طرز تهیه بیفتک نرم و آبدار با سبزیجات تازه

بیفتک از جمله غذا‌های بسیار لذیذی است که معمولا به دلیل ظاهرش با انواع استیک اشتباه گرفته می‌شود، اما از کار‌های ویژه‌ای که هنگام درست‌کردن بیفتک باید انجام داد، کوبیدن آن با بیفتک‌کوب و مزه‌دار کردن آن است.

اینکه می‌گوییم مزه‌دار کردن در واقع منظور، بیات کردن گوشت هنگام طرز تهیه بیفتک است که باعث مزه بهتر و سریع پخته‌شدن آن می‌شود.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

علاوه‌برآن، از ویژگی‌های یک بیفتک خوب، نرمی و آبدار بودن آن است. بدین منظور در بخش زیر، طرز بیات کردن گوشت و تهیه بیفتک را به همراه طبخ مجموعه سبزیجات همراهش به اشتراک خواهیم گذاشت.

مواد لازم جهت درست‌کردن بیفتک ویژه با سبزیجات

برای تهیه بیفتک لذیذ و دلچسب اصلی‌ترین کاری که باید انجام دهید تهیه گوشت مناسب است. بدین منظور پیشنهاد می‌شود از گوشت فیله یا راسته گوساله استفاده کنید. موضوع بعدی تهیه سس ورچستر برای مزه‌دار کردن گوشت است.

هرچند که می‌توان این سس را از فروشگاه‌ها به‌صورت آماده تهیه نمود، برای اینکه آموزش کاملی داشته باشیم، ترکیبات این سس در جدول زیر نام‌برده‌شده است. درهرحال، مواد لازم برای تهیه بیفتک برای ۴ نفر به‌قرار زیر است:

مواد لازم

مقدار مورد نیاز
گوشت فیله یا راسته

یک کیلوگرم

پیاز

۲ عدد متوسط
سیر

۳ حبه

سیب‌زمینی

۵ عدد کوچک
لوبیا سبز

۸ عدد

گوجه گیلاسی

به مقدار دلخواه
هویج

۲ عدد بزرگ

نخودفرنگی

یک پیمانه
کره

۲۰۰ گرم

برگ‌بو

۳ عدد
شیره خرما

۲ قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل

یک قاشق چای‌خوری
رزماری

۴ شاخه کوچک

آب لیموترش

یک قاشق غذاخوری
سرکه سیب

۲ قاشق غذاخوری

ترکیب دانه هل، دانه میخک و تخم گشنیز

۳ قاشق مرباخوری
مخلوط پودر سیر و پیاز

۲ قاشق مرباخوری

سویا سس

۲ قاشق غذاخوری
سس خردل

یک قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی

نصف قاشق غذاخوری
روغن زیتون، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز، آویشن، پودر دارچین

به میزان لازم

مراحل درست‌کردن بیفتک نرم و آبدار با سبزیجات

طرز تهیه بیفتک، کار چندان سختی نیست و فقط مرحله تهیه سس و کوبیدن گوشت ممکن است قدری زمان‌بر بوده و به‌دقت نیاز داشته باشد. بدین ترتیب، هم‌اکنون شما را به خواندن این آموزش ویژه دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: گوشت فیله یا راسته را پس از شستن روی تخته‌کار قرار داده و با چاقویی کاملا تیز، برشی عمود بر بافت آن بزنید. توجه داشته باشید که برش‌ها بایستی نسبت به برش‌های استیک نازک‌تر باشند.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون به بیفتک‌کوب یا دست‌کم وسیله‌ای شبیه به آن برای کوبیدن گوشت نیاز دارید. بدین ترتیب که تکه‌های گوشت را از پهنا روی تخته‌کار قرار داده، ترجیحا روی آن‌ها پلاستیک فریزر کشیده و سپس با بیفتک‌کوب روی آن‌ها بکوبید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که به ضخامت مطلوب و نازک گوشت برسید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله بایستی سس مخصوص برای خواباندن و مزه‌دار کردن گوشت را تهیه کنید. در این مورد باید سس ورچستر را آماده کرده و سپس با چند ماده دیگر ترکیب کنید؛ بنابراین ابتدا چند حبه سیر را پوست‌کنده و سپس با ساطور و نمک، آن‌ها را به فرم خمیر درآورید. سپس ظرف بزرگ و گودی برداشته و سیر را در آن بریزید.
  • مرحله‌ی چهارم: به ظرف مورد نظر یک قاشق غذاخوری خردل، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون و مابقی مواد را که شامل سرکه سیب، سویا سس، تخم گشنیز، پودر سیر و پیاز، رزماری، دانه هل و میخک، آب‌لیموی ترش و پودر زنجبیل است با نسبت گفته‌شده در جدول، اضافه کنید.

  • مرحله‌ی پنجم: در ادامه، شیره خرما را به همراه یک قاشق مرباخوری زردچوبه و انواع فلفل‌ها اضافه کرده و میزان نمک مواد را تنظیم کنید. اکنون مجموعه مواد فوق‌العاده جذاب و طعم‌دهنده را، با هم زدن مداوم و سریع، به‌خوبی ترکیب کنید. پس از هم زدن کافی، باید سسی یکدست با رنگ کاراملی سوخته و براق به دست آید. در ادامه بایستی تکه‌های گوشت را درون آن غوطه‌ور کرده تا تمام قسمت‌ها مزه بگیرد.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون در این مرحله از طرز تهیه بیفتک، دو راه برای استراحت دادن به تکه‌های گوشت وجود دارد. در راه اول می‌توانید تمام تکه‌ها را درون همان ظرف سس قرار داده و با درپوش روی آن را بپوشانید. در راه دوم می‌توانید گوشت‌ها را درون کیسه پلاستیکی قرار داده و باقی‌مانده سس را درون آن بریزید. درهرصورت، برای چند ساعت تا یک شب به تکه‌های گوشت استراحت دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: پس از طی زمان لازم برای مزه‌دار شدن و البته بیات شدن گوشت بیفتک، هر دو طرف آن را روی گریل سرخ کنید. دقت داشته باشید که به دلیل ضخامت کم و اینکه مدت زیادی گوشت را در مواد سس خوابانده‌اید، زمان زیادی نیاز نیست تا بیفتک حاضر شود.
  • مرحله‌ی هشتم: همیشه در کنار بیفتک و استیک، استفاده از سبزیجات و نشاسته پیشنهاد می‌شود. ازاین‌رو برای اینکه ظرف سرو بیفتک، کاملا بی‌نقص بوده و غذای کاملی تهیه کنید، اکنون به سراغ آماده‌سازی سبزیجات همراه آن بروید.

  • مرحله‌ی نهم: سیب‌زمینی‌ها را از وسط برش زده و در صورت تمایل فقط همان تکه را یکبار دیگر از وسط برش بزنید. قرار نیست سیب‌زمینی خلالی داشته باشیم، بنابراین سایز درشت‌تری را برای آن‌ها در نظر بگیرید. سپس آن‌ها را در تابه‌ای با مقدار کافی روغن زیتون سرخ‌کرده یا اینکه پس از چرب کردن، آن‌ها را در فر بپزید.
  • مرحله‌ی دهم: حال، در همان تابه مقداری لوبیای سبز درسته را سرخ‌کرده و در ادامه هویج برش‌شده و نخودفرنگی‌ها را نیز اضافه کنید. سپس تعدادی گوجه گیلاسی را نیز با شاخه به تابه افزوده و آن را تفت دهید. برای طعم بهتر سبزیجات، مقداری از سسی که گوشت را در آن خوابانده بودید، روی سبزیجات ریخته و صبر کنید تا آب اضافی آن بخار شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: کار تمام است! اکنون بیفتک را درون ظرف سرو ریخته و مجموعه سبزیجات و سیب‌زمینی سرخ‌شده را در کنار آن تزیین کنید. سپس از زست لیمو روی سبزیجات ریخته و مقداری از سس ابتدای کار را با قاشق به‌گونه‌ای که از آن بچکد، دورتادور گوشت بریزید. در نهایت، همین کار را با روغن زیتون کرده و دورتادور بیفتک، به‌صورت دایره‌ای آن را بریزید.

راز‌های خوشمزه شدن بیفتک ویژه و آبدار

احتمالا می‌دانید که همه غذا‌ها برای اینکه عطر و طعم خوبی داشته باشند، نکات مخصوص به خود را دارند. از طرفی تهیه غذا‌های بین‌المللی همچون درست‌کردن بیفتک، خصوصا اگر قرار باشد نرم و آبدار باشند، به نکات ظریف‌تر و زیادتری نیاز دارند. خوشبختانه بیشتر فوت و فن‌های کوزه‌گری برای طبخ بیفتک نرم را مابین مراحل آماده‌سازی آن برای شما بیان کردیم و اکنون فقط چند نکته ساده باقی‌مانده که توجه شما را به آن‌ها جلب می‌کنیم:

  • اگر قرار است بیش از یک‌تکه بیفتک را بپزید، پیشنهاد می‌کنیم هر تکه را جدا جدا گریل کنید. در واقع وقتی یک‌تکه سرخ شد، نوبت را به تکه بعدی بدهید.
  • برای مرینیت کردن بیفتک می‌توانید از سس ورچستر (ووستشیر) آماده نیز استفاده کنید. فقط کافی است آن را با خردل، سیر ساطوری شده، فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید.
  • اگر شیره خرما در دسترستان نبود می‌توانید به‌جای آن از شکر کاراملی یا دست‌کم شکر معمولی بهره ببرید.
  • شما می‌توانید برای بیات کردن گوشت مورد استفاده برای بیفتک، از برگ رزماری و کره به همراه آب نارنج و کیوی رسیده یا انجیر نیز استفاده کنید.
  • برای استفاده از برخی ادویه‌ها مانند آویشن یا اورگانو، سعی کنید نوع پودر شده و آماده آن‌ها را تهیه نکنید. در واقع نوع خشک‌شده و پودر نشده بهتر است، تا به دست خودتان در هنگام طبخ غذا پودر شود. مزیت این کار، عطر بیشتر و ماندگاری طولانی‌مدت آنهاست.
  • از استفاده افراطی از بیفتک‌کوب خودداری کنید. چرا که قرار نیست لایه گوشت به نازکی کاغذ باشد!
  • معمولا مناسب‌ترین گوشت جهت تهیه بیفتک، فیله گوساله بوده که سهم هر نفر می‌تواند از ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم باشد.
  • وقتی بیفتک‌ها حاضر شدند، در ظرف سرو روی آن‌ها قدری نمک پاشیده و با قرار دادن قطعه کوچکی از کره، ظاهر نهایی آن‌ها را براق کنید.
  • برای اینکه دیزاین سیب‌زمینی زیباتر شود، پس از پخت می‌توانید روی آن شوید خشک‌شده یا برگ آویشن پودر شده بریزید.

بیفتک نرم و آبدار، انتخابی ویژه برای شام!

اکنون که با طرز تهیه بیفتک آبدار آشنا شدید، بعید می‌دانیم دلتان نخواهد آن را برای شام امشب یا وعده آخر هفته تهیه نکنید. طبیعتا مواد اولیه مورد نیاز برای آماده‌سازی سس و نرم کردن گوشت قدری متنوع بوده و این تنوع، کار شما را دشوار می‌کند.

ازاین‌رو سوپرمارکت آنلاین اسنپ در نزدیکی شماست تا هر آن چیزی که می‌خواهید را به‌سرعت به دستتان برساند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *