خانه
دانستنی‌های غذایی
روش تشخیص پنیر سالم و حفاظت از سلامتی
دانستنی‌های غذایی

روش تشخیص پنیر سالم و حفاظت از سلامتی

۹ آذر ۱۴۰۱
0 دیدگاه

لبنیات در رژیم غذایی و سلامت انسان، نقشی حیاتی و اساسی دارند. یکی از مشتقات شیر، پنیر است که فرمی منسجم دارد و به‌راحتی فاسد یا خراب نخواهد شد. اما بد نیست بدانید که هر چه میزان آب در آن بیشتر باشد، امکان فساد آن نیز بیشتر خواهد بود. البته پنیر‌ها قبل از رسیدن به فساد طعم خود را از دست می‌دهند که این موضوع نحوه تشخیص پنیر خراب از پنیر سالم را آسان‌تر می‌کند؛ بنابراین به‌هیچ‌عنوان احتیاجی نیست که نگران فساد ناگهانی و در سکوت آن‌ها باشید. ما در ادامه نحوه تشخیص پنیر خراب از پنیر سالم را برای شما شرح خواهیم داد.

 

نحوه تشخیص پنیر خراب

نحوه تشخیص پنیر تاریخ‌گذشته از پنیر سالم اصلا سخت یا دشوار نیست. در حالت کلی پنیر‌هایی که بافت سفت و منسجمی دارند، در صورت بروز کپک با جداکردن قسمت کپک‌زده، می‌توان آن‌ها را مجددا استفاده کرد. اینگونه کپک‌ها خاکستری، آبی و سبزرنگ هستند و جداکردن آن‌ها از پنیر مانعی در ادامه استفاده آن ندارد. اما برخلاف این دسته از کپک‌ها، کپک‌های قرمز و سیاه به‌هیچ‌عنوان پنیر را مجددا قابل‌استفاده نمی‌کنند و باید پنیر دور انداخته شود. در ادامه شما را با چند روش تشخیص پنیر سالم از خراب آشنا می‌کنیم.

ظاهر پنیر

پنیر‌ها با طعم‌های متفاوت

 

اولین فاکتور در تشخیص پنیر خراب، ظاهر پنیر است. ظاهر به‌راحتی می‌تواند هشدار‌دهنده باشد و به شما نشان دهد که باید از خوردن پنیر صرف‌نظر کنید. اگر بر روی پنیر شما کپک‌های آبی، سیاه‌وسفید یا حتی سبز مشاهده شد باید بدانید که مصرف این پنیر خطرناک است. البته کپک‌های سبز و آبی همیشه خطرناک نیستند؛ اما توصیه می‌کنیم که قبل از مصرف پنیر موارد دیگر برای تشخیص تازگی آن را نیز بررسی کنید. گاهی اوقات برخی لکه‌ها مانند لکه‌های نارنجی‌رنگ روی پنیر ظاهر می‌شوند که به دلیل کهنه بودن پنیر به وجود می‌آیند.

این لکه‌ها اصلا نگران‌کننده نیستند و با وجود آن‌ها بد نیست بدانید که پنیر شما هنوز هم سالم است. ضمن اینکه تکه‌های سفید کپکی که روی پنیر‌ها وجود دارد و به‌راحتی بریده و جدا می‌شوند خطرناک نبوده و شما بعد از جدا کردن آن‌ها به‌راحتی می‌توانید پنیر را استفاده کنید. البته لکه‌های سبزرنگ و سفیدرنگ به طور معمول خطرناک نیستند، مگر اینکه تمام سطح پنیر شما را پوشش داده و بو داشته باشند. همچنین لیز شدن سطح روی پنیر نشانه‌ای از فساد آن است.

عطر پنیر

دومین فاکتور برای تشخیص پنیر تاریخ‌گذشته، رایحه پنیر است. اگر پنیر شما نرم، نیمه نرم یا نیمه سفت بود باید بویی شبیه به شیر ترشیده در پنیر استشمام شود. اگر پنیر رایحه‌ای مانند شیر ترشیده داشته باشد بدون شک مزه آن نیز شبیه شیر ترشیده است. این رایحه به دنبال کهنه شدن و تجزیه شدن پروتئین موجود در پنیر ایجاد می‌شود. بد نیست بدانید که هرچقدر که پنیر شما کهنه‌تر و پیرتر باشد، پروتئین‌ها بیشتر شکسته شده و بوی آن‌ها قوی‌تر و شدیدتر است. رایحه پنیر با باکتری‌ها و کالچر‌هایی که در ابتدای تولید پنیر به آن اضافه می‌کنند، رابطه‌ای مستقیم دارد.

طعم و مزه پنیر

فاکتور سوم که در تشخیص پنیر سالم اهمیت زیادی دارد، مزه و طعم پنیر است. بعدازاین که رایحه و ظاهر پنیر شما بدون مشکل و سالم بود شک نکنید که طعم آن نیز طبیعی و سالم است.

درهرحال راهکار چشیدن همیشه تشخیص را راحت‌تر می‌کند. یک‌تکه کوچک از پنیر را روی زبان خود قرار داده و بادقت زیاد آن را مزه‌مزه کنید. دقت کنید اگر طعم پنیر شما به سمت تندی یا تلخ بود، به‌هیچ‌عنوان نباید آن را مصرف کنید.

 

نگهداری مناسب از پنیر

پنیر سالم و خوش طعم

بر اساس توصیه وزارت کشاورزی آمریکا یا USAD بهترین روش نگهداری پنیر، قراردادن آن در یخچال است. بهتر آن است که فضای داخل یخچال را هرچند ماه با جوش شیرین حل شده در آب یا یک محلول سفید‌کننده مناسب تمیز کنید تا به این واسطه هاگ‌هایی که موجب کپک در یخچال هستند را به‌راحتی از بین ببرید. همچنین این وزارت توصیه می‌کند که پنیر‌ها را در داخل نایلون قرار دهید و مطمئن باشید که بیش از ۲ ساعت خارج از یخچال نمانده باشند. در حال اگر شک و شبهه‌ای در مورد سالم یا کپک‌زده بودن پنیر خود داشتید، توصیه می‌کنیم که حتما آن را دور بیندازید. در ادامه چند نکته کوچک برای نگهداری بهتر از پنیر‌ها ارائه خواهیم کرد.

  • نکته اول در نگهداری از پنیر سالم این است که پنیر‌ها اگر نرم باشند، ماندگاری کمی دارند. به همین دلیل اگر پنیر بز یا پنیر موزارلا تازه خریدید، نسبت به اینکه چه زمانی آن را خریداری کرده‌اید ماندگاری آن ۷ روز خواهد بود. بد نیست بدانید که تشخیص دادن تازگی این نوع پنیر‌ها از دیگر همجنسانشان راحت‌تر است.
  • نکته بعد اینکه اگر رایحه یا طعم پنیر نرم شما یادآور شیر ترش مزه و ترش شده باشد، بهتر است که حتما آن را دور بیندازید و از استفاده آن صرف‌نظر کنید.
  • توصیه ما این است که پنیر را در قسمت گرم یخچال نگهداری کنید. باکتری‌های مفید و سازنده‌ای در پنیر‌ها وجود دارد که قسمت‌های سرد یخچال فعالیت آن‌ها را محدود می‌کند.
  • در آخر بد نیست بدانید که پنیر‌هایی مانند پنیر پارمسان، چدار و گودا به‌قدری کهنه هستند که همین کهنگی دوام آن‌ها را تضمین خواهد کرد. این پنیر‌ها رطوبت کمی دارند و لازم نیست در مورد فساد زودهنگام آن‌ها نگران باشید. در اغلب اوقات تخمیر این پنیر‌ها اگر در معرض هوا باشند، از بین خواهد رفت.

 

دنیای سراسر طعم و شگفتی پنیر‌ها

در این مطلب از نحوه نگهداری سلامت پنیر‌ها گفتیم و اینکه چطور با تشخیص پنیر تاریخ‌گذشته، از استفاده یک محصول فاسد جلوگیری کنید. درهرحال نمی‌توان حتی نسبت به فساد لبنیات بی‌تفاوت بود و بد نیست بدانید که لبنیات فاسد شده بسیار مضر و خطرناک هستند. در ادامه به شما توصیه می‌کنیم که اگر هوس خوردن یک میان وعده جذاب از پنیر و چای شیرین داشتید؛ اما پنیر شما خراب بود و حتی پنیر در خانه نداشتید، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی ظرف مدت ۳۰ دقیقه می‌توانید هر پنیری که به آن علاقه داشته باشید را با هر طعمی سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

 

https://secure.gravatar.com/avatar/c45ffe8a77697c257af43c175ec13f9c?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. تکمیل قسمت های *دار الزامی می باشد.