سوپ جو یکی از انواع سوپهای رایج و لذیذ در بین ایرانیان است و بیشتر از هر سوپ دیگری سرو میشود. این سوپ خوش طعم به دلیل داشتن روش پخت آسان و سریع و همچنین مزه بینظیر و تکرارنشدنی محبوبیت زیادی دارد و در تمامی فصول سال سرو میشود. علاوه بر این سوپ جو دارای ویتامینهای مختلف و مغذی برای بدن است که در فصلهای زمستان و پاییز برای افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی و انواع ویروسها، بیشتر از فصلهای بهار و تابستان طبخ میشود. برای آشنایی با طرز تهیه این سوپ خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای درستکردن سوپ جو خانگی
سوپ جو به دلیل دردسترسبودن مواد اولیه و دستور پخت راحت، انتخاب هر میزبانی بهعنوان پیشغذا است. شما نیز حتما بارها طعم و مزه این سوپ بینظیر را چشیدهاید. افراد زیادی هستند که علاوه بر مواد اولیه این سوپ مقداری ذوق و سلیقه به خرج داده و از مواد تزئینی مانند زرشک و جعفری تازه نیز استفاده میکنند. درهرصورت جدول زیر مواد لازم برای تهیه سوپ جو رستورانی را نشان میدهد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
هویج | ۲ عدد متوسط |
سینه مرغ | نصف سینه کامل |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
جو پوستکنده | یک پیمانه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری سر پر |
مراحل پخت سوپ جو به سبک رستورانی
درستکردن سوپ جو همانطور که در ابتدا نیز گفتیم مراحل سادهای داشته و شما با رعایت نکات لازم برای پختن این سوپ بدون شک یک پیشغذای ایدهآل خواهید داشت. لطفا تمامی مراحل زیر را بدون کم و کسر و کامل انجام دهید و در نهایت پس از پختهشدن سوپ با افزودنیهایی مانند آبلیمو آن را نوش جان کنید.
- مرحلهی اول: برای شروع درستکردن سوپ جو، ابتدا جو پوستکنده را در مقداری آب خیس کنید و ۵ الی ۶ ساعت اجازه دهید تا در آب باقیمانده و کاملا خیس بخورد. برای بهتر پختهشدن جوها بهتر است از شب قبل آن را خیس کنید اما اگر شما در همان روز نیز آنها را خیس کنید در روند آشپزی شما مشکلی ایجاد نمیشود.
- مرحلهی دوم: پس از خیس خوردن کامل جو آن را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمهای با اندازه مناسب منتقل کنید و اجازه دهید تا جو لعاب بیندازد. نکاتی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، این است که شعله گاز باید ملایم باشد و همچنین هرچند دقیقه یکبار جوها را هم بزنید تا ته نگیرند.
- مرحلهی سوم: در این مرحله پیازها را پوست گرفته و بشویید و سپس روی تخته بهصورت نگینی خرد کنید. درون یک قابلمه با اندازه مناسب (سوپ شما در این قابلمه پخته خواهد شد) مقداری روغن بریزد و اجازه دهید تا داغ شود. توجه کنید اگر روغن مصرفی شما برای سرخ کردن پیازها زیاد باشد، سوپ شما چرب خواهد شد. پس از داغ شدن روغن، پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شود.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله هویجها را نیز پوست گرفته و بهصورت نگینی روی تخته خرد کنید. پس از نرم شدن پیازها هویج را به مخلوط پیاز و روغن درون تابه اضافه کرده و چند دقیقه هویج و پیاز را با یکدیگر تفت دهید.
- مرحلهی پنجم: پس از گذشت چند دقیقه میتوانید ادویههایی مانند فلفل و زردچوبه را به مخلوط هویج و پیازداغ اضافه کنید. توجه کنید مقدار فلفل بسته به ذائقه شما دارد ولی پیشنهاد میکنیم از استفاده بیش از اندازه پرهیز کنید تا در انتها طعم سوپ شما دلچسب شود.
- مرحلهی ششم: در این مرحله سینه مرغ را داخل مقداری آب بریزد و در تابهای جدا روی گاز قرار دهید تا نیمپز شود. پس از نیمپز شدن مرغ آن را بهصورت ریشریش دربیاورید. البته برخی دوست دارند که مرغ را با تکههای درشت به سوپ اضافه کنند که اشکالی ندارد و میتوانند بهجای ریشریش کردن آن، سینه مرغ را در اندازههای متوسط خرد کنند.
- مرحلهی هفتم: در این مرحله مرغ را به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها سرخ شده و طلاییرنگ شوند. سپس جو پخته شده در مرحلهی دوم را به همراه ۴ لیوان آب به مخلوط پیاز و هویج و مرغ اضافه و اجازه دهید روی شعله با حرارت بالا بجوشد.
- مرحلهی هشتم: پس از جوش آمدن کامل سوپ زیر آن را کم و روی حالت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شده و لعاب بیندازد. در همین حین رب گوجهفرنگی را به همراه روغن درون ماهی تابه کوچک تفت دهید تا رب از حالت خامی خارج شود. سپس نیم ساعت مانده به پایان پختهشدن سوپ، رب تفتداده شده را با یک لیوان آب کاملا مخلوط کرده و در انتها به محتویات اصلی سوپ اضافه کنید.
- مرحلهی نهم: در ۲۰ دقیقه پایانی پختهشدن سوپ، جعفری را نیز به همراه مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید. توجه کنید در این مرحله درب قابلمه را نباید بگذارید زیرا باعث تیره شدن جعفری میشود. ۲۰ دقیقه بعد سوپ شما کاملا پخته شده است. میتوانید از زرشک سرخ شده و مقداری جعفری نیز برای تزئین روی سوپ استفاده کنید.
فوتوفن طرز تهیه سوپ جو برای خوش طعم شدن آن
حالا که با دستور تهیه سوپ جو کاملا آشنا شدید، نکات زیر میتوانند در خوش طعم شدن سوپ به شما کمک کند. با رعایت نکات زیر میتوانید یک سوپ جو بینظیر را طبخ کنید.
- برای بهتر لعاب انداختن جو میتوانید در مرحله هفتم هنگام اضافهکردن جو به قابلمه به همراه آن از مقدار کمی رشته نیز استفاده کنید تا سوپ شما خوش طعم و لذیذ شود.
- برای خوشرنگ شدن جعفریها درب قابلمه را در ۲۰ دقیقه پایانی نگذارید.
- از آبلیمو برای خوشطعمتر شدن سوپ هنگام سرو استفاده کنید.
- از زرشک سرخ شده نیز میتوانید در داخل محتویات سوپ استفاده کنید اما پیشنهاد میکنیم زرشک را صرفا برای تزیین سوپ به کار بگیرید.
طرز تهیه سوپ جو و شیر
سوپ جو به همراه شیر، نوع دیگری از سوپ جو بوده و برای افرادی که به ترکیب شیر در سوپ علاقه دارند، بسیار توصیه میشود. طرز تهیه سوپ جو با شیر را به طور خلاصه میتوانید در ادامه مشاهده کنید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
هویج | ۲ عدد متوسط |
سینه مرغ | نصف سینه کامل |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
جو پوست کنده | یک پیمانه |
شیر | یک لیوان |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری سر پر |
مراحل تهیه این سوپ کاملا مشابه طرز تهیه سوپ جو قرمز است و تنها تفاوتی که با این سوپ از لحاظ دستور پخت دارد این است که شما باید در مرحله هشتم (مرحله بعد از اضافهشدن مرغ به سوپ) شیر را که به دمای محیط رسیده باشد را به مواد اضافه کنید. توجه کنید شیر حتما باید با دمای محیط یکسان باشد در غیر این صورت شیر میبرد.
سپس آرد را به همراه روغن یا کره در تابهای تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و در انتها نیز آن را به قابلمه سوپ اضافه کنید و اجازه دهید تا سوپ باقی مراحل پخت را طی کند.
سوپ جو، یک انتخاب ایدهآل برای پیشغذا
حالا که دیگر مراحل کامل طرز تهیه سوپ جو را یاد گرفتهاید وقت آن رسیده است که برای پختن این غذای خوش طعم آماده شوید. شما با تهیه این پیشغذای خوشمزه مخصوص در شبهای سرد پاییز و زمستان میتوانید گرمای محیط خانه را دوچندان کرده و تمامی اعضا خانواده را سورپرایز کنید.
البته اگر مواد اولیه این سوپ را در دسترس ندارید اصلا نگران نباشید زیرا سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ همراه شما است تا تمامی مواد اولیه موردنیازتان را در کمترین زمان ممکن، تهیه کند. ولی اگر زمان کافی برای تهیه این سوپ را ندارید باز هم نیازی به نگرانی نیست! میتوانید از سرویس غذای اسنپ برای تهیه این سوپ خوش طعم در حجمها و طعمهای مختلف اقدام کنید و بدون کوچکترین دغدغهای از خوردن آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید