سرکه سیب یکی از انواع سرکه بوده که در بین ایرانیان به دلیل خواص و ویژگیهایی که دارد، بسیار محبوب و پر طرفدار است. این سرکه خواص زیادی برای بدن و سلامتی دارد و به افراد توصیه میشود که آن را مصرف کنند. بهخصوص آنهایی که میخواهند لاغر شوند یا با برخی از بیماریها در گیر هستند.
در این مقاله قرار است به طرز تهیه سرکه سیب خانگی و نکاتی که باید برای درستکردن آن بدانید، اشاره کنیم. اگر شما نیز دوست دارید تا یاد بگیرید که چطور این نوع سرکه را در خانه و با کمترین امکانات درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
سادهترین روش برای تهیه سرکه سیب خانگی
اگر آمادهی درستکردن سرکهی سیب هستید، در جدول زیر مواد لازم برای تهیه این نوع سرکه آماده است و میتوانید به سادهترین شکل ممکن آن را درست کنید.
این میزان مواد برای تهیه ۱.۵ لیتر سرکه سیب است، اگر میخواهید که میزان بیشتری از سرکه سیب را درست کنید، باید اندازهها را به نسبت بیشتر کنید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سیب | ۳ کیلوگرم |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
آب جوشیده شده | به میزان لازم |
درستکردن سرکه سیب بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه سادهترین روش برای درستکردن سرکه سیب را گفتهایم، با استفاده از این روش میتوانید این سرکه را در خانه بهصورت مرحلهبهمرحله، بدون دردسر و با هزینه کم درست کنید و خیالتان بابت کیفیت آن نیز راحت باشد.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن سرکه سیب، این است که سیبها را بهخوبی بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب آنها برود و به طور کامل خشک شوند.
- مرحلهی دوم: بعدازاین که سیبها به طور کامل خشک شدند، آنها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و سپس پوست، ساقه و هستهی هرکدام را به کمک چاقو جدا کنید.
- مرحلهی سوم: بعد از جدا کردن قسمتهای اضافهی سیب، هر قسمت را مجددا نصف کنید.
- مرحلهی چهارم: برای ادامه دادن فرایند درستکردن سرکه سیب، به یک ظرف شیشهای تمیز نیاز دارید. درون ظرف شیشهای را با یک دستمال کاملا خشک کنید و سپس استریل کنید. تمیزی ظرف در این مرحله بسیار مهم است.
- مرحلهی پنجم: حالا شکر را به ظرف شیشهای اضافه کنید و سپس سیبهای برشزده شده را به ظرف اضافه کنید.
- مرحلهی ششم: در یک قابلمه یا کتری در حدود یک لیتر آب بریزید و روی شعله قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش آید و در نهایت آب جوشیده را به ظرف حاوی سیب و شکر اضافه کنید.
- مرحلهی هفتم: اضافهکردن آب را تا جایی ادامه دهید که تا روی سطح سیب را کاملا پر کند و البته سر ظرف خالی بماند.
- مرحلهی هشتم: در نهایت روی ظرف شیشهای را با استفاده از یکپارچه بپوشانید و آن را با استفاده از کش یا یکتکه نخ، خیلی محکم فیکس کنید بهطوریکه پارچه باز یا شل نشود. این کار را برای این باید انجام دهید که گازی که از تخمیر سرکه به دست میآید و در واقع عامل اصلی برای درست شدن سرکه سیب است، از ظرف خارج نشود.
- مرحلهی نهم: حالا ظرف شیشهای را در یک جای تاریک و حد الامکان دور از دسترس به مدت ۷ روز قرار دهید.
- مرحلهی دهم: بعد از گذشت ۷ روز به ظرف سری بزنید و پارچه را از روی آن بردارید و برای جلوگیری از کپک زدن سرکه، بهجای پارچه از یک در پلاستیکی استفاده کنید. این کار کمک میکند تا سیبها روی سطح جمع نشوند و از کپک زدن جلوگیری میکند. همچنین بهتر است تا یک جسم سنگین را روی ظرف قرار دهید تا به سیبها فشار وارد کند و پایین بروند.
- مرحلهی یازدهم: در نهایت باز هم با استفاده از یکپارچه، درب ظرف را بپوشانید و مجددا با استفاده از یک کش فیکس کنید.
- مرحلهی دوازدهم: اجازه دهید تا سرکه سیب به مدت ۲۰ روز در همان مکان بماند. البته مکانی را انتخاب کنید که تا حدی گرم باشد که روند درست شدن سرکه سریعتر انجام شود.
- مرحلهی سیزدهم: بعد از گذشت ۲۰ روز، لازم بوده تا مجددا به سرکه سیب سر بزنید. اگر بعد از باز کردن درب ظرف سرکه، دیدید که روی آن لکههای سفیدی ایجاد شده است مورد نگرانکنندهای نیست. اما اگر لکهها به رنگ قهوهای یا سبز بود، بدین منظور است که سرکه شما کپکزده است.
- مرحلهی چهاردهم: برخی از افراد فکر میکنند که اگر در درستکردن سرکه سیب با کپک زدن مواجهه شدند، باید آن را دور بریزند و سرکه خراب شده است. درصورتیکه باید گفت که اینطور نیست و شما میتوانید با استفاده از یک آبکش، کپکها را از روی سطح جمع کنید و در کل به سرکهی شما آسیب وارد نمیکند.
- مرحلهی پانزدهم: در نهایت کاری که باید انجام دهید، این است که سرکه سیب را درون آبکش یا صافی بریزید تا حالت کاملا صاف و یکدستی پیدا کند. حالا سرکهی سیب شما آماده است و باید آن را درون بطری بریزید. بهتر است به مدت ۳ تا ۶ هفته سرکه را در جای خشک و خنکی نگهداری کنید و بعد از گذشت این مدت از آن استفاده کنید.
نکات طلایی که در تهیه سرکه سیب باید بدانید!
معمولا در طرز تهیه این نوع سرکه به شکل خانگی، نکات و مواردی وجود دارد که اگر آنها را بدانید و رعایت کنید، سبب میشود تا سرکه سیب شما کیفیت بیشتری داشته باشد. در ادامه این موارد را برای شما آوردهایم.
- برای درستکردن سرکه خوش طعم سیب بهتر است تا از سیبهای سالم و باکیفیت استفاده کنید. اگر از سیبهایی استفاده کنید که کیفیت لازم را ندارند یا قسمتهای خراب در آنها وجود دارد ممکن است تا طعم سرکه شما را خراب کند و سبب ایجاد مزهی بد یا تلخی در آن شود.
- یکی از تکنیکهایی که در مورد درستکردن این نوع سرکه وجود دارد، این است که برای بهتر شدن مزهی آن میتوانید از ترکیب سیبهای مختلف استفاده کنید. برای مثال میتوانید از ترکیب سیب زرد و قرمز یا سیب سبز و زرد استفاده کنید. معمولا هرچه سیب ترشتر باشد، سبب ایجاد طعم تیزتری در سرکه خواهد شد. اما برعکس این موضوع نیز وجود دارد و اگر دوست دارید تا سرکه شما شیرینتر باشد، باید از سیبهای رسیدهتر و شیرینتر استفاده کنید.
- بهتر است تا قبل از این که سیبها را خرد کنید، آنها را با آب سرد بشویید و اگر برایتان امکان دارد بگذارید تا در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب سرد باقی بمانند.
- اگر فکر میکنید تا تهیه سرکه سیب در حجم زیاد برای شما سخت است، بهتر است در ابتدای کار از مقدار کمی سیب برای انجام این کار استفاده شود. چرا که هرچه شما از سیب بیشتری استفاده کنید، سرکه بیشتری خواهید داشت. پس برای این که مواد اولیه را هدر ندهید، یکبار بهصورت امتحانی این کار را انجام دهید و اگر خوب شد در حجم زیاد، سرکه درست کنید.
- اگر قصد دارید تا برای تهیه سرکه سیب، از سیبهای ارگانیک و طبیعی استفاده کنید لازم نیست تا پوست آن را جدا کنید.
- هرچه سیبها را در اندازهی کوچکتری برش دهید، سبب میشود تا سریعتر تخمیر شوند و سرکهی نهایی شما سریعتر به عمل آید.
- فراموش نکنید که برای درستکردن این نوع سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. بهترین ظرف برای انجام این کار شیشهای است که بهصورت کامل استریل شده است.
- همانطور که گفتیم میزان آب باید بهاندازهای باشد تا سطح سیبها را بپوشاند. اگر آب سطح سیب را فرا نگیرد، ممکن است تا سیبها پوسیده و خراب شوند که بروز این اتفاق سبب خراب شدن سرکه سیب شما خواهد شد. همچنین اگر آب بیش از حد باشد، سرکه رقیق خواهد شد.
- میزان استفاده از شکر بهازای هر دانه سیب، یک قاشقچایخوری کوچک است.
- پارچهای که برای بستن درب شیشه استفاده میکنید، حتما تمیز باشد و فراموش نکنید تا بعد از استفاده از درب پلاستیکی مجددا روی آن را با پارچه بپوشانید. حتما پارچه را بهخوبی فیکس کنید و ببندید تا گاز حاصل از تخمیر سیبها از ظرف خارج نشود. اگر این اتفاق رخ دهد، فرایند بهعملآمدن سرکه سیب طولانی خواهد شد یا ممکن است که اصلا سرکه حاصل نشود و مواد اولیه هدر روند.
- بعدازاین که سرکه را به بطری منتقل کردید، بلافاصله از آن استفاده نکنید و اجازه دهید تا حداقل ۳ هفته و حداکثر ۶ هفته در جای خنکی بماند.
سفارش آنلاین از سرویس سوپرمارکت اسنپ
همانطور که دیدید، طرز تهیه سرکه سیب خانگی اصلا سخت نیست و میتوانید آن را در خانه درست کنید و از خواص بینظیر آن استفاده کنید. همچنین مواد اولیهی که در تهیه آن به کار میرود بسیار کمهزینه است.
گاهی اوقات ممکن است که بخواهید سرکه سیب را در خانه درست کنید اما مواد اولیه آن را در خانه موجود نداشته باشید، در این مواقع با استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ میتوانید در سریعترین زمان هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید