گوشت مرغ بهتنهایی نهتنها لذیذ و خوشمزه نیست، بلکه گاهی بوی زهمش آنقدر زیاد است که از گلو پایین نمیرود. چیزی که انواع خوراک مرغ را خوشمزه میکند، ادویهای است که آشپز قبل، بعد یا هنگام پخت مرغ به کار میگیرد و طعمی بهیادماندنی خلق میکند. در این مقاله دستور تهیه لذیذترین ادویههای مرغ را در اختیارتان میگذاریم تا عطر و طعم مرغی که در خانه درست میکنید، دستکمی از مرغ رستورانی نداشته باشد.
۱. ادویه مرغ گیاهی، لذیذ و خوشمزه
مواد لازم
- یک و یکدوم قاشق چایخوری نمک دریا
- یک قاشق چایخوری رزماری خشک لهشده
- یک قاشق چایخوری ریحان خشک
- نصف قاشق چایخوری پودر سیر
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیابشده
- نصف قاشق چایخوری آویشن خشک آسیابشده
- نصف قاشق چایخوری پودر خردل
- نصف قاشق چایخوری پاپریکا
- یکچهارم قاشق چایخوری جعفری خشک
- یکچهارم قاشق چایخوری دانه کرفس
- یکهشتم قاشق چایخوری زیره آسیابشده
- یکهشتم قاشق چایخوری گرانول آبگوشت مرغ
- یکهشتم قاشق چایخوری فلفل کاین
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۲. ادویه مرغ کنتاکی و سوخاری
مواد لازم
- یک و یکدوم قاشق چایخوری پودر سیر
- یک و یکدوم قاشق چایخوری پودر پیاز
- یک و یکدوم قاشق چایخوری آویشن
- یک و یکدوم قاشق چایخوری پودر جعفری خشک
- یک و یکدوم قاشق چایخوری پودر ریحان خشک
- یک و یکدوم قاشق چایخوری پودر پاپریکا
- یک و یکدوم قاشق چایخوری زردچوبه
- یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- نمک و فلفل سیاه بهمقدار دلخواه
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۳. ادویه مرغ و ماهی جنوبی (آبادانی)
مواد لازم
- یک قاشق غذاخوری پودر هل سبز
- یک قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز
- یک قاشق غذاخوری ترخون خشک
- یک قاشق غذاخوری پودر زیره
- یک قاشق غذاخوری ادویه پاپریکا
- یک قاشق غذاخوری کاری
- یک قاشق غذاخوری دانه گشنیز
- یک قاشق غذاخوری لورل (عصاره برگ بو)
- یک قاشق غذاخوری رازیانه خشک
- یک قاشق غذاخوری پودر زردچوبه
- یک قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
- یک قاشق غذاخوری آویشن خشک
- یک قاشق غذاخوری پودر گلپر
- یک قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
- یک قاشق غذاخوری جوز هندی
- یک قاشق غذاخوری پودر خسرودار
- یک قاشق غذاخوری پودر لیمو عمانی
- یک قاشق غذاخوری پودر خردل
- یک قاشق غذاخوری پودر گل سرخ
- یک قاشق غذاخوری نعناع خشک
- یک قاشق غذاخوری پودر انبه
- یک قاشق مرباخوری پودر میخک
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۴. لذیذترین ادویه مرغ بریانی
مواد لازم
- دو قاشق غذاخوری پودر زردچوبه
- دو قاشق غذاخوری پودر دارچین
- دو قاشق غذاخوری پودر پیاز
- دو قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
- یک و یکدوم قاشق غذاخوری پودر سیر
- یک قاشق غذاخوری پودر هل
- یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
- یک قاشق مرباخوری پودر میخک
- یک قاشق مرباخوری پودر جوز هندی
- مقداری پودر ترخون خشک
- مقداری پودر نعنا خشک
- مقداری پودر ریحان خشک
- مقداری پودر برگ بو
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۵. ادویه مرغ زعفرانی
مواد لازم
- دو قاشق مرباخوری پودر زردچوبه
- یک قاشق مرباخوری پودر سیر
- یک قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
- یکدوم قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک قاشق چایخوری پودر لیمو
- مقداری نمک
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۶. خوشمزهترین ادویه برای جوجهکباب
مواد لازم
- سه قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- دو قاشق چایخوری پودر زردچوبه
- یک قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
- یک قاشق مرباخوری پودر سیر
- نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
۷. ادویه مرغ ترش خوشعطر و طعم
مواد لازم
- یک قاشق غذاخوری پودر زردچوبه
- یک قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
- یک قاشق غذاخوری پودر لیمو
- یک قاشق غذاخوری نمک
- یک قاشق غذاخوری پودر پیاز
- نصف قاشق غذاخوری پودر سیر
دستور تهیه
- یک کاسه نسبتا بزرگ بردارید. مواد درشت را آسیاب و با مواد ریز مخلوط کنید.
- بلافاصله از ادویه در پخت غذا استفاده کنید یا برای استفاده طولانیمدت در ظرف دربسته بریزید.
- بهترین زمان استفاده از این ادویه طبیعی خانگی یک ماه است.
زمان افزودن ادویه مرغ
حال که دستور تهیه ادویههای مختلف برای انواع مرغ را در اختیار دارید، حتما دوست دارید بدانید بهترین زمان افزودن ادویه به مرغ، چهموقع است. در پاسخ باید بگوییم زمان افزودن ادویه به نوع غذای مرغی شما بستگی دارد. اگر قرار به پخت مرغ بریانی و جوجه کباب است، بهتر است گوشت مرغ را چند ساعت قبل از طبخ در ادویه بخوابانید تا حسابی طعمدار شود. برای درستکردن مرغ سوخاری، ادویهها در آخرین لحظه قبل از سرخشدن، به مرغ اضافه میشوند. مرغ زعفرانی و ربی هم از همان ابتدای پخت با ادویه مخصوص مخلوط و با آن پخته میشود. بنابراین برای تعیین زمان افزودن ادویه باید به نوع غذای مرغی توجه کرد.
نحوه استفاده از ادویه مرغ
پختن مرغ قلق دارد! برای آنکه بوی زهم مرغ بهطور کامل از بین برود، مرغ قبل از پخت باید با ادویه موردنظر، کمی آب و نمک مزهدار شود. بهتر است مرغ را قبل از سرخکردن، چند دقیقه با ادویه، چند تکه برگ بو، چوب دارچین، هویج، پیاز و سیر نیمپز کنید. همینکه چند دقیقه در آب جوش بماند و قل بزند، کمک میکند بوی زهم مرغ کاملا گرفته شود.
ترفندهای خوشمزهترین ادویه مرغ دنیا
این چند ترفند کمک میکنند ادویه مرغ لذیذتری داشته باشید:
- نیازی به آسیابکردن ادویههای پودری نیست. مواد درشت و دندانگیر را آسیاب کنید تا یکدست شوند.
- ادویههای طبیعی که در خانه آماده میکنیم، فاقد مواد نگهدارنده هستند. بهتر است نهایتا بهاندازه مصرف یک ماه تهیه شوند تا عطر و طعم اولیه را حفظ کنند.
- تمام ادویهها را در فضایی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه دارید.
- برای آنکه مرغتان لذیذتر شود، علاوهبر ادویههای خانگی یا بازاری میتوانید از سس مخصوص مرغ هم استفاده کنید. با مقداری رب گوجه، روغن، زعفران و طعمدهندههای دلخواه، یک سس لذیذ برای خوراک مرغتان آماده کنید.
کلام آخر
به ادویهها صرفا به چشم طعمدهنده نگاه نکنید. این دانههای ریز آسیابشده سرشار از خواص پرشمارند و همراه با لذیذتر کردن غذا، به سلامت کلی ما انسانها کمک میکنند، البته بهشرطی که این ادویههای باکیفیت و ارگانیک را در خانه تهیه کنید یا از فروشندههای معتبر با کد تخفیف اسنپ فود بخرید. برای خرید مواد اولیه ادویه مرغ شما میتوانید از سرویس سوپر مارکت آنلاین و یا عطاری آنلاین اسنپ محصولات مورد نظرتان را خریداری کنید.
شما بگویید
هنر آشپزی در شهرها و مناطق مختلف، رنگهای متفاوت به خود میگیرد. این یعنی جایی که شما زندگی میکنید، احتمالا ادویههای دیگری هم برای طبخ مرغ استفاده میشود که ما و همراهانمان از آنها بیخبریم. اگر این مطلب برایتان مفید بود، شما هم دانستههایتان را با عزیزان همراه ما در میان بگذارید تا هیچکس از امتحانکردن طعمهای جدید و لذیذ محروم نباشد.
1 دیدگاه
عالی بود سپاس