واقع شما باید با بررسی یک سری از معیارهای مهم، رستوران مد نظر خود را انتخاب کنید.
توجه کنید، اگر رستورانی که در میانه راه انتخاب میکنید، از نظر معیارهایی که در ادامه گفته میشود، مورد تأیید نباشد امکان بیماری و حتی مسمومیت غذایی افزایش پیدا میکند. برای بررسی این معیارهای مهم با ما همراه باشید.
ملاکهای انتخاب یک رستوران بین جادهای
همین اول کار بگوییم، پیشنهاد ما به شما این است که اگر شرایط برای شما فراهم بود حتما سعی کنید برای طول مسیر وعدههای غذایی را از خانه تهیه کرده تا مجبور نباشید در رستورانهای بین راهی توقف کنید. اما اگر شرایط این امر مهیا نیست یا شما یک سفر ناگهانی را پیش رو دارید نگران نباشید ما در ادامه به بررسی کلی ویژگیهای یک رستوران جادهای خوب پرداختهایم.
۱. از سفارش غذا در رستورانهای خلوت امتناع کنید
یکی از مواردی که به صورت چشمی باید مورد بررسی قرار دهید، ازدحام جمعیت است زیرا داشتن مشتریهای ثابت و دائمی نشاندهنده کیفیت بالای غذای آن مکان است. همچنین در مکانهای شلوغ غذا با سرعت بیشتری مصرف میشود و احتمال ماندگی و کهنگی غذا کاهش پیدا میکند.
معمولا رستورانهایی که جلو آنها کامیونهای باری توقف کردهاند، کیفیت غذای بالایی دارند زیرا رانندههای کامیون اکثر مواقع در راه هستند و از کیفیت رستورانها بسیار بیشتر مطلع هستند. پس این مورد نیز میتواند به شما در انتخاب یک رستوران بین راهی کمک کند.
برای استفاده از سرویس تاکسی بین شهری کلیک کنید
۲. مشتریان محلی را جدی بگیرید
اگر شما در یک رستوران تعداد زیادی از افراد بومی آن منطقه را دیدید، میتوانید آن رستوران را انتخاب کنید زیرا افراد بومی و محلی منطقه بیشتر با رستورانهای اطراف محل اقامت خود آشنا هستند. چرا که اگر آنها تجربه بدی از کیفیت و قیمت غذاها داشته باشند، هرگز دوباره به آن رستوران باز نمیگردند به همین دلیل بیشتر بودن مشتریان محلی میتواند یکی دیگر از موردهای اصلی برای بررسی کیفیت رستوران بین جادهای باشد.
۳. پرسنل حرفهای را در نظر داشته باشید
علاوه بر کیفیت غذا برخورد پرسنل و توانایی آنها در ارائه خدمات نیز بسیار مهم است. در اغلب رستورانهای خوب و با کیفیت مدیر مجموعه معمولا در رستوران حضور دارد و در ارتباط با کیفیت غذا و خدمات پرسنل با مشتریها گفت و گو میکند. این امر باعث ارتقاء کیفیت رستوران شده و همچنین باعث میشود که سایر پرسنل تلاش کنند که رضایت مشتری را جلب کنند.
۴. قیمت غذاهای رستورانهای بین راهی را مدنظر قرار دهید
برای قضاوت و نتیجهگیری در ارتباط با قیمتهای منو یک رستوران بین راهی، باید اول منو چند رستوران را بررسی کنید تا به یک میانگین قیمت برسید. اصولا قیمت غذای رستورانهای بین جادهای نسبت به سایر رستورانهای داخل شهر کمی گرانتر است و در بعضی اوقات نیز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
اما نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که هنگام سفر در طول مسیر به دنبال غذای ارزان نباشید زیرا همان طور که میدانید هیچ چیز ارزانی بیدلیل نیست و امکان دارد غذای بیکیفیت و کهنه نصیب شما شود. همچنین غذاهای گران نیز در بعضی از مواقع صرفه اقتصادی ندارد، برای همین پیشنهاد ما این است که سعی کنید یک رستوران با قیمت غذاهای معمولی را انتخاب کنید.
آیا قیمت بالا نشانه سلامت غذا است؟
این مورد را نمیتوان به صورت قاطع جواب داد اما چیزی که بسیار مهم است و در بالا هم ذکر کردیم این است که غذای گران آسیب جسمی و بیماری به همراه ندارد اما غذای ارزان قیمت مخصوصا در رستورانهای بین راهی مشکوک است به همین دلیل از صرف آن خودداری کنید.
برخی از رستورانها به دلیل استفاده از مواد غذایی درجه ۱ مانند برنج ایرانی، دکوراسیون لوکس و نیروی کار حرفهای با تعداد نفرات بالا قیمت غذاها مقداری بالاتر بوده اما در نتیجه شما از کیفیت غذا اطمینان دارید. توجه کنید، همیشه هم به همین صورت نیست که قیمت بالا حاکی از کیفیت خوب باشد.
فضا و دکوراسیون، امر مهم دیگر برای انتخاب است
یک رستوران بین جادهای خوب باید از معیارهای محیطی مختلفی برخوردار باشد تا بتواند در لیست رستورانهای بین راهی خوب قرار بگیرد. رستوران باید حتما دارای تهویه هوا باشد تا بوی روغن و غذا، در محیط رستوران پراکنده نشود زیرا همان طور که میدانید این موضوع بسیار ناخوشایند است.
همچنین مورد بعدی که باید به آن توجه کنید جنس میز و صندلی است. اگر میز و صندلی شیشهای باشد، شما میتوانید تمیز بودن آنها را بهتر مورد بررسی قرار دهید. دید داشتن به آشپزخانه نیز مهم است. هنگامی که مشتری به آشپزخانه دید داشته باشد غذا با رعایت نکات بهداشتی بیشتری تهیه میشود. علاوه بر اینها اندازه فضای رستوران نیز مهم است، هرچه میزها با فاصله بیشتری از هم قرار گرفته باشند شما احساس راحتی بیشتری خواهید کرد.
قرار گرفتن کنار جاده اصلی بسیار مهم است
هر چه رستوران به جاده اصلی نزدیکتر باشد، بهتر است؛ زیرا در مرحله اول، دسترسی به آن راحتتر بوده و شما برای رسیدن به مقصد نیازی به تغییر مسیر خود ندارید. موردی بعدی نظارت کافی بر روی این رستورانها است. در واقع رستوران هر چه به جاده اصلی نزدیک باشد کیفیت و نظارت بر روی آن بیشتر میشود. در این رستورانها به دلیل رفت و آمد زیاد، غذا سریعتر تمام شده و احتمال سرو غذای کهنه بسیار پایین میآید.
داشتن کارت گواهینامه و آموزش بهداشت نیز مورد قابل توجهی است
تمامی مراکز غذایی و رستورانها باید حتما دارای گواهینامه بهداشت محیط و پرسنل باشند و این گواهی روی دیوار نیز نصب شده باشد تا در صورت نیاز افراد بتوانند آن را بررسی کرده و با خیال جمعتری سفارش غذا را ثبت کنند. توجه کنید از سفارش غذا در رستورانهایی که گواهی سلامت و بهداشت ندارند، پرهیز کنید؛ زیرا روی این مکانها، نظارت به صورت کافی انجام نمیشود.
به معیارهای بهداشتی محیط رستوران دقت کنید
مورد بسیار مهم در انتخاب یک رستوران بین راهی نظافت محیط رستوران است. این نظافت شامل موارد بسیاری مانند میز و صندلی، ظروف، کف زمین و حتی درب ورودی و دیوارهای رستوران است.
برخی از رستورانها متأسفانه ظروف خود را با آب چاه میشویند که این مورد باعث بروز بیماریهای گوارشی در افراد مختلف میشود؛ پس حتما به این موضوع دقت کنید. در صورت امکان از مسئولین رستوران بخواهید که غذای شما را در ظروف یکبار مصرف سرو کنند.
مورد بعدی، نظافت سرویسهای بهداشتی است. دستشوییها حتما باید با مواد ضد عفونیکننده شسته شوند و دستشویی زنانه و مردانه نیز ترجیحا جدا از هم قرار گرفته باشد. مورد مهم بعدی قرار دادن مایع دستشویی به جای صابون است چرا که صابون در دست افراد مختلف قرار میگیرد و کثیفیها را به سمت خود جذب میکند.
رفتارهای بهداشتی کارکنان را زیر نظر بگیرید
رعایت بهداشت توسط کارکنان رستوران از دیگر موارد مهم در رستورانهای بین راهی است. استفاده از دستکش یک بار مصرف، پیشبند، لباسهای تمیز و شسته شده، کلاه مخصوص آشپزی برای جلوگیری از ریزش مو در غذا، استفاده از لیوان یکبار مصرف و… از سایر رفتارهای مهم بهداشتی در محیط رستوران است.
دقت در انتخاب نوع غذا
به عنوان نکته آخر، انتخاب نوع غذا نیز بسیار مهم است. انتخاب خورش و غذاهای آبکی مثل سوپ و آش باید با دقت و احتیاط انجام شود زیرا معمولا این غذاها به دلیل سفارش کم باقی میمانند و در صورت گرم کردن دوباره تغییر خاصی در مزه آنها ایجاد نمیشود. از طرفی ممکن است باقی مانده خورش مشتری قبلی را برای مراجعین جدید گرم کنند.
مورد بعدی فست فودها است. این مواد غذایی به دلیل مشخص نبودن نوع مواد اولیه آن برای سفارش در رستورانهای بین راهی چندان عاقلانه نیست برای همین سعی کنید از مصرف فست فود در رستورانهای بین جادهای پرهیز کنید.
همچنین به سسها و سالادها نیز توجه کنید زیرا که امکان دارد، سس کهنه یا حتی فاسد شده باشد. سالاد و سبزیجات نیز اگر در یک رستوران غیر بهداشتی سرو شود، امکان دارد به صورت کامل شسته نشده باشند و باعث بروز بیماریهای گوارشی شود.
جمعبندی
در نهایت، موارد گفته شده در بالا به شما کمک میکند تا بتوانید با خیال راحت سفارش غذا را در سرویس آنلاین غذای اسنپ برای رستورانهای بین جادهای ثبت کنید. حتما موارد بالا را در انتخاب رستوران رعایت کنید تا دچار مشکل و مسمومیت غذایی نشوید. رستورانهای بین راهی بسیار خوب و پرطرفداری وجود دارند که شما میتوانید همراه با خانواده و دوستان خود زمان لذت بخشی را سپری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید