طرز تهیه نان تافتون خانگی معطر و خوش‌خوراک

خرید نان در صبح سرد زمستان یا در گرمای ظهر تابستان برای هیچ‌کس خوشایند نیست. همه ما دوست‌داریم نان تازه سر سفره داشته باشیم اما وظیفه خرید نان را به عهده نگیریم. طرز تهیه نان تافتون خانگی قرار است به شما کمک کند تا بتوانید هر زمانی که اراده کردید در خانه بدون زحمت و دردسر نان تازه داشته باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه نان تافتون خانگی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

نان تافتون از جمله نان‌های خوشمزه و خوش طعم ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این نان به دلیل شباهتی که به نان لواش دارد به‌شدت مورداستفاده خانواده‌های ایرانی قرار می‌گیرد. پروسه ورز دادن خمیر و به‌عمل‌آوردن نان، جذابیت‌های خود را دارد که توصیه می‌کنیم آن‌ها را تجربه کنید.

مواد لازم

مقدار موردنیاز

آرد

۳ لیوان

پودر خمیر مایع

۱ قاشق غذاخوری

آب ولرم

۱ لیوان و نیم

روغن

۴ قاشق غذاخوری

شکر

۱ قاشق غذاخوری

نمک

۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان تافتون خانگی

در سفره ایرانیان، نان از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است. از گذشته آن را برکت سفره می‌دانند و در کنار هر غذایی قرار می‌دهند. در رژیم غذایی نیز کاربرد مؤثر و زیادی دارد و مصرف آن در کشور ما به‌شدت بالا است. معمولا در وعده صبحانه و شام، غذا را با نان سرو می‌کنند و در وعده نهار پنجاه درصد قضیه را پوشش می‌دهد. در ادامه با طرز تهیه نان تافتون خانگی همراهتان خواهیم بود.

  • مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه نان تافتون باید پودر خمیرمایه فوری را با نمک، یک‌سوم از یک لیوان آب ولرم و شکر در یک ظرف مخلوط کرده و خوب هم بزنید. بعد از آن که مواد به‌خوبی با یکدیگر مخلوط شدند، درب ظرف را بسته و آن را در یک مکان گرم به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا به‌خوبی حباب‌زده و عمل بیاید.
  • مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی دوم از پخت نان تافتون، آرد را الک کرده با کمی نمک و روغن مایع در یک ظرف دیگر بریزید. باقیمانده آب ولرم را کم‌کم به مخلوط نمک، روغن مایع و آرد الک کرده اضافه کنید و با قاشق به‌خوبی هم بزنید تا خمیر شما منسجم شود. نکته اینکه ما میزان آب را برای شما مشخص کردیم، اما میزان اصلی آب مورداستفاده در تهیه این خمیر کاملا به‌اندازه آرد شما بستگی دارد.
  • مرحله‌ی سوم: در مرحله‌ی بعدی از تهیه نان خانگی تافتون، ممکن است آرد شما به آب بیشتری نیاز داشته باشد. برخی از آرد‌ها آب کمتری طلب می‌کنند و نیاز به حجم بالای آب ندارند. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که آب را کم‌کم و آهسته به خمیر اضافه کنید تا از شل شدن خمیر جلوگیری کرده باشید. وقتی که همه مواد شما منسجم شد، حالا باید کمی چسبنده شده باشد.
  • مرحله‌ی چهارم: در قسمت بعد از طرز تهیه نان تافتون خانگی وقتی همه مواد با هم به‌خوبی جمع و آرد شما منسجم شد، ۱۰ دقیقه کامل آرد را با دست ورز بدهید. ممکن است کمی سخت باشد اما آهسته‌آهسته این کار را انجام دهید. خمیر شما در این مرحله کمی چسبناک است. ظرف دیگری را که حجم آن ۲ برابر حجم خمیر شما است تهیه کنید کف آن را چرب کنید و خمیر را مثل یک چونه گرد بزرگ درون آن قرار دهید.

  • مرحله‌ی پنجم: سپس روی ظرف حاوی خمیر را با یک پارچه نخی تمیز یا حوله پنبه‌ای بپوشانید. نکته طرز تهیه نان خانگی تافتون این است که ظرف خمیر شما باید به مدت یک تا حداکثر یک ساعت و نیم در یک مکان گرم به‌خوبی استراحت کند. سپس بعد از یک ساعت تا یک ساعت و نیم، خمیر شما حجیم شده و اندازه آن تقریبا ۲ برابر خواهد شد.
  • مرحله‌ی ششم: در گام بعدی از تهیه نان تافتون بعد از استراحت کردن خمیر باید آن را مجددا کمی به‌آهستگی ورز بدهید تا هواگیری شده و پف آن کاملا بخوابد. این مرحله در تهیه نان تافتون خانگی اهمیت زیادی دارد. سپس خمیر را به چونه‌های ۶۰ گرمی قسمت کنید و روی چونه‌ها را با یک پارچه نخی تمیز بپوشانید.
  • مرحله‌ی هفتم: در قسمت بعدی از طرز تهیه نان خانگی تافتون اجازه بدهید که چونه‌های نان شما ۱۰ دقیقه به همین حالت استراحت کند. سپس تابه نچسب بزرگی را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا این تابه حرارت دیده و گرم شود. سپس بر روی میز کار کمی آرد پاشیده و بعد چونه‌ها را با وردنه به شکل گرد شکل بدهید. حتی در این مرحله می‌توانید بر روی نان‌ها را با دست طرح دهید.
  • مرحله‌ی هشتم: در گام آخر در همین حالت چانه‌ها را ۱۰ دقیقه استراحت داده و سپس آن‌ها را بر روی تابه داغ قرار می‌دهیم تا حباب‌زده و به‌خوبی پخته و ترد شوند. مراقب حرارت باشید و دقت کنید که نان‌ها نسوزند. در این مرحله می‌توانید بر روی آن‌ها کمی کنجد، سیاه‌دانه یا سبزیجات خشک معطر نیز بپاشید. توصیه می‌کنیم بعد از پخت نان‌ها آن‌ها را درون پارچه نخی تمیز یا نایلون پلاستیکی قرار دهید تا از خشک‌شدن آن‌ها جلوگیری شود.

سرویس اسنپ اکسپرس، نانوایی در منزل شما!

تهیه نان در منزل می‌تواند در کنار تأمین نان خانواده یک سرگرمی و حتی یک شغل خانگی باشد. فعالیتی که هم در زمان صرفه‌جویی کرده و هم به لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است. لوازم و مواد اولیه برای تهیه نان تافتون خانگی همیشه در دسترس است اما اگر زمانی تصمیم به تهیه نان در منزل گرفتید اما مواد اولیه و لازم را نداشتید، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در خدمت شماست. همچنین در صورت تمایل به سفارش آنلاین نان، میتوانید از طریق سوپراپلیکیشن اسنپ نان تازه دلخواه‌تان را سفارش دهید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *