بهترین روش های شستن سبزیجات تا تازه بمانند

بهترین روش های شستن سبزیجات

مصرف سبزیجات برای ما ایرانیان از قدیم محبوب بوده و به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. سفره‌ای که در آن سبزی نباشد بدون شک یکی از فاکتورهای مهم جذابیت خود را از دست داده است. ضمن اینکه خوردن میوه‌ها و سبزیجات فواید بی­شماری برای بدن ما دارد. اما همانطور که می‌دانید آلودگی موجود در سبزی‌ها می‌تواند صدمات جبران­ناپذیری به بدن ما وارد کند. به همین دلیل ما در این مطلب با شما هستیم تا بهترین روش ‌های شستن سبزیجات را با هم مرور کنیم.

۴ مرحله برای ضدعفونی کردن سبزیجات

 4 روش شستن سبزیجات

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

اصل ماجرا این است که روش شستشوی سبزیجات که وزارت بهداشت آن را توصیه کرده است، شامل چهار مرحله بوده که ما در ادامه این مراحل را برای شما توضیح می‌دهیم.

مرحله اول: در مرحله اول شما باید سبز‌ های خود را تمیز کنید. پاک­کردن سبزی یعنی گرفتن چوب‌ها، برگ‌های زرد و احیاناً ناخالصی‌هایی مثل علف‌ها و گیاهانی که سبزی نیستند. ضمن اینکه شما باید گل­ولای سبزی را نیز از آن جدا کنید. اگر لازم بود برای ابتدای کار یک آب سطحی بر روی سبزیجات بریزید و سپس شروع به تمیزکردن کنید.

مرحله دوم: در مرحله دون بهترین روش های شستن سبزیجات، مرحله انگل­زدایی نام دارد. شما باید ظرفی را پر از آب کرده به ازای هر یک لیتر آب، ۲ قطره تا ۴ قطره مایع ظرفشویی در آب بریزید. این کار کمک می‌کند که اگر انگل‌ها، تخم‌ها و کیست‌های آلوده، به سبزیجات شما چسبیده باشند لیز و لزج شده و به سطح آب آیند. این مهمی است که این آلودگی‌ها را از سبزیجات شما به سرعت پاک می‌کند. بعد از آن شما باید آب روی سبزی را خالی کرده و سبزی را از ظرف خود خارج کنید.

مرحله سوم: مرحله سوم، مرحله میکروب­زدایی نام دارد. شما مجدداً باید تمام سبزیجات را در ظرف پر از آبی بریزید. حالا محلول ضدعفونی­کننده سبزیجات را که حاوی پرکلرین است در آب ریخته و با دست این محلول را در آب هم بزنیم.

سپس اجازه بدهید که ۳۰ ثانیه سبزیجات در این مایع ضدعفونی­کننده بمانند. مقدار مایع ضدعفونی­کننده نیز بر روی دستور مصرف آن که در جعبه یا روی جعبه درج شده به شما ارائه خواهد شد.

مرحله چهارم: مرحله چهارم، بهترین روش های شستن سبزیجات، مرحله آبکشی نام دارد. حالا تمام سبزی‌های شما بعد از ۱ الی ۲ دقیقه که در ماده ضدعفونی­کننده قرار گرفتند باید از آب ترکیب­شده با مایع ضدعفونی­کننده خارج شده و در سبدی قرار بگیرند.

مجدداً این سبزی‌ها را درون آب بریزید و اجازه دهید تا تمام موادی که برای ضدعفونی­کردن آنها استفاده کرده‌اید، از سبزیجات جدا شوند. سپس سبزیجات را آبکش کرده و کاملاً تمیز کنید.

سبزیجات تمیز و عاری از آلودگی

 

مایع ضدعفونی کننده یا ظرفشویی؟!

در دیگر کشورها توصیه می‌شود که بعد از خریدن میوه و سبزیجات آن‌ها را فقط با آب شستشو دهید و هرگز از مایع­ظرفشویی و مواد ضدعفونی­کننده استفاده نکنید. زیرا این مواد به بافت سبزیجات راه پیدا کرده و به آنها آسیب می‌زنند.

اما در کشور ایران به دلیل اینکه سبزیجات را با کودهای انسانی و فاضلاب آبیاری می‌کنند، این دستورالعمل به عنوان بهترین روش های شستن سبزیجات ارائه شده است. اگرچه ما می‌دانیم که استفاده از موادشیمیایی و به کاربردن آنها در خوراکی‌ها ارزش­غذایی آنها را کاهش می‌دهد. اما برای سالم­بودن لازم است که به این روش سبزیجات را شستشو دهید.

چند نکته مهم برای تمیز شستن سبزیجات

در ادامه با چند نکته مهم و اساسی برای تمیز شستن سبزیجات با شما هستیم.

  • اول اینکه استفاده­کردن از مایع ظرفشویی در روش شستشوی سبزیجات که در مرحله انگل­زدایی از آن استفاده می‌کنیم، در دراز مدت مضرات زیادی دارد. اما برای خوب شستن سبزی‌هایی که بدون شک حاوی تخم‌ها و انگل‌ها هستند، به هیچ عنوان نباید این مرحله را حذف کنید.
  • نکته دوم اینکه در زمان شستشوی سبزیجات حتما آنها را با آب سرد بشویید تا تازه بمانند. همچنین در مرحله دوم وقتی تخم انگل‌ها خود را به سطح آب رساندند، شما حتما باید آب ظرف را خالی کنید.
  • فراموش نکنید که به عنوان بهترین روش های شستن سبزیجات، تمام سبزی‌های برگی خود را حتی کاهو یا گل کلم و کلم برگ را نیز باید به این روش شستشو دهید. خصوصاً سبزی‌هایی که برگ‌های پهنی دارند. چون آنها نسبت به سایر سبزیجات بیشتر آلوده می‌شوند.
  • فراموش نکنید که به هیچ عنوان سبزی‌ها نباید نشسته درون یخچال قرار بگیرند. بعد از انجام تمام مراحل نیز آب سبزیجات را کاملاً خارج کرده، آن‌ها را خشک کنید و سپس سبزی بدون آب و رطوبت را در یخچال قرار دهید. اگر این کار را انجام ندهید سبزی شما طی روزهای آینده له شده و قابل استفاده نخواهد بود.
  • آخرین نکته اینکه سبزی‌هایی که خام خورده می‌شوند حتماً باید به این روش شستشو داده شوند. اما سبزی‌ها و میوه‌هایی مثل سیب زمینی، هویج و پیاز که پوست محافظ دارند فقط به شستشو با آب نیاز خواهند داشت.

 

شستشوی سبزیجات با مواد خانگی

اگر بعد از خرید سبزی قصد داشتید تا بهترین روش های شستن سبزیجات را دقیق اجرا کنید و مایع ظرفشویی یا ضد عفونی­کننده در منزل نداشتید، ما در ادامه به شما خواهیم گفت که چطور سبزیجات خود را سریع و بدون دردسر با مواد خانگی ضدعفونی و تمیز کنید.

نمک همه جا هست

پیشنهاد اول استفاده از نمک است. برای این­کار، در یک ظرف مناسب با حجم سبزیجات خود، کمی آب ولرم بریزید و در ادامه دو قاشق مرباخوری به این آب ولرم نمک اضافه کنید. حالا با دست آب را هم بزنید تا نمک‌ها در آب حل شوند. سپس سبزی و میوه خود را به مدت ۵ دقیقه الی ۱۰ دقیقه در این آب و نمک قرار دهید. در ادامه سبزی‌ها و میوه‌ها را آبکشی کرده و با آب سرد شستشو دهید.

سرکه پر کاربرد سفید

پیشنهاد دوم برای انتخاب بهترین روش های شستن سبزیجات، استفاده از سرکه سفید است. یک کاسه آب ولرم آماده کرده، به آن یک قاشق غذاخوری از سرکه سفید خود اضافه کنید و حالا ۳۰ دقیقه تمام سبزیجات و میوه‌های خود را درون آن قرار دهید. سپس تمام سبزیجات را آبکشی کرده و با آب سرد بشویید. اسیدی که در سرکه سفید وجود دارد تمام حشره‌ها، باکتر‌ی‌ها و آلودگی‌ها را از روی پوست میوه یا سطح برگ سبزیجات شما به خوبی پاک خواهد کرد.

 

جوش شیرین و آبلیمو جادو می‌کند

آخرین پیشنهاد برای تمیز شستن سبزیجات استفاده از مواد موثر آبلیمو و جوش­شیرین است. بر روی سطح سبزیجات و میوه‌های خود برای بهتر ضدعفونی شدن ۲ قاشق جوش­شیرین و یک قاشق آبلیمو بریزید. چند ثانیه اجازه بدهید که این مواد بر روی میوه و سبزیجات شما بماند و سپس آبکشی کرده و با آب سرد، سبزیجات و میوه‌های خود را شستشو دهید.

 

تمیز کردن آلودگی‌ها آسان است

در این مطلب ما به طور کامل برای شما توضیح دادیم که بهترین روش های شستن سبزیجات چیست و آن را طی چه مراحلی، چگونه و با چه موادی باید اجرا کنید. حالا اگر تصمیم گرفتید که سبزی تازه و معطر را برای وعده ناهار یا شام خود بر سر سفره حاضر کنید یا با سبزی‌های تازه غذا تهیه کنید، سرویس میوه اسنپ در کنار شماست تا در زمانی کوتاه سفارش شما را ثبت کرده و به شما تحویل دهد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *