پختوپز با سرخ کن، ترکیبی دلچسب از سرعت، سلامت و طعم لذیذ است. با سرخکن دیگر نیازی نیست ساعتها کنار اجاق گاز بایستید یا با ظرفهای چرب و بوی ماندگار روغن درگیر شوید. اگر بهدنبال راهی برای تهیه غذاهای لذیذ با کمترین زحمت و خوشمزهترین طعم هستید، سرخکن همان وسیله ارزشمندی است که به آن نیاز دارید. در این مقاله درباره مزیتهای استفاده از سرخ کن میگوییم و بعد دستور پخت ۳۰ غذای خوشمزه با این وسیله کاربردی را با هم مرور میکنیم. اگر بهدنبال دستور پخت غذا با سرخ کن هستید، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- چرا پخت غذا با سرخکن اینقدر محبوب شده؟
- نکات مهم قبل از شروع پخت با سرخ کن
- دستور پخت غذاهای ایرانی با سرخ کن
- غذاهای فستفودی و تنقلات محبوب با سرخ کن
- غذاهای رژیمی و سالم در سرخکن
- پیشغذا و اسنکهای ساده با هواپز
- دسرها و غذاهای خلاقانه با سرخکن
- خرید قسطی سرخ کن با فروشگاه اسنپ
- جمعبندی: آیا ارزش دارد از سرخ کن برای همه چیز استفاده کنیم؟
- سؤالات متداول
چرا پخت غذا با سرخکن اینقدر محبوب شده؟
کاهش مصرف روغن و تغذیه سالمتر
یکی از دلایل اصلی محبوبیت این وسیله کاربردی، امکان درستکردن غذاهای کمکالری با سرخکن است. بافت مواد غذایی با استفاده از جریان هوای داغ سرخکن، برشته و طلایی میشود. این یعنی میتوانیم طعم موردعلاقهمان را بدون استرس و با خیالی آسودهتر بچشیم. اگر به سلامتتان اهمیت میدهید و درعینحال نمیخواهید از لذت خوردن غذاهای ترد و خوشطعم بگذرید، سرخکن انتخابی ایدئال برای شماست.
سرعت بالا و کاربری آسان در آشپزخانه
همه ما گاهی روزهایی را میگذرانیم که دهها گرفتاری و دغدغه داریم و زمانمان برای آشپزی محدود است. سرخ کن همان انتخاب مناسبی است که در روزهای پر از شلوغی به دادتان میرسد و با کمترین زمان ممکن غذایی لذیذ و سالم در اختیارتان قرار میدهد. با این وسیله کاربردی دیگر نیازی به سرکشی مداوم به غذا نیست و با انتخاب چند دکمه ساده، غذایتان خیلی زود آماده میشود. خرید سرخکن یعنی آشپزی آسان و بدون روغن!
نکات مهم قبل از شروع پخت با سرخ کن
برای اینکه بهترین نتیجه را از درستکردن غذا با سرخکن بگیرید، لازم است چند نکته ساده اما مهم را رعایت کنید. هرچند این وسیله کاربردی پخت غذا را بسیار راحت کرده است، توجه به جزئیات، کیفیت نهایی غذا را چندبرابر میکند.
پیشگرمکردن دستگاه
پیشگرمکردن اولین و مهمترین مرحله پخت غذا بدون روغن با سرخ کن است و نقش مهمی در کیفیت نهایی غذا دارد. چند دقیقه زمان دادن به دستگاه برای گرمشدن تدریجی، باعث میشود حرارت بهطور یکنواخت درون آن پخش شود و بافت غذاها تردتر و لذیذتر گردد. با این کار، غذا نهتنها سریعتر آماده میشود، بلکه رنگ و طعم بهتری هم خواهد داشت.
استفاده از کمی اسپری روغن برای طعم بهتر
درست است که برای پخت غذا با سرخکن به روغن زیادی نیاز ندارید، اما مقدار خیلی کمی اسپری روغن میتواند همه چیز را تغییر دهد. همین چند قطره باعث میشود غذاها طلاییتر و خوشعطرتر شوند؛ بهخصوص برای غذاهایی مثل سیبزمینی یا مرغ. همین کار ساده، طعم غذا را بهتر و ظاهر غذا را اشتهابرانگیزتر میکند.
تنظیم دمای مناسب برای هر غذا
تنظیم درست دما، کلید پختن لذیذترین غذاها با سرخکن است. هر غذا برای پخت کامل دمای خاص خودش را میطلبد؛ دمای خیلی بالا ممکن است باعث سوختن سطح غذا شود و دمای پایین هم پخت را کامل نکند. با کمی دقت در انتخاب دما، هم بافت غذا بهتر میشود، هم طعم آن.
دستور پخت غذاهای ایرانی با سرخ کن
کوکو سبزی با سرخکن
مواد لازم:
- ۳۰۰گرم سبزی کوکو خردشده (تره، جعفری، گشنیز، شوید)؛
- ۴عدد تخممرغ؛
- ۱قاشق غذاخوری آرد سفید؛
- گردو خردشده و زرشک (به دلخواه)؛
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار کافی؛
- اسپری روغن.
طرز تهیه کوکو با سرخکن:
- در یک کاسه تمام مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مایهای یکدست بهدست آید.
- داخل سبد سرخکن یک کاغذ روغنی قرار دهید و آن را کمی با اسپری روغن چرب کنید.
- مایه کوکو را با قاشق روی کاغذ به شکل گرد و با ضخامت کم پخش نمایید.
- سرخکن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و حدود ۱۵ دقیقه زمان بدهید.
- در میانه پخت، کوکوها را برگردانید تا هر دو طرف طلایی و تُرد شوند.
شامی گوشت یا مرغ بدون روغن
مواد مورد نیاز:
- ۳۰۰گرم گوشت یا مرغ چرخکرده؛
- ۲عدد سیبزمینی متوسط پختهشده؛
- ۱عدد پیاز ریز رندهشده و آبگرفتهشده؛
- ۱عدد تخممرغ؛
- ۲قاشق غذاخوری آرد سوخاری؛
- نمک، فلفل، زردچوبه؛
- اسپری روغن.
طرز تهیه شامی رژیمی بدون روغن:
- گوشت، سیبزمینی، پیاز، تخممرغ، آرد و ادویهها را با هم ترکیب کنید و ورز بدهید تا خمیری نرم بهدست آید.
- سبد سرخکن را با کمی اسپری روغن چرب کنید و شامیها را با ضخامت کم داخل آن بچینید.
- دستگاه را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و حدود ۱۸ دقیقه به آن زمان بدهید.
- بعد از ۱۰ دقیقه، آنها را برگردانید تا دو طرف بهطور یکنواخت پخته و برشته شوند.
سمبوسه رژیمی
مواد مورد نیاز برای درستکردن این غذای رژیمی با سرخکن:
- ۲عدد سیبزمینی پخته و کوبیدهشده؛
- ۱عدد پیاز کوچک خردشده و تفتداده؛
- ۲قاشق غذاخوری جعفری خردشده؛
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری؛
- نان لواش نازک یا ورقه یوفکا؛
- اسپری روغن.
مراحل تهیه:
- تمام مواد میانی را با هم مخلوط و طعمدار کنید.
- نان لواش را به نوارهایی به عرض حدود ۷ تا ۸ سانتیمتر برش دهید.
- مقدار مناسبی از مواد را روی نان قرار دهید و آن را به صورت مثلثی بپیچید.
- سطح سمبوسهها را با اسپری روغن کمی چرب کنید.
- سرخکن را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و آنها را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی و ترد شوند.
ناگت خانگی
مواد مورد نیاز برای درستکردن ناگت با سرخ کن:
- ۲۵۰گرم سینه مرغ چرخکرده؛
- ۱عدد پیاز رندهشده و آبگرفته؛
- نمک، فلفل، پودر سیر، آویشن به مقدار لازم؛
- آرد سفید، تخممرغ، پودر سوخاری (برای غلتاندن)؛
- اسپری روغن.
مراحل تهیه این غذا با ایرفرایر:
- مرغ چرخشده را با پیاز و ادویهها مخلوط کنید و کمی ورز بدهید.
- از مایه آمادهشده ناگتهایی کوچک و بیضیشکل آماده کنید.
- هر ناگت را ابتدا در آرد، سپس تخممرغ زدهشده و در نهایت پودر سوخاری بغلتانید.
- روی ناگتها کمی روغن اسپری کنید و داخل سرخکن بچینید.
- با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، حدود ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزید تا سطح آنها کاملا طلایی شود.
میرزا قاسمی
مواد موردنیاز:
- ۴عدد بادمجان قلمی؛
- ۲قاشق غذاخوری سیر رندهشده؛
- ۱قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی؛
- ۲عدد تخممرغ؛
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم؛
- روغن زیتون یا مایع به مقدار کم (اختیاری).
مراحل تهیه یکی از بهترین غذاهای قابل پخت با سرخکن:
- بادمجانها را با چنگال سوراخ کنید و داخل سرخکن با دمای ۲۰۰ درجه، حدود ۲۵ دقیقه بپزید تا پوست آن کاملا جدا شود.
- پوست بادمجان را بگیرید و گوشت آن را له کنید.
- سیر را با کمی روغن تفت بدهید، رب گوجه فرنگی را بریزید و سپس بادمجان لهشده را اضافه کنید.
- در آخر تخممرغها را به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم در سرخکن ترکیب کنید تا یکدست شود.
کوفته سبزی یا کوفته قلقلی با سرخکن بدون روغن
مواد لازم:
- ۲۵۰یا ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده؛
- ۱عدد پیاز متوسط، رندهشده و آبگرفتهشده؛
- ۲قاشق غذاخوری سبزی معطر خردشده (فقط برای کوفته سبزی)؛
- ۲قاشق غذاخوری آرد نخودچی یا پودر سوخاری؛
- ۱عدد تخممرغ؛
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی پودر سیر به میزان لازم؛
- روغن بسیار کم یا اسپری روغن برای چربکردن سبد سرخ کن.
طرز تهیه با هواپز:
- در یک کاسه مناسب، گوشت چرخکرده را با پیاز، تخممرغ، آرد نخودچی، ادویهها و در صورت تهیه کوفته سبزی، با سبزیهای معطر مخلوط کنید.
- مواد را بهخوبی ورز دهید تا کاملا چسبنده شود. سپس از مایه بهاندازه گردو بردارید و با دست به شکل توپهای کوچک فرم دهید.
- سبد سرخکن را کمی چرب کنید و کوفتهها را با فاصله درون آن بچینید.
- دستگاه را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه بدهید کوفتهها به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزند. در نیمه پخت، کوفتهها را برگردانید تا هر دو طرف آنها بهخوبی طلایی شود.
غذاهای فستفودی و تنقلات محبوب با سرخ کن
سیبزمینی سرخشده
مواد لازم:
- ۳ عدد سیبزمینی متوسط؛
- آب و یخ به مقدار کافی؛
- نمک، پاپریکا، پودر سیر به مقدار دلخواه؛
- اسپری روغن.
طرز تهیه سیبزمینی با ایرفرایر:
- سیبزمینیها را با پوست یا بدون پوست به صورت خلالی برش بدهید.
- آنها را نیم ساعت در آب سرد و یخ قرار بدهید.
- سپس آنها را کاملا خشک و در یک کاسه با ادویهها و مقدار کمی اسپری روغن مخلوط کنید.
- سیبزمینیها را در سبد سرخکن پخش کنید و از انباشته شدن آنها بپرهیزید.
- با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزید.
- در نیمه پخت، آنها را هم بزنید تا همه بخشها طلایی و برشته شوند.
نکته: اگر بهدنبال بافت کروکانتی واقعی هستید، حتما مرحله خیسکردن و خشککردن را دقیق انجام بدهید.
فیله سوخاری
مواد لازم:
- ۴۰۰ گرم فیله مرغ؛
- نصف پیمانه ماست یا شیر؛
- نصف پیمانه آرد سفید؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۱ پیمانه پودر سوخاری؛
- اسپری روغن؛
- پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا و نمک به مقدار لازم.
روش تهیه:
- فیلهها را به ابعاد دلخواه برش بدهید.
- آنها را با ماست، نمک و ادویهها مزهدار کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- هر فیله را اول در آرد، سپس تخممرغ و در نهایت پودر سوخاری بغلتانید.
- فیلهها را داخل سبد سرخکن بچینید و روی آنها اسپری روغن بزنید.
- در دمای ۱۸۰ درجه، ۲۰ دقیقه بپزید. پس از ۱۰ دقیقه فیلهها را برگردانید تا هر دو طرف برشته شود.
چیپس خانگی
مواد لازم:
- ۲ عدد سیبزمینی بزرگ؛
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید؛
- نمک، پودر فلفل یا ادویه دلخواه؛
- اسپری روغن.
روش تهیه:
- سیبزمینیها را با پوست یا بدون پوست، بهصورت بسیار نازک حلقه کنید.
- حلقهها را به مدت ۱۰ دقیقه در مخلوط آب و سرکه قرار دهید تا شفاف شوند.
- سپس آنها را کاملا خشک کرده و کمی اسپری روغن بزنید.
- چیپسها را در یک لایه نازک درون سبد سرخکن بچینید و با دمای ۱۸۰ درجه، در دو مرحله ۵دقیقهای بپزید. در هر مرحله چیپسها را هم بزنید و جابهجا کنید تا یکنواخت برشته شوند.
- در پایان، کمی نمک یا ادویه دلخواه روی آنها بپاشید.
پیاز سوخاری
مواد لازم:
- ۱ عدد پیاز سفید بزرگ؛
- ۳ قاشق غذاخوری آرد سفید؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۱ پیمانه پودر سوخاری؛
- نمک، فلفل و پودر پاپریکا به مقدار لازم؛
- اسپری روغن.
روش تهیه پیاز سوخاری:
- پیاز را به صورت حلقههای ضخیم برش بزنید و حلقهها را جدا کنید.
- حلقهها را ابتدا در آرد، سپس در تخممرغ زدهشده و بعد در پودر سوخاری مزهدار بغلتانید.
- آنها را با اسپری روغن کمی چرب کنید و در سرخکن با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید تا سطح آنها طلایی شود.
بال و ران مرغ اسپایسی
مواد لازم:
- ۶ تا ۸ عدد بال یا ران کوچک مرغ؛
- ۱ قاشق غذاخوری سس تند یا پاپریکا؛
- ۱ قاشق چایخوری سیر کوبیده یا پودر سیر؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- نمک، فلفل، آویشن به مقدار لازم.
روش تهیه:
- مرغها را با تمام مواد گفتهشده مزهدار کنید و به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- آنها را در سبد سرخکن بچینید و با دمای ۲۰۰ درجه، حدود ۲۰ تا ۲۲ دقیقه بپزید. در میانه پخت، آنها را برگردانید.
- پس از پخت، میتوانید مقداری سس مخصوص بال مرغ روی آنها بریزید و ۲ دقیقه دیگر در سرخکن بگذارید.
غذاهای رژیمی و سالم در سرخکن
برگر گیاهی (ونجی برگر)
مواد لازم:
- ۱ پیمانه نخود یا لوبیا چیتی پختهشده؛
- ۱ عدد پیاز رندهشده؛
- ۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده؛
- ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پودر سوخاری؛
- نمک، فلفل، زیره و زردچوبه به مقدار لازم؛
- اسپری روغن.
روش تهیه:
- تمام مواد را با غذاساز یا گوشتکوب برقی له و کاملا ترکیب کنید.
- از مایه بهدستآمده ۳ تا ۴ عدد برگر نسبتا ضخیم درست کنید.
- روی هر طرف برگرها کمی روغن اسپری کنید.
- برگرها را در دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۱۵ دقیقه بپزید و در میانه پخت، آنها را برگردانید.
سبزیجات گریلشده
مواد لازم:
- ۲ عدد کدو سبز؛
- ۲ عدد هویج؛
- ۵ عدد قارچ؛
- ۱ عدد فلفل دلمهای؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- نمک، فلفل سیاه، آویشن خشک به مقدار لازم.
روش تهیه:
- سبزیجات را به قطعات متوسط و یکدست برش بزنید.
- آنها را با روغن زیتون و ادویهها مخلوط کنید و در سبد سرخکن بچینید.
- درنهایت سبزیجات را در دمای ۱۸۰ درجه، به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید تا کاملا گریل شوند.
فلافل بدون روغن
مواد لازم:
- ۱ پیمانه نخود خشک خیسخورده؛
- ۱ عدد پیاز متوسط؛
- ۲ حبه سیر؛
- نصف پیمانه گشنیز یا جعفری تازه؛
- ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی؛
- نمک، فلفل، زیره، تخم گشنیز، زردچوبه به مقدار لازم؛
- اسپری روغن.
روش تهیه:
- همه مواد را در غذاساز میکس کنید تا خمیر فلافل شکل بگیرد.
- با دست یا قالب مخصوص، فلافلها را شکل دهید.
- روی آنها کمی روغن اسپری کنید.
- اجازه بدهید در دمای ۱۸۰ درجه، به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزند و در نیمه پخت، آنها را برگردانید.
شامی کباب رژیمی
مواد لازم:
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده کمچرب؛
- نصف پیمانه لپه پختهشده و لهشده؛
- ۱ عدد پیاز متوسط رندهشده و آبگرفتهشده؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- اسپری روغن؛
- نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه به مقدار لازم.
روش تهیه:
- تمام مواد را در یک ظرف ترکیب و ورز دهید تا مایه منسجمی حاصل شود.
- از مایه، شامیهایی به اندازه دلخواهتان شکل دهید.
- آنها را کمی با اسپری روغن چرب کنید و در سرخکن بچینید.
- شامیها را در دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملا پخته و برشته شوند.
سیبزمینی شیرین سرخشده
مواد لازم:
- ۲ عدد سیبزمینی شیرین متوسط؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- پاپریکا، نمک و دارچین (اختیاری) به مقدار دلخواه.
روش تهیه:
- سیبزمینیها پوست بگیرید و به شکل خلالی یا نازک برش بزنید.
- آنها را با روغن زیتون و ادویهها کاملا مخلوط کنید و در یک لایه در سبد سرخکن پخش کنید.
- سرخکن را روی دمای ۱۹۰ درجه تنظیم کنید و اجازه بدهید حدود ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزند. در میانه پخت، آنها را کمی جابهجا کنید تا تمام بخشها طلایی و ترد شوند.
کدو شکمپر با پنیر
مواد لازم:
- ۲عدد کدو سبز متوسط؛
- نصفپیمانه پنیر موزارلا یا چدار (رندهشده)؛
- ۲قاشق غذاخوری فلفل دلمهای نگینی خردشده؛
- ۲قاشق غذاخوری ذرت پختهشده؛
- ۱قاشق غذاخوری پیازچه یا جعفری خردشده؛
- نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن به مقدار لازم؛
- ۱قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- کمی پودر پاپریکا یا فلفل قرمز.
طرز تهیه:
- اول کدوها را از طول به دو نیم تقسیم و با یک قاشق، قسمت داخلی آنها را خالی کنید؛ بهطوریکه دیواره و کف آن نازک نشود.
- داخل کدوها را با کمی نمک و فلفل مزهدار کرده و با برس یا اسپری، کمی روغن زیتون روی آنها بمالید.
- برای تهیه مواد میانی، پنیر رندهشده را با فلفل دلمهای، ذرت، سبزیجات معطر و ادویهها مخلوط کنید.
- این ترکیب را داخل کدوهای خالیشده بریزید و به آرامی فشار دهید تا کاملا پر شوند.
- سبد سرخکن را کمی چرب کنید و کدوها را با احتیاط در آن قرار دهید.
- سرخکن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید تا کدوها نرم و پنیر داخل آن طلایی و ذوبشده شود.
پیشغذا و اسنکهای ساده با هواپز
نان سیر با پنیر
مواد لازم:
- ۴ برش نان باگت یا نان تست؛
- ۲ قاشق غذاخوری کره نرمشده؛
- ۱ حبه سیر لهشده؛
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری خردشده؛
- نصف پیمانه پنیر موزارلا یا چدار رندهشده.
طرز پخت این پیشغذا با ایرفرایر:
- سیر، کره و جعفری را مخلوط کنید و روی برشهای نان بمالید و روی آن پنیر بریزید.
- نانها را داخل سبد سرخکن قرار دهید.
- سرخ کن را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه بدهید ۶ تا ۸ دقیقه بپزند تا پنیر آب و سطح نان طلایی شود.
ذرت کبابی
مواد لازم:
- ۲ عدد بلال کوچک؛
- ۱ قاشق غذاخوری کره آبشده؛
- نمک، فلفل، پاپریکا یا آبلیمو به مقدار لازم.
طرز تهیه:
- بلالها را با کره و ادویه مزهدار کنید و در سبد سرخکن قرار دهید.
- در دمای ۲۰۰ درجه، ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا دانهها کمی برشته و طلایی شوند.
- در پایان پخت، دوباره کمی آبلیمو یا کره اضافه کنید
قارچ گریلشده
مواد لازم:
- ۲۰۰ گرم قارچ؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- سیر لهشده، نمک، فلفل، آویشن به مقدار دلخواه.
طرز تهیه:
- قارچها را تمیز کنید و در صورت درشت بودن، نصف کنید.
- قارچهای تمیز را با روغن زیتون و ادویهها مزهدار کنید و داخل سبد ایرفرایر بریزید.
- با دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم و کمی برشته شوند.
تخممرغ در نان تست
مواد لازم:
- ۲ برش نان تست؛
- ۲ عدد تخممرغ؛
- ۱ قاشق غذاخوری کره نرمشده؛
- نمک و فلفل به مقدار لازم.
طرز تهیه:
- وسط نان تست را با قالب گرد یا لیوان خالی کنید.
- روی نان کره بمالید و در سبد ایرفرایر قرار دهید.
- در مرکز هر نان، یک تخممرغ بشکنید.
- سرخ کن را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه بدهید ۷ تا ۹ دقیقه بپزند تا سفیده سفت و زرده به میزان دلخواه پخته شود.
پنیر هالومی سوخاری
مواد لازم:
- ۲۰۰ گرم پنیر هالومی؛
- ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید؛
- ۱ عدد تخممرغ زدهشده؛
- نصف پیمانه پودر سوخاری؛
- کمی فلفل سیاه، پاپریکا؛
- اسپری روغن یا کمی روغن زیتون.
طرز تهیه:
- برشهای هالومی را ابتدا در آرد، سپس در تخممرغ و بعد در پودر سوخاری بغلتانید.
- روی آنها کمی روغن اسپری کنید و سپس آنها را در سبد سرخکن بچینید.
- سرخ کن را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه بدهید پنیرها ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزند تا طلایی و تُرد شوند.
کاپ سیبزمینی با پنیر و بیکن گیاهی
مواد لازم:
- ۲عدد سیبزمینی بزرگ
- نصف پیمانه پنیر موزارلا رندهشده؛
- یکچهارم پیمانه بیکن گیاهی خردشده؛
- ۱قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم؛
- کمی پودر پاپریکا یا فلفل دلمهای خشک؛
- قالبهای کوچک مخصوص سرخکن.
طرز تهیه:
- سیبزمینیها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. سپس با فشار دست یا پارچه نخی، آب اضافی آنها را کاملا بگیرید.
- سیبزمینیهای رندهشده را با روغن زیتون، نمک، فلفل و پاپریکا مخلوط کنید و در قالبهای کوچک مخصوص سرخکن بریزید. با پشت قاشق، مواد را طوری فشار دهید که شبیه یک فنجان توخالی شوند.
- قالبها را داخل سرخکن دهید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا لایه بیرونی کاپها طلایی و ترد شود.
- در دقایق میانی پخت، داخل هر کاپ مقداری پنیر و بیکن گیاهی بریزید و دوباره به مدت ۳ تا ۵ دقیقه دیگر در دستگاه قرار دهید تا پنیر ذوب شود.
دسرها و غذاهای خلاقانه با سرخکن
دونات بدون روغن
مواد لازم برای حدود ۶ عدد:
- یکونیم پیمانه آرد سفید؛
- نصف پیمانه شیر ولرم؛
- ۲ قاشق غذاخوری شکر؛
- ۲۵ گرم کره نرمشده؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۱ قاشق چایخوری خمیرمایه فوری؛
- وانیل، نمک به مقدار کم؛
- روغن برای چربکردن (اختیاری)؛
- پودر قند یا شکلات ذوبشده برای تزئین.
طرز تهیه دونات بدون روغن:
- خمیرمایه را با شیر و شکر ترکیب کنید و اجازه بدهید ۱۰ دقیقه استراحت کند.
- سپس آن را با آرد، تخممرغ، کره، نمک و وانیل مخلوط کنید و خمیر نرم و یکدستی درست کنید.
- خمیر را ۱ ساعت در محیط گرم استراحت دهید تا حجیم شود.
- خمیر را با وردنه باز کنید و با قالب گرد شکل دهید.
- وسط دوناتها را خالی کنید، در سبد ایرفرایر بچینید و روی آنها کمی روغن اسپری کنید.
- سرخکن را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید.
- پس از خنکشدن، دوناتها را با پودر قند یا شکلات آبشده تزئین کنید.
موز شکلاتی
مواد لازم:
- ۲ عدد موز؛
- ۱۰۰ گرم شکلات تختهای تلخ یا شیری؛
- مغز گردو، بادام یا پسته خردشده (اختیاری)؛
- چوب بستنی یا سیخ چوبی.
طرز تهیه:
- موزها را به نصف برش بدهید و در چوب فرو کنید.
- شکلات را در مایکروویو یا با حرارت غیرمستقیم آب کنید.
- موزها را در شکلات ذوبشده و سپس در صورت تمایل در مغزها بغلتانید.
- موزها را داخل سبد سرخکن قرار دهید و با دمای ۱۸۰ درجه، فقط ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا سطح شکلات کمی خشک و براق شود.
- موزهای آمادهشده را در یخچال قرار بدهید تا خنک و سفت شوند.
چیپس میوه
مواد لازم:
سیب، موز، کیوی، پرتقال یا هر میوه دلخواه به میزان لازم؛
دارچین یا کمی آبلیمو (برای بعضی میوهها).
طرز تهیه:
- میوهها را بسیار نازک و یکنواخت برش بزنید.
- در صورت تمایل، سیب و موز را با کمی آبلیمو و دارچین مخلوط کنید.
- برشها را با فاصله داخل سبد سرخکن بچینید.
- میوهها را با دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا خشک و ترد شوند.
- سپس بگذارید در فضای آزاد خنک شوند تا حالتی کاملا چیپسی به خود بگیرند.
نوتلا رول
مواد لازم:
- ۴ برش نان تست؛
- ۴ قاشق چایخوری نوتلا؛
- چند حلقه موز یا توتفرنگی (اختیاری)؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۱ قاشق غذاخوری شیر؛
- دارچین و شکر برای تزئین نهایی.
- اسپری روغن.
طرز تهیه:
- لبههای نان تست را جدا و با وردنه نازک کنید.
- روی هر برش نان، نوتلا و میوه دلخواه قرار دهید و رول کنید.
- تخممرغ و شیر را مخلوط کنید و رولها را در آن بغلتانید.
- با اسپری روغن کمی رولها را چرب کنید و در سبد سرخ کن قرار دهید.
- اجازه بدهید با دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۷ تا ۹ دقیقه بپزند.
- پس از پخت، در مخلوط دارچین و شکر بغلتانید.
کیک فنجانی با ایرفرایر
مواد لازم برای ۴ کاپکیک:
- نصف پیمانه آرد؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- یکچهارم پیمانه شکر؛
- یکچهارم پیمانه شیر؛
- ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع؛
- ۱ قاشق چایخوری بکینگپودر؛
- نوک قاشق وانیل؛
- قالب سیلیکونی یا فویل کاپکیک.
طرز پخت کیک در ایرفرایر:
- تخممرغ و شکر را با همزن بزنید تا کرمرنگ شود.
- روغن، شیر و وانیل را اضافه کنید.
- در آخر، آرد و بکینگپودر را الک و به مواد اضافه کنید.
- مواد را در قالبها بریزید به شکلی که تا نصف پر شوند.
- قالبها را داخل سبد سرخکن قرار دهید و سرخکن را روی دمای ۱۶۰ درجه و زمان ۱۵ دقیقه تنظیم کنید.
- با خلال چوبی تست کنید؛ اگر کیک به خلال نچسبید یعنی کاپکیکهای خوشمزه شما آماده است.
پای سیب کوچک با خمیر آماده
مواد لازم:
- ۱بسته خمیر آماده؛
- ۲عدد سیب متوسط و شیرین؛
- ۱قاشق غذاخوری شکر قهوهای؛
- نصفقاشق چایخوری دارچین؛
- ۱قاشق چایخوری کره نرمشده؛
- ۱قاشق غذاخوری آبلیمو تازه؛
- ۱عدد زرده تخممرغ.
طرز تهیه:
- سیبها را پوست بگیرید و بهصورت نگینی ریز خرد و با شکر، دارچین، کره و آبلیمو مخلوط کنید. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه در دمای محیط بماند تا طعمدار شود.
- خمیر را باز کنید و با استفاده از قالب گرد یا یک لیوان بزرگ، دایرههایی با قطر حدود ۱۰ سانتیمتر از آن جدا کنید.
- در مرکز هر دایره از ترکیب سیب بگذارید و لبههای خمیر را با کمی آب مرطوب کرده، سپس آن را به شکل نیمدایره یا بقچهای ببندید. با چنگال لبهها را محکم کنید و چند سوراخ کوچک روی خمیر ایجاد کنید تا بخار خارج شود.
- در صورت تمایل، روی پایها را با زرده تخممرغ رومال کنید تا در پایان طلاییتر شوند.
- پایها را داخل سبد سرخکن روی کاغذ روغنی یا فویل مخصوص بچینید و دستگاه را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
- اجازه بدهید پایها حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و تا زمانی که خمیر کاملا پف کند و طلایی شود، داخل سرخکن بمانند.
بیسکویت جو پرک و شکلات
مواد لازم:
- ۱پیمانه جو پرک؛
- نصفپیمانه آرد سفید؛
- یکچهارم پیمانه شکر قهوهای یا شکر معمولی؛
- یکچهارمپیمانه کره نرمشده در دمای محیط؛
- ۱عدد تخممرغ؛
- نصفقاشق چایخوری بیکینگپودر؛
- ۱قاشق چایخوری وانیل؛
- نصف پیمانه شکلات چیپسی یا شکلات خردشده؛
- کمی نمک.
طرز تهیه:
- کره و شکر را در یک کاسه با همزن مخلوط کنید.
- تخممرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود.
- در یک ظرف جداگانه، آرد، بیکینگپودر، نمک و جو پرک را ترکیب کرده، سپس به ترکیب کره و تخممرغ اضافه و مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود.
- در پایان شکلات چیپسی را اضافه و با لیسک در خمیر مخلوط کنید.
- با قاشق کمی خمیر بردارید و به شکل توپهای کوچک روی کاغذ روغنی یا فویل مخصوص سرخکن بچینید و بین آنها فاصله بگذارید.
- سرخکن را روی دمای ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه بدهید بیسکویتها به مدت ۱۰ دقیقه بپزند.
خرید قسطی سرخ کن با فروشگاه اسنپ
اگر بهدنبال آشپزی سالمتر و مصرف غذاهای کمچرب هستید اما در حال حاضر بودجهتان محدود است، نگران نباشید. خرید قسطی سرخ کن از طریق فروشگاه اسنپ راهکاری ساده و مطمئن برای تهیه این وسیله کاربردی است.
در اسنپشاپ، مدلهای متنوعی از سرخکنهای بدون روغن از برندهای معتبر عرضه شده که میتوانید با سرویس اعتباری اسنپ آنها را بدون نیاز به پرداخت کامل در لحظه، به صورت اقساطی تهیه کنید.
جمعبندی: آیا ارزش دارد از سرخ کن برای همه چیز استفاده کنیم؟
این مقاله، منبعی جامع برای پاسخ به این سوال است: چی با ایرفرایر بپزم؟ بازار درستکردن غذا با سرخکن بدون روغن این روزها حسابی داغ است و این محبوبیت بیسابقه دلایل بسیار ارزشمندی دارد. اما برای تصمیمگیری آگاهانه، بهتر است مزایا و محدودیتهای آن را با دقت بررسی کنید تا بدانید استفاده از این دستگاه برای همه نوع غذا ارزشمند است یا خیر.
مزایا
- کاهش مصرف روغن و کمک به سبک تغذیه سالمتر؛
- پخت یکنواخت و طعم مطلوب بافت غذا؛
- سرعت بالا در آمادهسازی غذا؛
- تنوع کاربرد؛ از پیشغذا تا غذای اصلی و اسنک.
محدودیتها
- ازدسترفتن بافت معمول برخی غذاها؛
- ظرفیت محدود برخی مدلها برای خانوادههای پرجمعیت؛
- نیاز به آزمون و خطا برای تنظیم دمای مناسب هر غذا؛
- آزاردهنده بودن صدا یا زمان پیشگرمکردن در برخی مدلها.
پیشنهاد نهایی برای خرید یا ارتقای مدل
اگر بهدنبال راهی برای سادهترکردن فرایند آشپزی، کاهش مصرف چربی و صرفهجویی در زمان هستید، استفاده از سرخکن رژیمی بهترین راهکار پیش روی شماست. البته لازم است پیش از خرید یا ارتقاء مدل، با امکانات، ظرفیت و قابلیتهای دستگاه موردنظر آشنا شوید.
برای تصمیمگیری دقیقتر، میتوانید مقاله جامع مزایا و معایب استفاده از سرخ کن بدون روغن (هواپز) را مطالعه کنید.
سؤالات متداول
۱. آیا غذاهایی که با سرخکن بدون روغن پخته میشوند، طعم سرخشده واقعی دارند؟
طعم غذا در سرخکن بسیار به غذای سرخشده نزدیک است، اما چون روغن زیادی مصرف نمیشود، بافت آن کمی متفاوتتر خواهد بود.
۲. با ایرفرایر چی بپزم؟
از انواع گوشت و سبزیجات گرفته تا فلافل، نان سیر و حتی انواع دسرها را میتوانید با سرخکن درست کنید. فقط کافی است دما و زمان مناسب هر غذا را بدانید.
۳. آیا خرید قسطی سرخکن از فروشگاه اسنپ محدودیت دارد؟
خیر، فروشگاه اسنپ امکان خرید قسطی سرخکن را بدون نیاز به ضامن فراهم کرده و شرایط اقساط با توجه به مدل کالا و بازه پرداخت انتخاب میشود.
۴. آیا سرخکن نیاز به پیشگرمکردن دارد؟
بیشتر مدلها برای پخت بهتر نیاز به ۳ تا ۵ دقیقه پیشگرمکردن دارند. البته برخی دستگاههای جدید بهطور خودکار این مرحله را انجام میدهند.