سس تارتار به دلیل روش تهیه آسان و همچنین طعم دلپذیری که دارد، جزء سسهای محبوب و پر طرفدار محسوب میشود. پایه اصلی این ترکیب، سس مایونز است که به طعمدهندههای دیگری مانند آبلیمو، پیاز، جعفری، خیارشور نیاز دارد.
این سس به دلیل طعم ترش و لذیذ آن معمولا بیشتر در کنار غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی یا دیگر غذاهای سرخکردنی چون سیبزمینی سرخ شده، ناگت مرغ و موارد دیگر سرو میشود. در ادامه مطلب، میخواهیم به شما طرز تهیه سس تارتار را آموزش دهیم.
پس اگر شما هم از طرفداران این سس هستید، در ادامه مطالب با ما همراه باشید تا بهآسانی این سس را در خانههای خود آماده کنید و از طعم آن در غذاهای خود لذت ببرید.
سس خوشمزه و لذیذ تارتار
همانطور که گفته شد این سس برای انواع غذاهای سرخکردنی و دریایی مناسب است. ما در این قسمت راحتترین روش تهیه این سس را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم سس تارتار
مواد اولیه برای تهیه این سس خوشمزه به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
سس مایونز | سه/چهارم پیمانه |
خیارشور | یک قاشق غذاخوری |
جعفری | دو قاشق غذاخوری |
پیاز یا پیازچه | یک قاشق غذاخوری |
کیپر | یک قاشق غذاخوری |
ترخون | نصف قاشقچایخوری |
آبلیمو | یک/چهارم پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
توجه: کیپر نوعی میوه است که از آن بهعنوان نمک یا ترشی در تهیه غذاها استفاده میکنند.
مراحل تهیه سس تارتار
برای درستکردن این سس، به شیوه زیر عمل کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا مقدار تعیین شده سس مایونز را درون ظرفی بریزید. پس از آن مقداری آبلیمو را به آن اضافه کنید و آنها را با یکدیگر هم بزنید.
- مرحلهی دوم: کیپر، خیارشور، پیاز و پیازچه را بهصورت ریز و نگینی خرد کرده و به سس و آبلیمو اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون سبزیجات معطری که بو و عطر سس را بهتر مینمایند را به ترکیب اضافه کنید. ما ترخون و جعفری را پیشنهاد کردیم، اما شما سبزیجات معطر دیگری هم میتوانید خرد کرده و به ترکیب اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: ترکیب را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کرده و در صورت کم بودن مزه آن میتوانید مقداری نمک یا فلفل به سس خود اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: حالا سس خوشمزه شما آماده سرو در کنار غذاها است. توصیه میشود برای آن که مواد اولیه سس طعم خوبی بگیرند، یک ساعت یا بیشتر آن را درون یخچال قرار دهید تا تمامی طعمدهندههایی که برای سس استفاده شده است، تأثیر و مزه اصلی خود را روی سس بگذارند.
تهیه سس تارتار به روش ساده
در این تکنیک در تهیه سس، با مواد اولیه کمتری سروکار خواهیم داشت و در واقع فقط باید ترخون و خیارشور را در مواد ترکیبی سس حفظ کنیم.
- مرحلهی اول: پیش از هر چیزی لازم است که همان مقدار تعیین شده سس مایونز را درون ظرفی قرار دهیم. سپس ترخون و خیارشور خرد شده را به سس مایونز اضافه و مخلوط مینماییم.
- مرحلهی دوم: ترخون و خیارشور جز طعمدهندههای اصلی این سس هستند، اما شما میتوانید دیگر مواد اولیه و سبزیجات بیشتر را حذف کرده و تنها مقداری آبلیمو و پودر سیر به سس بزنید. این طرز تهیه برای شرایطی که تمام مواد اولیه را در دسترس ندارید، مناسب بوده و امکان آن را خواهید داشت که سریع و فوری؛ این سس خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
- مرحلهی سوم: در نهایت مواد اولیه را بهخوبی باهم ترکیب کرده و هم بزنید. سپس ترکیب بهدستآمده را درون ظرفی شیشهای و در دار درون یخچال قرار دهید تا ساعاتی استراحت نماید. این استراحت سبب غالب شدن طعمدهندهها به سس میشود و با استراحت بیشتر سس تارتار خوشمزهتری خواهید داشت.
نکات مهم برای درستکردن سس تارتار
اگر با نکات مهمی که در ادامه آمده است آشنا شوید، سس تارتار خوشمزهتری خواهید داشت:
- سس مایونز را میتوانید با خیارشور و سبزیجات معطری که به سلیقه شما نزدیکتر هستند، ترکیب کنید.
- میتوانید به این سس خردل هم اضافه کنید.
- اضافه نمودن ادویههای آماده که به خوشطعمتر نمودن این سس کمک میکنند بهصورت دلخواه هستند. یعنی شما بر اساس ذائقه شخصی خود میتوانید ادویه اضافه کنید.
- میتوانید از پوست رنده شده لیموی تازه هم بهعنوان طعمدهنده در تهیه سس استفاده کنید.
- وجود آبلیمو در مواد اولیه سس باعث میشود که از چربیهای سنگین حاصل از سرخ شدن غذاهای دریایی جلوگیری نماید.
خرید مواد اولیه از سرویس سوپرمارکت اسنپ
این سس یکی از خوشمزهترین سسهایی است که شما میتوانید در کنار غذاهای سرخکردنی از آن استفاده کنید.
همانطور که خواندید، دستور تهیه این سس بسیار آسان بوده و شما میتوانید سس تارتار را بهسرعت و به راحتترین شکل ممکن درست کرده و از طعم آن لذت ببرید.
برای خرید مواد اولیه مورد نیاز این سس، میتوانید از سرویس سوپرمارکت اینترنتی استفاده کرده و بهراحتی محصولات مورد نیاز خود را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید