مرغ بریان یکی از انواع مرغ است که طعمی بسیار خوشمزهتر و لذیذتر دارد و دلیل آن نیز حالت برشتهای بوده که روی پوست آن ایجاد میشود. این غذا طرفداران و علاقهمندان زیادی دارد و یک غذای محبوب در سطح بینالمللی است.
احتمالا شما تابهحال مرغ بریان را در رستورانها میل کردهاید اما در این آموزش قرار است تا طرز تهیه مرغ بریان خانگی به سادهترین شکل ممکن در خانه را به شما یاد دهیم که بتوانید با امکانات و هزینهی کمتر این غذای محبوب را در خانه درست کنید.
بنابراین اگر شما نیز به خوردن و درستکردن مرغ بریان علاقهمند هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان خانگی به خوشمزهترین روش
حالا که آمادهی درستکردن این غذای خوشمزه و دوستداشتنی هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن میرویم.
دقت داشته باشید که با این میزان از مواد میتوانید مرغ بریان را برای ۴ نفر درست کنید. اگر تعداد نفرات بیشتر یا کمتر بود بر اساس این اندازهها خودتان میتوانید مقادیر را تغییر دهید و بیشتر یا کمتر کنید.
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
مرغ کامل | یک عدد |
گوجهفرنگی | ۲ عدد متوسط |
فلفلدلمهای | یک عدد بزرگ |
کره | ۵۰ گرم |
زعفران دمکرده | ۵ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
برگبو | ۲ عدد |
پاپریکا | به میزان لازم |
ادویه (نمک، فلفل) | به میزان لازم |
طرز تهیه مرغ بریان بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه قرار است تا طرز تهیه مرغ بریان را بهصورت مرحلهبهمرحله آموزش دهیم. لازم است تا اضافه کنیم با استفاده از این آموزش میتوانید مرغ بریان را به سادهترین روش و در بهترین حالت تهیه کنید و همچنین میتوانید از آن برای مهمانیها و پذیرایی نیز استفاده کنید، چرا که ظاهری مجلسی و فریبنده دارد.
- مرحلهی اول: در اولین قدم برای درستکردن مرغ بریان، باید محتویات درون مرغ را به طور کامل خارج کنید و نگذارید تا قسمتهای اضافه باقی بماند. دقت داشته باشید که این کار را باید با دست انجام دهید و از چاقو برای برش زدن مرغ، کاملا خودداری کنید.
- مرحلهی دوم: بعدازاین که قسمتهای اضافی مرغ را خارج کردید، مرغ را بهخوبی بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافهی آن گرفته شود.
- مرحلهی سوم: حالا یک قاشق غذاخوری نمک را به مرغ اضافه کنید و بهخوبی تمام قسمتهای داخلی و خارجی آن را بانمک ماساژ دهید بهطوریکه نمک به خورد مرغ برود.
- مرحلهی چهارم: پیازها را بهخوبی شسته و پوست بگیرید، سپس بهصورت خلالی خرد کنید. همچنین فلفلدلمهای را نیز بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحلهی پنجم: پیاز و فلفلدلمهای خلالی شده را درون یک طرف بریزید و سپس مرغ را نیز اضافه کنید. همچنین نمک، فلفل و پاپریکا را به ظرف اضافه کرده و بهخوبی با مرغ مخلوط کنید تا مواد به خورد آن برود.
- مرحلهی ششم: بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از طعمدار شدن مرغ، پیاز را به همراه فلفلدلمهای و برگبو داخل مرغ بریزید. سپس مرغ را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و به مدت حداقل ۸ ساعت درون یخچال بگذارید. با این کار مرغ کاملا طعمدار خواهد شد.
- مرحلهی هفتم: بعد از گذشت این زمان، مرغ را از یخچال خارج کنید و موادی را که داخل آن ریختید، نیز بیرون بیاورید.
- مرحلهی هشتم: حالا زعفران دم شده را روی مرغ بریزید و بهخوبی ماساژ دهید تا تمام قسمتهای مرغ به آن آغشته شود و همچنین طعم زعفران درون مرغ نفوذ کند.
- مرحلهی نهم: بعد از این کار مرغ را مجددا داخل یک کیسه فریزر تمیز قرار دهید و این بار به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید.
- مرحلهی دهم: بعد از گذشت ۳۰ دقیقه باید مرغ را از یخچال خارج کنید و درون آن را با پیاز و فلفلدلمهای خلالی شده پر کنید.
- مرحلهی یازدهم: در درستکردن مرغ بریان، بعد از این که مرغ بهخوبی طعمدار شد و بوی بد آن نیز گرفته شد. باید شکم مرغ را با استفاده از یکتکه نخ بدوزید.
- مرحلهی دوازدهم: برای انجام این کار قسمتهای باز شدهی شکم مرغ را به یکدیگر نزدیک کرده و با کوکهای کم فاصله بدوزید. بعد از آن ران و بال را نیز به سمت داخل بدوزید. فقط دقت داشته باشید که این کار را طوری انجام دهید که ظاهر مرغ خراب نشود.
- مرحلهی سیزدهم: حالا نوبت به سیخ کردن مرغ است. برای انجام این کار سیخهای جوجهگردان را طوری داخل مرغ فرو کنید که در هنگام چرخش و حرکت، مرغ از روی سیخها حرکت نکند یا نچرخد.
- مرحلهی چهاردهم: در نهایت مقداری کره و زعفران دم شده را با استفاده از یک براش روی بدنهی مرغ بکشید.
- مرحلهی پانزدهم: فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا چند دقیقه گرم شود. سپس سیخهای جوجهگردان را سر جای خود قرار دهید و اجازه دهید تا مرغ به مدت یک ساعت و نیم درون فر بپزد.
- مرحلهی شانزدهم: در این دستور تهیه مرغ بریان بهتر است تا نیم ساعت یکبار مقداری کره و زعفران به مرغ بزنید. در نهایت بعد از گذشت این مدت مرغ بریان شما آماده است.
- مرحلهی هفدهم: دوختهای مرغ را باز کنید و در نهایت میتوانید مرغ بریان را به همراه کته یا نان سرو کنید و در کنار آن نیز از سبزی یا ترشی استفاده کنید. نوش جان.
نکته: فقط بهعنوان یک نکته لازم است تا یادآوری کنیم که بعدازاین که مرغ بریان شما آماده شد، نباید سریع آن را برش بزنید.
چرا که با انجام این کار مرغ متلاشی شده و ظاهر خود را از دست میدهد. بهتر است کمی صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را برش دهید با این کار هم مرغ شما سالم میماند و هم این که رطوبت و نرمی مرغ افزایش مییابد.
نکات درستکردن مرغ بریان در فر
معمولا یکی از بزرگترین مشکلات در زمان درستکردن مرغ بریان، این است که به دلیل چرب کردن مرغ و روغنی که درون فر میریزد معمولا فر بیش از حد کثیف میشود و همانطور که میدانید تمیزکردن آن نیز کار راحتی نیست.
برای جلوگیری از این مشکل و تمیز نگهداشتن فر میتوانید مرغ بریان را درون ظرف درست کنید.
برای انجام این کار مرغ را به همراه موادی که برای طعمدار کردن آن استفاده کردید، درون ظرف فر قرار دهید و روی آن را با فویل بپوشانید.
بعد از گذشت یک ساعت و نیم فر را روی حالت گریل قرار دهید تا روی مرغ برشته و طلایی شود.
سفارش آنلاین مرغ بریان
همانطور که با خواندن این دستور پخت متوجه شدید، طرز تهیه مرغ بریان بسیار راحت است و تنها مشکلی که وجود دارد این است که برای طعمدار کردن و آمادهسازی آن باید زمان زیادی را صرف کرد.
اگر شما قصد دارید تا در خانه مرغ بریان درست کنید و برخی از مواد اولیه را در خانه موجود ندارید یا در زمان پخت متوجه این موضوع شدید، با استفاده از سوپرمارکت آنلاین اسنپ بهسادگی هرچهتمامتر میتوانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش داده و در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید