خوشمزه‌ترین غذاهای افغانستان؛ معرفی غذاهایی دلچسب در همسایگی ما!

غذاهای افغانستان

افغانستان در گذشته سرزمین جنگجویان قدرتمندی بوده است که بر این کشور حکومت می‌کردند. با آنکه آنها با گذشت زمان ناپدید شدند، فرهنگ خود را برای نسل‌های دیگر به‌جای گذاشتند. غذاهای لذیذ این قهرمانان هنوز بخشی مهم و جدایی ناپذیر از این سرزمین هستند. یکی از دلایل سفر گردشگران به کابل، چشیدن طعم غذاهای افغانستانی است. بیشتر این غذاها از ترکیب جالبی از ادویه‌ها و گیاهان معطر تشکیل شده‌اند. آنها را به‌طور کلی با گوشت لطیف و خوش طعم سرو می‌کنند و معمولا با نان (نان افغانستانی) یا برنج ساده میل می‌کنند. در این مقاله ۱۸ غذای افغانستانی را معرفی می‌کنیم که برخی از آنها را از طریق سفارش غذا آنلاین می‌توانید امتحان کنید. همراهمان بمانید.

۱. آشک

آشک

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

آشک یکی از محبوب‌ترین غذاهای افغانستانی است که معمولا در ماه رمضان یا سایر اعیاد اسلامی خورده می‌شود. برای تهیه این غذا، کوفته‌های پاستا را با پیازچه، پوره گوجه‌فرنگی، کوفته پاشان (سس گوشت چرخ‌کرده) پر می‌کنند و سپس با سس ماست مخصوص و برگ‌های نعناع خشک شده تزیین می‌کنند. دستور پخت بدون گوشت این غذا برای گیاهخواران نیز وجود دارد. با‌این‌حال، در دستور پخت آشک اصلی از گوشت بره استفاده می‌کنند. این غذا را معمولا به‌تنهایی می‌خورند، اما برخی دوست دارند آن را با نان سیر امتحان کنند تا طعم آن بهتر شود.

مواد لازم

  • گوشت بره؛
  • پیازچه؛
  • گوجه‌فرنگی؛
  • سس ماست؛
  • نعناع خشک؛
  • آرد؛
  • روغن گیاهی؛
  • سیر و پیاز؛
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌های دیگر؛
  • نخود.

۲. کابلی پلو

کابلی پلو

درست کردن کابلی پلو یا قابلی پلو بسیار آسان است، زیرا می‌توانید آن را با مواد اولیه ساده و اندک درست کنید. کابلی پلو به‌دلیل محبوبیتش، به‌عنوان غذای ملی افغانستان شناخته می‌شود. این غذا پلویی است که به‌آهستگی با گوشت بره و گوسفند به‌همراه آب گوشت به ‌نام یخنی پخته می‌شود. این غذای برنجی به ادویه نیاز دارد و برای طعم‌دار شدن در چربی بره پخته می‌شود. بعدا روی آن را با کشمش و هویج رنده شده تزیین می‌کنند تا کمی شیرین شود. قابلی پلو یک غذای سنتی است و بخش مهمی از منوی غذای خانواده‌ها و مجالس مذهبی در افغانستان را به خود اختصاص می‌دهد. این غذا را می‌توانید از بسیاری از رستوران‌های با امکان سفارش غذا آنلاین تهیه کنید.

مواد لازم

  • گوشت گوسفند؛
  • هویج؛
  • برنج؛
  • روغن؛
  • زنجبیل؛
  • سیر؛
  • پیاز؛
  • نمک، فلفل و ادویه‌های دیگر؛
  • زیره؛
  • رازیانه؛
  • گشنیز؛
  • آب
  • کشمش؛
  • دانه کاج؛
  • بادام؛
  • شکر.

۳. کباب افغانی

کباب افغانی

کباب افغانی یکی از بهترین غذاهایی است که حتما باید آن را در افغانستان امتحان کنید. درست کردن آن نه‌‌تنها آسان است، بلکه طعم بسیار خوشمزه‌ای نیز دارد. در تمام دنیا کباب‌ها متفاوت طبخ می‌شوند، اما کباب افغانی از بهترین‌هاست. گوشت گوسفندی ماده اصلی تشکیل‌دهنده این غذا است و پودر فلفل قرمز آن را تند و گیرا می‌کند. بنابراین مردم همیشه برای خرید دوباره این غذا به رستوران بر می‌گردند. کباب افغانی را می‌توانید همراه با غذاهای اصلی دیگر سرو کنید.

«سفارش کباب تازه»

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده؛
  • پیاز؛
  • سیر؛
  • نمک، فلفل، چیلی و ادویه‌های دیگر؛
  • گشنیز.

۴. منتو

منتو

منتو یک غذای افغانستانی معروف و نوعی خمیر شیرینی نازک است که با گوشت بره ادویه‌دار پر شده است که به‌‌دلیل ظاهر کوفته مانند و طعم خوب خود محبوبیت بالایی دارد. این غذا را می‌توانید به دو روش مختلف آب پز یا بخارپز بپزید. آن را معمولا با ماست و سیر تزیین می‌کنند تا ظاهر زیبایی پیدا کند. بهترین قسمت این غذا این است که می‌توانید آن را به‌اندازه دلخواه درست کنید و با انواع سس‌ها از طعمش لذت ببرید.

مواد لازم

  • روغن زیتون؛
  • گوشت چرخ‌کرده؛
  • زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه‌های دیگر؛
  • سیر؛
  • پیاز؛
  • خمیر وانتون؛
  • گشنیز تازه؛
  • ماست؛
  • نعنا خشک.

۵. قورمه

قورمه

قورمه شاید محبوب‌ترین غذای افغانستانی نباشد، اما دلپذیر و دلچسب است و اغلب در مجالس خانوادگی سرو می‌شود. آن را با گوشت گوسفند درست می‌کنند و غذایی سنتی و خوشمزه است. همچنین ارزش غذایی بالایی دارد و یکی از بهترین غذاهای افغانستان است. هرچند برای پخت این غذا کمی باید سختی بکشید، اما طعم لذیذ آن زحمات‌تان را جبران خواهد کرد، به‌ویژه وقتی با مقداری برگ گشنیز تازه تزیین شود.

مواد لازم

  • روغن؛
  • سیب‌زمینی؛
  • گوشت گوسفند؛
  • پیاز؛
  • نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه‌های دیگر؛
  • گوجه‌فرنگی.

۶. کراهی افغانی

کراهی افغانی

یک نظر به کراهی افغانی کافی است تا آب دهانتان به ‌راه افتد. ظاهر لذیذ و بوی مطبوع آن بدون تردید شما را مجذوب خود خواهد کرد. پختن کراهی افغانی فرایندی طولانی است که در آن باید از گوشت (هر نوعی) به‌عنوان پروتئین اصلی، همراه با طیف گسترده ای از ادویه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. روی آن را با برگ‌های گشنیز تازه نیز تزیین می‌کنند. کراهی افغانی یک غذای امروزی است که طرفداران زیادی دارد و مردم از آن به دلیل عطر و طعم خوشمزه‌اش لذت می‌برند. توصیه می‌کنیم این غذا را با نان یا روتی (نوعی نان) سرو کنید.

مواد لازم

  • مرغ؛
  • گوجه‌فرنگی؛
  • ماست؛
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل چیلی سبز و ادویه‌های دیگر؛
  • گشنیز؛
  • سیر؛
  • زنجبیل؛
  • کره؛
  • زیره.

۷. بولانی

بولانی

بولانی نوعی نان افغانی است که معمولا پخته یا سرخ می‌شود و داخل آن را با مواد که مخلوطی از سبزیجات یا گوشت است، پر می‌کنند یا می توانید آن را با ماست نوش جان کنید. این نان معمولا به‌عنوان مخلفات غذایی یا پیش غذا مصرف می‌شود و در جشن‌های تولد، جشن‌های نامزدی یا تعطیلات بسیار پرطرفدار است. این غذا را می‌توانید با ماست یا ماست نعناع نیز سرو کنید، اما دوغ عضوی جدانشدنی از بولانی است و حتما باید آن را با این نوشیدنی بخورید. همچنین، این غذا را می‌توانید به روش‌های گوناگون مانند با فیلینگ یا بدون فیلینگ یا با انواع سس‌ها بخورید.

مواد لازم

  • آرد؛
  • آب؛
  • سیب‌زمینی؛
  • تره‌فرنگی؛
  • تره؛
  • عدس؛
  • کدو حلوایی.

۸. هفت میوا

هفت میوا

هفت میوا تقریبا به سالاد میوه شباهت دارد اما با هفت نوع میوه خشک و آجیل مخلوط شده است و آن را با شربت مخصوص سرو می‌‌کنند. مواد تشکیل‌دهنده هفت میوا کشمش، سنجد، پسته، فندق، آلو، گردو و بادام است. این سالاد شیرین و سالم به‌دلیل وجود مواد مغذی زیاد و طعم استثنایی آن، محبوب‌ترین دسر افغانستان است. اما حدس بزنید بهترین قسمت این دسر چیست؟ دستور تهیه هفت میوا محدود به میوه خاصی نیست و می‌توانید از هر میوه خشکی که دوست دارید، استفاده کنید.

مواد لازم

  • آجیل پوست کنده؛
  • میوه‌های خشک‌شده؛
  • گلاب یا عصاره وانیل؛
  • آب.

۹. بورانی بادمجان

بورانی بادمجان

بورانی بادمجان نوعی غذای بادمجانی است که با ماست و سیر سرو می‌شود. احتمالا اولین لقمه را که می‌خورید، بلافاصله عاشق این غذا می‌شوید. درست کردن بورانی بادمجان ممکن است کمی طول بکشد ولی بدون شک ارزشش را دارد. می‌توانید فلفل کاین را روی این غذا بپاشید تا ظاهر آن زیباتر و طعمش بهتر شود. رایحه تازه و تند این غذا آن را به یکی از محبوب‌ترین غذاهای افغانستانی تبدیل کرده است.

مواد لازم

  • بادمجان؛
  • گوجه‌فرنگی؛
  • ماست؛
  • پیاز؛
  • رب گوجه‌فرنگی؛
  • سیر؛
  • نعنا؛
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌های دیگر؛
  • روغن مایع.

۱۰. گوش‌فیل

گوش‌فیل

گوش‌فیل شبیه شیرینی سرخ‌شده است که خمیر آن به روشی بسیار منحصر‌به‌فرد و خلاقانه شکل گرفته است. ماهرترین نانوایان تلاش زیادی می‌کنند تا این غذا از نظر بصری جذاب و فوق‌العاده خوشمزه باشد و روی هر تکه به‌صورت جداگانه پسته و پودر قند اضافه می‌کنند تا شیرینی بیشتری داشته باشد. گوش‌فیل معمولا در مناسبت‌های خاص مانند مهمانی‌ها و جمع‌های خانوادگی سرو می‌شود.

مواد لازم

  • آرد؛
  • شیر؛
  • کره؛
  • شکر؛
  • نمک؛
  • هل؛
  • تخم‌مرغ؛
  • پسته؛
  • پودر قند.

۱۱. مستاوه

مستاوه

مستاوه یک غذای برنجی خوشمزه است که معمولا در زمستان درست می‌شود و به‌طور کلی حاوی دانه‌های ریز برنج همراه با گوشت گوسفند خشک‌شده در آفتاب است. در هنگام سرو پوست پرتقال تلخ و ادویه نیز به آن اضافه می‌کنند تا غذا معطر و تندتر شود. مستاوه را می‌توانید با گوشت‌های خشک دیگر مانند گوشت قاق افغانی طبخ کنید و در آخر کمی قوروت، نوعی پنیر افغانی نیز که از ماست صاف شده، شور و خشک تهیه می‌شود، به آن اضافه کنید.

مواد لازم

  • برنج؛
  • گوشت لاندی؛
  • پیاز؛
  • سیر؛
  • نعنا؛
  • گشنیز؛
  • زردچوبه؛
  • آب گوشت.

۱۲. قوروت

قوروت

قوروت نوعی پنیر است که به‌عنوان محصول جانبی از فرایند کره‌سازی به دست می‌آید. برای تهیه قوروت شیر گوسفند یا بز را برای چند روز در دمای اتاق نگهداری می‌کنند، با پارچه پنیر را از مایع جدا می‌کنند و سپس به‌شکل توپ‌های کوچک در می‌آورند. قوروت به‌‌همراه بسیاری از انواع غذای افغانستانی مانند آشک، منتو یا قشلا سرو می‌شود.

مواد لازم

  • ماست خشک‌شده؛
  • نمک.

۱۳. شیرخرما

شیرخرما

پرطرفدارترین غذای شیرین افغانی، شیرخرما است که معمولا مسلمانان آن را در مناسبت‌ها یا اعیاد خاصی مانند عید فطر و عید قربان تهیه می‌کنند. این غذا، بسته به منطقه‌ای که در آن آماده شود، شامل ورمیشل، شیر و انواع میوه‌های خشک است. شیرخرما معمولا در روز اول عید قربان بعد از نماز عید به‌عنوان صبحانه سرو می‌شود. طعم غنی خرمای خالص این مناسبت‌های شاد را بسیار خاص می‌کند.

مواد لازم

  • روغن زیتون؛
  • بادام هندی؛
  • بادام؛
  • پسته؛
  • کشمش؛
  • خرما؛
  • ورمیشل؛
  • ماوا رنده‌شده؛
  • شیر؛
  • شکر؛
  • گلاب؛
  • پودر هل.

۱۴. اوش پیوزه

اوش پیوزه

اوش پیوزه یک غذای بی‌نظیر افغانستانی است که از پیاز شکم‌‌پر با گوشت تشکیل شده است. ابتدا پیازها را آب پز می‌کنند تا نرم شوند و سپس آنها را با مخلوط گوشت پر می‌کنند. این غذای وسوسه‌انگیز را می‌توانید با پنیر فتا تهیه شده از شیر بز نیز سرو کنید تا طعمی دلچسب و قوی به آن بدهد. اوش پیوزه یک غذای سنتی بسیار محبوب است که چون زحمت زیادی دارد، گاهی در مناسبت‌های خاص پخته می‌شود.

مواد لازم

  • پیاز؛
  • گوشت گوسفند؛
  • برنج باسماتی؛
  • روغن زیتون؛
  • سیر؛
  • زیره؛
  • نمک و فلفل سیاه و دیگر ادویه‌ها؛
  • فلفل تازه؛
  • آلوی بدون هسته؛
  • پنیر فتا.

۱۵. شومله

شومله

شومله یک نوشیدنی خنک تابستانی است که با آب، ماست و نعناع تازه یا خشک درست می‌شود و در هوای گرم می‌چسبد. بسیاری از مردم دوست دارند خیار رنده‌شده را نیز به آن اضافه کنند تا خنک‌تر شود. شومله دومین نوشیدنی رایج در افغانستان است (اولین نوشیدنی چای است) که در فصل تابستان و در زمان ناهار بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد و به دوغ نیز معروف است. شومله اغلب نوشیدنی خانگی است اما به‌راحتی در فروشگاه‌های مواد غذایی و رستوران‌های افغانستان پیدا می‌شود.

مواد لازم

  • ماست؛
  • آب؛
  • خیار؛
  • برگ نعنا؛
  • نمک؛
  • فلفل سیاه.

۱۶. نان روغنی

نان روغنی

نان روغنی، نانی پهن، نرم و پفکی است که آن را در تنور داغ (یا فر سفالی) درست می‌کنند. روی این نان را هنگامی که پخته شد، کره می‌مالند تا براق‌تر شود و طعم خوشمزه‌ای به آن بدهد. نان روغنی را بیشتر در مناسبت‌های خاص همراه با انواع غذاهای باربیکیو می‌خورند. بافت بالش مانند نان روغنی دل همه را آب می‌کند و بسیار هوس‌برانگیز است.

مواد لازم

  • آرد؛
  • نمک؛
  • پودر مخمر؛
  • روغن نباتی؛
  • آب گرم؛
  • تخم‌مرغ (برای لعاب)؛
  • سیاه دانه یا دانه کنجد.

۱۷. بامیه

بامیه

بامیه یک غذای افغانستانی خوشمزه است که با بامیه و پیاز یا سیر درست می‌شود. این غذای گیاهی و پر از مواد مغذی، بیشتر در هنگام ناهار یا هنگام شام به‌عنوان غذای اصلی مصرف می‌شود. چه آن را با نان پیتا بخورید یا با برنج سفید ساده، بامیه همیشه طعمی فوق‌العاده دارد. اگر در هنگام سرو کمی رب انار نیز به آن اضافه کنید، طعم آن بی‌نظیر‌تر می‌شود.

مواد لازم

  • گوشت گوساله یا گوسفند؛
  • بامیه؛
  • روغن نباتی؛
  • پیاز؛
  • رب گوجه‌فرنگی؛
  • سیر؛
  • رب انار؛
  • نمک، فلفل سیاه و ادویه‌های دیگر؛
  • آب.

۱۸. برگر افغانی

برگر افغانی

برگر محبوب‌ترین غذای خیابانی در سراسر جهان است و برگر افغانی واقعا در صدر فهرست قرار دارد. این غذا ممکن است شبیه رولت به نظر برسد، اما کیفیت و طعم یک برگر درجه‌یک را دارد و همراه گوشت چرخ‌کرده با سس گوجه‌فرنگی خامه‌ای برای تقلید طعم برگر کلاسیک پخته می‌شود. در بسیاری از غرفه‌های غذا‌های خیابان، می‌توانید از ابتدا تا انتها مراحل پخت‌وپز برگر افغانی را تماشا کنید. با تمرکز بر استفاده از گوشت و حبوبات، این غذای افغانستانی یک وعده غذایی خوشمزه و سرشار از پروتئین است.

مواد لازم

  • نان افغانی؛
  • سیب‌زمینی سرخ کرده؛
  • سبزیجات و کلم؛
  • نمک، فلفل و ادویه‌های دیگر.

جمع‌بندی

غذاهای افغانستانی در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند. این غذها بسیار لذیذ و خوش‌طعم پخته می‌شوند و روش طبخ اغلب آنها نیز ساده است. شما می‌توانید آستین‌ها را بالا زده خودتان آنها را بپزید یا با سفارش غذا آنلاین از طریق اسنپ، از رستوران‌هایی که غذای افغانستانی سرو می‌کنند، این غذاها را امتحان کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (11)

  • یونسی پاسخ

    ایولاماشاالله اولین باریست که ازجنگ فقربحران خشونت ومهاجرت خبری نیست واقعااگرمنصفانه وژرف نگاهی به فرهنگ رسوم این دیارشودسزمین شگفت انگیزیست،اگه فردوس برروی زمین است،همین است وهمین است وهمین است۰

    ۸ آبان, ۱۴۰۲ در ۴:۲۱ ق٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    قوروت یعنی همون کشک میشه

    ۸ آبان, ۱۴۰۲ در ۰:۰۵ ق٫ظ
  • دیلان پاسخ

    خیلی زیبا و مفید

    ۷ آبان, ۱۴۰۲ در ۱۱:۵۲ ب٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    غذاهای افغانی خیلی خوشمزه س

    ۷ آبان, ۱۴۰۲ در ۰:۱۲ ق٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    واقعا که خوش مزه است

    ۶ آبان, ۱۴۰۲ در ۷:۵۸ ب٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    بسیار خوشمزه و بی نظیرن

    ۶ آبان, ۱۴۰۲ در ۲:۴۸ ب٫ظ
  • علی پاسخ

    خیلی ازافغانی هاخوشمون میادبعدغذاشون هم معرفی میکنید

    ۵ آبان, ۱۴۰۲ در ۳:۰۱ ب٫ظ
    • شهاب پاسخ

      هیچ انسان بادرکی از آدم نژادپرست خوشش نمیاد .

      ۷ دی, ۱۴۰۲ در ۱۰:۲۵ ق٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    وای منتو که هرچه بخوری بازعم کمه بخدا 😊😊👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼❤❤❤🙌🙌🙌🙌🙌 آشک وبامیه …وای …

    ۴ آبان, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۳ ب٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    وای اشک ومنتو وبورانی و‌بولانی هفت میوه اخ چقدر خوشمزه هست اب دهن ادم رامیفته بینظیر ه واقعا ..ارزش درست کردنشو داره

    ۴ آبان, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۱ ب٫ظ
  • ناشناس پاسخ

    بسیار عالی

    ۱ آبان, ۱۴۰۲ در ۲:۳۸ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *