طرز تهیه خورشت بامیه + مواد لازم

طرز تهیه خورشت بامیه

خورشت بامیه یکی از پرطرف‌دارترین و محبوب‌ترین غذا‌ها در میان ایرانیان است. طرز تهیه این خورشت بسیار آسان بوده و در عین سادگی بسیار خوش طعم و خوش‌رنگ و لعاب است. اصالت این خورشت به مردمان جنوب کشور بر می‌گردد، اما به دلیل طبخ آسان و طعم خوبی که دارد، در اکثر نقاط کشور می‌توانیم شاهد پخت و سرو این خورش باشیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه خورش بامیه آشنا شوید.

طرز درست‌کردن خورش بامیه

طرز تهیه خورشت بامیه

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

خوش طعم و لذیذ بودن این خورشت به دلیل بامیه‌ای است که در این خورشت وجود دارد. این خورشت برای کسانی که ذائقه‌های مختلفی دارند نیز بسیار مناسب است. به‌عنوان‌مثال خورشت بامیه را می‌توان با انواع فلفل برای افرادی که علاقه زیادی به غذا‌های تند دارند نیز درست کرد. البته ممکن است همه افراد این غذا را به‌عنوان یک خورش محبوب نشناسند، اما یکبار امتحان کردن آن، خالی‌ازلطف نخواهد بود.

چنانچه مایل به درست‌کردن این خورش هستید، در ادامه مطلب می‌توانید با مراحل تهیه این خورشت آشنا شوید.

مواد لازم برای خورشت بامیه

مواد اولیه زیر را آماده کنید تا بتوانید این خورش خوشمزه را درست کنید:

مواد اولیه مقدار لازم
بامیه ۵۰۰ گرم
پیاز یک عدد
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آب‌لیمو به میزان لازم

 

مراحل پخت خورشت بامیه

دستور تهیه خورش خوشمزه بامیه

این خورش به‌سادگی درست شده و طرز تهیه آسان است:

  • مرحله‌ی اول: ابتدا پیاز متوسط را بردارید، بشویید و سپس آن را به‌صورت نگینی خرد کنید. توجه داشته باشید که نیازی به ریز خردکردن پیاز نیست. بعد باید ماهیتابه‌ای آورده و پیاز‌ها را درون آن بریزید. تابه را روی شعله حرارت گاز قرار دهید. مقداری روغن به پیاز‌ها اضافه کرده و تفت دهید. زمانی که پیاز‌ها طلایی‌رنگ شد، گوشت‌های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با پیاز به‌خوبی تفت دهید. مقدار گوشت بر اساس سلیقه شما می‌تواند متفاوت باشد و می‌توانید کم‌تر یا بیش‌تر از میزان گفته شده، گوشت به غذا اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: در این مرحله ادویه‌های لازم همچون نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویه‌های طعم‌دهنده دلخواه خود را به پیاز و گوشت اضافه کنید. پس از آنکه پیاز و گوشت به مقدار کافی سرخ شدند، رب گوجه‌فرنگی را به گوشت و پیاز تفت‌داده شده اضافه کرده و سپس این مواد را به‌خوبی تفت دهید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله نوبت به اضافه‌کردن بامیه‌ها می‌رسد. بامیه‌های تازه را درون تابه‌ای جدا ریخته و کمی آن‌ها را تفت دهید تا خامی آن‌ها گرفته شود. البته توجه داشته باشید که بامیه‌ها را آن‌قدری تفت ندهید که بسوزد چرا که در این صورت خورش شما طعم سوختگی می‌گیرد.
  • مرحله‌ی چهارم: پس از آنکه پیاز و رب گوجه و گوشت را به میزان کافی تفت دادید، حالا می‌توانید آب از قبل جوشیده شده و گرم را به مقدار کافی به این مواد اضافه کنید. سپس بامیه‌هایی که تفت‌داده‌اید را به ترکیب اضافه کرده و صبر کنید تا خورشت به‌خوبی بپزد و به‌اصطلاح رنگ و لعاب بگیرد.
  • مرحله‌ی پنجم: در نهایت پس از آنکه خورشت به مقدار کافی پخت، آن را درون ظرف مناسبی ریخته و این خورشت خوش‌رنگ و بو را در کنار برنج زعفرانی برای مهمانان خود سرو کنید. بدون شک که غذایی بی‌نظیر برای مهمانی‌ها و جمع خانوادگی شما خواهد شد.

نکات مهم برای جلوگیری از لزج شدن بامیه در خورشت

نکات مهم در پخت خورشت بامیه

یکی از دلایل مهم که برخی از افراد از طعم خورش بامیه لذت نمی‌برند، لزج شدن آن است. اما شما می‌توانید باتوجه‌به این نکات، از لزج شدن خورش بامیه جلوگیری کنید. به این منظور کافی است که به موارد زیر توجه کنید:

  1. از بامیه‌های ریز برای طبخ این خورشت خوشمزه استفاده کنید، زیرا بامیه‌های ریز در هنگام بخت باز نمی‌شوند و همچنان شکل ظاهری آن‌ها در خورشت سالم باقی می‌ماند.
  2. هنگامی که می‌خواهید بامیه‌ها را برای پخت تمیز کنید، حواستان باشد به بدنه بامیه‌ها آسیب نرسانید تا آن فضای داخل بامیه درون خورشت پخش نشود.
  3. خورشت را با حرارت کافی و ملایم طبخ کنید تا از وا رفتن بامیه در خورشت جلوگیری شود. حرارت و شعله زیاد گاز باعث ته گرفتن خورشت و وارفتن بامیه‌ها خواهد شد؛ پس برای پخت غذا حوصله و زمان کافی به خرج دهید.
  4. زمانی که می‌خواهید خورشت را هم بزنید، این کار را با ملایمت انجام دهید. زیرا پس از پخت، بامیه نرم خواهد شد که در نهایت این امر منجر به آسیب‌دیدن و در نهایت لزج شدن بامیه و خورشت می‌شود.

نکات پخت خورش بامیه

برای آنکه بتوانید خورشی خوشمزه درست کنید، به این موارد توجه کنید:

  1. برای تهیه این خورشت به‌غیراز گوشت قرمز از انواع دیگری از گوشت‌ها همچون مرغ، گوشت بوقلمون و … که باب میل شما است، استفاده کنید.
  2. بهتر است زمانی بامیه‌ها را به خورشت اضافه کنید که گوشت به‌اندازه کافی پخته شده باشد، زیرا در غیر این صورت بامیه‌ها لزج شده و خورشت مزه خوبی نخواهد گرفت.
  3. در این خورشت می‌توان همچون خورشت قیمه لپه اضافه کنید تا اگر کسی علاقه به طعم بامیه ندارد، بتواند این خورشت را به‌عنوان خورشت قیمه هم میل کند.

خورش بامیه، خوشمزه و لذیذ

این خورشت جز غذا‌های ایرانی و بسیار محبوب است که افراد زیادی از طعم آن لذت می‌برند. این غذا را به‌آسانی باتوجه‌به نکات ذکر شده می‌توانید برای خانواده خود تهیه کنید. اگر شما جز کسانی هستید که تابه‌حال این غذا را امتحان نکرده‌اید، می‌توانید از این دستور پخت و طرز تهیه خورشت بامیه استفاده کنید و به‌آسانی در منزل این غذا را به‌صورت حرفه‌ای درست کنید. البته شما می‌توانید این خورشت خوشمزه را از سرویس غذای اسنپ سفارش داده و به‌راحتی درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *